Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(cibulis @ 2015 04 30, 11:12)
1. Viskam kokios koplektacijos? Su Systemair oro pašildytuvu ar su latvišku ir koks siurblys: 4,6 kW paprastas ar 1-6 kW inverterinis?

2. Dėl Druskininkų geras pokštas.  lotuliukas.gif O tai kokios galios reikia norint per mėnesį paruošti kokius 4 kubus karšto vandens? Ir kam tada imti iki 6 kW inverterį?
Papildyta:

Labai įdomi informacija. O kas yra daug ir greitai? Mes dabar realiai per mėnesį bute suvartojame 2-3 kubus karšto vandens. Įtariu, kad name 4-5 kubų tikrai per akis. Išeitų, kad į parą bus suvartoja apie 140-170 kubų vandens, t.y. vienas talpa per parą. Čia aišku vidurkis. Kartais gali būti ir 300-400 litrai per vakarą. Tai per kiek laiko 4,65 kW siurblys paruoštų 180 l talpos karštą vandenį? Ir per kiek paruoštų tą patį kiekį paruoštų 1-6 kW inverterinis?

Gerai pastebėjo Verteris. Jeigu poreikiai chaotiški ir karšto vandens trūkumas būtų bėda, tai reikia pasiimti tokio tūrio boilerį, kuris patenkintų jūsų poreikius pusdieniui. Boileris turėtų būti vertikalus, kad gerai sluoksniuotųsi vanduo. Esant progai galima ir elektrinį teną paleisti, bėdos tame nematau kelis kartus per metus.

Kuo mažesnės galios bus ŠS tuo bus geriau. 3kW būtų geriausia.
Pvz Saulės broliai siūlo Eska30 3kW modelį (kinietiškas).

Gręžiniui jokio skirtumo kas ten pajungta - latviškas ar systemair. Kuo labiau GŽŠ apkraus gręžskylę, tuo bus tik geriau, nes mažės rekuperatoriaus šilumokaičio užšalimo rizika.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 04 30, 13:14)

Kuo mažesnės galios bus ŠS tuo bus geriau.  3kW būtų geriausia.
Pvz Saulės broliai siūlo Eska30  3kW modelį (kinietiškas).

Tas Saulėl brolių Eska30 yra ne kas kita kaip kinietiškas Sundez po 500.-USD, tiesa FOB Xiaolan Port sąlygomis.
Po pristatymo ir PVM, manau kaina būtų apie 1000.-USD
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2015 04 30, 14:31)
Tas Saulėl brolių Eska30 yra ne kas kita kaip kinietiškas Sundez po 500.-USD, tiesa FOB Xiaolan Port sąlygomis.

Suprantama, bet Cibuliui reikia serviso ir garantijų, už ką sumokės x2
Jau į ES prastai žiūrima, o čia kažkoks Sundez... Vien dėl pavadinimo toks ŠS negalėtų būti montuojamas prestižiniame name.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 30 balandžio 2015 - 14:49
QUOTE(remiga @ 2015 04 30, 15:31)

Na teisybės dėlei reiktų pastebėt, kad 500USD yra kaina 'nuo'. T.y. perkant 1 vnt. greičiausiai jį bus artimesnė 900 USD. Tai primetus siuntimą, PVM ir akomponuojančias išlaidas toks daiktas jau apie 1500 EUR kainuos. Bet jei sąvininkas su techninėmis žiniomis ir nebijo atsuktuvo ir lituoklio, vis tiek labai įdomus variantas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 04 30, 12:39)
Trolini?

Diskutuoju. O tu auklėji.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 04 30, 14:45)
Suprantama, bet Cibuliui reikia serviso ir garantijų, už ką sumokės x2
Jau į ES prastai žiūrima, o čia kažkoks Sundez... Vien dėl pavadinimo toks ŠS negalėtų būti montuojamas prestižiniame name.

Mano namas - ne prestižinis. Ir aš nesiruošiu mokėti x2. Tiesiog yra žmonės, kurie gali kažką patys padaryti ir kurie yra vartotojai. Mano uošvis jau antrą traktorių pasidarė. Aš to nemoku ir negaliu, todėl ir su ŠS nežadu žaisti, nes man reikia garantijų, kad graži žmona ir puikūs vaikai nesušaltų. O 1000 eurų šen ar ten... Aišku, gaila, bet aš kitur sutaupiau. Ir dar sutaupysiu. Ir labai daug. Nugriūsite, jei pasakysiu, kad parketlenstes gausiu 20 000 Lt pigiau. Ir ne tik. Negaliu visko pasakyti ir skelbti. Kiekvienas taupo kaip jam išeina. Aš žinau, kiek esu namui išleidęs ir manau, kad tai labai padori suma.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 04 30, 15:04)
Bet jei sąvininkas su techninėmis žiniomis ir nebijo atsuktuvo ir lituoklio, vis tiek labai įdomus variantas smile.gif

Ne kiek bijau, nes namas šiltas ir iš esmės dzin, bet nenoriu. Išnuomosiu butą ir man šilumos siurblys už 24 000 Lt išeis per 2 metus naujas. Galiu kas 2 metus keisti. Kam žaisti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 balandžio 2015 - 21:10
Perskaičiau ir atrodo, kad giriuosi, bet tikrai nenorėjau. (Nusivyliau savimi). Tikrai. Norėjau tik pasakyti, kad nesu konstruktorius ir pan., kuris supranta kaip pigiau išleisti pinigus techniniuose dalykuose. Todėl tiek daug užduodu kvailų klausimų, nes tikrai noriu sutaupyti. Tikrai nenoriu pasigirti, bet bandau sutaupyti. Mano kvaili klausimai apie tai, kad nesuprantu.
Atsakyti
Kokia optimaliausia glikolio temperatūra šilumos siurbliui ir kokia geoterminiam oro pašildytuvui? Ar jas abi įmanoma suderinti? Koks geriausias sprendimas, būdas tai padaryti?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 04 30, 12:12)
1. Vi?

2. Dėl Druskininkų geras
Papildyta:

Labai įdomi informacija. O kas yra daug ir greitai? Mes dabar realiai per mėnesį bute suvartojame 2-3 kubus karšto vandens. Įtariu, kad name 4-5 kubų tikrai per akis. is?

Cibuli, jusu ziniai, kai pradejom gyvent name, keturiu asmenu seima sunaudodavom ~7m3 vandens, siadien jau sunaudojam 12-14m3, tendencija aukstyn.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 05 01, 14:21)
Cibuli, jusu ziniai, kai pradejom gyvent name, keturiu asmenu seima sunaudodavom ~7m3 vandens, siadien jau sunaudojam  12-14m3, tendencija aukstyn.

Kai su tevais senai, senai gyvenau tai 4 asmenu seimai 6 kubu budavo per akis. Čia jau nuo kiekvienos šeimos individualiai priklauso, kiti gal dar ir baseinus įsirenge smile.gif
Atsakyti
Parketlentes: 20000/136= 148lt. Cia sutaupyta.
Kiek jos realiai kainuoja? smile.gif))) biski kosmosas.
P.s. beje Siga juostu neišskirtinėm kainom yra po 59 €. smile.gif)))
Man montuotojai pasiule is importuotoju daznio keitikli uz 2400 dar lt.. paieskojus, nupirkom uz 1600.
Irgi isskirtine kaina, bet stambieji be 120% pelno nesileidzia i kalbas... smile.gif))

QUOTE(cibulis @ 2015 04 30, 20:30)
Perskaičiau ir atrodo, kad giriuosi, bet tikrai nenorėjau. (Nusivyliau savimi). Tikrai. Norėjau tik pasakyti, kad nesu konstruktorius ir pan., kuris supranta kaip pigiau išleisti pinigus techniniuose dalykuose. Todėl tiek daug užduodu kvailų klausimų, nes tikrai noriu sutaupyti. Tikrai nenoriu pasigirti, bet bandau sutaupyti. Mano kvaili klausimai apie tai, kad nesuprantu.

Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti