QUOTE(Riolita. @ 2015 05 17, 21:24)
Laba
reikia patarimo
Prieš savaitę viename ūkyje nusipirkau keletą rožių Leonardo da Vinči ir, kaip tinkančias prie jo, Charlotte, Vester ir Madam Plantier. Bet pasiskaičiau, kad Madam Plantier vijoklinė, pasiekianti 3-4 m aukštį ir 2,5 m plotį, kitur rašo, kad 1,2-1,8 m aukščio. Kaip ji auga mūsų sąlygomis ? Rožės pasodintos vienoje eilėje, Plantier pačiame krašte. Palikti ar geriau jai ieškoti kitos vietos ? Kaip darytumėt ?
Šioj srity esu pirmokė
Sakyčiau, kad kompanija nelabai tinkama. Visos šios rožės yra visiškai skirtingos. Mme Plantier mano mėgstama rožė, ji čia visai nedera, tai senovinė, vieną kartą žydinti, mažai genima (nedidelės formuoti neišeis, nebus kam žydėti) rožė, tikrai gali būti vijoklinė, bet nelabai sparčiai auga, o paramstytas krūmas irgi labai gražu , žiedai nedideli, prie Westerlando keistokai atrodys, bet kas žino, gal Jums patiks
Leonardas - puiki rožė, vienais metais gali būti didelė, kitais - mažesnė, toks jau Lietuvos klimatas. Westerland - oranžiškai rausva spalva, nelabai su kuo dera, žiedai labai gražūs, prastai žiemoja, krūmo gražaus nelabai būna. Charlote - geltona angliška nedidelė rožė. Nors šiaip jau neesu ypatingo derinimo šalininkė, bet šios rožės pernelyg skirtingos, man tai norėtųsi jas atskirai sodinti, bet paauginsit, pamatysit, kaip atrodo.