Turiu krūminę rožę 'Arabia', jos ūgliai siekia 1,5 m. Ar reikia man apkarpyti ūglius. Kaip pridengti. Iš anksto dėkoju už atsakymus.
QUOTE(karambole @ 2014 11 03, 09:18)
Merginos, o jei as purksdama vaismedzius su karbamido 5% tirpalu + vario sulfatas, siuo misiniu ir rozes nupurksciau ?
Gali purkšti, tik gal koncentracija turėtų būti šiek tiek mažesnė .
QUOTE(Visenta @ 2014 11 03, 08:25)
Turiu krūminę rožę 'Arabia', jos ūgliai siekia 1,5 m. Ar reikia man apkarpyti ūglius. Kaip pridengti. Iš anksto dėkoju už atsakymus.
Įdomu, ar pas Jus šiemet ji kartojo žydėjimą? Maniškė nespėjo , tas man nelabai patinka. Užaugo apie 1,7 m, jau guli prilenkta. Denkite stora agrodanga (plona - daug sluoksnių) arba statybine plėvelė, po kuria dar neblogai užmesti ir kokių eglišakių, žiūrint, kur auga Jūsų rožė.
QUOTE(Emvida @ 2014 11 03, 19:08)
Įdomu, ar pas Jus šiemet ji kartojo žydėjimą? Maniškė nespėjo , tas man nelabai patinka. Užaugo apie 1,7 m, jau guli prilenkta. Denkite stora agrodanga (plona - daug sluoksnių) arba statybine plėvelė, po kuria dar neblogai užmesti ir kokių eglišakių, žiūrint, kur auga Jūsų rožė.
pasidare idomu kas ta statybine plevele?
gal turit minty difuzine plevele?
va tokia:
http://www.rdvstogai...veles_difuzines
klausiu, nes prisiminiau, kad yra tokios nuo statybu atlikusios- gal bus imanoma cia pritaikyti...
Vobla, difuzine plevele, kai kas dengia rožes ir pasakojo, kad labai gerai
My Webpage
My Webpage
QUOTE(Dalelė @ 2014 11 03, 22:40)
tai tada puiku- tikrai bandysiu.
pas mane labai atvira vietove ir yra daug erdves vejams isibeget. kai kuriose vietose taip kosia, kad manau agropleveles ir pusu saku tikrai per mazai. reikia kazko, kad biski veja pristabdytu. ta plevele bus kaip tik
Tik įdomu kiek laiko (metų) ji laikys Nes rašuma, kad ji nėra atspari UV spinduliams Šiemet aš irgi jos pirksiu, turiu keletą naujų rožių pasodinusi, o senosios dangos tikrai joms uždengti neužteks. Pas mane ten žiemos metu nelabai saulė užšviečia, todėl ir bandysiu difuzine danga dengti.
Ar tiesa, kad rožė rosarium uetersen yra tokia atspari šalčiams, kad jos dengti visiškai neireikia. Būtų labai įdomu sužinoti augintojų nuomonę. Jeigu tai tiesa, pavasarį ši rožė mano pirkinių sąraše bus Nr.1
QUOTE(kingcup @ 2014 11 04, 10:24)
Ar tiesa, kad rožė rosarium uetersen yra tokia atspari šalčiams, kad jos dengti visiškai neireikia. Būtų labai įdomu sužinoti augintojų nuomonę. Jeigu tai tiesa, pavasarį ši rožė mano pirkinių sąraše bus Nr.1
Žiūrint, kur jūsų rožė augs Jei tolyn į vakarus, už Varšuvos, tos rožės galėsite nedengti. Bet jei jūs, ją sodinsite Lietuvoje, ją dengti būtina . Auginu aš ją. Labai gausus ir ryškus žydėjimas. Tačiau krūmas nėra toks aukštas, kaip nurodoma internete. Aš dengiu ją prilenkdama, stengiuosi išsaugoti visą šakų ilgį. Tai jos aukštis prie geriausių norų 1.60 m. Krūmas nėra labai tverkingai augantis, daugiau plečiasi į šonus, Bet paramsčius, vaizdas mane tenkina
QUOTE(Dalelė @ 2014 11 04, 09:48)
Žiūrint, kur jūsų rožė augs Jei tolyn į vakarus, už Varšuvos, tos rožės galėsite nedengti. Bet jei jūs, ją sodinsite Lietuvoje, ją dengti būtina . Auginu aš ją. Labai gausus ir ryškus žydėjimas. Tačiau krūmas nėra toks aukštas, kaip nurodoma internete. Aš dengiu ją prilenkdama, stengiuosi išsaugoti visą šakų ilgį. Tai jos aukštis prie geriausių norų 1.60 m. Krūmas nėra labai tverkingai augantis, daugiau plečiasi į šonus, Bet paramsčius, vaizdas mane tenkina
Augs Lietuvoje tarp Vilniaus ir Kauno. Ačiū už atsakymą . Gal turite nuotraukų, kaip tas krūmas atrodo. Pasirodykit Kiek internete mačiau foto, man ši rožė - labai graži, bet gyvai augančios neteko matyti..
Ryt jei spėsiu padarysiu krūmo nuotrauką. Jis jau nuskabytais lapais tai krūmo forma labai gerai matysis. Jei ryt nespėčiau tai ketvirtadienį tikrai įmesiu Žiedų šiemet nefotografavau, tiksliau mano fotikas prastas, tai raudonas spalvas sunkiai gaudo. Visas nekokybiškas nuotraukas iš kart trinu, tad gal kur ir rasčiau pernykštę, bet, kad žiedus ir taip matei