Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(Nakviša @ 2015 05 12, 20:15)
Kuri nors bande taip prisaknydinti rozes?

As siemet bandau,tik sodinau i siltnami uzdengiau slovikais ir ant virsaus agro,kad saule nenudegintu,pastoviai laistau,ziuresiu kaip seksis .
Atsakyti
Man tai nerimą kelia Jacques Cartier - niekaip nesuprantu kas jai darosi g.gif visos rožės jau su ūgliais, o šita pradėjo sprogti kaip visos, ir staiga sustojo - mažučiai pumpuriukai prasprogę stovi ir viskas, nejuda, nei gyva nei mirusi..... Šiemet taip gerai visos peržiemojo, net AH, o šita gi tokia atspari, ir ką dabar, numirt sugalvojo unsure.gif Gal kas turite kokių minčių, kas jai yra?
Atsakyti
Panaudokit fungicidus amisstar pavyzdziui.
Atsakyti
gal kas padėtų atpažinti rože, noriu ją pavadinti, tik va nežinau kaip..
user posted image
user posted image
vaizdai pernai vasaros biggrin.gif
Atsakyti
O tai čia nebus ta Red Intuition arba pasižiūrėk čia, gal kokią ir atrasi smile.gif
My Webpage
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 05 14, 23:11)
O tai čia nebus ta Red Intuition arba pasižiūrėk čia, gal kokią ir atrasi  smile.gif
My Webpage

ne Red Intuition sviesesniu spalvu, cia kiek tamsoki
neatidaro man nuorodos
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 05 14, 23:11)
O tai čia nebus ta Red Intuition arba pasižiūrėk čia, gal kokią ir atrasi  smile.gif
My Webpage

toks kiekis tu dvispalviu ir savo vistiek nepavyko rasti.. biggrin.gif
bet kiek ju daug, net nebuciau pagalvojusi..
Atsakyti
Laba 4u.gif

reikia patarimo ax.gif Prieš savaitę viename ūkyje nusipirkau keletą rožių Leonardo da Vinči ir, kaip tinkančias prie jo, Charlotte, Vester ir Madam Plantier. Bet pasiskaičiau, kad Madam Plantier vijoklinė, pasiekianti 3-4 m aukštį ir 2,5 m plotį, kitur rašo, kad 1,2-1,8 m aukščio. Kaip ji auga mūsų sąlygomis ? Rožės pasodintos vienoje eilėje, Plantier pačiame krašte. Palikti ar geriau jai ieškoti kitos vietos ? Kaip darytumėt ?
Šioj srity esu pirmokė blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riolita.: 17 gegužės 2015 - 20:25
QUOTE(Riolita. @ 2015 05 17, 22:24)
Laba  4u.gif

reikia patarimo  ax.gif  Prieš savaitę viename ūkyje nusipirkau keletą rožių Leonardo da Vinči ir, kaip tinkančias prie jo, Charlotte, Vester ir Madam Plantier. Bet pasiskaičiau, kad Madam Plantier vijoklinė, pasiekianti 3-4 m aukštį ir 2,5 m plotį, kitur rašo, kad 1,2-1,8 m aukščio. Kaip ji auga mūsų sąlygomis ? Rožės pasodintos vienoje eilėje, Plantier pačiame krašte. Palikti ar geriau jai ieškoti kitos vietos ? Kaip darytumėt ?
Šioj srity esu pirmokė  blush2.gif

Sveika, gal kažkas pasakys konkrečiau dėl tų konkrečių jūsų rožių, bet bendrais bruožais viskas teisinga: tos rožės turbūt gali augti kaip vijoklis, jei joms leisit (t.y. iki 3 m ir >) arba būti kaip didoki krūmai, jei formuosit, karpysit 4u.gif
Kažkas neseniai temoje lyg minėjo, kad paleidus Da Vinči, irgi gali turėti vijoklį bigsmile.gif O aš visad maniau, kad jis krūmas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2015 05 17, 21:24)
Laba  4u.gif

reikia patarimo  ax.gif  Prieš savaitę viename ūkyje nusipirkau keletą rožių Leonardo da Vinči ir, kaip tinkančias prie jo, Charlotte, Vester ir Madam Plantier. Bet pasiskaičiau, kad Madam Plantier vijoklinė, pasiekianti 3-4 m aukštį ir 2,5 m plotį, kitur rašo, kad 1,2-1,8 m aukščio. Kaip ji auga mūsų sąlygomis ? Rožės pasodintos vienoje eilėje, Plantier pačiame krašte. Palikti ar geriau jai ieškoti kitos vietos ? Kaip darytumėt ?
Šioj srity esu pirmokė  blush2.gif

Sakyčiau, kad kompanija nelabai tinkama. Visos šios rožės yra visiškai skirtingos. Mme Plantier mano mėgstama rožė, ji čia visai nedera, tai senovinė, vieną kartą žydinti, mažai genima (nedidelės formuoti neišeis, nebus kam žydėti) rožė, tikrai gali būti vijoklinė, bet nelabai sparčiai auga, o paramstytas krūmas irgi labai gražu , žiedai nedideli, prie Westerlando keistokai atrodys, bet kas žino, gal Jums patiks smile.gif
Leonardas - puiki rožė, vienais metais gali būti didelė, kitais - mažesnė, toks jau Lietuvos klimatas. Westerland - oranžiškai rausva spalva, nelabai su kuo dera, žiedai labai gražūs, prastai žiemoja, krūmo gražaus nelabai būna. Charlote - geltona angliška nedidelė rožė. Nors šiaip jau neesu ypatingo derinimo šalininkė, bet šios rožės pernelyg skirtingos, man tai norėtųsi jas atskirai sodinti, bet paauginsit, pamatysit, kaip atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 18 gegužės 2015 - 17:17
QUOTE(tyli upė @ 2015 05 18, 14:10)

QUOTE(Emvida @ 2015 05 18, 17:14)
man tai norėtųsi jas atskirai sodinti, bet paauginsit, pamatysit, kaip atrodo.

Ačiū,
Na va... Važiavau pirkti tik Leonardo...Jau geriau taip būčiau ir padariusi. Augintoja patarė vietoj keleto Leonardo paimti būtent tas išvardintas, tik suklydau dėl vieno pavadinimo, ne Vester, bet Vesper blush2.gif Bet tai vistiek nepataikyta su aukščiais, žiedo forma g.gif Charlotte, sakė, kad turi būti kreminė verysad.gif Ne visada geri patarimai iš augintojų-pardavėjų. Dabar jau ir man jas norėtųsi sodinti atskirai verysad.gif Bet turbūt geriausiai išmokstama,kai mokomasi iš savo klaidų. Turbūt taip paliksiu iki rudens. O tada viską sudėliosiu į vietas. Ir vistik, kas tiktų prie Leonardo da Vinči?
Atsakyti
blush2.gif wub.gif aš tai galvoju , kad tai dirva kūrybai...nes kiekvienas derinys gali būti naujas ir nematytas. Aišku , reik nors foto įsižiūrėt , kaip kas atrodo.
Aš irgi turėsiu Leonardą , ir dar daug kitų...
Dar nuorodą tokią , vieną iš šimto , įdėsiu , gal kas patiks ax.gif
http://www.fuchsienr...paetsommer.html

Bonica 82, Sommerwind, Lions-Rose, Heidetraum, Lili Marleen, Leonardo da Vinci, Pomponella + Freisinger Morgenröte- čia foto iš vokiečių forumo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 19 gegužės 2015 - 07:12