Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(AŠMAMA @ 2015 04 29, 14:56)
Sveikutės,skaitau Jūsų išsakytus vargelius ir nebežinau:verkt ar ką daryt, su tuo Vitafloros medelynu ir tais visais užsakymais.Na tokio nesiskaitymo su žmonėm neteko dar sutikt savo gyvenime.Užsakymą dariau per du kartus,sumoje apie pusantro šimto eurų.Maniau ,kad esu naudinga klijentė,deje..............
Parašė,kad pirmas siuntimo etapas bus balandio 20 -24 d.  Suprantama,kad apgavo!  Paskambinau p. Eugenijui,pasiteirauti,kadangi širdį skaudėjo dėl šeimyninės obels,kuri parduodama plikom šaknim,tai pažadėjo,kad ketvirtadienį suruoš siuyntinį,o penktadienį gausiu - negavau.Parašiau,kad esu pasipiktinus ir t.t. Atsaktymo nėra,parašiau antrą laišką,atsakymo nėra.Esu užsisakius 20 rožių,ir galvoju,ar verta iš viso belaukt,gal geriau ieškotis kitur.Ar nebus per vėlu gegužės mėnesį sodinti rožes?

As ir buvau nemazai uzsisakius,bet prisiskaicius cia atsiliepimu lotuliukas.gif atsakiau.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 04 29, 15:17)
As ir buvau nemazai uzsisakius,bet prisiskaicius cia atsiliepimu  lotuliukas.gif  atsakiau.

Gal ir man taip pasielgti,o kokia buvo jų reakcija?
Atsakyti
Prisidedu prie klausimo. Ar ne vėlu gegužės mėn.sodinti rožes?
Atsakyti
Patarkit. Kokio dydzio ploteli ireminti sliauzianciai rozei? Nesu dar apsisprendusi, kokia noreciau isigyti, ar visai zemute, ar aukstelesne, bet galiu derintis. Tik ne neisivaizduoju (nors skaitinejau), kokio dydzio ploto jai reikia, kad ir atrodytu graziai ir smarkiai nelistu is ribu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2015 04 29, 23:48)
Patarkit. Kokio dydzio ploteli ireminti sliauzianciai rozei? Nesu dar apsisprendusi, kokia noreciau isigyti, ar visai zemute, ar aukstelesne, bet galiu derintis. Tik ne neisivaizduoju (nors skaitinejau), kokio dydzio ploto jai reikia, kad ir atrodytu graziai ir smarkiai nelistu is ribu.  ax.gif

naca, kai apsispresit del rozes, prie tos konkrecios rozes greiciausiai bus parasyta, kiek roziu reikia sodinti i kvadratini metra, arba, koks jos saku ilgis. tada ir pasiskaiciuosit. As siulau taip daryt 4u.gif Aisku, jei rozes reminsit eglutem ar tujom ar kazkuo , kad panasaus dydzio buna, tai atitinkamai dar tu augalu suaugusi dydi paskaiciuokit smile.gif

Diuni, taip. Mirkiau. Tik labai trumpai--kokias pora valandu. Paskui i duobe kibiras vandens sodinant (praktiskai i kose is zemes sodinau) ir dar is virsaus vandenuko. Dabar svarstau, gal kokiais saknijimosi praparatukais palaistyt g.gif kad saknytes pastimuliuot. Kaip manot? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilhelmina: 29 balandžio 2015 - 22:19
QUOTE(Vilhelmina @ 2015 04 29, 23:09)
naca, kai apsispresit del rozes, prie tos konkrecios rozes greiciausiai bus parasyta, kiek roziu reikia sodinti i kvadratini metra, arba, koks jos saku ilgis. tada ir pasiskaiciuosit. As siulau taip daryt  4u.gif Aisku, jei rozes reminsit eglutem ar tujom ar kazkuo , kad panasaus dydzio buna, tai atitinkamai dar tu augalu suaugusi dydi paskaiciuokit smile.gif

Diuni, taip. Mirkiau. Tik labai trumpai--kokias pora valandu. Paskui i duobe kibiras vandens sodinant (praktiskai i kose is zemes sodinau) ir dar is virsaus vandenuko. Dabar svarstau, gal kokiais saknijimosi praparatukais palaistyt  g.gif  kad saknytes pastimuliuot. Kaip manot?  unsure.gif

ax.gif manau reik paliet...kalio humatą rosebook.ru mini. Bet gal ir daug kas tiktų...
Papildyta:
QUOTE(AŠMAMA @ 2015 04 29, 17:39)

g.gif matyt , per daug klientų jiems šiemet biggrin.gif aš tai jau lauksiu...rožės vamzdeliuose pas mane tik , tai jas galima bet kada sodinti , ...aišku , vėlai pasodinus , ji jau nelabai ką paaugs per vasarą , be to bus nupiepus jau gal tame vamzdelyje ilgai tupėdama... doh.gif
Papildyta:
g.gif bet vistiek įdomiai , raudonai parašyta , kad padarytus užsakymus po 15 balandžio įvykdys per 20 dienų...tai išeitų , kad jau šiuo metu visi iki 15 balandžio kaip ir turėtų būti įvykdyti... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 04 30, 07:09)
g.gif bet vistiek įdomiai , raudonai parašyta , kad padarytus užsakymus po 15 balandžio įvykdys per 20 dienų...tai išeitų , kad jau šiuo metu visi iki 15 balandžio kaip ir turėtų būti įvykdyti... rolleyes.gif

aga, turetu schmoll.gif
Atsakyti
Padėkite apsispręsti ax.gif .
Praeitą savaitę pasodinau rožes. Jų šaknys buvo su žemėm, bet ne vazonėliuose, o celofanu aptrauktuose pailguose cilindruose. Tai čia tikriausia taip vadinamos "vamzdelinės" ir yra? Ir dabar tik supratau, kad jų šaknis turėjau išdraikyti prieš sodinimą doh.gif , o aš sukišau taip kaip buvo, tik celofaną nuėmiau verysad.gif . Dalelė įkeltos nuotraukos palyginimui, kaip vystosi šaknys labai suneramino http://www.supermama...?...6668&st=396
Antra diena trypčioju aplink savo sodinukus ir nežinau, kas jiems būtų geriau: iškasti, pamirkyti ir išlaisvinti šaknis ar taip ir palikti (pas mane žemė lengva, priesmėlis, dar į duobes pagerinimui prikasiau komposto, perpuvusio arklio mėšlo), tikintis, kad lengvoje žemėje užteks jėgų išsikeroti unsure.gif ?
Atsakyti
v.vileva, aš tas šaknytes dar atsargiai išrovus pataisyčiau. Jos dar tikrai nespėjo įsišaknyti, o jei patupdėt neardytas, tai visai nieko nepažeisit. Neaišku kur pirkot, nes jei Maximoj, tai ten šiemet ne perdidžiausios šaknys, bet "Žalioj stotelėj" tai visada tas gumbas būna iš dvigubai sulenktų šaknų, tai jei pasodinti neardžius, šaknys žiūrėtų į viršų. Kai pamerki į vandenį, pjuvenų ir durpių gumbas išsiardo, tada pamatai šaknis. Atsargiai skleidžiant, niekas nepasižeidžia, net tas baltas šakneles , jei yra, nesunku išsaugoti.
Atsakyti
Dar pridėsiu:
Aš čia rašiau apie Max, Ž. stotelę, žinoma, dar yra begalė kitų šaltinių, ir jei sodinukai pirmamečiai, šaknys būna nedidelės, tai nieko baisaus ir pasodinimas neardžius. Aš pernai tokias sodinau į vazonus, tai šiemet persodindama radau pilnus šaknų.
Aš išraučiau vieną apžiūrėjimui ir jei ten viskas tvarkoj, tegul auga, o jei suspausta, suklijuota, taisyčiau.
Atsakyti
QUOTE(AŠMAMA @ 2015 04 29, 17:39)

Parase, kad uzsakymas atsauktas ir viskas,elektroniniu laisku rasiau ,nekalbejom.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2015 04 30, 14:42)
Parase, kad uzsakymas atsauktas ir viskas,elektroniniu laisku rasiau ,nekalbejom.

Gal kuri is laukianciu-nesulaukianciu Vitafloros uzsakymo gyvenate Silo gatvej X mieste? Tada skambinkit i vitaflora arba kurjeriam, nes siuntinys bus uzstriges express paste, bo vitaflora dave ne Jusu, o mano telefono numeri. doh.gif

Siandien tik issiaiskinau, kuriozine situacija...nu mano nuotykiai nesibaigia su vitaflora doh.gif doh.gif zodziu, man nuo pirmadienio ar antradienio skambineja kurjeriai, vis klausia ar i silo gatve pataikem ar galim siuntini atvezt. as vis isaiskinu situacija, kad silo gatve nekvepia pas mane... ir kita diena vel viskas kartojasi is naujo. Siandien, kaip jau ir iprasta, vel paskambino. Nu as ir paklausiau, sakau, kas to siuntinio siuntejas... kaip manot koks buvo atsakymas? Matyt, vitaflora pakavo ir mano, ir kazkieno kito siuntini, tai surase ant abieju mano telefono numerius , o adresai skirtingi--man pristate, o kazkieno siuntinys klajoja, nes nepagauna seimininku. Siaubelis....as susakiau, kad ten geles ir kad jom bus negerai, jei dar laiko lauks...kurjeris sake bandys seimininku ieskoti, jei ka--grazins atgal...siaubelis. unsure.gif
Atsakyti