Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

Nakviša, puikūs filmukai smile.gif Aš (ir kitos iš LRD) taip dengiame rožes jau kokie 4- 5 metai. Tik ta mergina nenurodė, kad vis tik reikalingas oro tarpas, ir dviejų dangos sluoksnių neužtenka, norint kad rožės gerai peržiemotų. Tad, taip dengiant reikia uždėti sluoksnį ar du agrodangos, tuomet oro tarpas ir vėl sluoksnis dangos. Žinoma geriausia, kad būtų nors kažkokia atrama, jei rožynas yra platus. Nes nuo daug sniego rožės susilaužo. Bet jei rožės pasodintos viena eile, galima apseiti be atramų.
Dar taip dengiant rožes visai nesvarbu ar yra sniego ar ne. Buvo metų, kai aš rožes dengiau ir tuo metu snigo. Uždengiau vieną dvigubą sluoksnį agrodangos, kol viską apėjau, susmiagsčiau lankus ir t.t. užsnigo, užlijo ir galiausiai viskas užšalo. Vaizdas buvo tragiškas. Bet uždengiau viršutinį agrodangos sluoksnį, nes kitos išeities kaip ir nėra, juk nelupsi to ledo blush2.gif . Pavasarį atidengus rožynas buvo sausas ir gražus. Rožės išsilaikė kuo puikiausiai, tarsi nė nebuvo sprindžio storio šlapio, vėliau suledėjusio sniego smile.gif
Tik su vienu dalyku nesutinku tuose filmukuose, kad AH rožių nereikia genėti, o jas, pakedenus šaknis, lenkti. Nesąmonė. Tokias rožes palikus pavasarį visame aukštyje, žiedai bus tik pačiose viršūnėse. Kažkur aukštai, aukštai. Žiedai bus daug mažesni ir norint jais grožėtis reikės kėdės ar kopėčių. AH rožės skirtingai nuo kitų, žydi žiedus suformavę viršūnėse. Todėl po kiekvieno žydėjimo, jas truputį daugiau genime (t.y. nukerpame žiedą su ilgesniu kotu).
Atsakyti
Na, reikia tureti omeny, kad mergina nera profesionale. Ji roziu krumus augina tik 8 metai, plius tai yra pamaskve. Ten salciai biski kitokie, kiek zinau (palei kolegiu is Maskvos pasakojimus) - ten jau iskrito sniegas. As rozynus dengiu kaip denge šano a.a. mociute - nieko nenukarpau, prilenkiu, apvynioju sniurais, du sluoksniai agropleveles ir daug egliu saku. Tiesa, pries tai gauna azoto ir fosforo trasu. Tada po dvieju savaiciu dengiu dviwm sluoksniais agropleveles. Ir veliau kau uzmesiu sakomis. O pavasari jau ziuresiu kas ataugs, o kas bus nusale. Tiesa, as arbatiniu neturiu.
Atsakyti
Tai ir yra geriausiai dengti taip, kaip ir esi įpratusi. Juo labiau, jei taip dengiant rožės per žiemą puikiai išsilaiko smile.gif .
Atsakyti
Visų senų temų neskaičiau, bet ar esate aptarę, kokios krūminių ar vijoklinių rožių, turinčių pilnavidurius žiedus, veislės yra atspariausios šalčiui ir ligoms?
4u.gif
Atsakyti
AH ir floribundines apkarpiau palikdama 30-40cm, ar ne per aukštos? o su pavasati sodintom parko rožem nežinau ka daryti - kirpti ar ne? jei taip , tai kokiame aukstyje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Emperatriz @ 2014 11 17, 17:20)
AH ir floribundines apkarpiau palikdama 30-40cm, ar ne per aukštos? o su pavasati sodintom parko rožem nežinau ka daryti - kirpti ar ne? jei taip , tai kokiame aukstyje?  g.gif

Ne tikrai ne per aukštai, sakyčiau, kad 30 cm. genint rudenį, net AH rožėms yra per žemai. Juk pavasarį reikės jas dar kartą jau kruopščiai geneti, tad nelabai bus ką ir kirpti, jei jau dabar rožė 30 cm.
O parko rožes, jei tik įmanoma- prilenkite. Jei neišeina prilenkti, kirpkite 50 cm.
Atsakyti
Aš savo rožes dengiu Lutrasil PRO60 agroplėvele. Ji daug tvirtesnė nei PC parduodama agrodanga, tad ji mažiau kimba prie rožių spyglių, tad lengviau uždengti ir atidengti rožes. Jos yra 2 ir 4 m pločio rulonais po 100 m. Jeigu domina, skambinkite Karoliui 8 615 50160 arba e-mail karolis.sidlauskas@gmail.com (dar ir dėl nuolaidos galima pasiderėti smile.gif)
Atsakyti
na, kaip manot, kokia siemet bus ziema?
mastau kaip siemet rozes dengti? jei tokia pat besniege, tai idealu butu dengti kaip pernai, jei bus gausu sniego- butu per karsta su tokiais kailiniais- susti imtu g.gif
gal kokiu prognoziu siai ziemai girdejot?
pagal tai kaip Amerikej sninga, man itarimas, kad siemet jie vel visa sniega sau susislamste g.gif
Atsakyti
aš vakar jau dengiau, pabijojau laukti dar kazko.. nezinia kokie orai bus, man tai nuojauta, kad bus salta.. o mano vyras juokaiasi, kad jau taip aptutinai tas rozes tai bus silta biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Dalelė @ 2014 11 20, 09:48)
Aš savo rožes dengiu  Lutrasil PRO60 agroplėvele. Ji daug tvirtesnė nei PC parduodama agrodanga, tad ji mažiau kimba prie rožių spyglių, tad lengviau uždengti ir atidengti rožes. Jos yra 2 ir 4 m pločio rulonais po 100 m. Jeigu domina, skambinkite Karoliui 8 615 50160 arba e-mail karolis.sidlauskas@gmail.com (dar ir dėl nuolaidos galima pasiderėti  smile.gif)

o kokia kaina tos plėvelės?
Atsakyti
as irgi apdengiau. ale supratau stai ka- man visai nepatinka laukti kol issivyraus tas minusas. dali apdengiau pries savaite- tai ir dirbti smagiau bei lengviau. siandien dengiau likusias- tai ir salta ir sniego liko po apdangalais, ir siaip lauke jokio ikvepimo dirbt. plius ir paciu roziu ir sakos luzineja: kol nebuvo minuso galejau prilenkti, suspausti taip kaip man reikia, siandien pakartojus ta pati girdisi luzinejanciu saku traskesys doh.gif tiesa, nakti pas mus - 10 buvo. gal kitur ant LT ir kitaip. bet as jau uzdengiau...
Atsakyti
as vijoklines prilengiau gerokai anksciau, kol minuso ner, kol dar sakos susalusios neluzineja, bet dengiau tik dabar.. irgi nelaukiau minuso didelio, tikrai dirbasi kitaip, nei minusas lauke smile.gif
o be to as labai jau nepridangstau, kad ir ne bus labai salta, nesukais biggrin.gif
ankstesniais metais beveik visai nedengdavau.. laukdavau to pastovaus minuso, o paskui atejus minusui, nebudavo kada, tai ligos puldavo, sakydavau mano sveikata svarbiau biggrin.gif bet užtai nusaldavo beveik iki saknu, bet atzeldavo..
tai siemet uzdengiau galima sakyti pirma karta tai matysiu ar bus rezultatas wink.gif
galesiu palyginti ar kitaip atrodys rozes, nei nedengtos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 24 lapkričio 2014 - 15:48
Jei dengiate agrodanga, nebūtina laukti minuso. Minusinė temperatūra turi būti, kai dengiate eglišakiais ir durpėmis.
Rožes aš taip pat prilenkiau, kai lauke buvo pliusinė temperatūra. O dabar kai vėl saulė ir dirbti smagiau užkloju agrodanga. Visą savaitgalį, bent Kaune, buvo šlykštus oras, tad lauke net nedirbau.
b.kite aš užsisakiau 4 m. pločio visą ruloną (kad keliems metams ramu būtų), tai kaina apie 480 lt. (su nuolaida). Siauresnė danga- bus pigiau.
Vobla, kokiame tu šiaurės ašigalyje gyveni?
Atsakyti