Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(korida @ 2014 10 28, 20:14)
Cirkuliacinis  isijungia kas kazkiek tai laiko pavaiko termofikata ir pasitikrina  smile.gif  ar reikia kompresoriu paleisti ar ne ,jei nereikia issijungia .
Papildyta:

Galima butu nustatyti ir pagal kambario temperatura ,bet net nebandes .

Tiek Nibe instrukcijose, tiek instaliuotojai nesiulo jungti nuo kambario davklio, jeigu naudojamas grindinis sildymas. Manau, del sistemu inertiskumo. Gautusi labai netolygi temperatura. Nors man labai knieti isbandyti, ypac kad kolkas visas namas yra be vidaus duru, tai faktiskai kaip viena erdve.
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2014 10 29, 10:00)
Tiek Nibe instrukcijose, tiek instaliuotojai nesiulo jungti nuo kambario davklio, jeigu naudojamas grindinis sildymas. Manau, del sistemu inertiskumo. Gautusi labai netolygi temperatura. Nors man labai knieti isbandyti, ypac kad kolkas visas namas yra be vidaus duru, tai faktiskai kaip viena erdve.

O kaip siūlo jungti? Aš bent kol kas esu padaręs taip: yra lauko temperatūros daviklis ir 7 termostatai skirtingose patalpose. Siurblio dar neturiu.
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2014 10 29, 12:00)

Sandariame ,gerai apsiltintame name nuo vidaus daviklio tikrai neprotinga butu jungti valdymou reguliavima del inertiskumo . Kiauresniam manau gal ir verta butu pabandyti g.gif
Atsakyti
Jau anksčiau bandžiau pasidomėti panašiu prietaisu, deja kol kas nesėkmingai. Egzistuoja tokie dalykai kaip trieigiai termostatiniai vožtuvai, kurie be jokios elektronikos išėjime paduoda stabilios temperatūros srautą, atitinkamomis proporcijomis maišydami šiltą ir šaltą įeinančius srautus. Teoriškai galėtų egzistuoti ir trieigiai, kurie į išėjimą duotų didesnį srautą iš to įėjimo, kuris šiltesnis, taip subalansuodami srautus, kad iš abiejų įėjimų temperatūros taptų vienodos. Deja praktiškai realizuoto tokio trieigio dar neaptikau. Pasidalinkit info, jei kas rastumėt.
QUOTE(honda15i @ 2014 10 29, 09:43)
kokiu principu tai veikia?
ant kiekvieno grezinio stovi po temperaturos jutikli ir kintamo greiciio cirkulicini ar vienas cirkuliacinis ant visu greziniu ir kazkoks mandras automatinis voztuvas? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2014 10 27, 16:57)
Mintai, pas tave koks ŠS modelis?

HISEER 10kW
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 10 29, 13:28)

O kam tau 10 kW? Horzinotalų kolektorių irgi vyniojai pagal 10 kW galią ar pagal namui šildyti ir karštam vandeniui ruošti reikalingą galią?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 29, 14:40)
O kam tau 10 kW? Horzinotalų kolektorių irgi vyniojai pagal 10 kW galią ar pagal namui šildyti ir karštam vandeniui ruošti reikalingą galią?

Kadangi Minto pora kaimynu neturi kol kas silumos saltiniu, Mintas pardavines jiem siluma minus 25% nuo Viniaus energijos kainu - ir paciam galutiniame rezultate sildymas nekainuos ir kaimynam pigau gausis mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 10 29, 10:23)
Sveikinimai įsirašius į SS gretas  biggrin.gif

drinks_cheers.gif.
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2014 10 29, 10:43)
kokiu principu tai veikia?
ant kiekvieno grezinio stovi po temperaturos jutikli ir kintamo greiciio cirkulicini ar vienas cirkuliacinis ant visu greziniu ir kazkoks mandras automatinis voztuvas?

Man išaiškino kad Nibe 1245 patobulintas ir kažkokiu būdu matuoja iš gręžinio gaunamą gliukolio temperatūrą ir pagal gaunamas temperatūras pasirenka iš kurio daugiau imti. smile.gif
Esu pusžalis, smile.gif tai detalių negaliu paaiškinti...

Dar yra ( šis pas mane suplanuotas) recirkuliacinis siublys, neva ale išmanusis, kuris pagal vandens vartojima pats pasirenka kada recirkuliacija karsto vandens daryti.
Aš šiek tiek abejoju... nes nelabai suprantu kaip gali taip būti. Modelis kaip minėjau pas mane suplanuotas modelis Griundfos UP15-14BA PM A++
Atsakyti
Laiko relės nuo 10 litų. Kad valdytų 3 fazes, plius 4-gubas kontaktorius nuo ~50Lt, priklausomai nuo galingumo.
QUOTE(honda15i @ 2014 10 28, 21:52)
reiketu laiko reles trifaziui, tikriausiai ne pigios jos.<{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2014 10 29, 18:12)
Man išaiškino kad Nibe 1245 patobulintas  ir kažkokiu būdu matuoja iš gręžinio gaunamą gliukolio temperatūrą ir pagal gaunamas temperatūras pasirenka iš kurio daugiau imti.  smile.gif
Esu pusžalis,  smile.gif  tai detalių negaliu paaiškinti...

o tai kiek glikolio iš grežinio pajungimo jungčių ? jei tik in ir out, tai ką ten jis gali pasirinkt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2014 10 30, 11:23)
o tai kiek glikolio iš grežinio pajungimo jungčių ? jei tik in ir out, tai ką ten jis gali pasirinkt?  g.gif

Galima tokį dalyką padaryti už ŠS ribų.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 10 29, 14:40)

Vyniojau pagal namo poreikį. 10kW dėl geros akcijinės kainos. Spėju dažnai spragsės, tad sugedus kompresorių ir žiklerius į mažesnio galingumo keisiu.
Atsakyti