Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(Emvida @ 2014 11 03, 20:08)
Įdomu, ar pas Jus šiemet ji kartojo žydėjimą? Maniškė nespėjo , tas man nelabai patinka. Užaugo  apie 1,7 m, jau guli prilenkta. Denkite stora agrodanga (plona - daug sluoksnių) arba statybine plėvelė, po kuria dar neblogai užmesti ir kokių eglišakių, žiūrint, kur auga Jūsų rožė.

Rožė 'ARABIA' pas mane taip pat nespėjo sužydėti antrą kartą. Pirmąjį kartą (per karščius) žydėjo labai ir labai trumpai. Tikiuosi dėl karščių.

https://plus.google....762586550025834
Atsakyti
Mano Arabia kelis žiedus ant smulkesnių šakelių parodė gana anksti, o birželio - liepos mėn. žydėjo įspūdingai. Paskui darė pertraukėlę, kurios metu vis skleidėsi keletas žiedelių. Rugsėjį vėl sulaukiau grožio, tik ne tokio gausaus, kurį užbaigė spalio šaltukas. Krūmas 3 metų, labai platus - apie 2 m, aukštis apie 1,7m, o jauni keli ūgliai 2,5- 3m. Dabar su mase sveikų lapų. Jau reikėtų lenkti po trupučiuką prie žemės, nes stori stiebai lengvai nepasiduos.
Atsakyti
kingcup, va taip pas mane atrodo Rosarium Uetersen krūmas

user posted image

o taip "normali" vijoklinė rožė

user posted image

Atsakyti
Dalele, ačiū už nuotraukas 4u.gif O kokia vijoklinės rožės veislė?
Atsakyti
Aš turiu keletą vijoklinių rožių. Šioje nuotraukoje "Barock". Labai graži, gausiai ir ilgai žydinti rožė. Apie kitas kol kas nieko pasakyti negaliu, nes vienos dar jaunos, kitos tikrai nėra nevertos, kad būtų rekomenduojamos.
Rosarium Uetersen ryški, taip pat gausiai žydinti. Vienas jos trūkumas tai krūmo forma. Ji nėra labai aukšta, bet jei tas aukštis jums nesvarbu ir ryški ružava spalva jums patinka, galite ją sodinti smile.gif
Atsakyti
dalele o kai jus tokio dydzio rozes dengiate ziemai?nelabai isivaizduoju kaip toki kruma kaip Rosarium Uetersen prilenkt ir uzdegt.rozes auginu pirmi metai,todel su dengimu man dar tamsus miskas,su mazom viskas aisku bet su aukstais krumais niekas neaisku man doh.gif doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Paimi vieną šaką ją prilenki ir įsmeigi kablį, kuris prilaiko rožės šaką. Taip po vieną ir prilenki visas šakas. Jei šakos plonesnės galima imti po kelias šakas ir iš kart prilenkinėti. Galima su virvės pagalba prilenkti šakas, o virvę pririšti prie įsmeigto ilgo vinies (tokio kurie naudojami stogų dengime).
Apie dengimą esu kažkada rašiusi
My Webpage
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 11 08, 12:36)
Paimi vieną šaką ją prilenki ir įsmeigi kablį, kuris prilaiko rožės šaką. Taip po vieną ir prilenki visas šakas. Jei šakos plonesnės galima imti po kelias šakas ir iš kart prilenkinėti. Galima su virvės pagalba prilenkti šakas, o virvę pririšti prie įsmeigto ilgo vinies (tokio kurie naudojami stogų dengime).
Apie dengimą esu kažkada rašiusi
My Webpage

oj kaip aciu,kad paaiskinot 4u.gif Bet yra viena roze kurios tikrai neprilenksiu ,NOVALIS pas name sodinta pavasari visos sakos normalios ,bet yra pora labai ilgu ir storu saku ,neina ju nei truputi prilenkti,ilgis apie 1,60 ,ka tokiu atveju daryt su dengimu?
Atsakyti
Gali šiek tiek pagenėti ją (maždaug iki 1 m.). Ir dengti. Koks maždaug šios rožės plotis? Man ji labai graži, prieš kelis metus mačiau ją "Sibirkoje" gyvai, tik dar maži krūmeliai buvo, bet jau tada žydėjo labai gausiai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 11 08, 15:56)
Gali šiek tiek pagenėti ją (maždaug iki 1 m.). Ir dengti. Koks maždaug šios rožės plotis? Man ji labai graži, prieš kelis metus mačiau ją "Sibirkoje" gyvai, tik dar maži krūmeliai buvo, bet jau tada žydėjo labai gausiai smile.gif .

Pas mane ji pirmamete tai apie ploti kolkas nelabai ka galiu pasakyti,apie 40 cm manau,bet i auksti labai auksta,man net keista ,nes kiek ziurejau sita roze iki 80 cmm-100 cm,o pas mane 150 cm gal 160 cm.o parode siemet tik viena zieda,bet labai grazus buvo smile.gif Tiesa ji maximine ir pavadinimas buvo tikrai ne toks(jau net nepamenu kas buvo parasyta,bet tokios rozes isvis neradau net internete) as pati nusprendziau,kad cia novalis nes daugiau tokios spalvos roziu ne labai ir zinau blush2.gif
Atsakyti
Na, gali ir ne Novalis būti g.gif Nes labai jau aukšta, kaip pirmametė g.gif O tokios spalvos rožių yra nemažai, tik gal pas mus jos nėra labai populiarios. Dabar tau galva tikrai apsisuks nuo jų gausybės ir ieškojimo, kas ten pas tave visgi auga lotuliukas.gif
My Webpage
Atsakyti
QUOTE(ir_mute227 @ 2014 11 08, 12:42)
oj kaip aciu,kad paaiskinot 4u.gif Bet yra viena roze kurios tikrai neprilenksiu ,NOVALIS pas name sodinta pavasari visos sakos normalios ,bet yra  pora labai ilgu  ir storu saku ,neina ju nei truputi prilenkti,ilgis apie 1,60 ,ka tokiu atveju daryt su dengimu?

http://youtu.be/VVx0A1uYxm0
http://youtu.be/Hpo-DokeE-U
Atsakyti