Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

Pritariu Dalelei.
Perkant maximines tikra loterija del prigyjimo. Tik kartais, ypac roziu auginimo pradzioje, nelabai zinai ir ko nori, nemoki atsirinkti, priziureti ir pan., tai maximines leidzia pasipraktikuoti be dideliu nuostoliu ax.gif
Atsakyti
Nezinojau del saknu isskleidimo, turesiu omenyje, niekad nepersodindavau latvisku roziu, sodindavau vamzdeliu.

Bet juk siustos is Vitafloros taip pat bus kaip maximines?
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2015 04 12, 13:15)
Bet juk siustos is Vitafloros  taip pat bus kaip maximines?

Na, ne. Vitafloroje bent pavadinimai turi atitikti tai ką perki, tą ir gauni (Maximoje perki "katę maiše").
Atsakyti
Tai nors tiek ax.gif
Atsakyti
Ačiū Dalelė už patarimus 4u.gif Žiūriu čia diskusijos dėl tų maximinių rožių, tai aišku, tokia kaina 2 eurai tai nėra ko labai tikėtis iš jų smile.gif Bet tikiuosi prigis, o pirkti brangias, kai nemoki jų visiškai auginti tai irgi gaila ax.gif

Dvi naktis nedengiau, tikiuosi nepakenkė šaltos naktelės jai, o kaimynas žiūriu, tai dar net nenudengęs nuo žiemos dar jų, tai ir man gal nedangstyti, uždengti kokiais eglišakiais ir palikti? o taip tai nakčiai apkloju agro plevele, kaip galvojat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurutexxxx: 13 balandžio 2015 - 10:40
1. patarkit kokias įsigyti.. noriu krūminiu bent 1,5 m. aukščio idealu būtų plotis 1 m. raudonas ir baltas tarpusavyje derančias žiedais ir krūmais rožes.

2. dar kas auginat parašykit kokio aukščio ir pločio pas mus užauga Heimatmelodia. ar ji viena žiūrisi?

3. ar kas auginat Big Purple ar tikrai ji tokia įspūdinga kaip nuotraukose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 13 balandžio 2015 - 10:35
Gal yra rišančių rožes prie metalinių atramų??? Mačiau thomas philips jų prikti, bet gal nepatvarios?? Turiu rožę kuri norėtų lipti biggrin.gif ir verkiant ją reikia rišti, bet niekaip neišsirenku atramos jai...
Atsakyti
Laba diena,

Labai norėčiau įsigyti šliaužiančių rožyčių gal galėtumėte parekomenduoti kokias nors ?
Atsakyti
QUOTE(Lašiaaalis @ 2015 04 14, 10:42)
Gal yra rišančių rožes prie metalinių atramų??? Mačiau thomas philips jų prikti, bet gal nepatvarios?? Turiu rožę kuri norėtų lipti  biggrin.gif ir verkiant ją reikia rišti, bet niekaip neišsirenku atramos jai...

Ar turite galvoje pergoles? Aš kelis metus naudojausi metaline pergole pirkta Thomas Philips. Laiko ji tris- keturis metus (žiemai būdavo įnešama į sandėlį), o po to sulūžta, nes iš labai plono metalo padaryta. Pernai nusipirkau Ermitaže medinę (pirkau per nuolaidų dienas), tai manau ilgiau laikys. Be to daug tvirtesnė, storas rožių šakas daug rimčiau laiko smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 11, 11:20)
Gal kai nevietinių augintojų, tai bus geresnės  smile.gif Rožės labai mažos, plonomis menkomis šaknimis ir šakelėmis. Viena iš vis pajuodusi buvo. Aš pati iš jų neužsisakinėjau, čia mano kolegė tokias gavo. Gal mes atpratę nuo tokių nekokybiškų rožių  mirksiukas.gif "Sibirka" ir kiti užsienio augintojai išlepino  bigsmile.gif
Įdomu bus išgirsti ir kitų nuomonę  ax.gif

g.gif o aš irgi gavau jau praeitą savaitę iš jų , iš Vitafloros, rožes. Pakankamai geros- GR , pagrinde kanadietiškas ėmiau . Tiesa , viena , vijoklinė , bet ne kanadietiška , kažkaip man visai be miegančių pumpurų atrodo... biggrin.gif ar jų gali nesimatyt dar g.gif .O taip šviežiai labai atrodė.
Dabar turėčiau gauti gegužės mėn.vamzdeliuose g.gif gal tos ir bus ne kokios g.gif ir dar iš Dailos turiu gauti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 11, 23:00)
Na, Maximoje tai jos kaip kokie makaronai ilgokai stovi, kol jas kas nuperka. O dar pagalvoji, koks ilgas kelias, kol jos atsiduria tam tikroje Maximoje g.gif . Tai nenuostabu, kad keliavusi kelias savaites rožė sunkiau prigyja. Nežinau, aš rožės sunčiausi iš Vokietijos, Olandijos, Lietuvoje iš "Sibirkos", jokių problemų dėl prigijimo nebuvo  g.gif Iš vokiečių tai iš vis gavau rožes jau kaip rekiant prasprogusias  doh.gif , ūgliai šviesos dėžėje nematę, balti, ištysę, bet prigijo.
O turguje esu pirkusi tik iš latvio. Prigijo taip pat, bet man nepatinka pirmametės rožės. Ir pasakysiu kodėl. Jos parduodamos susuktos į vamzdelį. Jį atvyniojus dažnai būna jau išaugusios baltos šaknytės. Jos labai trapios, tad sodinant stengiuosi jų nejudinti. Rožė būna pasisodina "vamzdeliu". Iš tikro reikėtų rudenį tą rožę iškasti ir naujai persodinti išskleidžiant šaknis. Dabar kaip tik iškasinėju jau daug metų augančias kai kurias AH rožes ir matau savo senas klaidas. Tų mano rožių šaknys neauga plačiai, jos siauros. Dėl to krūmai nėra labai galingi.  O perkant antrametes, jų šaknys stipresnės, jų daugiau, tad sodinant jau jas duobėje galima gražiai ištiesti. Taip pasodinta rožė visai kitai auga.

O tai jeigu ir pakankamai erdvią duobę padarai , vietiek tos šaknys neina į plotį... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 14, 12:14)
Ar turite galvoje pergoles? Aš kelis metus naudojausi metaline pergole pirkta Thomas Philips. Laiko ji tris- keturis metus (žiemai būdavo įnešama į sandėlį), o po to sulūžta, nes iš labai plono metalo padaryta. Pernai nusipirkau Ermitaže medinę (pirkau per nuolaidų dienas), tai manau ilgiau laikys. Be to daug tvirtesnė, storas rožių šakas daug rimčiau laiko  smile.gif

parodykit foto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 14, 11:14)
Ar turite galvoje pergoles? Aš kelis metus naudojausi metaline pergole pirkta Thomas Philips. Laiko ji tris- keturis metus (žiemai būdavo įnešama į sandėlį), o po to sulūžta, nes iš labai plono metalo padaryta. Pernai nusipirkau Ermitaže medinę (pirkau per nuolaidų dienas), tai manau ilgiau laikys. Be to daug tvirtesnė, storas rožių šakas daug rimčiau laiko  smile.gif

taip b8tent apie Thomas Philips metalinę pergolę. Vis gundausi pirkti, bet kadangi vietovė gana viejuota, bijau, kad teks ją paskui dalimis rinkti ir iš rožės nieko neliks. tada bandysiu į ermitažą nuvažiuot, o labai brangi??
Atsakyti