Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(Dalelė @ 2015 03 28, 08:42)
Asmeniškai aš, savo rožes tręšiu granuliuotu paukščių mėšlu (geriausias yra My Webpage, bet jo įsigyti galima tik Panevėžio sodininkystės parduotuvėse). Arba reikėtų kooperuotis kelioms ir prašyti, kad atvežtų. Kituose kitų firmų trąšose yra įvairių priemaišų (tik pelenai yra gerai).
Anksti pavasarį tik nudengusi rožes ar rudenį tręšiu "rudens" biriomis trąšomis. Perku bet kokiems augalams skirtas dideles pakuotes, tik žiūriu chemines sudėtis.

g.gif man greiciau butu galimybe gauti negranuliuoto, o tikro visku meslo g.gif gal verta pabandyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 28 kovo 2015 - 09:35
Sveikos,
Noriu Jusu patarimo renkantis rozes, turiu murine sienele, rusio, apie 2.5 aukscio ir 4/5 ilgio, noriu ja papuost rozem, tik nezinau kokiom, ten rytines saules nera, bet buna pietine ir vakarine, laipiojancios? vijoklines? kokios veisles? Noriu kad butu pilnos, turtingos saku ir ziedu. O ne keli stiebeliai.
Aciu zinovems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 03 27, 18:23)
Man rodos dar per anknti rozes trest. suspurtuos, prades leisti uglius...ir apsals. tresiu balandzio antroj pusej , kol prades jas isisavint ir geguzio salnos bus pasibaige. be to kazkur skaiciau, kad per anksti patresus rozes prasciau auga, nes uzdruskinama  dirva g.gif

dar aišku bus šalnų drinks_cheers.gif , gerai kad nepatręšiau, tik vakar iš kavos aparato kavos tirščiais apdėjau ir apkasinėjau, kažin nepaspartins rožių augimo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 03 28, 09:42)
John Davis rožės neauginu, tačiau Rosarium Uetersen man niekaip į vijoklinę rožę nepanaši. Per žiemą išsaugau visas jos šakas, bet ji nė 1.60m. nesiekia. Labai plati, šakos nėra tvirtos, kad stovėtų neparištos. Bet ji uždengs tik pusę pergolės aukščio. Nebent ją sodinti kartu su balta ar tamsia ragane. Tuomet raganė kompensuos tą jos aukščio trūkumą g.gif
Dar dabar galite rožes tręšti rudens trąšomis, kur nėra azoto. Nes juose esantys kalis ir fosforas ilgiau keliauja iki rožių šaknų (iki 3 mėn). O kai pasirodys lapeliai, tuomet azoto turinčiomis trąšomis.
Asmeniškai aš, savo rožes tręšiu granuliuotu paukščių mėšlu (geriausias yra My Webpage, bet jo įsigyti galima tik Panevėžio sodininkystės parduotuvėse). Arba reikėtų kooperuotis kelioms ir prašyti, kad atvežtų. Kituose kitų firmų trąšose yra įvairių priemaišų (tik pelenai yra gerai).
Anksti pavasarį tik nudengusi rožes ar rudenį tręšiu "rudens" biriomis trąšomis. Perku bet kokiems augalams skirtas dideles pakuotes, tik žiūriu chemines sudėtis.
O MariaTheresa turi Sodorožė, tik ji po FMT šifruote paslėpta mirksiukas.gif  Pas mane ten jos 2 krūmai susodinti 50 cm. atstumu.
My Webpage

Dalele o gal galit issifruoti kas per roze FBDM daugeziede,be galo grazi ,noreciau gaugiau apie suzinoti:)
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 03 28, 10:33)
g.gif  man greiciau butu galimybe gauti negranuliuoto, o tikro visku meslo g.gif  gal verta pabandyt g.gif

sviezio, gryno vistu meslo nerekomenduociau, jis labai stiprus. Nudegs rozes
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 03 28, 07:42)
John Davis rožės neauginu, tačiau Rosarium Uetersen man niekaip į vijoklinę rožę nepanaši. Per žiemą išsaugau visas jos šakas, bet ji nė 1.60m. nesiekia. Labai plati, šakos nėra tvirtos, kad stovėtų neparištos. Bet ji uždengs tik pusę pergolės aukščio. Nebent ją sodinti kartu su balta ar tamsia ragane. Tuomet raganė kompensuos tą jos aukščio trūkumą g.gif

gal visgi tada john davis sodinsu prie arkos g.gif
user posted image
Atsakyti
vilze, nuostabiai atrodo bigsmile.gif Tačiau pas mus norint tokią užauginti, teks žiemai ją labai kruopščiai dengti.
Su šviežiu paukščių mėšlu labai atsargiai reikia elgtis, jis labai stiprus. Ir granuliuoto reikia labai nedaug pilti.
ir_mute227, pagal mane tai Biedermeier, ta FBDM. Pirma raidė visada rodo kuriai grupei priskiriama rožė, o toliau, pavadinimo pagrindinės raidės. Na, nesąmonė, taip prekiauti. Bet kai nemokami mokesčiai už nelegalų dauginimą, kitos išeities nėra schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 03 28, 16:40)
vilze, nuostabiai atrodo  bigsmile.gif  Tačiau pas mus norint tokią užauginti, teks žiemai ją labai kruopščiai dengti.

Jos isvis dengt nereikia ji 3 ar tai 4 zonos.
Dar radau kai kur raso netgi 2b zonos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilze: 28 kovo 2015 - 17:58
[quote=Dalelė,2015 03 28, 18:40]
vilze, nuostabiai atrodo bigsmile.gif Tačiau pas mus norint tokią užauginti, teks žiemai ją labai kruopščiai dengti.

John Davis, tai tikrai nedengiama roze. 2-3 salcio zona. Kordeso hibridas, Kanados Explorer serijos. Nebent noretumete, kad "uzleistu" vieta kitai maziau galingai rozei, tai galima "apkutoti" - nebera rozes ir nebera problemos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 28 kovo 2015 - 18:17
QUOTE(vilze @ 2015 03 28, 17:18)
gal visgi tada john davis sodinsu prie arkos  g.gif
user posted image

Na, kad John Davis tokia gali būti, nepatikėsiu, savom akim nepamačiusi biggrin.gif . Bet Kanadoje ir Londone nebuvau, o ir Lietuvoje pas kiekvieną rožės auga kitaip, mano JohN Davis apie 2m pločio ir kietom šakom, aukštis ne daugiau 1,3 m.. Net įdomu pasidarė, auginu dar kitą nedidelę, gal reiks bandyti daryti iš jos vijoklinę, nors ir sunkiai įsivaizduoju, nes maniškės šakos nelanksčios.
Lietuvoje tokio aukščio tikrai nebus.

Rosarium Uetersen arkos aukščio pas mus gal ir nepasiektų, bet tai tikra vijoklinė rožė, jos aukštis nurodomas gerokai didesnis ir šakos lanksčios. Londone ji tokia turbūt ir galėtų būti.
Atsakyti
QUOTE(burgunt @ 2015 03 28, 11:49)
sviezio, gryno vistu meslo nerekomenduociau, jis labai stiprus. Nudegs rozes

tai jooo...sita as zinau... bet vis tiek teks dar gerokai pamastyt koks kiekis butu tinkamas...
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 03 28, 18:10)
Na, kad John Davis tokia gali būti, nepatikėsiu, savom akim nepamačiusi biggrin.gif . Bet Kanadoje ir Londone nebuvau,  o ir Lietuvoje pas kiekvieną rožės auga kitaip, mano JohN Davis apie 2m pločio ir kietom šakom, aukštis ne daugiau 1,3 m.. Net įdomu pasidarė, auginu dar kitą nedidelę, gal reiks bandyti daryti iš jos vijoklinę, nors ir sunkiai įsivaizduoju, nes maniškės šakos nelanksčios.
Lietuvoje tokio aukščio tikrai nebus.

Rosarium Uetersen arkos aukščio pas mus gal ir nepasiektų, bet tai tikra vijoklinė rožė, jos aukštis nurodomas gerokai didesnis ir šakos lanksčios. Londone ji tokia turbūt ir galėtų būti.

Na as ja ne londone sodinsiu o Lt. O kodel negaletu pasiekt tokio aukscio jei tai 3 zonos augalas? Tai pas jus gal pati roze susimaisius, jei daugiau į ploti auga biggrin.gif
dar ka radau- raso nenuteiskit sios rozes pirmus 3 metus, ji save parodo 5-10 metais. Moteris gyvenanti 5a zonoj raso pas ja ji 10 pedu aukscio, pas kita-tik zonos nenurodo -12 pedu. Dar kita augina 4b zonoj tai 6 metu ji 8×10 pedu.
Sodinsiu ir lauksiu kiek manoji uzaugs biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilze: 28 kovo 2015 - 19:56