Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(remiga @ 2015 02 03, 23:40)
Ar nenorit nustatyti siurblį, kaip korida. Pas jį ŠS veikia tik naktį (naktiniu tarifu) ir savaitgaliais. Sakyčiau optimaliausias ŠS nustatymo variantas ekonomijos prasme.

Tiesa namas turi būti šiltas ir sandarus. Pas Jus sienos iš Arko, reiškia šiluminė inercija didelė. Taigi neturėtų atšalti per dieną, ypač jei saulutė į langus šviečia.

Na, gal nereikėtų taip kategoriškai galvoti. Reiktų dar gerai pagalvoti, apsvarstyti viską pasvėrus ar ten iš viso yra kokia ekonomija šildant tik naktį. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(delfin @ 2015 02 03, 21:58)

Sveiki, gal galetumete pasidalinti nustatymo reiksmemis? Pas mane identiskas F1245 tik 10kw siurblys. Sildomas 220kv.m grindu plotas, pavaru nera, 3greziniai po 60m+30m iki namo1.5m gylyje.

Sveiki,

Labai įdomiai išspręstas lauko kolektorius. 60m į gylį ir 30m paviršium. Ar čia įranginėjanti firma taip pasiūlė?

Beje kokie atstumai tarp konturų?
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2015 02 04, 12:04)
Sveiki,

Labai įdomiai išspręstas lauko kolektorius. 60m į gylį ir 30m paviršium. Ar čia įranginėjanti firma taip pasiūlė?

Beje kokie atstumai tarp konturų?

kadangi greziniai padaryti vidineje namo puseje, o iejimas i katiline is kitos puses, tai gavosi, kad beveiki 30m iki katilines nuo greziniu.
Patikslinkite - ka turite omenyje atstumas tarp konturu?
Atsakyti
QUOTE(delfin @ 2015 02 04, 15:24)
kadangi greziniai padaryti vidineje namo puseje, o iejimas i katiline is kitos puses, tai gavosi, kad beveiki 30m iki katilines nuo greziniu.
Patikslinkite - ka turite omenyje atstumas tarp konturu?

Aš maniau tie 30m paviršiuje sąmoningai padaryti, kad dar saulės energijos pasisemti smile.gif

Atstumas tarp kontūrų, turėjau omenyje atstumą tarp 60m gręžinių.
Atsakyti
QUOTE(emda @ 2015 02 03, 22:08)
Šiandien 2015.02.03 , 12 val. Oro temepratūra buvo 0C, tai ciklo pabaigoje iš gręžinio buvo +1,7C į gręžinį -1,8C

Šiandieną pasižiūrėjau ŠS duomenis ciklo, tik, tik baigus. surymo temperatūra.
Lauko temperatūra matosi

Patalpose +20
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 02 04, 21:08)
Šiandieną pasižiūrėjau ŠS  duomenis ciklo,  tik, tik baigus. surymo temperatūra.
Lauko temperatūra matosi 

Patalpose +20

Gerokai aukštesnė sūrymo temperatūra!
O pas jus paviršinis kolektorius ar gręžiniai?

Beje koks ŠS?
Atsakyti
QUOTE(delfin @ 2015 02 03, 22:58)
Sveiki, gal galetumete pasidalinti nustatymo reiksmemis? Pas mane identiskas F1245 tik 10kw siurblys. Sildomas 220kv.m grindu plotas, pavaru nera, 3greziniai po 60m+30m iki namo1.5m gylyje.
atnaujinau softa pavasari,tad nusimuse ir nustatymai. Dabar bandau surasti  optimalu var.,
Pas mane:
Kreive 4, +2.
Nakti "+3", diena - "0", nuo 08:45 - 12:45  "-10".
Vanduo:   01:45-04:45 isjungta, 11:00-17:00 taupymas, kitu metu - normalu.
mane domina zemiau esancios reiksmes:
Minutes dabar nustaciau iki "-160", nes prie default reiksmes "-60", isijungimu sk.per para budavo ~32vidurkis.
Siurblio greitis sildymui/k.vandeniui - 40%/50% rezimas auto.
kokie nustatymai 5.1.14 punkte? Ka sioje vietoje reiskia Dot°C = -18°C?

Aciu is anksto

na as su kreivem uzsip.. kariaut, todel ijungiau temperaturos reguliavima pagal vidaus temperaturos davikli. Nors esant grindiniam sildymui to daryti nerekomenduojama, taciau nepastebejau jokiu neigiamu reiskiniu. Kadangi siurblys galingas, tai nera jokio poreikio is anksto pradeti sildyti, kai nukrenta lauko temperatura. Ir kolkas pastebiu tik teigiamus dalykus, nes temperatura patalpose tavo zymiai pastovesne, nei kad budavo pagal kreive. Aisku, reikia pripazinti, kad tiek gruodis, tiek sausis nerode dideliu temperaturu svyravimu, tai neaisku, ar butu viskas grazu kitais atvejais.
Siuo metu esu nustates grafike 19 laipsniu dienos metu ir 21 laipsniu vakare (padidinta temp. ijungiama 16val., isjungiama 20:30), kai bunam namie. Savaitgaliais dar puse laipsnio daugiau, t.y. 21.5.
Tiek surymo, tiek sildymo terpes cirkuliaciniu siurbliu greiciai nustatyti ant Auto (auto nustatymas atsirado tik su paskutiniu firmware atnaujimu).
5.1.14 stovi radiat+grindu. Taciau sita pakeiciau tik pries kelias savaites, pries tai stovejo ant grindinio. Jokiu akivaizdziu pokyciu po pakeitimo nepastebejau. Ka reiskia Dot temperatura is aprasymo as nesuprantu. Dabar stovi default reiksme -18 C.
Laipniai minutes - 100. Pries savaite buvo 110. Dar anksciau 120. Sumazinau, nes kai lauke apie nuli, tai tu isijungimu sumazejo, prie mazesniu reiksmiu temperatura maziau banguoja. Su reiksme 120 pries pora menesiu antram auskte temperatura palubeje banguodavo (ta prasme siurbliui veikiant kildavo, o issijungus krisdavo) 2 laipsniais ir taip 20-24 kartus per para.
Karstas vanduo nustatytas taupymo rezimu, o taupymo rezimas setupintas berods ant 40 laispniu. Nors kiek stebiu, tai rodo ~46 laispnius, bet kadangi karsto vandens daug nesunaudojam, tai nesuku galvos, kodel kaitina daugiau, nei turetu. Gal tas 40 laispniu, tai boilerio apacioje, o tie 46 boilerio virsuje matuojami, zodziu nezinau.
Man rodos esu skaites, kad palaikyti pastovia temperatura sunaudojama maziau energijos, negu kad atsaldyti namus pvz. 5 laipsniais nuo iprastos ir po to vakare uzkelti iki iprastos 20-21. Gal kas gali patvirtinti, kiek tai teisybe?
Jungti sildyma tk nakti, tai man rodos yra topine nesamone. Nakti tuomet karsta miegot, o diena salta? Turi buti kaip tik atvirksciai. Cia nebent namas labai gerai siluma laiko, ir pvz. per para tenukrenta viena ar du laipsnius. Pas mane tai ir per nakti gali 5 laipsniais nukristi, jei nesildyciau. Prie nulio, kaip dabar lauke yra, gal taip neatsitiktu, bet jei vejas ir lauke geras minusas, tai ir daugiau nei 5 butu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bingo: 04 vasario 2015 - 23:27
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 02 04, 21:08)
Šiandieną pasižiūrėjau ŠS  duomenis ciklo,  tik, tik baigus. surymo temperatūra.
Lauko temperatūra matosi 

Patalpose +20

Aš patebėjau tokį dalyką, kad praėjus kelioms sekundėms pasaibugus ciklui, tai gliukolio temperature jua rodoma keliais laisniais aukštesnė. Tai jeigu ir jūs žiūrėjote jau pasibaigus ciklui (kad ir iškart), tai gliukolio temperature yea aukštesnė, negu ciklo (einant link pabaigos) metu
Atsakyti
cia nuomone sildancio kiaurus namus smile.gif
kelis metus tik naktimis (rezimas KKK toks)sildziau grindis, namas C klases buvo, ir tai tarp ciklu atvesdavo tik 3 laipsniais.
Siuolaikiniam namui, naktine energija realus efektas (ir ekonominis). Nakti gi sildoma ta pacia temperatura, o diena ji islaikoma
QUOTE(Bingo @ 2015 02 04, 22:16)
Jungti sildyma tk nakti, tai man rodos yra topine nesamone. Nakti tuomet karsta miegot, o diena salta? Turi buti kaip tik atvirksciai. Cia nebent namas labai gerai siluma laiko, ir pvz. per para tenukrenta viena ar du laipsnius. Pas mane tai ir per nakti gali 5 laipsniais nukristi, jei nesildyciau. Prie nulio, kaip dabar lauke yra, gal taip neatsitiktu, bet jei vejas ir lauke geras minusas, tai ir daugiau nei 5 butu.

Atsakyti
QUOTE(emda @ 2015 02 05, 12:11)
Aš patebėjau tokį dalyką, kad praėjus kelioms sekundėms pasaibugus ciklui, tai gliukolio temperature jua rodoma keliais laisniais aukštesnė. Tai jeigu ir jūs žiūrėjote jau pasibaigus  ciklui (kad ir iškart), tai gliukolio temperature yea aukštesnė, negu ciklo (einant link pabaigos) metu

Gal gliukolio cirkuliacinis siurblys per greitai dirba. Pabandykit perjungti ant žemesnio greičio, tada gliukolis spės enegijos pasisemti iš žemės gelmių.
Atsakyti
QUOTE(emda @ 2015 02 05, 13:11)
Aš patebėjau tokį dalyką, kad praėjus kelioms sekundėms pasaibugus ciklui, tai gliukolio temperature jua rodoma keliais laisniais aukštesnė. Tai jeigu ir jūs žiūrėjote jau pasibaigus  ciklui (kad ir iškart), tai gliukolio temperature yea aukštesnė, negu ciklo (einant link pabaigos) metu

Taip. Teisingai taip ir yra, sustojus SS, glikolio temperatūros termometro rodmenys padeda kilti, kadangi nevykstant cirkuliacija jo aplinka šyla .
Kadangi "laipsniai" leidžia tiksliai matyti kada darbo pradžia , kada pabaiga.
Parodymas užfiksuotas paskutinėmis, (netgi paskutinę) sekundėmis.
Papildyta:
QUOTE(remiga @ 2015 02 04, 23:02)
Gerokai aukštesnė sūrymo temperatūra!
O pas jus paviršinis kolektorius ar gręžiniai?

Beje koks ŠS?

Svedas .....45-8 kw wink.gif
Grežiniai du x +- 95m.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2015 02 05, 13:25)
Gal gliukolio cirkuliacinis siurblys per greitai dirba. Pabandykit perjungti ant žemesnio greičio, tada gliukolis spės enegijos pasisemti iš žemės gelmių.

Sumažinus siurblio greitį didės gliukolio delta T tarp paduodamo į grįžtamo. Pas mane ir taip svyruota tarp 3 ir 4 laipsnių (skačiauiau, kad iki 5 dar normalu). Aš kai tik dar didinčiau greitį (bet ir taip jau nustatytas 100% greitis), kad grįžtamas gliukolis būtų teigiamas.
Atsakyti