Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

Mulčas gerai, tik gal patręšti reikėjo prieš pamulčiuojant g.gif
Da Vinci didoka rožė, tai vazono reikėtų irgi nemažo. O pasodinimas elementarus : dugne drenažas, substratas - durpės su kompostu.
Na, vakar prasidėjo rožligės atkrytis. Pasirodė latviškos rožės. Priglaudžiau Saharą, The Piligrim ir Belvederą. Pastaroji kažko sugalvojo supūti. Jau pernai įtratina buvo, šiemet lyg ir peržiemojo, o dabar stiebas suminkštėjo ir sutręšo. verysad.gif Tai nauja įtūps , nes bedieviškai graži rožė. Iš vijoklinių paėmiau Santaną, keisiu Donžuaną, tas nenori būti vijokline, nors tu ką. Susigundžiau AH Super star. Pamiršau paimti Benjamin Briten, reikės rezervuotis. Ryt atkeliaus naujos, nuo ryto skambinsiu ką atsivežė pasiteirauti.
Atsakyti
QUOTE(kingcup @ 2015 05 02, 21:37)
Ar mulčiuojate rožes? Aš užbėriau dažytų medžio gabalėlių. Man gražu, bet nežinau, ar rožėms patiks?.. ax.gif

Rožėms tai nieko blogo, tik, ar Jums patiks, kai rožės žydės g.gif , jos irgi spalvotos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 05 02, 22:58)
Mulčas gerai, tik gal patręšti reikėjo prieš pamulčiuojant  g.gif
Da Vinci didoka rožė, tai vazono reikėtų irgi nemažo. O pasodinimas elementarus : dugne drenažas, substratas - durpės su kompostu.
Na, vakar prasidėjo rožligės atkrytis. Pasirodė latviškos rožės. Priglaudžiau Saharą, The Piligrim ir Belvederą. Pastaroji kažko sugalvojo supūti. Jau pernai įtratina buvo, šiemet lyg ir peržiemojo, o dabar stiebas suminkštėjo ir sutręšo. verysad.gif Tai nauja įtūps , nes bedieviškai graži rožė. Iš vijoklinių paėmiau Santaną, keisiu Donžuaną, tas nenori būti vijokline, nors tu ką. Susigundžiau AH Super star. Pamiršau paimti Benjamin Briten, reikės rezervuotis. Ryt atkeliaus naujos, nuo ryto skambinsiu ką atsivežė pasiteirauti.

thumbup.gif aš norėjau Belvedere iš Dailos užsisakyti...bet jau nebebuvo. įdomu , kada man jas atveš.
O kur jūs perkat tas latviškas tožes , kur jas atveža ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 05 03, 06:23)
thumbup.gif aš norėjau Belvedere iš Dailos užsisakyti...bet jau nebebuvo. įdomu , kada man jas atveš.
O kur jūs perkat tas latviškas tožes , kur jas atveža ax.gif

Cia Panevezio ukininku turguje. Prasom pasidaryti ekskursija, daug visokiu augaleliu cia yr mirksiukas.gif

Prasom man patarti kokia floribundine gelsva ar geltona.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 03 gegužės 2015 - 07:16
QUOTE(Adeliutė @ 2015 05 03, 08:15)
Cia Panevezio ukininku turguje. Prasom pasidaryti ekskursija, daug visokiu augaleliu cia yr  mirksiukas.gif

Absolutely Fabulous.
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 05 02, 23:01)
Rožėms tai nieko blogo, tik, ar Jums patiks, kai rožės žydės g.gif , jos irgi spalvotos smile.gif

Tamsiai rudos spalvos mulčas, žiedų neturėtų užgožti smile.gif
Atsakyti
Ačiū, Emvida. Abs. fabulous, ar neilga pertrauka tarp žydėjimų?
Gal kas auginate Artemis? Ar ji turi gelsvumo, ar ją įvardintumėt kaip baltą. Ir koki jos žydėjimo trukmė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 03 gegužės 2015 - 10:03
Turiu Artemis. Visiškai balta. Žiedo forma graži, gan ilgai nenubyra.
Papildyta:
QUOTE(Adeliutė @ 2015 05 03, 07:15)
Cia Panevezio ukininku turguje. Prasom pasidaryti ekskursija, daug visokiu augaleliu cia yr  mirksiukas.gif

Taigi. Turbūt didžiausias gėlių turgus tarp miestų. Rožėmis prekiauja dvejose vietose. Šiemet pastebėjau, kad rododendrų didelis pasirinkimas.
Mane tik stebina tai, kad paklausiausios AH rožės. Kadangi ten trinuosi kaip etatinė, tai dažniausiai girdžiu: " man rožę, bet kad būtų tikra" biggrin.gif Pas nepatyrusius augintojus jos pirmą žiemą užsilenkia, vėl eina, vėl su aimanomis, kad iššalo. Gal ir gerai, bizniukas sukasi. tongue.gif Nors Ah gražių privežta. Po truputį pati gausinu jų kolekciją.
Adeliute, Frezija geltona.
Atsakyti
Gal kas galit atsakyti - ar Constance Spry zydi tik karta ar istisai?
Atsakyti
Žydi vieną kartą. Ir man šis klausimas vis rūpi, nes informacija įvairi. Bet tikriausiai painiojama su kokia kita rože, patikimi šaltiniai nurodo vieną kartą. Bet rašoma, kad reginys įspūdingas, krūmas didelis, ko gero, verta ją turėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 03 gegužės 2015 - 13:21
QUOTE(Emvida @ 2015 05 03, 12:17)
Žydi vieną kartą. Ir man šis klausimas vis rūpi, nes informacija įvairi. Bet tikriausiai painiojama su kokia kita rože, patikimi šaltiniai nurodo vieną kartą. Bet rašoma, kad reginys įspūdingas, krūmas didelis, ko gero, verta ją turėti.

Aciu 4u.gif Gaila, kad karta...
Atsakyti
QUOTE(Linusikas77 @ 2015 05 02, 13:31)
ka vistik padaret, persodinot ar palikot taip? as pasirodo irgi taip kaip Jus pasodinau jau pora savaiciu kaip pasodinta nezinau ka daryt? palikt ar iskast ir persodint? g.gif Gal kas daugiau ismananciu apie rozes patars kaip geriau pasielgt?  smile.gif

Persodinau smile.gif . Ačiū ire123 už patarimą.
Tikrai nebuvo spėjusios įsišaknyti. Kadangi pirmą kartą pasodinus stipriai buvau paliejus, tai tas juodžemis apie šaknis buvo atsiskyręs, man nereikėjo mirkyti, šaknys lengvai išsidėliojo. Didelių suraizgytų šaknų neradau ax.gif , kadangi pirmą kartą rožes sodinau, tai net neturiu su kuo palyginti, kokios turėtų būti geros pirmamečių rožių šaknys, bet baltų šaknelių yra daug, labai stengiausi jų nepažeisti, tai susodinau atgal su viltim, kad augs ir žydės wub.gif .
Atsakyti