Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(Dalelė @ 2015 03 24, 23:02)
"Prairie Joy" pas mane gal 4 m. pločio. Nuotraukoje pirmame plane.
user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]

blink.gif bigsmile.gif sunku net isivaizduoti tokiu gabaritu roze.
tik pacitavus pamaciau kokios tautines obelys fone biggrin.gif
-----------------
Noriu paklausti: jei rozes keras is pat pradziu buna kazkoks pasilpes ir per kelis metus nuo pasodinimo neatsigauna, kai tuo tarpu salia augancios per ta laika isikabino jau normaliai- ar verta su juo bovytis? gal jis niekad ir nebeisaugs i sveika roze? turiu keliata uzsispyreliu kurios kasmet kazkokios paliege: zydi menkai, menkai sakas auginasi... g.gif iskast is pagrindinio rozyno ir pasodint kur toliau nuo akiu?o i ju vieta ieskotis kitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 25 kovo 2015 - 19:50
Dalele bigsmile.gif swoon.gif kuom jus ja maitinat, ta Maria Theresa ka darau ne taip as,pas mane ji auga, bet tokia va ,kaip Vobla raso, paliegus, mazai stiebu, ziedu. Gal geniu ne taip, gal turit kuri issisaugojusi kaip reikia geneti teisingai rozes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luju: 25 kovo 2015 - 20:42
QUOTE(vilnera @ 2015 03 25, 17:38)
Galvoju-vaziuojant kur nors-pavasari, kai laukai suarti-gal uzmatysit kur nors molynu - gi nedaug reikia, keletos kibiru.. g.gif
Mulciuodavau paprasta nupjauta vejos zole, bet visai neblogai ir durpe pabert aplink kokio gero pusmetrio spinduliu - naujai kai pasodinu, paberiu, kad dregmes negarintu. Nesu roziu spece,  gal dar kokiu gudriu dalyku yra, kad tos rozes laidzioje dirvoje augtu gerai  g.gif 
Sodinant man pasiteisino tokio dar ne visai perpuvusio komposto prideti i smelinga juodzemi - gal tie smeliai ten kazkiek uzsikisdavo tom zoliu atliekom visokiom - mano parase yra foto -pora roziu matosi butent is smeleto sklypo.

Aciu uz patarimus 4u.gif bandysiu ieskok molio, turbut tikrai jo truksta, nes rozynui jau 15 metu, bet niekaip jis neisiauga ir pastoviai atsodinu pavasari kelias uzsibaigusias rozes:) o taip noreciau bujojancio rozyno wub.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 26, 00:18)
Aciu uz patarimus 4u.gif bandysiu ieskok molio, turbut tikrai jo truksta, nes rozynui jau 15 metu, bet niekaip jis neisiauga ir pastoviai atsodinu pavasari kelias uzsibaigusias rozes:) o taip noreciau bujojancio rozyno  wub.gif

Nei Jūs varkit, nei ieškokit to molio, juk pasodinta į juodžemį. Lengvesnėse dirvose reikia daugiau tręšti ir laistyti. Bet rožynui jau 15 metų, tai g.gif ... , Vargiai jau bebujos, juk iki begalybės negali atsinaujinti. Beje, kokios grupės rožes auginat ir kodėl pavasarį atsodinat- ar neperžiemoja? Gal prastai dengiat, gal jau per senos. Bet keli kibirai molio tikrai neišgelbės.
Atsakyti
Merginos, pakaskit aplink rožių kerus bananų žieves, ar susmulkinas ar nesmulkintas tas pats, pamatysit per vasarą nepažinsit augalų kaip išbujos, pas mane net tos miniatiurines rožės kur maximose smulkiais lapeliais mažuose vazonėliuose parduodamos, yra išbujoję, kad gražu žiūrėt, krūmai dideli,žiedų gausybė, aukštis virš mano kelienų, nieko daugiau nedarau, aišku laistau ir gerai uždengiu žiemai. 4u.gif Bananus visą vasarą pakasinėju, nei vienos žievelės neišmetam.
Atsakyti
o gera mintis, del bananu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 03 26, 11:57)
o gera mintis, del bananu smile.gif

drinks_cheers.gif as taip pat pabandysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Merginos, Girdėjau, kad Kretingoje yra moteris auginanti ir paruodanti rožes. Gal kas nors ką nors žinote blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 03 26, 09:45)
Nei Jūs varkit, nei ieškokit to molio, juk pasodinta į juodžemį. Lengvesnėse dirvose reikia daugiau tręšti ir laistyti. Bet rožynui jau 15 metų, tai  g.gif ... , Vargiai jau bebujos, juk iki begalybės negali atsinaujinti. Beje, kokios grupės rožes auginat ir kodėl pavasarį atsodinat- ar neperžiemoja? Gal prastai dengiat, gal jau per senos. Bet keli kibirai molio tikrai neišgelbės.

senu roziu nera, nes pastoviai atsodinu neperziemoja, manau per lengvai pridengdavau, bet kaip minejau prastai auga verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Marija1 @ 2015 03 26, 10:48)
Merginos, pakaskit aplink rožių kerus bananų žieves, ar susmulkinas ar nesmulkintas tas pats, pamatysit per vasarą nepažinsit augalų kaip išbujos, pas mane net tos miniatiurines rožės kur maximose smulkiais lapeliais mažuose vazonėliuose parduodamos, yra išbujoję, kad gražu žiūrėt, krūmai dideli,žiedų gausybė, aukštis virš mano kelienų, nieko daugiau nedarau, aišku laistau ir gerai uždengiu žiemai. 4u.gif Bananus visą vasarą pakasinėju, nei vienos žievelės neišmetam.

isbandysiu 4u.gif
Atsakyti
[quote=AJIRA,2015 03 26, 21:41]
senu roziu nera, nes pastoviai atsodinu neperziemoja, manau per lengvai pridengdavau, bet kaip minejau prastai auga verysad.gif
Papildyta:

Negali gi taip būti, kad visos rožės prastai augtų smile.gif . Iprastai vienos auga geriau, kitos blogiau, bet
dengti reikia gerai, priklausomai nuo rožių grupės. Pasirinkit ne tokias reiklias rožes.
O bananuose, kaip žinoma, nemažai kalio, tai tiesiog lengviau įsisavinamos kalio trąšos, vien bananų, kaip ir mums, neužteks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 03 26, 21:14)

Negali gi taip būti, kad visos rožės prastai augtų smile.gif . Iprastai vienos auga geriau, kitos blogiau, bet
dengti reikia gerai, priklausomai nuo rožių grupės. Pasirinkit ne tokias reiklias rožes.
O bananuose, kaip žinoma, nemažai kalio, tai tiesiog lengviau įsisavinamos kalio trąšos, vien bananų, kaip ir mums, neužteks biggrin.gif

gera info 4u.gif
žiemai rožes užpildavau juodžemiu tokį kauburį ir uždengdavau agro plevele keliu sluoksniu, bet rezultatas prastas, reikės bandyt kitaip uždenginėti:)
bet vakare pasikapsčiau apie rožes, tai pamačiau tokius mažus kirminukus, ka daryti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AJIRA: 27 kovo 2015 - 10:22
Mergaites, o jau tresiat rozes g.gif
Atsakyti