Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(Augė @ 2015 01 27, 14:10)
Noriu pasisodinti rožyną , nediduką
Reikia penkių rūšių rožių vidutinio dydžio , nuo tamsiai raudonos iki baltos, kad gražiai derėtu tarpusavį, ruošiuosi sodinti po dvi , kad krūmas būtu gražesnis ,
Kadangi su rožėm nesu susidurusi, reikia mažiau priežiūros reikalaujančių atsparesnių ligom
Gal kas nepatingės parašyti kokios tai galėtu būti veislės, geriausiai perkamas kur palei Kauną, bet jei reiks važiuosim ir į Trakus

Pasirinkimas toks milžiniškas, o skoniai tokie skirtingi, kad sunku ką ir patart.... pasiskaitykit šitam forume kas aptarta, rojaus sodų, sibirkos... o jei suprantat rusiškai - tai labai rekomenduoju šitą puslapį: http://www.rosebook.ru/
čia rasit ir pagal spalvas, ir pagal atsparumą, ir atsiliepimus 4u.gif Šiaip tai kiekviena rožė yra nuostabi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 01 25, 18:25)
Ima kastuvą ir iš vienos pusės pakerta šaknis ir atkelia šaknų gumulą. Tada gražiai stiebą paguldo ant žemės

tikrai tokiu budu manau geriausiai stiebinukei
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2015 01 27, 12:45)
Šiaip tai kiekviena rožė yra nuostabi  wub.gif

tikrai wub.gif
jau kaip laukiu ir turiu keleta sarasuose nauju.. bet noriu 2014 m. kolekcijos ir bijausi tokiu isigyti, nes dar neaisku kaip jos pas mus gyvuotu.. ar lepios..
Atsakyti
Skaičiau daug, rožės gražios, bet bijau prigrybauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2015 01 27, 23:00)
Skaičiau daug, rožės gražios, bet bijau prigrybauti  ax.gif

O ką čia prigrybausit smile.gif ką beišsirinksit - kiekvienam augalalui reikia rūpesčio ir dėmesio....
Pasiskaitykit apie pagrindines rožių grupes (kad ir Sibirkos puslapyje) - iškart pasidarys aiškiau, ko norit. O tada susirašykit kas patiktų - pagal spalvą, dydį, atsparumą, kvapą ir tt, kas svarbu. Foto ir atsiliepimų paieškokit internete. O tada jau žiūrėkit, kas ką parduoda. Gal rasit pvz. Sibirkoj norimas veisles - iš ten labai gražiai supakuotas atsiunčia kai pašalas išeina, labai gerai prigyja. Galit ir iš užsienio bandyt siųstis, jei yra noras ir galimybės, ar kokioj mugėj "gyvai" nusipirkt sodinukus. Galimybių dabar daug smile.gif
Sėkmės 4u.gif
p.s. atkreipkit dėmesį ir į žydėjimo trukmę. Yra tokių, kur žydi tik kartą, nors dažniausiai gausiai ir kvapniai, o yra kur žydi visą vasarą daugiau ar mažiau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 28 sausio 2015 - 08:20
Auge, pirmiausia rinkis iš tam tikros rožių grupės. AH (arbatinės - hibridinės), floribundinės, krūminės ar patio rožės (šios labai jau žemos). O gal tau patiks angliškos? Nors tarp jų nėra raudonų. Tarp senovinių rožių taip pat nėra raudonų, tai vėl atkrenta. Tai lieka AH, floribundinės ir krūminės... Žiūrėk ką mūsų augintojai turi. Pirmiauisia ieškok "Sibirkoje", tai pačios geriausios rožės parduodamos Lietuvoje. Kodėl? Jos jau antrametės ir pavadinimai bus tikrai nesumaišyti. Ką nusipirksi tą ir gausi. Be to rožės sveikos ir tikrai kokybiškos.
Toliau gali rinktis iš Elijošių, Sodo rožės ir Olisevičių. Tačiau, Elijošiai turi pagrinde vienmetes rožes (jiems reikia skambinti ir klausti ką šiais metais turės, nes jų internetiniame puslapyje ne viskas parašyta).
Sodo rožė turi katalogą internete (rožės pagrinde pirmametės), tačiau kadangi rožes daugina nelegaliai, jų pavadinimai užkoduoti. Reikia taip pat skambinti ir klausti po kokiu jų šriftu kokia rožė slepiasi.
Olisevičiai prekiauja prancūzų rožėmis ir ten galima rasti labai įdomių ekzempliorių. Tačiau pas juos rožės visos suvargusios, nors ir pasodintos į vazonus (beje jos visos antrametės). Tačiau jas gali nusipirkti tik nuo birželio mėn., prekiauja savo prekybos aikštelėse (iš Kauno važiuojant link Karmėlavos, kita yra kelyje tarp Jonavos ir Ukmergės). Dar Vilniuje kažkur yra.
O jei jau konkrečiai rožę siūlyti, tai mano pasiūlymas "Lion rose". Ji absoliučiai neserga, nors tarp žydėjimų ir daro pertrauką.
Atsakyti
Aš dar Heimatmelodie ir Leonardo da Vinci siūlyčiau. Pirmoji neserga, tokia klasikinės formos rožė. Antroji žydi iki nuprotėjimo.
Atsakyti
Nelabai supratau kodel nera anglisku raudonu? g.gif Pas mane yra L D Braithwaite. Man tai viena graziausiu raudonu roziu. Dar derinant balta su raudona galima sodint roze Nostalgia- raudoni krastai ir baltas vidus.
Atsakyti
Žinau aš L D Braithwaite smile.gif Iš tiesų labai, labai graži, bet ji ne raudona, o bordo. Iš angliškų raudonesnė gal yra Benjamin Britten, bet krūmo forma labai savotiška ir tikrai nėra ta, kurią būtų galima sodinti kartu su balta rože, ir dar reprezentacinėje zonoje. Ji geriau tinka derinyje prie geltonos spalvos.
Ir nors baltų, ir raudonų rožių spalvų deriniai yra tarsi klasikinis variantas, man labai gražu baltos ir "mėlynos" rožės. Kad ir Novalis. O jei šalia dar ir melsvi šalavijai, tai nukristi nuo grožio gali.
O prie baltų ir raudonų rožių labai gerai žiūrisi šalia pasodintos heucheros smile.gif
Atsakyti

Va va merginos, paskaityk ir bus viskas aišku blush2.gif , gal po trijų metų skaitymo, ir vaizdinės medžiagos žiurejimo
Kuo toliau tuo daugiau į mišką, ko gero reiks važiuot pas Sibirka ir ten vietoj aiškintis
Kai buvom ten tiek grožių mačiau, bet tada dar neturėjau kur sodinti

Dekui visom atsakiusiom 4u.gif
Atsakyti
Auge, patarti kitam yra tikrai labai sunku, nes nežinai to žmogaus norų, jo skonio, jo namo sklypo. Geriausia tai yra pačiai neskubėti. Dabar galima svajoti, braižytis projektėlius ir rinktis daugiau mažiau kas patiktų. O jau nuo vasaros pradžios pasižiūrėti kaip tos pačios norimos rožės atrodo gyvai smile.gif .
Labai geras puslapis yra HMF(bet tik reikalingas tikslus rožės pavadinimas):My Webpage
Atsakyti
gal kas auginat ir galite pasidalinti patirtimi apie sia grazuole Schwarze Madonna
Papildyta:
šios vasaros planai apie 12 krumu roziu aplink terasa
terasa baltos spalvos tai norisi stačiu krumu akščio apie 1,2 m. žiedai kad žiūrėtų i viršų raudonai žydinčių rožių

gal kas žino ko man reikia smile.gif
Papildyta:
ir dar...
be dideliu planu noretusi ismeginti sias kordes veisles.. gal jau kas augina?
Herzogin Christiana
user posted image
Athena
user posted image
Kordes’ Jubilee
user posted image
Cherry Lady
user posted image
as suprantu, kad katalogo foto jos pagrazintos, bet jau tokios grazios... ak...
Papildyta:
gal kam teko pabuvoti kordes rozynuose?
sia vasara ir ten nuvaziuot turiu planu, jei tik ju kas nesugiaus.. smile.gif
Atsakyti
Auginu aš Schwarze Madonna, bet manęs ji nežavi. Nežinau, gal pakliuvo silpni sodinukai, bet krūmeliai labai jau siauri. Žydėjimas taip pat ne uch... Aš siūlyčiau "Ingrid Bergman" arba "Liebeszauber". Ši senovinio tipo žiedais ir dar labai stipriai kvepia. Krūmas gražus, tvirtas. Nuotrauka nėra kokybiška, bet vis tiek šiek tiek matosi (jei rasiu geresnę mestelsiu).

user posted image<a href='http://www.fotki.com' target='_blank'></a>

Bet ji nėra skaisčiai raudona, ji tamsi raudonai bordo. Ir neturinti juodumo, kaip Schwarze Madonna. Skaisčiai raudona, labai graži yra Rebel. Aš kažkada buvau ją prie terasos pasodinusi, tai akį vis traukdavo.
Auge, tau manau tiktų Rebel smile.gif Jei tik AH rožes žadi sodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 01 vasario 2015 - 19:58