Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

Nupurškiau senovinę rožę Neem azal berods taip vadinasi, nes pamačiau kad beveik visi besikalantys pumpurai tokie kaip apšąlę pasirodė, prakrapščiau pumpurus pamačiau vabaliukus, tai tada išsigandusi ir nupurškiau blink.gif Čia prieš 4-5 dienas tas buvo. Šiandien sakau pakrapštysiu pažiūrėsiu vėl, ogi ten jau nebe juodi o balti kirminiukai ir jie lenda gilyn į stiebą doh.gif ką daryti? Bijau prarasti rožę ir manau gali užkrėsti kitas blink.gif kuom purkšti?
Atsakyti
Merginos, kas pasodinote rožes "vamzdeliuose" neišskleidę šaknų, tai padaryti drąsiai galite rudenį. Pvz. spalio mėn.
kingcup aš buvau kelis metus apibarsčiusi tamsiai rudu mulču savo rožynus. Vaizdas tikrai neblogas, tačiau jei ten pasodintos ne AH rožės atsiranda problema su nukritusiais žiedlapiais ir rudenį su lapais. Kadangi AH rožės peržydėjusios nespėja numesti žiedlapių, nes tu paprasčiausiai bebaigiančius žydėti žiedus nukerpi. Rudenį šias rožes taip pat nugeni palikdama tik apie 40 cm., tai tų šiukšlių nuo rožių kaip ir nėra smile.gif Tačiau kitos grupės rožės medžio mulčią "apšiukšlina". Nukritę žiedlapiai dar nieko, jie sudžiūna ir jų nesimato. Didesnė problema yra su nukritusais ypač sergančiuų rožių lapais.
Neberandu kažkas klausė balto daugiamečio augalo derinimui prie levandų ir persikinės ar rausvos rožės g.gif Gražiau būtų augalas vis tik melsva spalva (katžolė, šalavijas). O gal net raskila (ji žydi gelsvai žalsvais žiedais).
Atsakyti
Taip šiandien susinervinau, šeštadienį sodinau rožes, 7 krūmai, o pasirodo negeras mėnulis, tai nežinau dabar kokį trečiadienį persodint ar taip ir palikt verysad.gif
http://www.vedrana.l...lendorius_2015/ va pagal šitą visai netyčia pamačiau..
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2015 05 04, 12:55)
Taip šiandien susinervinau, šeštadienį sodinau rožes, 7 krūmai, o pasirodo negeras mėnulis, tai nežinau dabar kokį trečiadienį persodint ar taip ir palikt verysad.gif 
http://www.vedrana.l...lendorius_2015/  va pagal šitą visai netyčia pamačiau..

Tikiuosi , juokaujat rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 05 04, 12:21)
Tikiuosi , juokaujat  rolleyes.gif

biggrin.gif as ir taip pagalvojau
nebekankinkit tu augalu.. tegul sau auga ir tvirteja..
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 05 04, 13:21)
Tikiuosi , juokaujat  rolleyes.gif

Gerai būtų verysad.gif aš labai rimtai. Tipo pereinantis mėnulis yra labai blogai. Tai negi be reikalo raudonai parašyta, nieko nesėti, nesodinti ir nepersodinti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2015 05 04, 13:26)
Gerai būtų verysad.gif  aš labai rimtai. Tipo pereinantis mėnulis yra labai blogai. Tai negi be reikalo raudonai parašyta, nieko nesėti, nesodinti ir nepersodinti verysad.gif

na, tai nebūkir tokia rimta biggrin.gif, užteks rūpintis rožėmis ir laukti žiedų, o jie tikrai bus clap.gif .
Daugybę metų sodininkauju, su mėnuliu nesitariu, bet nesikuklinsiu - sekasi neblogai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 05 04, 13:35)
na, tai nebūkir tokia rimta biggrin.gif, užteks rūpintis rožėmis ir laukti žiedų, o jie tikrai bus clap.gif .
Daugybę metų sodininkauju,  su mėnuliu nesitariu, bet nesikuklinsiu - sekasi neblogai lotuliukas.gif

Apraminot nes taip nuotaika nukrito, nekyla net rankos nieko daryt, apsirgau galima sakyt, labai klausau visokiu patarimu, o sita praziurejau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 05 04, 09:22)
Merginos, kas pasodinote rožes "vamzdeliuose" neišskleidę šaknų, tai padaryti drąsiai galite rudenį. Pvz. spalio mėn.
kingcup aš buvau kelis metus apibarsčiusi tamsiai rudu mulču savo rožynus. Vaizdas tikrai neblogas, tačiau jei ten pasodintos ne AH rožės atsiranda problema su nukritusiais žiedlapiais ir rudenį su lapais. Kadangi AH rožės peržydėjusios nespėja numesti žiedlapių, nes tu paprasčiausiai bebaigiančius žydėti žiedus nukerpi. Rudenį šias rožes taip pat nugeni palikdama  tik apie 40 cm., tai tų šiukšlių nuo rožių kaip ir nėra  smile.gif  Tačiau kitos grupės rožės medžio mulčią "apšiukšlina". Nukritę žiedlapiai dar nieko, jie sudžiūna ir jų nesimato. Didesnė problema yra su nukritusais ypač sergančiuų rožių lapais. 

apie tai nepagalvojau, 4-5 metus pasikankinsiu su mulčiu, po to teks nuimti viską... 4u.gif
spalva4-5 metus būna, po to viskas nublunka, dalis supūva...
Atsakyti
Moterys, ponios ir panelės -kai eisit rozes purkšti nuo pjuklelis praneskit čia garsiai, nes mano kalendorius roziu darbams yra čia lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos o as noriu patarimo gal kas is praktikos gali uzrodyti vijoklines rozes veisle kuri butu atspari ziemai, labai noreciau sviesesnes spalvos. Noriu apsidinti arka ir nezinau kokia geriau veisle pasirinkti kuri butu atsparesne.
Atsakyti
QUOTE(oksaniuksxxx @ 2015 05 04, 16:24)
Moterys, ponios ir panelės -kai eisit rozes purkšti nuo pjuklelis praneskit čia garsiai, nes mano kalendorius roziu darbams yra čia  lotuliukas.gif

aha, ir man aktualu kada nuo kenkeju purksti?
pas mane jau irgi yra kazkokiu pazeistu lapu, galvojau gal apsalo, bet gali buti ir pjuklelis sedi. teks eit tyrinet...
Atsakyti