Kažkaip ieškodama tos PJ albume radau ir MariaTeresa rožę. Tikrai labai graži, gausiai žydi ir svarbiausia visą vasarą, be jokių pertraukų, be to neserga visai. Tik spalva švelni ružava, gal ne visoms tinkama.
QUOTE(Dalelė @ 2015 03 25, 10:28)
Va, i sita seniai seile varvinu, ir vis negaudavau, kai prisireikdavo.. Nuostabi jin.. Rezervuosiuos turbut is anksto..
QUOTE(Dalelė @ 2015 03 25, 10:28)
Jas sodinkite į lauką ir po kažkiek laiko, ji taps normaliu rožės krūmu
Pas mane nuotraukoje kairėje pusėje- Mme. Isaac Pereire, o dešinėje- Reine des Violettes.
Pas mane nuotraukoje kairėje pusėje- Mme. Isaac Pereire, o dešinėje- Reine des Violettes.
Aciu!
Tik bijau, kad jei tokiu tempu mes lapus, tai gali nebelikt ko persodint jau..
QUOTE(vilnera @ 2015 03 25, 09:47)
Na, rozems matyt nepatinka,nes dregme nusidrenuoja per greit, ir visas maistas issiplauna,nes labai laidus dirvozemis.. Mulciuot nebandet? Geriau, aisku, butu-kaip Dalele patare-molio joms duot kazkiek - as ,kol molis slapias, tuos didelius gabalus apdeciau aplink, paskui, kai dregme is ju isdzius-su grebliuku kaukstelejus lengvai suskyla i trupinius tie luistai, ir tada gerai persimaiso su virsutiniu zemiu sluoksniu, pasigerina gerai smelinga dirva taip. Jei molio ner is kur paimt-mulciuot meginciau.
tikrai net nezinau is kur molio paimti parduotuvese neparsiduoda molis, nemaciau, tad reikes megint mulciuot, o kuo geriausiai mulciuoti rozes
[quote=Dalelė,2015 03 25, 10:48]
Kažkaip ieškodama tos PJ albume radau ir MariaTeresa rožę. Tikrai labai graži, gausiai žydi ir svarbiausia visą vasarą, be jokių pertraukų, be to neserga visai. Tik spalva švelni ružava, gal ne visoms tinkama.
labai grazus krumas
o spalva ar rozine ? nes mano kompas rodo lyg ji butu svelniai violetine .
dar vilioja tokios geltonos su ruzavu pilnavidures
kadangi mes dar negyvenam savo sklype , statybos , galvoju kol kas isigyi roze ir auginti dideliame vazone . Ziema kur nors priglausiu ,o kitamet jau ir nuolatine vieta rastume ...
labai grazus krumas
kadangi mes dar negyvenam savo sklype , statybos , galvoju kol kas isigyi roze ir auginti dideliame vazone . Ziema kur nors priglausiu ,o kitamet jau ir nuolatine vieta rastume ...
QUOTE(Dalelė @ 2015 03 25, 09:48)
O kaip dėl žiemojimo? Labai "apkutoti" reikia?
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 25, 17:15)
tikrai net nezinau is kur molio paimti parduotuvese neparsiduoda molis, nemaciau, tad reikes megint mulciuot, o kuo geriausiai mulciuoti rozes
Galvoju-vaziuojant kur nors-pavasari, kai laukai suarti-gal uzmatysit kur nors molynu - gi nedaug reikia, keletos kibiru..
Mulciuodavau paprasta nupjauta vejos zole, bet visai neblogai ir durpe pabert aplink kokio gero pusmetrio spinduliu - naujai kai pasodinu, paberiu, kad dregmes negarintu. Nesu roziu spece, gal dar kokiu gudriu dalyku yra, kad tos rozes laidzioje dirvoje augtu gerai
Sodinant man pasiteisino tokio dar ne visai perpuvusio komposto prideti i smelinga juodzemi - gal tie smeliai ten kazkiek uzsikisdavo tom zoliu atliekom visokiom - mano parase yra foto -pora roziu matosi butent is smeleto sklypo.
QUOTE(jolitamaria @ 2015 03 25, 18:03)
Mariatheresia yra šalta ružava. Ten labai nekokybiškos nuotraukos, tad net blog'ą apie rožes buvau nustojusi rašyti. Rožės gražios, o nuotraukose to parodyti niekaip neišeina. Bet jau nuo šių metų pradėsiu vėl, nes normalų fotoaparatą nusipirkau Dar sena nuotrauka, bet gal geriau matosi
Hosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Hosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Mano pasiūlymas geriau dabar į naują sklypą nepirkite rožių. Tuo labiau, kad pavasaris nėra didysis rožių sodinimo metas Per vasarą apsižvalgykite ir išsirinkite rožes. Rudeniop jas užsisakykite ir spalį galite jau sodinti į nuolatinę jų augimo vietą.
Dėl apkūtojimo, tai aš jas visas vienodai dengiu. Du ploni agrodangos sluoksniai, oro tarpas ir vėl jau storas agrodangos sluoksnis.
Nu gražuolė ta Mariatheresa.. Ir kam aš čia užėjau...
QUOTE(ir_mute227 @ 2015 03 25, 19:30)
Sendien maximoj nusipirkau poliantine roze MARION,bet nieko internete apie ja nerandu.Randu tik angliska MAD MARION.Gal kas zino kas tai per roze?
Greičiausiai bus ši - http://www.helpmefin...l.php?l=2.33859
QUOTE(Emvida @ 2015 03 25, 20:23)
oj kaip aciu,bent kazkiek dabar apsisviesiu apie sita rozyte:)