Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 05 20, 10:43)
Aš miltukais naikinu tose vietose kur kitais būdais negali pvz. vejoje. O šiaip yra skysti nuodai, kurie išnaikina visą skruzdelių šeimyną. Praeitą vasarą traiškiau amarus ilgai ir nuobodžiai, o ši pavasarį pradėjau nuo skruzdžių. Po kiekvieną rožę padėjau po dangtelį su nuodais ir papildau kartą per savaitę, kai lietaus nenusimato. Nu ir ką amarų nesimato dar  thumbup.gif Skruzdelių irgi labai sumažėjo. Ten kur pamiršau padėti pvz. po serbentais, žinoma, yra amarų ir skruzdžių blush2.gif

pasidalinkit kokie tai nuodai??? nuoroda, pavadinimas ar gamintojas
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2015 05 20, 11:11)
Turiu toki klausima, sakykit ar tiktu gelyne tokias mulcias kaip medziu t.y. pusu zieve? Prisirinkciau jo misku kirtimuose,kaip tik miskus pjauna pire musu. Ar nepakenkciau gelyneliui ?4u.gif

Tinka tik stambi pušies žievė, smulkus pušies mulčas labai užrūkštins dirvą. Rožės nemėgsta rugščios dirvos, smulkiu pušies mulču mulčiuokite hortenzijas, rododendrus.
Riolita, prie Leonardo da Vinci tkrai gražiai atrodytų Queen of Sweden arba Winchester Cathedral smile.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 05 21, 06:06)
pasidalinkit kokie tai nuodai??? nuoroda, pavadinimas ar gamintojas

Nerandu, ar Lietuvoje tokie yra Neudorff-Loxiran unsure.gif
Vokietijoje Amazon
Ten du buteliukai po 20ml. Lašinant po porą lašų į dangtelį, ar į specialias dėžutes, kurios užsidaro, turėtų vasarai užtekti.

Atsakyti
supratau, nepaziurejau, kad ne LT wink.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 05 21, 19:10)
supratau, nepaziurejau, kad ne LT wink.gif

Bet gal yra ir LT, nes tos pacios firmos priemone nuo sliuzu yra parduotuvese.
Atsakyti
sveikos. turguje nusipirkom latvišką vijoklinę rožę. Lyg Sympathie . Norime ją auginti rytinėje pusėje, saulės gautų iki 9 val. ryto. Ar tinkama vieta, nes norime kad namo sieną papuoštų.
Tik esu visiškai žalia su rožėmis. Gal patarsit- ar reikia kokią spec. žemę nusipirkti, trąšų prieš sodinant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaktuselis: 25 gegužės 2015 - 10:23
QUOTE(kaktuselis @ 2015 05 25, 12:16)
sveikos. turguje nusipirkom latvišką vijoklinę rožę. Pavadinimo tai nepamenu. Norime ją auginti rytinėje pusėje, saulės gautų iki 9 val. ryto. Ar tinkama vieta, nes norime kad namo sieną papuoštų.
Tik esu visiškai žalia su rožėmis. Gal patarsit- ar reikia kokią spec. žemę nusipirkti, trąšų prieš sodinant?

bigsmile.gif Kaktusėli, ir kur Tu tą latvį matei? Didžiajam turguj šeštadienį? mastau.gif
Kiek mokėjai? ax.gif

Spėju, kad saulė iki 9 val. ryto bet kurios rožės nenudžiugins g.gif

Spec. žemė tai "gera" žemė. Nemažoj duobėj įmaišyti komposto, durpių. Nepamaišytų trąšų saujelė sodinant (šiemet daugiau nereiks tręšti). Gerai prilieti, sodinti skiepo vietą 5 cm žemiau paviršiaus arba tokioj kaip duobelėj, kad skiepas būtų maždaug 5 cm žemiau žemės paviršiaus, bet nepilnai užbertas, o vėliau po truputį užsibers iki rudens tie 5 cm žemėmis (čia pernai diskutavom, kad sodinam tokioj duobėlėj, kad palikti galimybę išsprogti dar kokiam vienam kitam pumpurui virš skiepo, bet žemai).
Gal kas labiau patyręs patars 4u.gif

Aš bandysiu pirmą vijoklinę auginti New Dawn irgi kaip ir rytinėje pusėje, bet ten saulė drąsiai iki pusiaudienio (gal net ilgiau ) būna.
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 05 25, 10:30)
bigsmile.gif  Kaktusėli, ir kur Tu tą latvį matei?

Sekmadienį Rietave. Daigas 3 eurai
O tas latvis kažkuo ypatingas? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaktuselis: 25 gegužės 2015 - 10:47
QUOTE(kaktuselis @ 2015 05 25, 12:37)
O tas latvis kažkuo ypatingas?  blush2.gif

biggrin.gif Ypatingas tuo, kad jį matė, tai ten, tai kitur, o aš jo nesu mačiusi... nei vieno latvio biggrin.gif. O dar latviškos rožės, sako, labai geros thumbup.gif .
Jis va stovi Vilniaus Kalvarijų , Kauno Žaliakalnio, Panevėžio turguose, o mes juk arčiau Latvijos ir jis pas mus neužsuka schmoll.gif biggrin.gif
Pernai pasakojau istoriją kaip ėjau mūsų turgun, nes anyta neva latviškų rožių mačius, pirkus. Pakalbinau gal 10 žmonių ir visi "jo, ten stovi, už ano kampo, o gal už kito, o gal ten", "nors pala, mačiau aną savaitę, Rietave" biggrin.gif Tai dabar aš dar ramesnė būsiu dėl latvio vaiduoklio mūsų krašte biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2015 05 25, 12:37)
O tas latvis kažkuo ypatingas?  blush2.gif

Pas mane vos ne visos rožės iš latvio thumbup.gif , LT augintojais teko nusivilti.....
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 05 25, 11:01)
biggrin.gif  Ypatingas tuo, kad jį matė, tai ten, tai kitur, o aš jo nesu mačiusi... nei vieno latvio biggrin.gif. O  dar latviškos rožės, sako, labai geros  thumbup.gif .

Na negarantuoju, kad čia tas pats tavo paslaptingasis latvis smile.gif

QUOTE(kaktuselis @ 2015 05 25, 10:16)
sveikos. turguje nusipirkom latvišką vijoklinę rožę. Lyg Sympathie . Norime ją auginti rytinėje pusėje, saulės gautų iki 9 val. ryto. Ar tinkama vieta, nes norime kad namo sieną papuoštų.

Patikslinu- saulės iki 12 val. gaus smile.gif
Atsakyti
Sympathie roze labai grazi, praitais metais pasisodinau. zydejo visa vasara, tik reikia senus ziedus karpyt. Lietaus nebijo thumbup.gif pas mane pasodinta sauletoje vietoje, tad negaliu pasakyt kaip augs kai saule iki 12 val
Atsakyti