Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(tyli upė @ 2015 05 25, 13:01)
biggrin.gif  Ypatingas tuo, kad jį matė, tai ten, tai kitur, o aš jo nesu mačiusi... nei vieno latvio biggrin.gif. O  dar latviškos rožės, sako, labai geros  thumbup.gif .
Jis va stovi Vilniaus Kalvarijų , Kauno Žaliakalnio, Panevėžio turguose, o mes juk arčiau Latvijos ir jis pas mus neužsuka schmoll.gif  biggrin.gif
Pernai pasakojau istoriją kaip ėjau mūsų turgun, nes anyta neva latviškų rožių mačius, pirkus. Pakalbinau gal 10 žmonių ir visi "jo, ten stovi, už ano kampo, o gal už kito, o gal ten", "nors pala, mačiau aną savaitę, Rietave" biggrin.gif Tai dabar aš dar ramesnė būsiu dėl latvio vaiduoklio mūsų krašte biggrin.gif

Aš irgi nežinojau, kad tas latvis ypatingas ir pirkau iš jo savo pirmą rožę flammentanz. Jau daug metų ji mus džiugina.

Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 05 25, 10:30)

Aš bandysiu pirmą vijoklinę auginti New Dawn irgi kaip ir rytinėje pusėje, bet ten saulė drąsiai iki pusiaudienio (gal net ilgiau ) būna.

Man sita nesiveja visai, treti metai auga ir vis laukiu,kol ant pergoles lips, gal tau labiau pasiseks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2015 05 25, 22:43)
Man sita nesiveja visai, treti metai auga ir vis laukiu,kol ant pergoles lips, gal tau labiau pasiseks  rolleyes.gif

Smagiai čia Jūs šposinat, bijau, kad nesulauksit, kad užliptų biggrin.gif
Nors yra rožių, vadinamų vijoklinėmis ir laipiojančiomis, bet nei vyniotis, nei laipioti jos nesiruošia, per daug norit iš jų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 05 26, 20:49)
Smagiai čia Jūs šposinat, bijau, kad nesulauksit, kad užliptų biggrin.gif
Nors yra rožių, vadinamų vijoklinėmis ir laipiojančiomis, bet nei vyniotis, nei laipioti jos nesiruošia, per daug norit iš jų rolleyes.gif

hihihi.gif drinks_cheers.gif
pergolėm gal tiktų raganės ar sausmedžiai - ir tai reikia juo priraišiot pradžiai, kad laikytųsi. Net pelėžirnius tenka raišiot man, kitaip krenta nuo atramų smile.gif Tai ką jau ten rožės su savo stiebais.... jos gi karalienės, tikrai manau nesiruošia vyniotis ar laipiot biggrin.gif
O išties tai įdomu, ar kas turi tokias pergoles, kad atrodytų kaip šiltų kraštų foto - kad žydėtų ant jų rožės? New Dawn tai kaip suprantu dar ir žiemai reikia dengti....
Kažkada buvau prašius patarimo dėl Jacques Cartier, kad ji kažko vargsta ir sunkiai sprogsta - tai išsiaiškinau manau, vakar vakare išgirdau prie jos kurklį giedant blink.gif doh.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2015 05 25, 23:43)
Man sita nesiveja visai, treti metai auga ir vis laukiu,kol ant pergoles lips, gal tau labiau pasiseks  rolleyes.gif

smile.gif Mano norai jai nedideli, bet, žinoma, galėtų ir "palypėti" biggrin.gif Tiesiog pirmąkart bandysiu tokią.
Kažkaip iki šiol visos mano auginamos rožės man iki kelių tebūna (kelios nežiniukės arba visos kitos floribundinės, besidriekiančios).

Beje, skaičiau kažkokių atsiliepimų, kad kartais New Dawn nepaauga aukšta. Be to, ją dengti žiemai reikia, tai turbūt vargas su ja, norint grožio vasarą, pvz., ant pergolės g.gif
Maniškė kol kas bandymų sodelyje, šalia atramos, netoli namelio ir baltos raganės augs rolleyes.gif Stebėsiu kaip elgsis.
Beje, buvau nusižiūrėjusi panašią, iš New Dawn kilusią, Blossomtime, bet galiausiai neradau pirkti, kai jau apsisprendžiau, kad noriu. O radau šitą. Dabar apmąstymuose, o gal toji Blossomtime mažiau lepi būtų rolleyes.gif

Negaliu nepasidalinti.. kokia įdomi pelenų spalvos rožė bigsmile.gif wub.gif https://www.rogueval...h-ash-wednesday
Ir puslapis įdomus bigsmile.gif .

Dar "pilkųjų" vaizdų: https://www.google.l...o...AUoAQ&dpr=1 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kaktuselis @ 2015 05 25, 21:52)
Patikslinu- saulės iki 12 val. gaus smile.gif

Nepalyginamai geriau mirksiukas.gif

Atsiliepimai apie Sympathie: http://www.helpmefin...p;tab=32#q32078
Atsakyti
Rožės nesivynioja ir nelaipioja, bet prie arkos ir pergolės, be abejo, jas galima sodinti ir tai labai gražu. Tik reikia jas tiesiog pritvirtinti, kad augtų taip, kaip norisi.
Vilniaus krašte praktiškai visas rožes reikia dengti, išskyrus kai kurias rugosas ir senovines. Vakarin ėje Lietuvos dalyje ir netgi Kaune kai kur yra daugiau nedengiamų. Be to, labai svarbu konkrečios vietos mikroklimatas, jis kiekvienam kieme gali skirtis.
New Dawn yra vijoklinė rožė, bet kartais taip ir lieka krūmas. Turiu jas tris ir tik viena iš jų tikra vijoklinė, per 2,5 m aukščio. Be abejo, būtina išsaugoti per žiemą ilgiausias šakas. Bet yra ir kitų rožių , tinkamų arkai ar pergolei, Sibirkos rožynas rozes.lt gana išsamiai jas aprašo.
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 05 27, 11:46)
Rožės nesivynioja ir nelaipioja, bet prie arkos ir pergolės, be abejo, jas galima sodinti ir tai labai gražu. Tik reikia jas tiesiog pritvirtinti, kad augtų taip, kaip norisi.
Vilniaus krašte praktiškai visas rožes reikia dengti, išskyrus kai kurias rugosas ir senovines. Vakarin ėje Lietuvos dalyje ir netgi Kaune kai kur yra daugiau nedengiamų. Be to, labai svarbu konkrečios vietos mikroklimatas, jis kiekvienam kieme gali skirtis.
New Dawn yra vijoklinė rožė, bet kartais taip ir lieka krūmas. Turiu jas tris ir tik viena iš jų tikra vijoklinė, per 2,5 m aukščio. Be abejo, būtina išsaugoti per žiemą ilgiausias šakas. Bet yra ir kitų rožių , tinkamų arkai ar pergolei, Sibirkos rožynas rozes.lt gana išsamiai jas aprašo.

smile.gif drinks_cheers.gif Suprantu, užtat ir rašiau "palypėti" kabutėse. Kaip rašiau, man pirmas "vijoklis", tad kyla daugiau klausimų.
Ačiū už naudingą informaciją, pastebėjimus ir mintis pamąstymams.
Aaa, beje, Sibirkos rožynas apie NewDawn rašo kaip apie tinkančią pergolėms cool.gif

Mh, mano sodelis Vakarų LT, bet aš savo rožes dengiu. PAstebėjau per kelis metus, kad tikrai išgyvena lengvai besidriekiančioji White Fairy, o visos kitos sunkiau. Praeitą žiemą kelias numarinom per mažai apdangstę.
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2015 05 25, 11:16)
sveikos. turguje nusipirkom latvišką vijoklinę rožę. Lyg Sympathie . Norime ją auginti rytinėje pusėje, saulės gautų iki 9 val. ryto. Ar tinkama vieta, nes norime kad namo sieną papuoštų.
Tik esu visiškai žalia su rožėmis. Gal patarsit- ar reikia kokią spec. žemę nusipirkti, trąšų prieš sodinant?

Sveika tokią pat pernai pirkau iš Latvio Kaune mugėje, pasodinau į paprastą daržo žemę, tiesa pas mane vakarinėje pusėje (bet manau,kad rytinė dar geriau vėjai nenugairins lapų), žiemai nedengiau tik šaknis dideliu kaupu durpių užpyliau, per metus užaugo 2,5-3 m.apytiksliai, jau ir pernai žiedus nuostabius parodė, žiemą atlaikė nuostabiai, šiemet ūgliai labai stori daug išleido šakų nu nuostabi ji tiesiog krauna pumpurus šiuo metu, kai pradės žydėti būtinai įkelsiu foto smile.gif
Atsakyti
Kaip gerai, kad apie New Dawn prakalbom ax.gif Turiu White New Dawn. Labai keista, bet antri metai, o daug zemesne nei antramete Claire Martin (Kartu greta abi sodintos, salygos ju identiskos). Net atramos nedejau, nes dvieju sprindziu isaugusiu pernai nera kaip remt...ranka nekyla g.gif Ziemai dengiau, isziemojo idealiai...bet g.gif jei ir ziemet tik du sprindzius prides, tai keliaus i kita vieta.

O as tai beda turiu, atejau pasiklaust g.gif Mano beda TOKIA
O buvo taip, kad grybukas uzpuole mano Flammentantz, lapai geltonavo apatiniai. Nurinkau, nupurskiau previcuru, na ir va... kaip manot, kitos rusies grybelis (zaibiska forma) ar vistik lapus nudeginau? Skint ar neskint man tuos lapus? g.gif doh.gif Saujom skinu, jau tuoj plika liks, o ziedu prikrauta pilna doh.gif doh.gif Nezinau, ka daryt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 05 27, 09:46)

Tai as tiek suprantu, kad jos pacios nelips, priraisiot reikia, bet ,kad nera ko doh.gif As kaip pradedancioji rozininke, patikejau viskuom kuom raso Sibirka ir nusipirkau kelias "laipiojancias", nedengiu, palieku tas ilagas sakas, nenusalo per 3 metus dar biggrin.gif . Bet siemet jau pasipirkau kanadietiskas, kurios ir -40 nebijo, nereik dengti ir vijoklens, ziuresim kuom baigsis sis mano eksperimentas, nu vistiek as turesiu roziu ant pergoles wub.gif

O dabar del Tos simpatijos, kur ju yra pirkt? As visai I sodyba jos noreciau, kiek suprantu nereikia prie jos sokinet labai , dar zinau kazkokia alia ersketi latviska roze, rita ar ruta? Kur tokiu gauti, pas ta latvi?
Papildyta:
va radau ko dar I sodyba noreciau, cia ta latviska, gal kas turit, kaip ji? http://www.rozes.lt/...i/ritausma.html
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2015 05 31, 11:23)
va radau ko dar I sodyba noreciau, cia ta latviska, gal kas turit, kaip ji? http://www.rozes.lt/...i/ritausma.html

Kiek atsimenu, Vilniuje prie Santariškių pagrindinio įėjimo Ritausma žydi. Man ji graži, gausiai žydi, iš aprašymų nelepi, bet pati kol kas neturiu. Gal ateityje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2015 05 31, 12:23)
Tai as tiek suprantu, kad jos pacios nelips, priraisiot reikia, bet ,kad nera ko  doh.gif As kaip pradedancioji rozininke, patikejau viskuom kuom raso Sibirka ir nusipirkau kelias "laipiojancias", nedengiu, palieku tas ilagas sakas, nenusalo per 3 metus dar  biggrin.gif . Bet siemet jau pasipirkau kanadietiskas, kurios ir -40 nebijo, nereik dengti ir vijoklens, ziuresim kuom baigsis sis mano eksperimentas, nu vistiek as turesiu roziu ant pergoles  wub.gif

Papildyta:

Įdomu pasidarė, kokios čia vijoklinės kanadietiškos ir dar -40 nebijo? O ir kur jas sodinsit , kokiam krašte? Kelias kanadietiškas auginu jau kokie 6 metai, bet vijoklinės neišaugo, na, Henry Kelsey gal aukščiausia.
Prie pergolės tinkamiausia Super Excelsa.
Ritausma - puiki rugosa, net pas mane dažniausiai gerai žiemoja nedengta.
Atsakyti