Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(Vobla @ 2015 05 05, 07:35)
aha, ir man aktualu kada nuo kenkeju purksti?
pas mane jau irgi yra kazkokiu pazeistu lapu, galvojau gal apsalo, bet gali buti ir pjuklelis sedi. teks eit tyrinet...

Prie namu jau nupurskiau. Man lygiai tokia pati abejone kilo. Sode dar sunkiai bunda rozes, ten dar nepurskiau.
Atsakyti
O su Deciu tiks nupurkšti? 4u.gif
Atsakyti
Merginos patarkit ax.gif gavau dovanų rožę ant stiebo (olandišką). Jokio pavadinimo nėra, tik paveiksliukas. Kaip supratau pirko Senukuose. Ar galima ją sodinti į gruntą ir tikėtis, kad išgyvens mūsų žiemą? Ar geriau persodinti į didelį vazoną, įkasti su visu vazonu į žemę, o rudenį iškasus pernešti į patalpą iki pavasario? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dodže @ 2015 05 05, 08:26)
Sveikos o as noriu patarimo gal kas is praktikos gali uzrodyti vijoklines rozes veisle kuri butu atspari ziemai, labai noreciau sviesesnes spalvos. Noriu apsidinti arka  ir nezinau kokia geriau veisle pasirinkti kuri butu atsparesne.

man tik ryskiai raudonos mintyje, pvz Flammentantz, jei turite omenyje, kad atsparumas yra lygu nedengti ziema. Per pora -trejeta metu turetumete apaugusia arka wub.gif
Atsakyti
Di72, tikėtis, kad stiebinė rožė išgyvens mūsų šaltą žiemą neverta. Tikrai yra geriau persodinti ją į didelį vazoną ir taip auginti arba įkasti su visu vazonu į žemę. O rudenį iškasus pernešti į vėsią patalpą arba paguldyti ant žemės ir gerai uždengti.
Nežinau kokio lygmens jau yra išsprogusios jūsų rožės g.gif . Aš gyvenu Kaune, rožynai pietinėje pusėje. Tai kaip ir reikėtų jau pas mane purkšti nuo pjūklelio. Vienu žodžiu pažiūrėkite į savo rožes, į pačias viršunėles. Vaizdas turėtų būti toks, kad visi lapai atrodo jau išaugę ir tuoj, tuoj turėtų pradėti formuotis žiedai. Tuomet ir reikia jau purkšti. Decis tinka smile.gif
Pažiūrėkite visus insekticidus čia: (kur bus išvardinta, kad nuo pjūklelio ir lapsukio, tuos ir naudokite)
My Webpage
O aš pati esu labai pasimetusi dėl purškimo verysad.gif Pas mane labai daug paukščių, kurie nulesa kirmėliukus ir amarus. Pernai ir užpernai rožių jau nebepurškiau. Pilnai pakako paukščių, jie visą laiką saugojo mano rožes nuo kenkėjų. Jaučiu ir šiemet nepurkšiu. Tik apiesiu kiekvieną dieną rožes ir stebėsiu. Pjūklelio pažeistos viršūnės vysta, tad jei tokias pamatysiu iš kart kirpsiu tą vietą iki tol, kol nesimatys kiaurymės stiebe. Lapsiukio pažeisti lapai susisuka tarsi į gumuliuką. Užtenka tuos lapus praskleisti ir išmesti tokį šlykštų tamsiai pilką kirminą.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 05 05, 23:09)
O aš pati esu labai pasimetusi dėl purškimo  verysad.gif Pas mane labai daug paukščių, kurie nulesa kirmėliukus ir amarus. Pernai ir užpernai rožių jau nebepurškiau.

ir aš taip nenorėčiau purkšti rožių.. vien dėl gamtos saugojimo..
aišku vario sulfatas būtinas, bet kitos chemijos nesinori..
bet pas mane labai daug skruzdėlių.. kurios neša tuntais amarus ir nepadeda nei boružiukai nei paukščiukai..
va kad tų skruzdėlių nebūtų manau pavyktų kažkiek ekologiškiau gyventi.. kaip jas išnaikinti...
Atsakyti

O aš pati esu labai pasimetusi dėl purškimo  verysad.gif Pas mane labai daug paukščių, kurie nulesa kirmėliukus ir amarus. Pernai ir užpernai rožių jau nebepurškiau. Pilnai pakako paukščių, jie visą laiką saugojo mano rožes nuo kenkėjų. Jaučiu ir šiemet nepurkšiu. Tik apiesiu kiekvieną dieną rožes ir stebėsiu. Pjūklelio pažeistos viršūnės vysta, tad jei tokias pamatysiu iš kart kirpsiu tą vietą iki tol, kol nesimatys kiaurymės stiebe. Lapsiukio pažeisti lapai susisuka tarsi į gumuliuką. Užtenka tuos lapus praskleisti ir išmesti tokį šlykštų tamsiai pilką kirminą.

taip, jau turiu kazkokio gerio doh.gif praardziau tuos sulipusius susisukusius lapus- matosi kazkokie voratinkliai ir kazkieno jau esta verysad.gif keista, kad labiausiai uzpulta stambiausia ir sveikiausia roze. pasekoj to ji kur kas maziau apsilapojusi g.gif siaip tai man dar lyg ir per anksti butu rozes purksti- dar mazai lapu pas jas ir dar skruzdeles kasmetiniu amaru plantaciju nesusinese. bet va tie susiklijave lapai g.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 05 06, 07:16)
ir aš taip nenorėčiau purkšti rožių.. vien dėl gamtos saugojimo..
aišku vario sulfatas būtinas, bet kitos chemijos nesinori..
bet pas mane labai daug skruzdėlių.. kurios neša tuntais amarus ir nepadeda nei boružiukai nei paukščiukai..
va kad tų skruzdėlių nebūtų manau pavyktų kažkiek ekologiškiau gyventi.. kaip jas išnaikinti...

labai grazi mintis, ir man ji patinka, roziu pas mane nera daug, tai as rankom bjaurybes gaudau, tik zalia muila naudoju.

Gavau vakar geles, tai laiminga kaip slyva, kad jas pagaliau atveze, rozytes ner net ko lygint su sibirkos, bet zinojau jau is pasisakiusiu,kad ner ko tiketis tobulu. Vakar vakare sukisau I zeme, ziresiu kaip jos pas mane gyvens. pirkau tik kanadietiskas, del ju gebejimo isbuti saltas ziemas, nes nedengiu savo roziu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2015 05 06, 08:20)
labai grazi mintis, ir man ji patinka, roziu pas mane nera daug, tai as rankom bjaurybes gaudau, tik zalia muila naudoju.

jau pas mane toks kiekis kad rankom nenugaudysiu.. o ypac kai skruzdziu tuntai..
Atsakyti
1879 prieš 8 minutes
Sveikos, nusipirkau laukinę rožę ir noriu pasodinti dideliame vazone balkone. Gal kas auginate ir galit pasakyti ar kas nors išeis iš to, kokį vazoną geriausia rinktis, molinį, plastikinį, medinį...? Kaip ją sodinti ir kuo tręšti? ir po kiek laiko tikėtis, kad pražys? o gal tik be reikalo žaidžiu ir tokie augalai skirti tik laukui? smile.gif
Atsakyti
Di72, tikėtis, kad stiebinė rožė išgyvens mūsų šaltą žiemą neverta. Tikrai yra geriau persodinti ją į didelį vazoną ir taip auginti arba įkasti su visu vazonu į žemę. O rudenį iškasus pernešti į vėsią patalpą arba paguldyti ant žemės ir gerai uždengti.
Nežinau kokio lygmens jau yra išsprogusios jūsų rožės  g.gif . Aš gyvenu Kaune, rožynai pietinėje pusėje. Tai kaip ir reikėtų jau pas mane purkšti nuo pjūklelio. Vienu žodžiu pažiūrėkite į savo rožes, į pačias viršunėles. Vaizdas turėtų būti toks, kad visi lapai atrodo jau išaugę ir tuoj, tuoj turėtų pradėti formuotis žiedai. Tuomet ir reikia jau purkšti. Decis tinka  smile.gif
Pažiūrėkite visus  insekticidus čia: (kur bus išvardinta, kad nuo pjūklelio ir lapsukio, tuos ir naudokite)

Tai kad ta rožė jau žydi g.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 05 06, 09:29)
jau pas mane toks kiekis kad rankom nenugaudysiu.. o ypac kai skruzdziu tuntai..

Gal ir ne į temą, bet gal kas pasidalinkite, kaip vis tik naikinti skruzdes. Pas mane irgi jų daug tiek prie rožių, tiek po vaismedžiais, vaiskrūmiais, patenkintos augina ten amarus... doh.gif
Ar galima spec. miltukų pabarstyti kur būna nuo skuzdėlių? Ar jie nepakenks rožėms ir vaismedžiams?
Atsakyti