Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(Riolita. @ 2015 05 18, 23:49)
Ačiū,
Na va... Važiavau pirkti tik Leonardo...Jau geriau taip būčiau ir padariusi. Augintoja patarė vietoj keleto Leonardo paimti būtent tas išvardintas, tik suklydau dėl vieno pavadinimo, ne Vester, bet Vesper  blush2.gif Bet tai vistiek nepataikyta su aukščiais, žiedo forma  g.gif Charlotte, sakė, kad turi būti kreminė  verysad.gif Ne visada geri patarimai iš augintojų-pardavėjų.  Dabar jau ir man jas norėtųsi sodinti atskirai  verysad.gif Bet turbūt geriausiai išmokstama,kai mokomasi iš savo klaidų. Turbūt taip paliksiu iki rudens. O tada viską sudėliosiu į vietas. Ir vistik, kas tiktų prie Leonardo da Vinči?

rolleyes.gif O kur pirkot?
Mh, o gal nepiktybiškai pardavėja jums įsiūlė kažką netinkamo ir gal net ne geltonąją, o kitą Charlotte.. jų bent kelios skirtingos yra, pasirodo: http://www.helpmefin...?...EARCH&tab=1
Vesper: http://www.helpmefin....php?l=2.6409.0

Gerai, kad yra tos informacijos trupinių šen, ten 4u.gif

Diuni, labai gražu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 19 gegužės 2015 - 08:54
QUOTE(diuni @ 2015 05 19, 07:01)
tai dirva kūrybai...

Kūryba tai kūryba... smile.gif Bet ne kiekvienas kūrinys vertas aplodismentų ax.gif O norėtųsi... Jau dabar matau, kad pirmieji potėpiai taisytini smile.gif Čia yra daug patyrusių augintojų, todėl ir klausiu patarimo mirksiukas.gif Nesinori, kad ta kūryba per ilgai užsitęstų biggrin.gif Gaila būtų gėlių, vis kilnojant jas iš vienos vietos į kitą smile.gif Ir kūrinių norėtųsi sukurti daug ir gražių su gerų mokytojų pagalba biggrin.gif

QUOTE(tyli upė @ 2015 05 19, 08:51)
rolleyes.gif  O kur pirkot?

Pirkau Kalotėje, šalia Klaipėdos:
http://geltoni.lt/im...nes-ukis/197789

Sodinukai antramečiai, po 5€, gražūs, tvirti. Pasodinti prieš savaitę į žemę jau tuoj tuoj žydės. Tada ir pasimatys kas yra kas. Pati moteriškė irgi maloni (na, tik kompaniją man parinko nekokią biggrin.gif, pati kalta, kad aklai pasitikėjau ), geranoriškai bendrauja telefonu.

Dabar aš vėl apie tą patį doh.gif biggrin.gif Prie Leonardo mintyse man gražiai atrodytų Queen of Sweden arba Winchester arba Jubilee Celebration. O kaži kaip realybėje ???
Atsakyti
biggrin.gif ir apie tą patį...pasikliaukit savo skoniu ir norais. O ir grožio supratimas -oj kaip pas visus skirtingas. Man pvz , geriausia būtų , jei atitaikyčiau artimas spalvas , bet skirtingais žiedais , ir taip suformuoti grupes ...aišku dar į dydžius reik atsižvelgti...
Bet irgi man įdomu skaityti nuomones ir atsiliepimus iš patirties ...čia tai sutinku drinks_cheers.gif
Papildyta:
schmoll.gif ir kažką nukopijuoti neįmanoma, tiksliau , įmanoma taip pat susiodinti , bet vaizdas bus kaskart kitoks......nes dasr aplinkiniai augalai labai daug lemia...o ir pačios rožės , manau , pas kiekvieną turi irgi savo indidualių bruožų... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2015 05 19, 13:33)

Pirkau Kalotėje, šalia Klaipėdos:
http://geltoni.lt/im...nes-ukis/197789

Sodinukai antramečiai, po 5€, gražūs, tvirti. Pasodinti prieš savaitę į žemę jau tuoj tuoj žydės. Tada ir pasimatys kas yra kas. Pati moteriškė irgi maloni (na, tik kompaniją man parinko nekokią  biggrin.gif, pati kalta, kad aklai pasitikėjau ), geranoriškai bendrauja telefonu.

Dabar aš vėl apie tą patį  doh.gif  biggrin.gif Prie Leonardo mintyse man gražiai atrodytų Queen of Sweden arba Winchester arba Jubilee Celebration. O kaži kaip realybėje ???

swoon.gif Kad taip prieš kelias dienas būtumėt prasitarusi, ir aš būčiau dėl Leonardo vyrą ten nuvairavusi, nes buvom netoliese tongue.gif O dabar teks kažko laukti, kitos progos.. Ačiū už informaciją 4u.gif
Pas ją daug rožių? Kitų daugiamečių gėlių turi? rolleyes.gif

Jūsų pasirinkimai labai gražūs ir , mano kuklia nuomone, tinkantys į draugystę. Žiedai panašūs, atspalviai lygu artimi.
Atsakyti
Gal kas is roziu myletoju noretu ir galetu pasidalinti bet kokiomis rozytemis? 4u.gif
Tiktu visiskai bet kokios,noriu mamai i sodyba po langais pasodinti wub.gif
Vilnius . Galiu atsilyginti wub.gif
Atsakyti
Mano rozes uzpuole pjuklelis. viena taip nukarpiau,kad ziedu turbu besulauksiu rugpjuti unsure.gif Vobla lyg tavo ir taip, ka darai g.gif Naa vat ir prasidek ekologiskai verysad.gif
Atsakyti
Merginos ką daryti? Stiebine roze išleido ugli iš "kojų "-ką su juo daryti -nupjauti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(oksaniuksxxx @ 2015 05 19, 17:38)
Merginos ką daryti? Stiebine roze išleido ugli iš "kojų "-ką su juo daryti -nupjauti?  unsure.gif

pjauti, neleisti augti
Atsakyti
Ačiū už atsakymą -eisiu galasti kirvį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 05 19, 12:53)

*Pas ją daug rožių? Kitų daugiamečių gėlių turi? rolleyes.gif

** mano kuklia nuomone, .

*Rožių daug, ar daug rūšių, nežinau, bet pačių sodinukų daug. Didžiulis šiltnamis pilnas. Kitų daugiamečių nemačiau, bet vyras sakė, kad buvo ir kitokių gėlių, aš nepastebėjau. Mačiau, kad buvo pomidorų daigų, medelyne mačiau vaismedžius, dekoratyvinius augalus, visokias pušeles, zigzaginius kadagius ir pan.

**Man visos nuomonės svarbios mirksiukas.gif

Atsakyti
Turiu toki klausima, sakykit ar tiktu gelyne tokias mulcias kaip medziu t.y. pusu zieve? Prisirinkciau jo misku kirtimuose,kaip tik miskus pjauna pire musu. Ar nepakenkciau gelyneliui ?4u.gif
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2015 05 12, 19:01)
Turiu ir miltuku smile.gif , isbandzius, bet sodos ir acto kombinacija man efektyvesne smile.gif , si derini kazkada radau prie liaudisku patarimu, kaip naikinti skruzdes. Taip skruzdes naikinu ne tik gelyne, bet ir darze, juk soda ir actas salia maisto produktu parsiduoda, tai pilvui kaip ir saugiau mirksiukas.gif , as tik galvoju, ar/kiek dirvos rugstingumas keiciasi rolleyes.gif 
Plikoj dirvoj ir verdanciu vandeniu pasilaistau, taip pat gerai veikia  biggrin.gif , bet tik plikoj, nes kazkada ant zolytes nepagalvojus paliejau ...  doh.gif vat tada tai ne tik skruzdziu neliko  blush2.gif

Aš miltukais naikinu tose vietose kur kitais būdais negali pvz. vejoje. O šiaip yra skysti nuodai, kurie išnaikina visą skruzdelių šeimyną. Praeitą vasarą traiškiau amarus ilgai ir nuobodžiai, o ši pavasarį pradėjau nuo skruzdžių. Po kiekvieną rožę padėjau po dangtelį su nuodais ir papildau kartą per savaitę, kai lietaus nenusimato. Nu ir ką amarų nesimato dar thumbup.gif Skruzdelių irgi labai sumažėjo. Ten kur pamiršau padėti pvz. po serbentais, žinoma, yra amarų ir skruzdžių blush2.gif

QUOTE(oksaniuksxxx @ 2015 05 19, 18:05)
Ačiū už atsakymą -eisiu galasti kirvį  biggrin.gif

QUOTE(Vajuza @ 2015 05 20, 09:11)
Turiu toki klausima, sakykit ar tiktu gelyne tokias mulcias kaip medziu t.y. pusu zieve? Prisirinkciau jo misku kirtimuose,kaip tik miskus pjauna pire musu. Ar nepakenkciau gelyneliui ?4u.gif

Žievės mulčas tinka, bet ten gal pjuvenos? Aš šiemet bandau su žolės mulču, nes su žievės mulču ne visai patogu.
Atsakyti