QUOTE(delfin @ 2015 02 03, 22:58)
Sveiki, gal galetumete pasidalinti nustatymo reiksmemis? Pas mane identiskas F1245 tik 10kw siurblys. Sildomas 220kv.m grindu plotas, pavaru nera, 3greziniai po 60m+30m iki namo1.5m gylyje.
atnaujinau softa pavasari,tad nusimuse ir nustatymai. Dabar bandau surasti optimalu var.,
Pas mane:
Kreive 4, +2.
Nakti "+3", diena - "0", nuo 08:45 - 12:45 "-10".
Vanduo: 01:45-04:45 isjungta, 11:00-17:00 taupymas, kitu metu - normalu.
mane domina zemiau esancios reiksmes:
Minutes dabar nustaciau iki "-160", nes prie default reiksmes "-60", isijungimu sk.per para budavo ~32vidurkis.
Siurblio greitis sildymui/k.vandeniui - 40%/50% rezimas auto.
kokie nustatymai 5.1.14 punkte? Ka sioje vietoje reiskia Dot°C = -18°C?
Aciu is anksto
na as su kreivem uzsip.. kariaut, todel ijungiau temperaturos reguliavima pagal vidaus temperaturos davikli. Nors esant grindiniam sildymui to daryti nerekomenduojama, taciau nepastebejau jokiu neigiamu reiskiniu. Kadangi siurblys galingas, tai nera jokio poreikio is anksto pradeti sildyti, kai nukrenta lauko temperatura. Ir kolkas pastebiu tik teigiamus dalykus, nes temperatura patalpose tavo zymiai pastovesne, nei kad budavo pagal kreive. Aisku, reikia pripazinti, kad tiek gruodis, tiek sausis nerode dideliu temperaturu svyravimu, tai neaisku, ar butu viskas grazu kitais atvejais.
Siuo metu esu nustates grafike 19 laipsniu dienos metu ir 21 laipsniu vakare (padidinta temp. ijungiama 16val., isjungiama 20:30), kai bunam namie. Savaitgaliais dar puse laipsnio daugiau, t.y. 21.5.
Tiek surymo, tiek sildymo terpes cirkuliaciniu siurbliu greiciai nustatyti ant Auto (auto nustatymas atsirado tik su paskutiniu firmware atnaujimu).
5.1.14 stovi radiat+grindu. Taciau sita pakeiciau tik pries kelias savaites, pries tai stovejo ant grindinio. Jokiu akivaizdziu pokyciu po pakeitimo nepastebejau. Ka reiskia Dot temperatura is aprasymo as nesuprantu. Dabar stovi default reiksme -18 C.
Laipniai minutes - 100. Pries savaite buvo 110. Dar anksciau 120. Sumazinau, nes kai lauke apie nuli, tai tu isijungimu sumazejo, prie mazesniu reiksmiu temperatura maziau banguoja. Su reiksme 120 pries pora menesiu antram auskte temperatura palubeje banguodavo (ta prasme siurbliui veikiant kildavo, o issijungus krisdavo) 2 laipsniais ir taip 20-24 kartus per para.
Karstas vanduo nustatytas taupymo rezimu, o taupymo rezimas setupintas berods ant 40 laispniu. Nors kiek stebiu, tai rodo ~46 laispnius, bet kadangi karsto vandens daug nesunaudojam, tai nesuku galvos, kodel kaitina daugiau, nei turetu. Gal tas 40 laispniu, tai boilerio apacioje, o tie 46 boilerio virsuje matuojami, zodziu nezinau.
Man rodos esu skaites, kad palaikyti pastovia temperatura sunaudojama maziau energijos, negu kad atsaldyti namus pvz. 5 laipsniais nuo iprastos ir po to vakare uzkelti iki iprastos 20-21. Gal kas gali patvirtinti, kiek tai teisybe?
Jungti sildyma tk nakti, tai man rodos yra topine nesamone. Nakti tuomet karsta miegot, o diena salta? Turi buti kaip tik atvirksciai. Cia nebent namas labai gerai siluma laiko, ir pvz. per para tenukrenta viena ar du laipsnius. Pas mane tai ir per nakti gali 5 laipsniais nukristi, jei nesildyciau. Prie nulio, kaip dabar lauke yra, gal taip neatsitiktu, bet jei vejas ir lauke geras minusas, tai ir daugiau nei 5 butu.