Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(*MONAMI* @ 2015 03 17, 13:23)

aisku, bandysiu raitotis rankoves 4u.gif dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 03 16, 23:04)
Išvirsti tai tikrai neišvirs, bet šakos us nulinkusios, bus plati ir taip pat graži. Bet, jei Jūs tas šakas sutrumpinsite, bus siauresnė. O jei pakelsite, pririšite, bus vijoklinė. Čia jau kaip Jums patiks smile.gif .

Kodėl norit tik dviejų - gražių rožių netgi Lietuvoje - šimtai biggrin.gif .
Laguną reikės dengti, o spalva ne taip daug ir skirsis. Flamentanz nedengiama.

Nes čia tik pradžia mano rožligės lotuliukas.gif Bijau pradėti nuo daug... joms reikia priežiūros, tai kol vyko statybos vis nedrįsau auginti... bet vis tiek nugali tas jų grožis tai ir bandysiu... O dėl daug rožių... na kažkaip dar nematau savo sklype vietos kur galėčiau pasidaryti didelį rožyną, o mėtyti po visur nesinori...
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2015 03 17, 14:03)
Ka tas purskimas duoda??? Ir ar reikia pavasari patrest rozes??? Jei taip, tai kuo???

drinks_cheers.gif ir mane domina tie patys klausimai, niekada nepurskiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 03 17, 16:47)
drinks_cheers.gif ir mane domina tie patys klausimai, niekada nepurskiau cool.gif

Pavasarinis purskimas daromas,saugant rozes nuo grybiniu ligu. Va cia aprasyta:
http://jaukizaluma.lt/archives/398
Purskia rozininkai cempionu (vario sulfato preparatas), as nupurskiau previkuru - jis irgi fungicidas, rasoma, kad tinka rozems nuo grybiniu ir pasaknio ligu. Nupurskus previkuro tirpalu paliet rozes tuo paciu - ant pakuotes taip rasoma, tai taip ir dariau. Nesu sena rozininke, tai pati irgi visur ieskausi info..
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2015 03 18, 08:20)
Pavasarinis purskimas daromas,saugant rozes nuo grybiniu ligu. Va cia aprasyta:
http://jaukizaluma.lt/archives/398
Purskia rozininkai cempionu (vario sulfato preparatas), as nupurskiau previkuru - jis irgi fungicidas, rasoma, kad tinka rozems nuo grybiniu ir pasaknio ligu. Nupurskus  previkuro tirpalu paliet rozes tuo paciu - ant pakuotes taip rasoma, tai taip ir dariau. Nesu sena rozininke, tai pati irgi visur ieskausi info..

aciu 4u.gif bandysiu nupurksti
Atsakyti
Ateinu su liudesiu. Nudengiau rozes ir pamaciau siaubą kažkoki - visos nugraužtos kažkokiu grauziku. Buvo gal kam taip? Rozes buvo vijoklines 5 metus augintos ir puoselėtos - nebeturiu daugiau... verysad.gif Visas rozynas... verysad.gif Liko tik dvi stiebines, nes patalpoj ziemojo. Ir vieną jauną obeli bjaurybes nuo saknu atgrauze. Kadangi tiek rozes, tiek obelis jau buvo su pumpurais, tai speju, kad ne ziema po sakom maitinosi, o visai sviezias darbelis.
Atsakyti
siaubas
Atsakyti
QUOTE(Likimų reguliuotoja @ 2015 03 22, 19:09)
Ateinu su liudesiu. Nudengiau rozes ir pamaciau siaubą kažkoki - visos nugraužtos kažkokiu grauziku. Buvo gal kam taip? Rozes buvo vijoklines 5 metus augintos ir puoselėtos - nebeturiu daugiau... verysad.gif Visas rozynas...  verysad.gif Liko tik dvi stiebines, nes patalpoj ziemojo. Ir vieną jauną obeli bjaurybes nuo saknu atgrauze. Kadangi tiek rozes, tiek obelis jau buvo su pumpurais, tai speju, kad ne ziema po sakom maitinosi, o visai sviezias darbelis.

Labai gaila nugriaužtų rožių verysad.gif , tačiau dar ne viskas prarasta. Rožės ataugs tik truputį vėliau žydės. Labiausiai tai gaila vijoklinių, kurių tokių aukštų bent jau pirmąją vasaros pusę tikrai neturėsite schmoll.gif Matomai čia pelyčių ar jų giminaičių darbas. Kitą rudenį prieš dengiant rožes primėtykite nuodų (žinoma tik, jei jūsų sklype nesilanko katės ar šuo).
vilnera, vis tik rožes pavasarį reikia purkšti vario sulfatu ar Champion'u. Pervikuras tikrai nepadės nuo lapų dėmėtlėgės (nes rudenį ir pavasarį rožes dėl to ir purškiame), jis apsaugo tik nuo puvinio, o rožės labai retai juo serga.
Kai tik pradės rožės sprogti, reikia tręšti azoto turinčiomis trąšomis. Tai geriau padaryti prieš pat lietų, nes paprastai išbertas azotas labai greitai "ištips ore". Arba galima berti sauso paukščių mėšlo granulių ir jas apkaupti.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 03 22, 21:13)
vilnera, vis tik rožes pavasarį reikia purkšti vario sulfatu ar Champion'u. Pervikuras tikrai nepadės nuo lapų dėmėtlėgės (nes rudenį ir pavasarį rožes dėl to ir purškiame), jis apsaugo tik nuo puvinio, o rožės labai retai juo serga.
Kai tik pradės rožės sprogti, reikia tręšti azoto turinčiomis trąšomis. Tai geriau padaryti prieš pat lietų, nes paprastai išbertas azotas labai greitai "ištips ore". Arba galima berti sauso paukščių mėšlo granulių ir jas apkaupti.

Aciu labai, tai tada purksiu dar ir championu, kaip tik jo irgi turiu..
Atsakyti
Sheiks, noreciau tureti roze kieme, esu naujoke . Labai vilioja tokios , kurios auga krumu , daug ziedu , galu buti ir smulkus, bet noreciau pilnaviduriu. Ir kad butu ne lepi .
Dirva pas mus spriesmelis.Kas man tiktu ?
Maximoj dabar nuolaidos rozems -poliatines, arbatines....

Kai vedu vaika I mokyklele , vdury lauko matom (vazara) ruzavai zydinti roziu krumeli. Ziedai nedideli, bet pilnaviduriai ir ju labai daug. Pats krumelis iki 1 m labai kompaktiskas. Auga atrodo nepriziurimas. Va tokio noreciau smile.gif
Kokios rusies cia roze galetu buti ?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 03 24, 10:08)
Sheiks, noreciau tureti roze kieme, esu naujoke . Labai vilioja tokios , kurios auga krumu , daug ziedu , galu buti ir smulkus, bet noreciau pilnaviduriu. Ir kad  butu  ne lepi .

Kai vedu vaika I mokyklele , vdury lauko matom (vazara) ruzavai zydinti roziu krumeli. Ziedai nedideli, bet pilnaviduriai ir ju labai daug. Pats krumelis iki 1 m labai kompaktiskas. Auga atrodo nepriziurimas. Va tokio noreciau smile.gif

Sodinant rožes į priesmėlį reikia būtinai kąsant duobę pagerinti žemę. Tad, ir duobė turėtų būti kasama didesnė. Ar turėsite galimybė gauti šiek tiek molingos žemės, juodžemio ir mėšlo g.gif
Jei taip tai tuomet jau galima kalbėti apie rožes. Nes pasodinta į prastą žemę rožė neduos jums taip trikštamo rezultato. Nebus nei sveika, nei gerai augs, nei gausiai žydės.
O to krūmelio reikėtų bent kelių kokybiškų nuotraukų, kad matytusi lapai, o kitoje žiedai ir krūmo forma. Tuomet jau būtų galima pradėti spėlioti, kokia tai rožė.
Pažiūrėkite internetiniuose puslapuose, kuriuose prekiaujama rožėmis, gal surasite kažką panašaus.
My Webpage
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 03 24, 10:08)
Sheiks, noreciau tureti roze kieme, esu naujoke . Labai vilioja tokios , kurios auga krumu , daug ziedu , galu buti ir smulkus, bet noreciau pilnaviduriu. Ir kad  butu  ne lepi .

Is mano turimu seniausia, pakelusi du persodinimus, daug zydinti, rausva, nedengiama ziemoja, jokios prieziuros-tik ziedus nuzydeusius nuskabau - Prairie joy. Pati nelepiausia ir nereikliausia, aukstis ir plotis apie metra, siek tiek daugiau, zydi iki salnu, nuo kitu roziu zydejimo pradzios.. Google vaizduose yra.
Atsakyti