Įkraunama...
Įkraunama...

Reikia patarimo. Kaip pasielgti?

QUOTE(Hmmm... @ 2014 10 21, 08:34)
Nu iš to, ką pirmam poste parašė temos autorė tai aš taip nesakyčiau.
Kadangi mamai nepatinka praktiškai viskas, ką daro močiutė (ką perka parduotuvėje, kaip iš mokyklos pasiima ir pan.), tai turbūt anyta neapsikentusi pareiškė, kad nepatinka - žiūrėkis pati. Susiėdė dvi bobos, tada į tarpą išstojo senolis ir pareiškė, kad daugiau laiko vaikui ir vyrui skirk (aš asmeniškai įtariu, kad už šių žodžių slypi daugiau, nei tik darbas ar mokslai, nes yra užuominų ir kad šiaip tas vaikas seneliams paliekamas, kai tėveliai papramogaut nori, nu bet tebūnie tai mano paranoja, gal aš ir klįstu).

drinks_cheers.gif

QUOTE(DOMINUKE @ 2014 10 20, 07:17)
mes esam atskira seima,nors ir gyvenam po vienu stogu su jais. Jei pasakai kad nepirkit vaikui tiek saldumynu tuoj nepatenkinti, jei vaziuojam su vyru vieni i miesta be vaiko jau klausia o tai kodel vaiko neimat ir pan.
Jei mociutei pasakau neikit jus vaiko pasiimti iki klases,tegul jis ateina i masina,nes as noriu ji pratinti pati gryzti namomikriuku.Tai ji butinai padarys priesingai ir nueis jo prie duru klases pasiimti.Jei kazka pasakau,tai tuoj soka i akis, uzpyksta ir tuo pasibaigia pokalbis.

Iš vienos pusės labai norisi deklaruoti, kad esate atskira šeima, o iš kitos pusės elgiatės taip, kad netgi labai būtumėt priklausomi nuo senelių.
Kol mano vaikas vienas nebūdavo namuose, tekdavo jį vežtis visur kur tik su vyru kartu važiavome. Jeigu tai pramogos pramogavome ten, kur tiktų ir vaikui. Pietūs restorane? Irgi trise smile.gif . Apsipirkti į parduotuvę, galima vienam ar tėčiui, ar mamai, na arba vėlgi trise... Dabar atsiklausiam vaiko nuomonės ir jeigu nori lieka vienas namuose. Va, tokiu atveju mes savarankiška šeima, niekam nei ačiū sakyti, nei lito mokėti nereikia. Savo vaiką auginti mano ir vyro pareiga - manęs tai neišsekina, liūdesio nekelia, tiesiog pagal situacija tenka koreguoti savo planus (dabar matau, kad vaikas auga ir tėvų takelis šalia vaiko mažėja smile.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 10 21, 09:34)
Dabar sesija ant nosies, tėvas namie - kaip jaunas mėnulis, o marti principus rodo ir karūną dedasi doh.gif Nei laikas, nei vieta tam. Būtų tik išsikraustymas, tai sakyčiau lai eina ir nuomojas kad ir ryt. Nu bet vaiką mėnesiui svetimam palikt, vietoje to, kad liežuvį prikandus bent šiek tiek patylėt...? nežinau.

Čia vyrui (sūnui) reikėtų prisiimti bent dalį atsakomybės už tai, kas vyksta. Bent jau, padėti žmonai sesijos metu prižiūrint SAVO vaiką.

QUOTE(Rasma @ 2014 10 21, 09:45)
Tegu tik geriau greičiau maukšlinasi tą karūną ir palieka tuos namus, net jei vaiką ir reiks svetimam palikt. Kartais svetimas daug geriau už savą, ypač kai su tuo savu nesusikalbi ir vaiką demonstratyviai kitaip auklėja, net negebant atsižvelgt į prašymą saldainiais nemaitint. Nes jau dabar vaikas pradeda manipuliuot situacija, kad močiutė "kitaip leis".

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2014 10 21, 08:22)
Štai čia yra visa esmė - esate pažeidžiama, žemesnėje pakopoje nei visi kiti, todėl visad galima ant jūsų „išsikraut“, galima jus gąsdinti, šantažuoti, burbėti ant jūsų, kitaip psichologiškai smurtauti. Kol būsite tokioje padėtyje, visada būsite „žaibolaidis“ į kurį „trenks žaibas“. Ir visiems ši jūsų padėtis yra paranki - nes visi yra aukštesnėje pakopoje šiuose namuose. Visas šantažas yra priemonė priespaudai palaikyti.

Anyta slaugo anytą, o uošvis sėdi ptogiai prieš teliką? Ši tradicija laukia ir jūsų. Tai šeimos tradicija, perduodama iš kartos į kartą.

Jūs turite sūnų? Šis sūnus bus kaip jūsų uošvis ir jūsų vyras. Nes jis perims jų elgesio modelius. O jūs galėsite senatvėje „ėsti“ jo žmoną mirksiukas.gif

Jūsų sūnus turi elgesio problemų? Todėl kad jo vaikiška širdelė nėra visiškai surambėjus - vaikas jaučia neteisybę, bet nemoka pats sau jos įsivardinti ir identifikuoti.

Kas sakė, kad vergoviniai santykiai išnyko? Lietuvoje tokios vergovės pavyzdžių - pilna. 80 proc. šeimų yra tokios.

Su tom senatviu prieziurom tai visai nusisnekat doh.gif . Kas ten zino kas kaip bus, ar reikes ar nereikes kazka kazkam priziuret.
Kokiu elgesio problemu tas vaikas turi? Kad nesavarankiskas? Tai cia jau tevu, o ne mociutes kalte.
Ir aplamai as iziuriu autores pavyda tai mociutei. Jai turbut nepatinka, kad vaikas nubeges pas mociute kazka gaus, ko mama nedave. Kad nuperka ten saldainiu ar limonado. Na ir kas ? Lepina tie seneliai vaika ir tiek, del limonado ar saldainiu vaikas nematys mociuteje mamos, tai ko cia siaustis... Niekas dar nenumire nuo tu ''nesveiku'' skanumynu, vaikas auga, mokyklose stovi aparatai, kurt tuos guminukus, cipsus parduoda, ka galvojat niekada pats is ten to ''nesveiko''maisto nepirks?
Kokioj vietoj tas vaikas neteisybe jaucia? Turi mama, teti, senelius, kurie pagal galimybe ji paziuri ir is mokyklos parsiveza.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2014 10 21, 11:21)
.
Ir aplamai as iziuriu autores pavyda tai mociutei. Jai turbut nepatinka, kad vaikas nubeges pas mociute kazka gaus, ko mama nedave. Kad nuperka ten saldainiu ar limonado. Na ir kas ? Lepina tie seneliai vaika ir tiek, del limonado ar saldainiu vaikas nematys mociuteje mamos,

Jei priperka vaikui, kaip rašė, čipsų ir jis jų prišveitęs nevalgo pietų, ir tai sitemingai kartojasi nepaisant mamos prašymų - ką aš žinau..Skrandžio opą su tokia meile galima įtaisyt, koks čia pavydas - čia mamos pareiga pakontroliuoti...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 10 21, 10:28)
Jei priperka vaikui, kaip rašė, čipsų ir jis jų prišveitęs  nevalgo pietų, ir tai sitemingai kartojasi nepaisant mamos  prašymų - ką aš žinau..Skrandžio opą su tokia meile galima įtaisyt, koks čia pavydas - čia mamos pareiga pakontroliuoti...

Logikos nera. Jei mociute vaika per 1.5 metu kelis kartus priziuredavo(nepastoviai vaikas su mociute buna), tai nuo pokelio cipsu ar guminuku viena du kartus savaiteje tikrai neatsiras skrandzio opa.
Papildyta:
Ir cia kai kas raso apie anytos santaza doh.gif . Kurioj vietoj santazas? Kad i savo namus priimi gyvent marcia, o ta dar akis drasko, rozes perka ''paziurejimui kas bus'' ir dar sugeba tai anytai sakyti ''kas tave ziures senatvej, jei mano vaiko dabar neziuresi'' doh.gif . Kuri cia kuria santazuoja?
Atsakyti
Mano nuomone, šita konkreti šeima, turėtų išeiti gyventi atskirai ir tai jau seniai reikėjo padaryti. Yra šeimoje nesuskalbėjimas ir neaptarimas ateities. Vyras išvažiavo, tipo uždirba pinigus ir viskas, žmona liko, jai -buitis, vaikas, sesija, dar darbas. Daryk ką nori. Kai yra šeima tai ir žiūrėti reikia viena kryptim. Normalu, kad jauna moteris nori mokintis ir dirbti, tuo jinai bus saugesnė ir tvirtesnė, negu sėdėdama su uošviais. Tuo tvirtesnė bus ir šeima, abu šeimoje dirbantys sutuoktiniai duoda stabilumo ir saugumo jausmą, visų pirma patys sau, atsitiks kažkas vienam, gyvens iš kito pajamų. Šita šeima pajėgi gyventi atskirai, abu dirbtų, vienas vaikas, kaip suprantu gyventų ne didmiestyje, o ten ir butą jau galima (su paskola) pirkti vistiek ten pigiau arba nuomoti. Reikia tik noro. Visų pirma vyro pastangų. Bet jam matyt geriau su tėvais, nereikia galvos sukti. smile.gif
Atsakyti
hm, manau visos problemos issisprestu, jei bent kiek ragus sau aplauzytumet.. smile.gif na bukit madagesne su uosviene,pabandykit ja suprasti, galesit ir dirbti, ir mokytis. o jei ji dirbanti irgi, tai galima pusdieniui po mokyklos rasti zmogu, kad paziuretu vaika. tokiu atveju ir pamaininis darbas ne problema butu. o jei absoliuciai negalit sutarti, issikraustot ir ieskotes aukles ar su vyru derinates, kad galetumet mokslus testi, dirbti.

man anyta irgi padeda vaikus priziureti, aisku, buna nemazai dalyku, kurie man nepriimtini, bet juk galima ir graziai pasakyti, kad vaikams negalima tiek daug saldainiu duoti ar siaip kas nepatinka. reikia moket bendrauti, neisivaizduoju, kaip turetume susipykti, kad isresciau anytai i akis: jei neziuresi mano vaiku, neziuresiu taves senatvej. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 10 21, 11:19)
Čia vyrui (sūnui) reikėtų prisiimti bent dalį atsakomybės už tai, kas vyksta. Bent jau, padėti žmonai sesijos metu prižiūrint SAVO vaiką.

Tai vyras čia iš viso atskira kalba irnesakyk.gif

Kad jiems reikia kraustytis iš anytos virtuvės aš irgi pritariu visu 100 proc. Tik nemanau, kad tai reikia daryti paskubom, neaptarus su vyru, nesusidėliojus galimybių ir "čia ir dabar" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 21 spalio 2014 - 11:57
QUOTE(Hmmm... @ 2014 10 21, 12:56)
Kad jiems reikia kraustytis iš anytos virtuvės aš irgi pritariu visu 100 proc. Tik nemanau, kad tai reikia daryti paskubom, neaptarus su vyru, nesusidėliojus galimybių ir "čia ir dabar" smile.gif

Man įtarimas, kad vyras kategoriškai prieš smile.gif Ir kad šeimos laukia rimti išbandymai. Vyro tėvai nori, kad sūnus gyventų su jais, kad prižiūrėtų , investuotų į JŲ (ne savo, t.y., ne bendrą su marčios) namą (skyrybų atveju martelė susikrauna savo drabužėlius ir išeina), kad būtų pagalba kei prireiks - o gyvenant name, vyriškos rankos visados prireikia. Išsilavinusios, dirbančios marčios jiems tikrai nereikia - gi priekaištauja, kad dėl savo darbų, mosklų marti mažiau nudirba namuose smile.gif Vyro tėvams naudinga laikyti tą šeimą šalia, net jeigu kartais tenka perlipti per save ir pažiūrėti anūką, kuris iš tiesų - visiškai svetimas, kaip primestas (normalu, jei susipažino tik kai vaikui buvo penkeri-šešeri metai). O kadangi vyras dirba tolimųjų reisų vairuotoju, uošviai pyksta (sūnaus gi nėra šalia, kaip jie tikėjosi), kartėlis ir nuoskauda išliejama ant marčios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 21 spalio 2014 - 13:42
QUOTE(suvi @ 2014 10 21, 08:22)
Štai čia yra visa esmė - esate pažeidžiama, žemesnėje pakopoje nei visi kiti, todėl visad galima ant jūsų „išsikraut“, galima jus gąsdinti, šantažuoti, burbėti ant jūsų, kitaip psichologiškai smurtauti. Kol būsite tokioje padėtyje, visada būsite „žaibolaidis“ į kurį „trenks žaibas“. Ir visiems ši jūsų padėtis yra paranki - nes visi yra aukštesnėje pakopoje šiuose namuose. Visas šantažas yra priemonė priespaudai palaikyti.

Anyta slaugo anytą, o uošvis sėdi ptogiai prieš teliką? Ši tradicija laukia ir jūsų. Tai šeimos tradicija, perduodama iš kartos į kartą.

Jūs turite sūnų? Šis sūnus bus kaip jūsų uošvis ir jūsų vyras. Nes jis perims jų elgesio modelius. O jūs galėsite senatvėje „ėsti“ jo žmoną mirksiukas.gif

Jūsų sūnus turi elgesio problemų? Todėl kad jo vaikiška širdelė nėra visiškai surambėjus - vaikas jaučia neteisybę, bet nemoka pats sau jos įsivardinti ir identifikuoti.

Kas sakė, kad vergoviniai santykiai išnyko? Lietuvoje tokios vergovės pavyzdžių - pilna. 80 proc. šeimų yra tokios.

Nu ir prisapaliojot aukštom materijom biggrin.gif Čia priespaudą ir vergiją matau tik vienam žmogui- anytai, nes visi kiti veikia kas kam patinka, autorė taip pat. O anytai ir slaugyti o kitą auginti dar reikia ir dar vyrą apšokinėti ir namus aptvarkyti ir dar valgyt visiems padaryt doh.gif Pilna troba žmonių o pagalbos apskritas 0 iš visų, marti dar nervus ėda, vietoj to kad padėtų tai tik savo reikalų žiūri, šikną užrietė ir į mokslus mėnesiui vaiką palikus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 10 21, 14:48)
marti dar nervus ėda, vietoj to kad padėtų tai tik savo reikalų žiūri, šikną užrietė ir į mokslus mėnesiui  vaiką palikus doh.gif

Vai vai, pamanykit, mokslų užsimanė biggrin.gif Vajetus, aštuonmetį divems savaitėms (ne mėnesiui - paskaityki auotrės postus) palieka, ojezus kaip baisu, kitos dar ilgesniam lakikui į vasaros stovyklas vaius išgrūda, tos tai turbūt visai degradės.

Kam tie mokslai, kai galima visą gyvenimą anytos bulves ravėti ir namus tavrkyti. O paskui, jeigu ką - išeiti plikai basai kaip stovi, be profesijos, be darbo. bigsmile.gif Dar ir vaiką vyras sau galėtų pasiimti, juk bedarbė motina - nekokios sąlygos auginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 21 spalio 2014 - 13:58
QUOTE(zydraizalia @ 2014 10 21, 11:42)

neisivaizduoju, kaip turetume susipykti, kad isresciau anytai i akis: jei neziuresi mano vaiku, neziuresiu taves senatvej. lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi tokio dalyko neįsivaizduoju. Anytos vietoj tokią martelę pasiųsčiau toli toli, ir net artyn neprisileisčiau, jau geriau svetimiem tą namą palikt jei savi nieko tvarkytis nenori ir dar tokias frazes laido doh.gif
Atsakyti