Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 14

QUOTE(jediara @ 2015 02 27, 09:58)
Ši žiema mano rožėms - išbandymų žiema, nes jos nebuvo nei dengtos, nei mulčiuotos, žiūrėsiu, kiek bus pražuvę  rolleyes.gif

Pas mane irgi nedengtos, tik pamulčiavau paskutine nupjauta žole. Pietinėje pusėje dar keli žali lapai laikosi. Gyvos net tos, kurios įšaknydintos buvo vasaros viduryje.
Jau pradėjo padai spirgėti, laukiu nesulaukiu, kas bus pardavime naujo. Ech, būtų ežerai pinigų, lėkčiau pas tą latvį www.dailasrozes.lv ir imčiau viską iš eilės. O grožių pas jį, o pasirinkimas bigsmile.gif Gydytis reikėtų Priklausomybių centre doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 02 28, 09:44)
Gyvos net tos, kurios įšaknydintos buvo vasaros viduryje

pasidalinkit patirtimi kaip jas saknydijat?
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2015 02 26, 20:58)
Nei vienos, nei kitos, o Barock ypač, nesirinkčiau pavėsinei apželdinti. Pirmiausia reikia rinktis rožes, kurios turi mažai spyglių ir stiebai yra lankstūs - ramblerius. Sibirkos rožyne yra nemažas pasirinkimas vijoklinių ir laipiojančių rožių. Svarbu, kur Jūs gyvenate, kaip nuimsit rožes nuo pavėsinės, ar dengsite?
Pašto dėžutė išvalyta. smile.gif

O gal galėtumėt parašyti keletą pavadinimų? blush2.gif Labai noriu rausvų ar lašišos spalvos.... Mes gyvenam Šiauliuose. Prie pavėsinės bus padarytos specialiai rožėms kopetėlės. Manau, kad dengsiu, tik reiks išmokti, kaip tai padaryti.... blush2.gif Aš pirmą kartą sodinsiu rožes ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Di72: 28 vasario 2015 - 16:22
Labai grazios ir galingos yra lasisu spalvos Die Welt ir Folklore . Atparios , gausiai zydi .
Is rambleriu Belvedere , bet ja sunku gaut.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 02 28, 15:20)
pasidalinkit patirtimi kaip jas saknydijat?

Reikalingi įrankiai : nė šviežiai išpakuotas skutimosi peiliukas, pincetas, vazonėliai ir šaknidijimosi hormonas "Augink šaknis"
Pirmiausia, tai kai pavasarį perku pirmametes rožes, labai ilgi ūgliai būna, apie70-90 cm. Pasodinu, vienas pumpuras po žeme, du virš žemės. Visa kita nukerpu. Šitos liekanos šaknydijasi beveik šimtaprocentinai. Supjaustau 2-3 lapų atraižomis. Viršutinį lapo visas dalis trumpinu per pusę, kad mažiau garintų vandens. Apatinį lapą nuskinu ir darau įstrižą pjūvį po lapu. Žodžiu, pjūvis gaunasi taip, kad jo dalis būna net priešais pumpurą. Turėkit omeny, meristeminiai audiniai, kurie gali duoti šaknis ir ūglį, yra ne toliau kaip 0,5 cm nuo miegančios akutės pagrindo. Tai reikia truputį išpjauti to audinio, kad galėtų pradėti formuotis šaknys.. Tada greit pavolioju į "Augink šaknis" miltukus ir atsargiai dedu į durpes. Ne kišu per jėgą, o į pincetu ar pieštuku padarytą duobutę ir atsargiai apspaudžiu iš šonų žeme. Jei grūsite patį auginį, nuvalysite augimo hormoną ir galite sužeisite audinius palei pjūvį, jie pradės pūti. Atsargiai palieti, apvožti stiklainiu ar mažu maišeliu ir statyti šiltai pavėsyje, nesvarbu, lauke ar namie. Kas kelios dienos pakelti stiklainį, pravėdinti. Kai pradės brinkti pumpuras ties viršutiniu lapu ar lapo likučiai nukris, galima stiklainį nuimti. Rudenį galima jau atsargiai išimti iš vazonėlio ir neapardžius šaknų gumulo sodinti į nuolatinę vietą.
Iki liepos vidurio imu auginius iš visokių "avarijų" : nulūžo, numynė ar būtinas išpjauti ūglis. Taip pat iki to laiko gražiai šaknijasi iš dovanotų puokščių išpjauti ūgliai. Tiesa, jie labai lepūs, kažkuri jau minėjo. Liepos pabaigoje dauginti ūgliai nespėja gerai įsišaknyti ir dažnai pavasarį jau nebeprisikelia.
Taip dauginu visus augalus. Pernai net pavyko įšaknydinti pūkenį, nors literatūroje rašo, kad šaknijasi sunkiai. o dar rudenį pamiršau, kur padėjau ir gerokai apdžiūvo doh.gif Įnešiau į rūsį, paliejau. Jau mačiau, kad bunda, reiškia, gyvas.

Argi Belvedere - rambleris??? g.gif Maniškė nė iš tolo nepanaši. Tiesa, traukia ją link žemės, bet ūgliai nėra labai ploni g.gif Pirkau Panevėžio turguje, kasmet būna.
Atsakyti
aciu, kad ir kaip smulkiai nupasakojot, man vistik tai atrodo aukstasis pilotazas..
vaizdines medziagos reikia biggrin.gif reik vaziuot i svecius pasimokyti biggrin.gif

ar tokiu budu jau daug roziu isisaknydijot?
tai kaip tada iseina mes kur perkam jos lyg skiepytos buna i ersketi lygtais, o tai tokiu budu gaunasi savasaknes?
Atsakyti
4u.gif Labas vakaras,
Šiemet sugalvojau , kad ir man reikia rožių smile.gif užsisakiau pirmametes , foliantines ir krūmines...galvoju , sodinsiu vienam plote , ...realiai , nežinau dar kaip jos derės tarpusavyje , ko gero reiks po kelių metų persodinti , kai pamatysiu , kokios jos tikrovėje , kaip auga ir žydi...O klausimas - kokiais atstumais jas dabar susodinti , kad gražu būtų ir kad viena kitai netrukdytų g.gif ax.gif Dėkui atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 02 28, 20:58)
aciu, kad ir kaip smulkiai nupasakojot, man vistik tai atrodo aukstasis pilotazas..
vaizdines medziagos reikia biggrin.gif reik vaziuot i svecius pasimokyti biggrin.gif

ar tokiu budu jau daug roziu isisaknydijot?
tai kaip tada iseina mes kur perkam jos lyg skiepytos buna i ersketi lygtais, o tai tokiu budu gaunasi savasaknes?

Visada prašom hi.gif
Reikės gal prisiminti piešimo pamokas ir nupiešti.
Skaitoma, kad skiepytos atsparesnės iššalimui.. O savašaknės- tai padaugintos mano aprašytu būdu arba prilenkus ir apžėrus žeme , t. y atlankomis.
Atlankomis esu įšaknydijus kelis kartus atspariąją Flamentanz. Kelios auga Dzūkijoje, nei dengiamos, nei kitaip puoselėjamos, vėjų pagairėje. Viskas joms gerai. Kitos pas kelias drauges irgi žydi. Prie mano senųjų namų buvo gigantiško dydžio jų krūmas, tai kas pamatydavo žydėjimo metu, užsireikdavo iki pamėlynavimo. smile.gif
Dabar gaila ūglių ir žemės dauginti atlankomis, tai pradėjau iš šakelių. Dėl atsparumo, tai praeitą žiemą dvi savaites gyveno prie -23 užmestos tik dvisluoksne agroplėvele, nes sniego visiškai nebuvo. Į dausas iškeliavo tik dvimetukė, padaryta iš puokštės. Pirmametės, nors ir sunkiai, bet išgyveno. Šiemet jau mačiau, sprogsta. O kiek skiepytų neatsigavo... Nors skubos tvarka buvau ruloną šiaudų atsiboginus ir iš širdies apkūtojau.
Manau, kad savašaknių jautrumas šalčiui gerokai perdėtas. Be to, tai geras būdas pasidauginti norimą rožę tiesiog gavus nors šakelę. Ir pigus būdas.
Atsakyti
Parduodu rožes, vienmetis sodinukas - 3,5 eurų
Nuorodose surasite parduodamų rožių veisles
Plačiau apie veislių savybes galite surasti www.rosebook.ru svetainėje.
Nuo kovo vid.pradėsiu prekybą.
Laukiu užsakymų el.paštu augalu.palete@gmail.com
Esu Panevėžyje
Į kitus miestus siunčiu per autobusų siuntų skyrių už jų numatytą mokestį.

arbatinės hibridinės ir floribundinės
https://plus.google....431797681?hl=en
parko
https://plus.google....001506641?hl=en
vijoklinės
https://plus.google....469669905?hl=en
besidriekiančios
https://plus.google....905516945?hl=en
kruminės
https://plus.google....262846033?hl=en
Atsakyti
b.kite, daugiau apie rožių šaknydinimą galite rasti čia, dešinėje prie "auginkime savašaknes rožes". Nėra taip sudėtinga, kaip atrodo smile.gif
Atsakyti
aciu merginos, labai idomu, esu bandziusi keleta kartu, bet man kazkaip nesekmingai.. mano vyras sako reikia ranka tam tureti smile.gif tai daugiau ir nemeginau.. bet pasidauginti visai butu smagu
Atsakyti
QUOTE(Minevra @ 2015 03 02, 01:42)
Nėra taip sudėtinga, kaip atrodo smile.gif

drinks_cheers.gif man tai nulūžta jei vasarą kokia šaka - įsmeigiu į žemę šalia ir palieku. Palaistau tik kada sausa (stengiuos pavėsy įsmeigt, kad labai nedžiovintų saulė) - iki rudens jau būna naujas krūmelis biggrin.gif
Atsakyti