Di72, tikėtis, kad stiebinė rožė išgyvens mūsų šaltą žiemą neverta. Tikrai yra geriau persodinti ją į didelį vazoną ir taip auginti arba įkasti su visu vazonu į žemę. O rudenį iškasus pernešti į vėsią patalpą arba paguldyti ant žemės ir gerai uždengti.
Nežinau kokio lygmens jau yra išsprogusios jūsų rožės
. Aš gyvenu Kaune, rožynai pietinėje pusėje. Tai kaip ir reikėtų jau pas mane purkšti nuo pjūklelio. Vienu žodžiu pažiūrėkite į savo rožes, į pačias viršunėles. Vaizdas turėtų būti toks, kad visi lapai atrodo jau išaugę ir tuoj, tuoj turėtų pradėti formuotis žiedai. Tuomet ir reikia jau purkšti. Decis tinka
Pažiūrėkite visus insekticidus čia: (kur bus išvardinta, kad nuo pjūklelio ir lapsukio, tuos ir naudokite)
My Webpage O aš pati esu labai pasimetusi dėl purškimo
Pas mane labai daug paukščių, kurie nulesa kirmėliukus ir amarus. Pernai ir užpernai rožių jau nebepurškiau. Pilnai pakako paukščių, jie visą laiką saugojo mano rožes nuo kenkėjų. Jaučiu ir šiemet nepurkšiu. Tik apiesiu kiekvieną dieną rožes ir stebėsiu. Pjūklelio pažeistos viršūnės vysta, tad jei tokias pamatysiu iš kart kirpsiu tą vietą iki tol, kol nesimatys kiaurymės stiebe. Lapsiukio pažeisti lapai susisuka tarsi į gumuliuką. Užtenka tuos lapus praskleisti ir išmesti tokį šlykštų tamsiai pilką kirminą.