Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

Su Šv. Velykomis smile.gif

Ar esate pirkusios rožių iš Latvijos?? Ar verta važiuoti??? ax.gif
Atsakyti
Pas mus turguje nuolat is latvijos prekiaudavo, tai esu pirkusi. Ar jos geresnes ar ne, tai negaliu pasakyti. Manau, kad visu panasios.

Ar dabar siuncia kokia internetine parduotuve rozes? Sibirka, matau, jau nebe .
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2015 04 05, 22:22)
Pas mus turguje nuolat is latvijos prekiaudavo, tai esu pirkusi. Ar jos geresnes ar ne, tai negaliu pasakyti. Manau, kad visu panasios.
Ar dabar siuncia kokia internetine parduotuve rozes? Sibirka, matau, jau nebe .

Vitaflora siunčia:
My Webpage
Atsakyti
Aciu ax.gif

O kazin ka reiskia tie skaiciai prie pavadinimu 8Ø 25cm 4u.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 05, 21:31)
Vitaflora siunčia:
My Webpage

Dabar ten sedziu doh.gif , susidomejau sita roze, vis dar vijoklines ieskau, aprasymas toks tinkamas man, bet bijau ,kad pati roze nebutu panasi I ersketroze, gal kuri turit tokia g.gif http://www.vitaflora...m-baffin-detail
Atsakyti
Vienu zodziu, kantrybes nerasta, uzsisakiau 3 rozes doh.gif biggrin.gif , ziuresiu ka gausiu ir kaip jos pas mane gyvens, tada galesiu pakomentuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Padariau siandien bandyma,neiskenciau...prisiziurejau kaip medzius skiepyja,sove i galva,kad rozes noriu stiebines.Turejau sulaukejusia roze krumine,stiebai stori grazus,atskyriau,kad du stiebai storiausi turetu saknu ir i juos iskiepyjau mamytes duotu vijokliniu baltu roziu skiepukus,i viena tris,i kita du.Nenusimanau ne kiek,bet taip norejau isbandyt,vilciu daug nededu,bet tikiuos prigis kas,nudziugins :-) idomu ar siais metais parodys ziedelius jei prigis? Vijoklines rozes pavadinimo nezinom,tik,kad zydi apie menesi,kekem baltu ziedu,kvepia :-)
Atsakyti
Gyvaciuke89 laukiam rezultatu foto smile.gif labai jau idomu ir tikimes kad pavyks..
Atsakyti
Labai labai linkiu, kad skiepeliai prigytų ir labai lauksim rezultatų, kurie po 2-ų savaičių turėtų matytis.
Kiek radau literatūros, visur sakoma, kad rožės akiuojamos( manau, kad taip darėt?) žiemos pabaigoj(šiltnamiuose) arba rugpjūčio pradžioj (lauko sąlygom), o kad pavasarį - kažkaip niekur neradau. Bet gal tikrai pavyks, būtinai informuokit.
Aš pernai vasaros pabaigoj įskiepijau pora , tai dabar akutės jau rausta, tuoj tuoj pradės augt.
Atsakyti
Apie akiavima nemaciau ir neuzskaiciau :-( isskyrus tuos video ir kelis strailsnius,nieko nesu gordejis,pirmas kartas.Skiepijau paprastu sudurimo budu,kad sudurimo vietoje,kitoje puseje butu gyvas pumpuras.Nu va,prisizaidziau,reikejo pirma cia pasiklausinet...Suabejojau ir del ersketrozes,viso apsilanke sake,kad ji sulaukejusi,o vakar skelbimuos sicia pamaciau,kad tai senovine roze,ziedukai mazi,nepureti,ruzavi,bet jos negaila,nes mazai tu zieduku,vos keli tebuvo.
Atsakyti
Tikrai rožės skiepijamos ir sudūrimo būdu, bet stiebines, kiek mačiau, tai akiuoja. Gal ką praleidau... Geriausias būdas įsitikinti yra pamėginti, o jei dar pasiseka, apima toks džiaugsmas. O mes tai ir darom, mėginam. Nepasiseks - vėl mėginsim, tobulinsim, juk taip įdomu.
Mano pirktinė stiebinukė išleido atžalą, kurios nenaikinau, tiesiog galvojau, kad paaugusią atskirsiu nuo "mamos", turėsiu stiebą skiepui. O gavosi taip, kad ta atžala pralenkė dydžiu "mamą", kad pražydo kitais metais zefyriniais rausvais prikimštais žiedais. Atskirti nemanau kad pavyks, nes auga abi tiesiog sulipę. Vistiek rugpjūtį įskiepijau tris akutes, prigijo. Dabar du stiebai: senoji ir įakiuotoji, o 2 šonines šakeles palikau, kad turėčiau medžiagos įskiepiui - be galo graži ta senovinė, net lapai labai skaniai kvepia, tarytum sakais su citrina, tiesa, žydinti vienąkart. Sakiau bandysiu akiuoti rugpjūtį, bet padavėt gerą mintį - kodėl nepabandžius dabar, suduriant?
Atsakyti
Mergaites patarkit kaip apsaugot rožes nuo rožių pjūklelio? Decis, paskui profesionaliem skiras Fastakas, o gal yra liaudiškų priemonių, nes chemija išbalansuos ekopusiausvyra, kaip sakant žus ir gerieji vabaliukai wub.gif Pernai man visose viršūnėse sulindę šie kenkėjai buvo ir nugraužė pirmuosius žiedus, tik stiebuose radau sulindusius kirminus, tada nukarpiau ir leido šonines atžalas iš jų ir žydėjo.
Atsakyti