Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(vilnera @ 2015 03 24, 11:12)
Is mano turimu seniausia, pakelusi du persodinimus, daug zydinti, rausva, nedengiama ziemoja, jokios prieziuros-tik ziedus nuzydeusius nuskabau - Prairie joy. Pati nelepiausia ir nereikliausia, aukstis ir plotis apie metra, siek tiek daugiau, zydi iki salnu, nuo kitu roziu zydejimo pradzios..  Google vaizduose yra.

kokia grazuole wub.gif
kokio gylio duobe kasate rozei? ir ar butinai molio pamaisyti, nes pas mane tik juodzemyje susodintos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 24, 13:34)
kokia grazuole wub.gif
kokio gylio duobe kasate rozei? ir ar butinai molio pamaisyti, nes pas mane tik juodzemyje susodintos cool.gif

Duobe kasu nemaza, sode smelis,tai dedavau daug komposto, ir kasmet vis papildydavau-aplink priberdavau, ir su rankomis iterpdavau, pries pora metu is sodo rozes parsiveziau prie namu, cia - molingas juodzemis, buvo molis bjaurus, supluktas, tai as ji gerinu meslo perpuvusio arkliu i duobes dedama, juodzemio, durpes, zodziu, su duobem pavargstu, bet rozes auga gerai. Molio geris tas, kad vandeni, dregme laiko. O gylis-truputi giliau perkasu, negu saknims reikia, kad pagerintas dirvozemis butu ir po saknimis, sodinant. Kasmet dar paberiu rozems specialiu trasu - letai tirpiu - pradedu bert antrais metais po pasodinimo (ar persodinimo).
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2015 03 24, 12:12)
Is mano turimu seniausia, pakelusi du persodinimus, daug zydinti, rausva, nedengiama ziemoja, jokios prieziuros-tik ziedus nuzydeusius nuskabau - Prairie joy. Pati nelepiausia ir nereikliausia, aukstis ir plotis apie metra, siek tiek daugiau, zydi iki salnu, nuo kitu roziu zydejimo pradzios..  Google vaizduose yra.

aciu uz pavadinima, reiks paieskoti kur jos parduodamos
Papildyta:
QUOTE(Dalelė @ 2015 03 24, 10:24)
Sodinant rožes į priesmėlį reikia būtinai kąsant duobę pagerinti žemę. Tad, ir duobė turėtų būti kasama didesnė. Ar turėsite galimybė gauti šiek tiek molingos žemės, juodžemio ir mėšlo g.gif
Jei taip tai tuomet jau galima kalbėti apie rožes. Nes pasodinta į prastą žemę rožė neduos jums taip trikštamo rezultato. Nebus nei sveika, nei gerai augs, nei gausiai žydės.
O to krūmelio reikėtų bent kelių kokybiškų nuotraukų, kad matytusi lapai, o kitoje žiedai ir krūmo forma. Tuomet jau būtų galima pradėti spėlioti, kokia tai rožė.
Pažiūrėkite internetiniuose puslapuose, kuriuose prekiaujama rožėmis, gal surasite kažką panašaus.
My Webpage

Aciu uz atsakyma

durpiu , juodzemio nupirksiu ,o meslo galiu gauti , bet jis gan sviezias g.gif neperpuves , tai nelabai gerai gal . Kaime galiu gauti tiek vistu , tiek karviu .

nuotraukos paieskosiu , praeita vasara man ta zoze taip patiko ,kad buvau mobiliajame su ja uzsklanda pasidarius, gal dar isliko kur .
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 03 24, 20:13)
aciu uz  pavadinima, reiks paieskoti kur jos parduodamos

As Sibirkos rozyne ja pirkau smile.gif
Atsakyti
Klausimukas-Rairie Joy pilnavidure ar tusciavidure?
Papildyta:
QUOTE(Smurfiukas @ 2015 03 24, 23:06)

Prairie Joy.. 4u.gif
Atsakyti
Galvojant apie rožių atsparumą žiemos šalčiams, reikėtų nepamiršti, kur gyvenate, kokioje zonoje smile.gif . Anaiptol ne visur rožės gali būti nedengiamos verysad.gif .
Atsakyti
"Prairie Joy" pas mane gal 4 m. pločio. Nuotraukoje pirmame plane.
user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]
user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2015 03 24, 22:07)
Papildyta:
Prairie Joy..  4u.gif

Dalele foto idejo-tokia prie pilnaviduriu, bet ne ta, kur pacios tankiausios pilnavidures-nemoku paaiskint net.. Minusas man jos vienintelis- kvepia silpnai.

Dalele, na ir grozybes pas jus - maniske metras ant metro, toks kompaktiskas stiprus krumas, o kas antram plane - ta nuostabi ciklamenine?

Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2015 03 24, 12:45)
Duobe kasu nemaza, sode smelis,tai dedavau daug komposto, ir kasmet vis papildydavau-aplink priberdavau, ir su rankomis iterpdavau, pries pora metu is sodo rozes parsiveziau prie namu, cia -  molingas juodzemis, buvo molis bjaurus, supluktas, tai as ji gerinu meslo perpuvusio arkliu i duobes dedama, juodzemio, durpes, zodziu, su duobem pavargstu, bet rozes auga gerai. Molio geris tas, kad vandeni, dregme laiko. O gylis-truputi giliau perkasu, negu saknims reikia, kad pagerintas dirvozemis butu ir po saknimis, sodinant. Kasmet dar paberiu rozems specialiu trasu - letai tirpiu - pradedu bert antrais metais po pasodinimo (ar persodinimo).

dekui uz patarimus 4u.gif pas mane taip pat apacioj smelis, kaip is smelio dezes biggrin.gif tik virsus uzveztas juodzemis, atrodo ir gerinu kompostu kiekvienais metais ir patresiu spec. rozems skirtomis trasomis, bet auga prastai, kazkas joms nepatinka

Daleles jusu roziu krumai thumbup.gif
Atsakyti
o gal patarist kaip elgtis su tom mazutem maximose prekiaujamom rozem?
Nusipirkom, persodinom. Graziai augo. Ir ziedeli viena sukrove. Bet gelsta lapai, arba net neugelte vos pajudinus krenta sakutem.. Auga ziemos sode, kur tikrai sviesu, temperatura nakti apie 18, diena prisyla smarkiau.
Isoriskai jokiu ligu nesimato. Kuo gelbet? Suprantu kad klausimas bais toks, ale koks bus oras kitais metais kovo 26 smile.gif nu bet gelbet ja norisi..

Aciu labai, jei laiko kuri turesit 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Musiukass @ 2015 03 25, 10:10)
o gal patarist kaip elgtis su tom mazutem maximose prekiaujamom rozem?

Jas sodinkite į lauką ir po kažkiek laiko, ji taps normaliu rožės krūmu smile.gif
Pas mane nuotraukoje kairėje pusėje- Mme. Isaac Pereire, o dešinėje- Reine des Violettes.
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 25, 09:58)
dekui uz patarimus 4u.gif  pas mane taip pat apacioj smelis, kaip is smelio dezes biggrin.gif tik virsus uzveztas juodzemis, atrodo ir gerinu kompostu kiekvienais metais ir patresiu spec. rozems skirtomis trasomis, bet auga prastai, kazkas joms nepatinka

Daleles jusu roziu krumai  thumbup.gif

Na, rozems matyt nepatinka,nes dregme nusidrenuoja per greit, ir visas maistas issiplauna,nes labai laidus dirvozemis.. Mulciuot nebandet? Geriau, aisku, butu-kaip Dalele patare-molio joms duot kazkiek - as ,kol molis slapias, tuos didelius gabalus apdeciau aplink, paskui, kai dregme is ju isdzius-su grebliuku kaukstelejus lengvai suskyla i trupinius tie luistai, ir tada gerai persimaiso su virsutiniu zemiu sluoksniu, pasigerina gerai smelinga dirva taip. Jei molio ner is kur paimt-mulciuot meginciau.
Atsakyti