Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(naca @ 2015 04 24, 23:35)
O sakykit-sodinant rozes berti i duobe ilgalaikiu trasu? O gal pasodinus pabarstyti, nes lengviau kieki paskaiciuoti butu?

Ar sodinant is vazonu dar reikia saknis pakedenti ar tiesiog deti su zemem ju nelietus?

trasu det i duobes ir virs ju , mano galva, nereik. Saknis, priklausomai nuo vaizdo, kuri randu, pakedenu...

beja, pries tris min. parase vitaflora (speju uzsiverte darbais, jei pusiaunakty rasineja) su atsiprasymu, kad klaida, ides net dovanu doh.gif ir antrad. atsius....nuuuu laukiam antradieniio g.gif
Atsakyti
Vilhelmina, ar Jūs dar negavote sodinukų plikomis šaknimis ar tų kur 8- 25, augintų Lietuvoje? Man plikašaknes atsiuntė(nors teko priminti), o tų tikriausiai laukti nuo gegužės? Aš tai supratau taip, o gal kažką painioju? Na, bent taip rašo grafike.
Atsakyti
QUOTE(Vilhelmina @ 2015 04 24, 23:00)
beja, pries tris min. parase vitaflora (speju uzsiverte darbais, jei pusiaunakty rasineja) su atsiprasymu, kad klaida, ides net dovanu  doh.gif ir antrad. atsius....nuuuu laukiam antradieniio  g.gif

tai gal jau gausit, parasiau ir as uzklauskima apie savo uzsakyma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilhelmina @ 2015 04 25, 00:00)
trasu det i duobes ir virs ju , mano galva, nereik. Saknis, priklausomai nuo vaizdo, kuri randu, pakedenu...

Teisingai smile.gif Pirmais metais po pasodinimo rožių tręšti nereikia. Tačiau sodinant duobę ypač atsakingai paruoškite. Perpuvęs mėšlas, kompostas yra gėris rožei bigsmile.gif
Šaknis reikėtų išskleisti, tačiau jei jos jau išsiauginusios baltas šalnytes tai skeldžiant jos apsilaužys ir tai jau blogai. Todėl rožės sodinamos anksti pavasarį ar vėlai rudenį, kai tos šaknytės dar neišaugę arba jau sutvirtėję. Nuotraukoje dviejų rožių šaknys. Normaliai išskleistos prieš 4 metus sodintos dvimetės rožės ir prieš 9 metus sodintos "vamzdelinės" rožės. Taip ir pasodinta "vazdeliu". Jei pirmąją rožę reikia laikyti abiem rankomis, tai seniau pasodintą, bet neišskleistomis šaknimis, laikyti gali dvejais pirštais.

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Nuo pjuklelio jau nupursket rozes? Tos, kurios purskiat su actara,priminkit,kiek g/10l?
Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 25 balandžio 2015 - 13:35
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 25, 09:17)
Teisingai  smile.gif  Pirmais metais po pasodinimo rožių tręšti nereikia.

O man pardavejas sake, kad reikia patresti trasomis g.gif . Ir jau patresiau-kas dabar bus? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2015 04 25, 17:11)
O man pardavejas sake, kad reikia patresti trasomis g.gif . Ir jau patresiau-kas dabar bus?  doh.gif

rolleyes.gif manau , kad nieko...yra visokių patarimų apie duobės užpildymą- aš pagal vieną iš jų dėjau saują superfosfato ir saują paukščių mėšlo trąšų , tuomet dar durpių ir pelenų. ir tai sumaišiau su savo žeme , kur jas sodinau. Dar pačią pirmą kai sodinau , maximinę , dėjau perpuvusio šieno į dugną duobės...paskui po kokios savaitės paliejau silpnu kalio humato tirpalu...GR rožės tos jau dabar išsprogusios visos išskyrus dvi vijoklines , ir dar White morsdag kažko yra neišsprogus dar pilnai...
Papildyta:
QUOTE(ire123 @ 2015 04 25, 08:27)
Vilhelmina, ar Jūs dar negavote sodinukų plikomis šaknimis ar tų kur 8- 25, augintų Lietuvoje? Man plikašaknes atsiuntė(nors teko priminti), o tų tikriausiai laukti nuo gegužės? Aš tai supratau taip, o gal kažką painioju? Na, bent taip rašo grafike.

ax.gif aš tai irgi laukiu tų vamzdeliuose tikrai neankščiau gegužio...kad tik iš viso nebūtų birželį rolleyes.gif
Papildyta:
g.gif dar , mielos rožininkės , galvoju apie sodinimą tų vamzdeliuose. Rusų video žiūrėjau , tai ji visas rožes rekomenduoja prieš sodinimą merkti į vandenį , paskui sutvarkyti šaknis , ir sodinti. ir tas vazdeliuose ir iš vazonų...tai , aišku , baltos šaknelės aptrupėtų...net nežinau kaip geriau...niekad tokių nesu dar sodinus doh.gif
Papildyta:
4u.gif blush2.gif o dar galit kas nors papasakot -koks Lt užauga Leonardo da Vinči...vienur rašo , kad 2 metrai ir galingas krūmas , kitur , kad visai nedidelė ji...įdomu , o kaip pas mus .
Atsakyti
Aš į duobę dedu perpuvusio mėšlo, pelenų, durpių (jei žemė sunki), kartais kaulamilčių ar žuvies miltų. Jei mėšlo neturiu tuomet vietoje jo- komposto. naca nepergyvenk, nieko toms patręštoms rožėms nenutiks smile.gif
Nuo pjūklelio dar anksti purkšti. Purkšti reikėtų kai tuoj, tuoj formuosis žiedai. Ta prasme jau viršunėlės išauginusios visas poras lapų, belieka tik išauginti žiedus. Tai apie gegužės pirmajį dešimtadienį būna.
diuni, Leonardas įvairiai užauga. Jei nori vyjoklio augink ilgas šakas, ta prasme žiemai prilenkinėk visą šakų ilgį. Jei nori krūmo kirpk kiek tau reikia.
Prieš du metus auginau Leonardo da Vinci, kaip vyjoklį. Po to jis labai užspaudė šalia augusį William Shakespeare 2000, nugenėjau ir pernai jis pavirto krūmu. Dabar tą Šekspyrą persodinau į kitą vietą, tai vėl auginsiu Leonardą kaip vyjoklį.

user posted image[url=http://www.fotki.com]
Atsakyti
Aš visada vamzdelius prieš sodinimą nakčiai pamerkiu. Kad labai nesužaloti šaknų, iš viršaus matosi kelios skeletinės šakos. Tai dažniausiai užkišu pirštus ir atsargiai suplėšau vamzdelį į 3-4 dalis pagal tas stambias šaknis. Jas duobės dugne paskirstau į skirtingas puses. Smulkiau neplėšau.
Susinervinau šiandien. Naktį kažkieno palaidas šuva su lenciūgu davėsi po mūsų kiemą. Sugebėjo apsukęs grandinę išrauti pernai sodintą rododendrą, sudirbo Biedermajerį, liko tik toks pasilpęs daigelis iš žemės lendantis, dar pervarė per savašaknes rožes, ūglius nulaužė gun_bandana.gif
Na, gal kitą savaitę pradės prekiauti latviškomis rožėmis gėlių turguje. Net cypiu iš nekantrumo, kas naujo bus. Prigrąsinau pardavėją man pirmai skambinti, kai tik parsiveš. smile.gif Dievaži, reikės gydytis, jaurimta priklausomybė yra. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ire123 @ 2015 04 25, 09:27)

deja, man plikašaknių dar neatsiuntė...kai gavau laišką, tai sakė jau ir plikašaknes ir visas kitas sudės į vieną siuntinį...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 04 25, 20:20)
g.gif dar , mielos rožininkės , galvoju apie sodinimą tų vamzdeliuose. Rusų video žiūrėjau , tai ji visas rožes rekomenduoja prieš sodinimą merkti į vandenį , paskui sutvarkyti šaknis , ir sodinti. ir tas vazdeliuose ir iš vazonų...tai , aišku , baltos šaknelės aptrupėtų...net nežinau kaip geriau...niekad tokių nesu dar sodinus doh.gif

Šiandien kaip tik sodinau tris tokias vamzdines maximines, tai merkiau į vandenį, nes taip nupiešta buvo (ant poko sodinimo instrukcija), tik neilgam, kol pasiruošiau. Nieks nenusilaužė, net smulkiausios baltos šaknikės thumbup.gif Tas vanduo ne tik pagirdo, kiek suprantu, bet ir nuplauna šaknis nuo žemių, o nuplautas jas gali dėlioti kaip tik nori thumbup.gif

Sakot, neslidu. O paslydau tris kartus biggrin.gif Sau tris išsirinkau ir anytai dvi (išankstinė motinos dienos dovana buvo).
Atsakyti
Ačiū, Dalele. Labai nenoriu pavėluoti, nes keletą kartų buvo šaukštai popiet...
Atsakyti