Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

v.vileva, ačiū, reiks išmėginti
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2015 05 11, 17:20)
Kai nebegaliu atsiginti nuo skruzdziu, pakapstau skruzdelyna, kad kiausineliai butu pavirsiuje, ir per pati sujudima pabarstau sodos, o tada uzpilu acto. Ivyksta reakcija, per kuria suputoja soda pabarstytas zemes pavirsius. Toje zonoje buvuvusios skruzdes zuna. Paprastai ta vasara kartoti nebereikia. Stengiuosi reakcija vykdyti kiek iseina toliau nuo brangaus augalo saknu.

Gera mintis.... Sutapimas, mano dukra siandien dare chemijai tokį bandymą... biggrin.gif

Bet pritaikymas geras... thumbup.gif bandysiu ir aš... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2015 05 11, 19:20)
Kai nebegaliu atsiginti nuo skruzdziu, pakapstau skruzdelyna, kad kiausineliai butu pavirsiuje, ir per pati sujudima pabarstau sodos, o tada uzpilu acto. Ivyksta reakcija, per kuria suputoja soda pabarstytas zemes pavirsius. Toje zonoje buvuvusios skruzdes zuna. Paprastai ta vasara kartoti nebereikia. Stengiuosi reakcija vykdyti kiek iseina toliau nuo brangaus augalo saknu.

jezusmarija lotuliukas.gif atsiprasau, nesusilaikiau lotuliukas.gif bet pirma mintis buvo, kad dinamito pabarscius ir uzdegus irgi ilgam skruzdes dingtu. O jei rimtai: kodel jus skruzdem naikint priemoniu skirtu nenaudojat? bvz miltuku tuose melynuose pakeliuose, kur kiekviena maxe, senukai, ir ermitazas turi? Bros lygtais vadinasi... kiekvienai vasarai perku ir barstau kur tik randu gelynuose. Puikiausiai veikia, tik reik ne per lietu barstyt. Nes su ta saviveikla, tai gerai, kad ant saknu nepatenka. O jei pateks? doh.gif Man tai gailoka butu savom gelem rizikuot blink.gif
Atsakyti
pas mane siemet pirma karta rozes masiskai pjuklelis uzpuole. nu budavo pavieniu atveju, bet kad sitaip- schmoll.gif teko traukti actara is zapaskes... bet augalai jau kaip reikiant suniokoti- nebezinau ar dar ko tiketis? visos busimos jaunos sakos su ziedynais pazeistos g.gif nu jei ne amarai, tai va kitokios gyvates uzpuola doh.gif
Atsakyti
Kuri nors bande taip prisaknydinti rozes?
Atsakyti
QUOTE(Vilhelmina @ 2015 05 12, 14:06)
jezusmarija  lotuliukas.gif  atsiprasau, nesusilaikiau  lotuliukas.gif bet pirma mintis buvo, kad dinamito pabarscius ir uzdegus irgi ilgam skruzdes dingtu. O jei rimtai: kodel jus skruzdem naikint priemoniu skirtu nenaudojat? bvz miltuku tuose melynuose pakeliuose, kur kiekviena maxe, senukai, ir ermitazas turi? Bros lygtais vadinasi... kiekvienai vasarai perku ir barstau kur tik randu gelynuose. Puikiausiai veikia, tik reik ne per lietu barstyt. Nes su ta saviveikla, tai gerai, kad ant saknu nepatenka. O jei pateks?  doh.gif Man tai gailoka butu savom gelem rizikuot blink.gif

Turiu ir miltuku smile.gif , isbandzius, bet sodos ir acto kombinacija man efektyvesne smile.gif , si derini kazkada radau prie liaudisku patarimu, kaip naikinti skruzdes. Taip skruzdes naikinu ne tik gelyne, bet ir darze, juk soda ir actas salia maisto produktu parsiduoda, tai pilvui kaip ir saugiau mirksiukas.gif , as tik galvoju, ar/kiek dirvos rugstingumas keiciasi rolleyes.gif
Plikoj dirvoj ir verdanciu vandeniu pasilaistau, taip pat gerai veikia biggrin.gif , bet tik plikoj, nes kazkada ant zolytes nepagalvojus paliejau ... doh.gif vat tada tai ne tik skruzdziu neliko blush2.gif
Atsakyti
kuo purkšti nuo pjūklelio, actaros jau nebėra pardavime schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukas @ 2015 05 12, 22:38)
kuo purkšti nuo pjūklelio, actaros jau nebėra pardavime  schmoll.gif

Pažiūrėk čia, insekticidai kurie naikina pjūklelį (aprašymuose yra išvardinta)

My Webpage

Vobla, kirpk kuo greičiau pažeistas viršūnes iki sveikos vietos (pažeista vieta būna stiebe tuščia, tai kol stiebas bus pilnas, be skylės viduryje), žiedų sulauksi tik dviem savaitėmis vėliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 12 gegužės 2015 - 22:07
QUOTE(naminukas @ 2015 05 12, 23:38)
kuo purkšti nuo pjūklelio, actaros jau nebėra pardavime  schmoll.gif

Turguje dar būna wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 05 12, 16:17)
pas mane siemet pirma karta rozes masiskai pjuklelis uzpuole. nu budavo pavieniu atveju, bet kad sitaip- schmoll.gif teko traukti actara is zapaskes... bet augalai jau kaip reikiant suniokoti- nebezinau ar dar ko tiketis? visos busimos jaunos sakos su ziedynais pazeistos g.gif  nu jei ne amarai, tai va kitokios gyvates uzpuola doh.gif

Aš jokių chemijų nenaudoju, tai pavasarį įsisiuka pjūklelis - kartais mažiau, kartais daugiau.... vienais metais buvo ir visos viršūnės nuniokotos - nupjoviau iki sveikos vietos, atžėlė, nieko joms nenutiko. Tik tiek kad išsiilgtų pirmųjų žiedų tenka ilgiau palaukti...
Anksti pas jus pjūklelis darbuojasi - mano kažko šiemet neskuba - nei rožės, nei pjūklai... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 05 12, 22:02)

Vobla, kirpk kuo greičiau pažeistas viršūnes iki sveikos vietos (pažeista vieta būna stiebe tuščia, tai kol stiebas bus pilnas, be skylės viduryje), žiedų sulauksi tik dviem savaitėmis vėliau.

dekui- kaip tik masciau ar atsistos dar tos nugeibusios virsunes kirminui uzsilenkus, ar jas visgi nukarpyti. vaizdas vizualiai nekoks verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2015 05 13, 07:17)
Aš jokių chemijų nenaudoju, tai pavasarį įsisiuka pjūklelis - kartais mažiau, kartais daugiau.... vienais metais buvo ir visos viršūnės nuniokotos - nupjoviau iki sveikos vietos, atžėlė, nieko joms nenutiko. Tik tiek kad išsiilgtų pirmųjų žiedų tenka ilgiau palaukti...
Anksti pas jus pjūklelis darbuojasi - mano kažko šiemet neskuba - nei rožės, nei pjūklai... biggrin.gif

kuri laika maniau, kad gal man cia tas virsunes pavasarines salnos pakenke, tai dar delsiau, kol vienos neistyrinejau... pjuklelis budavo kur ne kur- praktiskai galima isskinti, bet siemet masine invazija doh.gif gal, kad ziema buvo svelni? g.gif
Atsakyti
uzuojauta del pjuklelio.. baisu.. kirpkit kuo greiciau, gelbekit.

as skruzdes visokiausiasi miletliais naikinau, bet beviltiskai.. sodos su actu salia geliu ar darzo neuzpilsi..

gal kiri auginate roze Salita? papasakokit apie ja, baisiai ji mane sudomino, bet noretusi pirma isgirsti komentaru.
Atsakyti