Įkraunama...
Įkraunama...

Reikia patarimo. Kaip pasielgti?

man tai keista, kaip suauge zmones nesugeba gyvent be tevu pagalbos. 8m vaikas jau didelis, nereikia nei darbo laiko tiek derint, nei sirgimu baisiu nebera, o cia uosviai paburbejo ir vsio - gyvenimo tragedija. na negalima but sitokiems nesavarankiskiems. vaziuokit pagaliau abu pas vyra i uzsieni, bent vienas kitam padesit, vis ne ants sprando tevams tupet reiks.
Atsakyti
QUOTE(Le Murka @ 2014 10 20, 07:36)
man tai keista, kaip suauge zmones nesugeba gyvent be tevu pagalbos. 8m vaikas jau didelis, nereikia nei darbo laiko tiek derint, nei sirgimu baisiu nebera, o cia uosviai paburbejo ir vsio - gyvenimo tragedija. na negalima but sitokiems nesavarankiskiems. vaziuokit pagaliau abu pas vyra i uzsieni, bent vienas kitam padesit, vis ne ants sprando tevams tupet reiks.

Mes toli grazu ant ju sprando netupim, jie patys nori kad mes su jais gyventume, namus tvarkytumemes sau ir pan. Bet kartu ir nori kad butu pagal juos.Bte juk taip nebus,mes esam atskira seima,nors ir gyvenam po vienu stogu su jais. Jei pasakai kad nepirkit vaikui tiek saldumynu tuoj nepatenkinti, jei vaziuojam su vyru vieni i miesta be vaiko jau klausia o tai kodel vaiko neimat ir pan. Toks vaizdas kad tas mano vaikas didziausia kliutis siuose namuose.Ir tai viena anuka turi ir istisai bumbejimai del jo. As noriu eiti atskirai gyventi jau senai senai,bet vis dar sedzi ucia del vyro,kuris nori gyventi pas tevus,kad butu lengviau mums gyventi doh.gif Bet nematau as cia jokio lengvumo,kai istisai man reikia nervus gadintis.Mano tevai gyvena uzsienyje,o vyras vazineja reisais.Todel ir saka ukad dirba uzsienyje,nes jis vistiek ne lietuvoj.O kad bisky paburbejo sakot ir tragedija, tai nebutu tragedija,jei tai butu paprasciausiais pabumbejimas,jei man pasako uosviai kad as namie turiu sedet su 8 metu vaiku,o neiti i darba ir nestudijuoti.Tai jums atrodo normalu? Vaikas mano neturiu visiskai jokio savarankiskumo,istisai skambineja per pamokas man, kad mama ar pasiimsi,kada pasiimsi,ar tu jau kazkur netoli ir pan. Isprotet galima vien nuo situ jo klausimu.Jei mociutei pasakau neikit jus vaiko pasiimti iki klases,tegul jis ateina i masina,nes as noriu ji pratinti pati gryzti namomikriuku.Tai ji butinai padarys priesingai ir nueis jo prie duru klases pasiimti.Jei kazka pasakau,tai tuoj soka i akis, uzpyksta ir tuo pasibaigia pokalbis.Ir vaikas visai nenori manes klausyti,jei ka pasakau kad negalima,tai jis satkerta nu ir gerai,nueisiu mociute duos.Jauciuosi kartais bejege. doh.gif

Le Murka,is tikruju perskaicius jusu posta,daug ka supratau.Taip,jus teisi,ji neprivalo ziureti savo anuko.Tikrai manau kad mums reikia daugiau savarankiskumo, bet visu pirma- pradeti gyventi atskirai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DOMINUKE: 20 spalio 2014 - 07:32
QUOTE(DOMINUKE @ 2014 10 20, 07:17)

Tikrai manau kad mums reikia daugiau savarankiskumo, bet visu pirma- pradeti gyventi atskirai.

Jeigu tai jau tvirtas apsisprendimas, labai už jus džiaugiuosi 4u.gif
Tikrai tokioj situacijoj, kai nuolatiniai konfliktai, kai įtampa, nesutarimai, o dar ir vaikas manipuliuoja susidariusia situacija savo naudai... išsinuomokit butuką ir pradėkit savarankišką gyvenimą su savo taisyklėmis, savo tvarka, pati auklėkite vaiką 4u.gif
Atsakyti
Vat ir bėda, kai prie gero priprantama. Nesakau, kad seneliai čia idealūs ar visiškai teisūs. Bet puikiai suprantu, kad per 8 metus juos paprasčiausiai užkniso viskas. Kad ir koks mylimas tas anūkas būtų, vaiko priežiūra reikalauja jėgų, stiprių nervų, sveikatos. Kuo toliau, tuo mažiau jos. O dar kai prasideda nuolatinis proto knisimas, kad tu viską blogai darai, tai iš viso turbūt norisi visus pasiųst bent kiek toliau.

Ką daryt? Nulipt uošviam nuo sprando su tuo savo vaiku. Vaikui 8 metai, ne 8 mėnesiai doh.gif Sunku - nesunku tą anūką seneliams žiūrėt, ne Jūsų reikalas. Persiimat vaiko priežiūrą sau ir gyvenat laimingai. Ir niekas nieko nereikalaus iš Jūsų nei dėl mokslų, nei dėl darbo. O ir vaikui naudos bus. Važiuojat kažkur - ir vaiką vežatės kartu. Neprivalo uošviai jo žiūrėt, jei nenori. Jie turi teisę į poilsį, ramybę, patinginiavimą ar laiko sau skyrimą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 spalio 2014 - 08:41
QUOTE(Hmmm... @ 2014 10 20, 09:38)

Neprivalo uošviai jo žiūrėt, jei nenori. Jie turi teisę į poilsį, ramybę, patinginiavimą ar laiko sau skyrimą.

Neprivalo. Tikrai. Tačiau, kai uošviai bus seni, ir jei sirgtų, bėdų būtų, ligoninės, vaistai, nuvežti, parvežti, priežiūra, galima būtų pritaikyti tą patį marčiai , kad jai tai nepriklauso, nes ,,jinai turi teisę į poilsį, ramybę, patinginiavimą ar laiko skyrimą sau''. ????

Aš už tai, kad šeima gyventų atskirai nuo tėvų, už tai, kad patys kurtų savo gyvenimą, be abejonės patys augintų savo vaikus, bet tokių kategoriškumų , kai -neprivalo, nepriklauso, nepripažįstu šeimoje.
Atsakyti
Nežinau ar verta patarinėti - jūs tikrai pati geriausiai surasite sprendimą. Nebent vienas patarimas būtų - jokiu būdu nemesti mokslų ir būtinai susirasti darbą.

O šiaip paskaitinėjus toks žvilgsnis iš šalies - gerai tam jūsų vyrui - surado nemokamą slaugę savo tėvams ir ramus: išvažiuoja sau į komandiruotes ir gyvena ten sau atskirą gyvenimą. Tėvams pasakė - va palieku jums savo žmoną - ji jus prižiūrės ir visur padės. Jums pasakė - lik su tėvukais - jie vaiką pažiūrės ir tau padės. O pats ... nei jus prižiūri, nei savo tėvukus ir jų namus. Grįžes būna visų pasiilgęs, su niekuo neišsiėdęs, visų taip pat laukiamas. Geras toks gyvenimas, aš irgi taip norėčiau. Žodžiu, tekėjot už vyro, o reliai gavos, kad ištekėjot už uošvių.

Tiesa, patiko, man čia kažkieno paminėta mintis, kad tipo - gal dar ir tėvukams yra parėdymas jus prižiūrėti, kad tipo į šoną neitumėt, tai ir dirba senukai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(suvi @ 2014 10 20, 10:55)

O šiaip paskaitinėjus toks žvilgsnis iš šalies - gerai tam jūsų vyrui - surado nemokamą slaugę savo tėvams ir ramus: išvažiuoja sau į komandiruotes ir gyvena ten sau atskirą gyvenimą.

Kokia slauge? Kam? 50 metu stipriems uosviams? lotuliukas.gif Tai jie gavo dar du vaikus papildomai ant savo sprando: marcia ir anuka.
Su viskuom sutinku su Hmmm, parasyti mano zodziai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Išsikraustot gyventi atskirai, samdot vaikui auklę, ir baigsis visos problemos.

Stebina tokie žmonės. Be saiko, be ribų. Negana, kad užsirioglino uošviams ant sprando, dar pyksta, kad jos vaiko nežiūri. Vaikas yra JŪSŲ su vyru. Ne uošvių, ne kaimynų, ne tetų, ne dėdžių, o jūsų. Ir tik jums patiems turi rūpėti, kaip susidėlioti savo darbotvarkes, kad jį galėtumėte atsakingai prižiūrėti. Niekam kitam tai visiškai neturi rūpėti - nebent valstybei, kuri, jei matys, kad negebate vaiku rūpintis, tada jau, deja, turėtų tai padaryti už jus.
O atsakomybės kol kas, panašu, kad trūksta.
Atsakyti
QUOTE(Pienė_ @ 2014 10 19, 22:34)
Nesuprantu, pati sau prieštaraujate  g.gif  tai rašot jums abiems su vyru aiškina
Tai rašot, kad vyrui nieko nesako...
Na, o paskui, pasirodo vyras išvis užsienyje. Tai, kaip kilus ginčui, mama jam turi skambinti, kad siūlote su sūnum, o ne su marčia kalbėtis.

Ai, ką ten supaisysi, anksčiau buvo blogai, kad vyrui viską sakydavo, dabar blogai, kad jai. Matomai, temos autorei vienintelė išeitis būtų iš uošvių namų kraustytis ir gyventi, kad ir skurdžiau, bet savarankiškai.

QUOTE(DOMINUKE @ 2014 07 01, 14:40)
Sveiki. Nebezinau ka daryti, jau tiek viskas igriso doh.gif  doh.gif Vyras vazineja i uzsieni, as lieku su uosviais ir vaiku. Jei maksimum savaite buna viskas gerai, tai zinok kad tuoj bus uraganas. Kad ir siandien, isvaziavau i darba, raso vyras baigus darba vaziuok iskart namo,nes vaikas neklauso mociutes, tvarkyk ta vaika. Sakau tai ko ji man neraso, sako tipo tau tas pats sake ar sakai ar nesakai. Gryzus sakauanytai kas cia darosi,susirauksu sako vaiaks neklauso, tai sakau ko jus man nerasot,sako tau tas pats ar sakau ka ar ne.sakau tai kad jus nei nesaket man nieko, ko sakau tam vyrui rasot jei jis jo cia nera. tai trenke durim ir isejo. Nu sakau suaugus moteris bet elgiasi kaip piemene. Isejo laukan ir zaidzia su vaiku kaip nieko nebut buve,tai ir rasau vyrui,kad ka as galiu pasakyt jei jau viskasjai gerai, matyt jai tik tik ir reikejo kad vyrui mane apsmeizt. Jau tiek igriso man cia viskas pasjuos, tie visi apkalbejimai uz akiu su uosviu, tai kazka ne taip padarei, taivel kas nors netiko.Vyro salia nera,tai isvis kaip durnele cia jauciuosi. Nera visai ramaus gyvenimo su jais.Sakau vyrui tu arba daryk kazka arba tuoj ir tarp musu piktumai prasides.Noriu greiciau iseiti kur nors atskirai ir ramiai gyvent, bet as pakolkas nedirbu,tik vinas vyras, bet tikiuosi greitai gausiu darba. Sakau gal  eiti kazka nuomotis,ir pagaliau pradeti ramu gyvenima, nes dabar nors manes ir nebuvo namie siandien,as likau sitoj situacijoj kalciausia. verysad.gif  Neisiu visai nieko nei daryti namuose nei panasiai,jei vis kazkuo neitinku, tegul pasidaro patys,nenoriu nei akyse rodytis.

Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2014 10 19, 20:19)
Sveiki.Beda ta,kad gyvenam su uosviais,kurie padedavo priziureti vaika (8m.).Visuomet namuose buvo tu nesutarimu,aisku pagrinde del vaiko.Tai tas tai anas negerai. Jei pasakau kad maziau vaikui pirkti saldumynu nes nieko nevalgo,tai gryzta is miesto, ir pas vaika rankose traskuciu pakas, guminuku,limonado butelis, ir t.t. Visuomet maniau, kad taip elgiamasi tycia,na, kad padaryti priesingai nei marti sako. Siuo metu studijuoju neakivaizdiniu kitame mieste. Visuomet pries sesijas prasidedavo iv. problemos, nes artedavo diena, kai jiem teks paziureti vaika. Visa vasara nedirbau,rugseji isidarbinau.Tada prasidejo vel problemos. Kaip suprantu, jie nori, kad va tu dirbi tai mokek uz tai, kad paziurim vaika. Praeita savaite "sprogo bomba". Ryte per laisva diena, anyta pradejo is niekur nieko man aiskinti, kad jei jum nepatinka kaip as vaika ziuriu ziurekites patys, as daugiau jo neziuresiu ir t.t. aisku susigincijom.Tada vakare uosvis pradejo aiskinti man, kad tu cia maziau i darbus vaiksciok, daugiau laiko vaikui skirk,vyrui ir ta pati aiskino,nu zodziu sedekit namuose ziurekit vaika, vistas auginkit, zeme arkit ir pan. Iki tokio lygio.Susipykom,nesikalbam jau ilgas laikas. Ir tikrai nei negalvoju pradeti kalbeti,argi taip sunku paziureti savo anuka,juolab, kad tuose paciuose namuose. Ar as kazko nesuprantu??Kaip as sakau,marcios vaikas yra marcios.Ir man dabar sesija prasideda posavaites, ir nezinau ka daryti su vaiku.Tikra inezinau kam palikt ipriziureti, nes nera kam.Vezciausi su savim, bet tuomet reikia rasti kas ji man ten priziures. Nezinau kaip pasielgti.Kaipdarytumete jus?

Ir kodel gi taip manote? doh.gif Gal paranoja pas jus kazkokia? Kam jiems to reikia?
Paprasciausiai lepina taip pagal save ir viskas. As kai tevam vaika palikdavau - tevas irgi vesdavo mazyli i parduotuve ir pirkdavo tai, ko nepirkdavau as(na to vadinamo nesveiko maisto - guminuku, saldainiuku, cipsu ). Ir kas? Ar tevas noredavo su manim susipykti? Ne, jis noredavo palepinti anuka.
Uosviai jusu vaiko neprivalo ziureti. Net jei gyvenate kartu. Jie savo jau uzaugino. Jei nera su kuo palikti vaiko - tai nedirbkit, kol darzelio gales lankyti(nors jei su limonado buteliu namucio pareina, tai jau vaikas darzelinukas g.gif ), arba aukle samdykites.
Oi, tik dabar paskaiciau, kad vaikas 8 metu doh.gif . Na ir nagla jus autore ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 20 spalio 2014 - 10:32
QUOTE(Aimeja @ 2014 10 20, 10:49)
Neprivalo. Tikrai. Tačiau, kai uošviai bus seni, ir jei sirgtų, bėdų būtų, ligoninės, vaistai, nuvežti, parvežti,  priežiūra, galima būtų pritaikyti tą patį marčiai , kad jai tai nepriklauso, nes ,,jinai turi teisę į poilsį, ramybę, patinginiavimą ar laiko skyrimą sau''. ????

Padės uošviams tiek metų, kiek jie žiūrėjo anūką, o paskui - neprivalės , tegul; uošviai slaugės apmokamos ieškosi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 10 20, 10:49)
Neprivalo. Tikrai. Tačiau, kai uošviai bus seni, ir jei sirgtų, bėdų būtų, ligoninės, vaistai, nuvežti, parvežti,  priežiūra, galima būtų pritaikyti tą patį marčiai , kad jai tai nepriklauso, nes ,,jinai turi teisę į poilsį, ramybę, patinginiavimą ar laiko skyrimą sau''. ????

Aš už tai, kad šeima gyventų atskirai nuo tėvų, už tai, kad patys kurtų savo gyvenimą, be abejonės patys augintų savo vaikus,  bet tokių kategoriškumų , kai -neprivalo, nepriklauso, nepripažįstu šeimoje.

O jei du vaikai, vienas tėvus vežioja, vaistus perka, eikvoja savo laiką, sveikatą, pastangas, daro viską, kiek gali, o kitas vaikas tik protą knisa - ne tuos vaistus nupirkai, ne tuo laiku nuvežei, ne tas sauskelnes naudoji, ne taip pakeli, ne taip nuleidi. Nei padėkos, nei pagalbos (materialiai), tik daug kritikos apie tai, ką tu ir vėl ne taip padarei. Ką siūlytumėt? Aš tai sakyčiau - nepatinka, kaip darau, pasiimk pas save ir padaryk geriau.

Tėvai privalo vaikus augint. O anūkai - savų tėvų pareiga. Nu neprivalo tėvai anūkų ir proanūkių žiūrėt vien tam, kad galėtų tikėtis, jog bus kas senatvėj vandens stiklinę paduoda. Tuo labiau šioje situacijoje, tėvai jau 8 METUS anūku rūpinasi. Kiek dar reikia, kad jau nusipelnytum pagalbos senatvėj? Dar 8? Paskui antrą anūką dar 18-kai metų vaikai atiduos, taip ir numirsi sau nepagyvenęs. 18(min.) metų savus vaikus prižiūri, tada dar kokius 20 metų (jei anūkas ne vienas) - anūkus, tada dar anūkai periodiškai proanūkius atveža pažiūrėt, jei dar pakruti ir sveikatos turi. Ir visa tai tam, kad paskutinius metus - penkis "ant pagalbos" (jei dar tokios prireiks) nusipelnytum? Gal aš geriau tada pasitaupysiu senelių namams unsure.gif

Aš už tai, kad padėtų vienas kitam, o ne numestų savo pareigas tėvams, nes jie atseit "privalo". Pagalba anūkų priežiūroj ir nemokama auklė anytos pavidalu mano nuomone yra du visiškai skirtingi dalykai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 spalio 2014 - 10:34