Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

Sveikos,

Pasisodinau po ilgo delsimo issvajota hibridine roze, pirmamete pries savaitele. Kas antra diena laisciau. O siandien jau ziuriu lapeliai gelsta..Ka blogai dariau.? Perlaisciau,gal per salta sar sodinti buvo?
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2015 04 15, 22:02)
Sveikos,

Pasisodinau po ilgo delsimo issvajota hibridine roze, pirmamete pries savaitele. Kas antra diena laisciau. O siandien jau ziuriu lapeliai gelsta..Ka blogai dariau.? Perlaisciau,gal per salta sar sodinti buvo?

O kam ją tiek daug laistyti? Juk vėsu ir dar beveik kiekvieną dieną (bet Kaune) kažkiek palyja.
Žemė drėgna ir taip. Sodinant reika palieti (į duobę kartu su rože užpylus kažkiek žemių) ir viskas.
kingcup @, supakuota atviromis šaknimis rožė gali vėsiai stovėti tris dienas drąsiai smile.gif Tačiau prieš sodinant kelioms valandoms įmerkite ją į vandenį. dar gerai ir kokio stimuliatoriaus HB 101 ar Baikal į tą vandenį įpilti.
Atsakyti
Diuni, būtina pasodinus patrumpinti stiebus (aš palieku ne daugiau 10 cm, kokis 3 pumpurus).
Smurfiukas, greičiausiai perlaistei. Per vasaros karščius tiek nereikia, ne dažniau kartą/sav. Sodinimui tikrai ne per šalta, kaip tik lengviau pakelia vėsą, nei saulės kepinimą (kas gali būti pražūtinga menkai išsišaknyjusioms rožėms).
Dalele, Vilze labai gražios pergolės. Vaizdai kaip iš atviruko wub.gif Ačiū už idėjas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 15 balandžio 2015 - 22:12
QUOTE(b.kite @ 2015 04 13, 10:34)
1. patarkit kokias įsigyti.. noriu krūminiu bent 1,5 m. aukščio idealu būtų plotis 1 m. raudonas ir baltas tarpusavyje derančias žiedais ir krūmais rožes.

2. dar kas auginat parašykit kokio aukščio ir pločio pas mus užauga Heimatmelodia. ar ji viena žiūrisi?

3. ar kas auginat Big Purple ar tikrai ji tokia įspūdinga kaip nuotraukose.

Heimatmelodie kaip floribundinė gana aukšta. Apie 1 metrą būna. Pas mane vienoje linijoje trys krūmai, tai labai įspūdingas kupstas, švyti iš tolo ir visas kitas nustelbia. Keli krūmai vienoje vietoje tikrai gražu būtų, o jei vietos trūkumas, tai ir vieno užtenka. Jos spalva tai ne klasikinė raudona, o tokia žviegianti raudona su sidabriniu atspalviu. Einu nuotraukų ieškoti.

Papildyta:
Va, radau.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2015 04 15, 23:09)
Diuni, būtina pasodinus patrumpinti stiebus (aš palieku ne daugiau 10 cm, kokis 3 pumpurus).
Smurfiukas, greičiausiai perlaistei.  Per vasaros karščius tiek nereikia, ne dažniau kartą/sav. Sodinimui tikrai ne per šalta, kaip tik lengviau pakelia vėsą, nei saulės kepinimą (kas gali būti pražūtinga menkai išsišaknyjusioms rožėms).
Dalele, Vilze labai gražios pergolės. Vaizdai kaip iš atviruko  wub.gif Ačiū už idėjas.

4u.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 04 15, 22:23)
Heimatmelodie kaip floribundinė gana aukšta. Apie 1 metrą būna. Pas mane vienoje linijoje trys krūmai, tai labai įspūdingas kupstas, švyti iš tolo ir visas kitas nustelbia. Keli krūmai vienoje vietoje tikrai gražu būtų, o jei vietos trūkumas, tai ir vieno užtenka. Jos spalva  tai ne klasikinė raudona, o tokia žviegianti raudona su sidabriniu atspalviu. Einu nuotraukų ieškoti.

aciu noriu sia ismeginti
Atsakyti
Sveikutės, norėčiau patarimo kaip pradedančioji rožės augintoja ax.gif Pirkau arbatinę rožę vazonėlyje, jau sulapojusią. Svarstau, kada man ją pasodinti... Gegužę per anksti gal... birželio laukti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2015 04 16, 09:24)
Sveikutės, norėčiau patarimo kaip pradedančioji rožės augintoja  ax.gif Pirkau arbatinę rožę vazonėlyje, jau sulapojusią. Svarstau, kada man ją pasodinti... Gegužę per anksti gal... birželio laukti?  g.gif

Galima ir dabar sodinti, tik saulėtą dieną reikia pridengti nuo saulės spindulių, o jei naktį bus prognuozuojamos šalnos- pridengti nuo jų.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 16, 09:12)
Galima ir dabar sodinti, tik saulėtą dieną reikia pridengti nuo saulės spindulių, o jei naktį bus prognuozuojamos šalnos- pridengti nuo jų.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 15, 22:07)
kingcup @, supakuota atviromis šaknimis rožė gali vėsiai stovėti tris dienas drąsiai  smile.gif Tačiau prieš sodinant kelioms valandoms įmerkite ją į vandenį. dar gerai ir kokio stimuliatoriaus HB 101 ar Baikal į tą vandenį įpilti.

Suintrigavote su tuo stimuliatorium smile.gif Apie Baikal radau nemažai info, kad juo purškia nuo ligų, mirko sėklas, beveik daugiafunkcinis preparatas, ir tas HB 101 geras dalykėlis. Kur perkat?
Atsakyti
Iš "Vitafloros" gautais rožių sodinukais esu labai patenkinta(plikomis šaknimis). Labai stiprios šaknys, žali, gyvi stiebai, pumpurėliai mažiukai. Kelias sodinau į 10 l. vazonus, tai šaknis teko patrumpinti, kad nesusilenktų. Tikrai tikėjausi prastesnio vaizdo.
Atsakyti
Paantrinsiu Is kaimo,as taip pat patenkinta Heimatmelodie. Tik apie dydi dar nesprendziu,nes pirmamete buvo. Pas mane tokiame kampe pasodinta, tai sviecia is toli net ir keletas ziedu (pernai beveik neleidau zydeti).
Atsakyti