Nebijojau skiepyt,nes ne vienam straipsny buvo parasyta,kad galima ir pavasari,kol neisproge pumpurai,nezinau kiek procentaliai skiriasi rudens ir pavasario skiepijimas,nebuvo parasyta,bet galima.O bandyt yra smagu,viena kai nusiperki,bet kai paties darbas,labiau vertini,myli ir didziuojies :-) tiek namie interjere,tiek lauke stengiuos daryti ka isgaliu ir turiu pati.Dabar pirmoje vietoje tos rozytes,nesulauksiu tu savaiteliu :-) Del akiavimo praleidimo ir t.t.,tai info kuria randu lt kalba yra labai padrika,ne vieno neradau,kur butu aprasoma nuo pradzios iki galo aiskiai,bent jau man paprastai kaimietukei,buna kas neaisku ir kapstau toliau,kol visai susimaisau.Remiausi tik rastu paveiksleliu ir video medelynininko,kaip teisingai nupjaut,ipjaut,kuria pusele priglaust :-)
Man tai čia labai paprastai ir aiškiai, tik ne lietuviškai. http://www.rosebook....u-privivka-roz/
QUOTE(ire123 @ 2015 04 07, 16:40)
Man tai čia labai paprastai ir aiškiai, tik ne lietuviškai. http://www.rosebook....u-privivka-roz/
Va butent,kad ru visko ir aiskiai,o as ne bum bum tos kalbos :-(
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 12, 15:40)
tikrai nepamaciau pas mane taip pat dar be gyvybes zenklu, as dar ir neatidengiau, dar delsiu gal savaitgali, o pas jus silciau ir gamta atsibunda anksciau ir rozes, gal jums ir pridengti nereikia
Nedengiu, tik prikasu, tai nušala kai kurios šakos.
QUOTE(b.kite @ 2015 03 17, 08:58)
mane si roze irgi domina, jau antri metai ziuriu i ja ir vis nedrystu isigyti
Rudenį pasodinau, nes senesnėse temose buvo išreklamuota Žiūrėsim, kas išaugs
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 25, 22:18)
Aciu uz patarimus bandysiu ieskok molio, turbut tikrai jo truksta, nes rozynui jau 15 metu, bet niekaip jis neisiauga ir pastoviai atsodinu pavasari kelias uzsibaigusias rozes:) o taip noreciau bujojancio rozyno
Kai atsodinate, ar keičiate žemę į naują?
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 27, 09:21)
bet vakare pasikapsčiau apie rožes, tai pamačiau tokius mažus kirminukus, ka daryti
Gal grambuoliai
Kaip jus derinat rozes tarpusavyje sodindami po kelias salia ? Bandau suderinti pagal aprasymus, tai niekaip neiseina. Dar beda , kad 2 turiu , net nezinau , kokios jos (aukstis, plotis), tik pernai pasodintos ir nedaug dar tezydejo. Bet to nepaisysiu, bus matyt, gal susiderins.
Mano plotelis 1.50x1 m. planuoju 5 rozes skirtingas spalvomis, bet panasias auksciu ,plociu , ziedu dydziu. Reikia dar 3 roziu prie jau turimu (turiu balta ir raudona manau vidutiniu dydziu), bet kad tiesiog nerandu deranciu viena su kita- skiriasi dydziai, veisles. Dar noriu ir nelepiu, nes nesu tokia jau kruopsti augintoja
Gal kas patartumet kazka
Dar klausimas- ar skinamos rozes graziai ziurisi pasodintos? Turiu omenyje, jei ne skynimui auginti? Ar jos normaliai atrodytu kartu su floristinemis?
Mano plotelis 1.50x1 m. planuoju 5 rozes skirtingas spalvomis, bet panasias auksciu ,plociu , ziedu dydziu. Reikia dar 3 roziu prie jau turimu (turiu balta ir raudona manau vidutiniu dydziu), bet kad tiesiog nerandu deranciu viena su kita- skiriasi dydziai, veisles. Dar noriu ir nelepiu, nes nesu tokia jau kruopsti augintoja
Gal kas patartumet kazka
Dar klausimas- ar skinamos rozes graziai ziurisi pasodintos? Turiu omenyje, jei ne skynimui auginti? Ar jos normaliai atrodytu kartu su floristinemis?
QUOTE(naca @ 2015 04 08, 15:03)
Floristinėmis kuo? Rožėmis? Gal turite omeny floribundines? O turimų 2 rožių veislių pavadinimus turite? Nes iš jūsų aprašymo sunku ką patarti, ypač jei pati nežinote, ką turite, kokios jos bus, kiek augs ir t.t. Gal pradžiai tas 2 paauginkit ir matysit ką turit, o tada kažką ir prikombinuosit. Bet kai toks mažas plotas, tai tikrai nesiūlyčiau labai marginti, bus mišrainė ir tiek
QUOTE(Minevra @ 2015 04 09, 09:05)
Floristinėmis kuo? Rožėmis? Gal turite omeny floribundines? O turimų 2 rožių veislių pavadinimus turite? Nes iš jūsų aprašymo sunku ką patarti, ypač jei pati nežinote, ką turite, kokios jos bus, kiek augs ir t.t. Gal pradžiai tas 2 paauginkit ir matysit ką turit, o tada kažką ir prikombinuosit. Bet kai toks mažas plotas, tai tikrai nesiūlyčiau labai marginti, bus mišrainė ir tiek
Turiu omenyje skinamas rozes .Ne taip suformulavau minti. Jei skinamos kartu su neskinamomis -ar ziuretusi?
Tai va- norejau ta misraine padaryti tik spalvu, o kita kad atitiktu. Bet jau matau, kad neiseina.I tas 2 turimas rozes zadu nekreipti demesio- jei netiks , tai kitur perkelsiu. Buciau dariusi is rausvu ir oranziniu atspalviu, bet kad turimos raudona ir balta ( neypac megstamos spalvos), tai pamaniau dar joms i kompanija kitu siltu spalvu deti.
QUOTE(naca @ 2015 04 09, 13:35)
Turiu omenyje skinamas rozes .Ne taip suformulavau minti. Jei skinamos kartu su neskinamomis -ar ziuretusi?
Tai va- norejau ta misraine padaryti tik spalvu, o kita kad atitiktu. Bet jau matau, kad neiseina.I tas 2 turimas rozes zadu nekreipti demesio- jei netiks , tai kitur perkelsiu. Buciau dariusi is rausvu ir oranziniu atspalviu, bet kad turimos raudona ir balta ( neypac megstamos spalvos), tai pamaniau dar joms i kompanija kitu siltu spalvu deti.
Skinamos - tikriausiai arbatines. Jos daro gana didele pertrauka tarp zydejimu,tad del sios priezasties nesirinkciau sodinti nedideliame plote,kur reikia max efekto.
Man negrazu siltos spalvos su saltom. Raudona ir balta dera ir graziai ziurisi.
Taip-buciau rinkusi tik siltas, bet taip jau isejo-gavau dovanu, o gyvybe as tiesiog gerbiu
Bet prie parduodamu hibridiniu arbatiniu ne prie visu parasyta , kad skinamos
O kokios zidetu su mazesnemis pertraukomis? Tos floribundines tokios labiau krumines, ir pasirinkimas toks mazas, jos labai skirtingu dydziu
Bet prie parduodamu hibridiniu arbatiniu ne prie visu parasyta , kad skinamos
O kokios zidetu su mazesnemis pertraukomis? Tos floribundines tokios labiau krumines, ir pasirinkimas toks mazas, jos labai skirtingu dydziu
QUOTE(Adeliutė @ 2015 04 09, 18:12)
Skinamos - tikriausiai arbatines. Jos daro gana didele pertrauka tarp zydejimu,tad del sios priezasties nesirinkciau sodinti nedideliame plote,kur reikia max efekto.
Truputį nesutikčiau su nuomone, kad AH rožės daro pertrauką tarp žydėjimų . Tai trikriausiai vienintelė rožių grupė, kurios žydėjimas yra be pertraukos. Nuskynus peržydėjusi žiedą ant stiebo formuojasi naujas ūgliukas, kuris po maždaug 2 sav. vėl suformuoja žiedą. "Skinamos" rožės ir yra floristinės. Nors tas pasakymas labai kvailai skamba, nes visos rožės gali būti skinamos. Tik vienų žiedai ilgiau laikosi pamerkti, kitų trumpiau. AH rožių grupei priklausančios floristinės rožės išsiskiria tik tuo, kad dažniausiai ant koto augina vieną žiedą, kaip kitos AH gali išauginti ant vieno koto iki 3- 5 žiedų.
Labai mažame plote tikrai nesodinkite įvairių spalvų rožių. Pilnai užtenka jau turimų baltos ir raudonos. Geriau jau pažiūrėkite, kaip jos sužydės ir tuomet išsirinkite tokių pat spalvų panašias rožes .
Tai va, kad as butent baltos ir raudonos labiausiai nenoreciau Man sitos roziu spalvos labiausiai ne prie sirdies. Balta bent jau neutrali, o raudona tai jau tikrai man nepatinka. Bet nemesi gi lauk, todel ir bandau susvelninti kitomis spalvomis . Tiesiog esu pasimetusi ir tarp spalvu , ir tarp rusiu, tarp dydziu ir zydejimo trukmiu, dar tarp atsparumo ligoms.
Internetinese parduotuvese pasiziuri aprasymus, tai nerandi 3 panasaus augumo. O senukuose tai nesismulkina- ant visu tie patys uzrasai ir puiku
Internetinese parduotuvese pasiziuri aprasymus, tai nerandi 3 panasaus augumo. O senukuose tai nesismulkina- ant visu tie patys uzrasai ir puiku
Jei mažame plote norisi žiedų gausos, mano nuomone, tinkamesnis pasirinkimas yra floribundinės rožės. Gal tik maniškės AH "tinginėles", bet pas mane jos žydi stambiais žiedais, bet su gana ilga pertrauka.
Ir jei būtinai norisi "švelninti", tai gal labiau tiktų rausvi, rožiniai atspalviai, bet ne "ugninės" spalvos. Vėlgi, čia tik mano skonis.
Ir jei būtinai norisi "švelninti", tai gal labiau tiktų rausvi, rožiniai atspalviai, bet ne "ugninės" spalvos. Vėlgi, čia tik mano skonis.