Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(remiga @ 2015 01 23, 12:34)
Dėl valdiklio sutinku. Mano minėtame ŠS yra žinomas Carel valdiklis, kaip kad Saldos ŠS.

Norėjau paklausti, ar Jūsų Viessmann ŠS turi inverterinį kompresorių ar vis dėl to on/off. 

Energysave giriasi, kad pas juos inverteris. Aš kiek pastebėjau tai tik orinukuose yra inverteriai, o geotermo ŠS vien tik on/off.

Įtariu, kadangi žemės gelmių temperatūra taip dažnai nekinta, kaip oro, todėl beveik niekas ir nenaudoja inverterių geotermui. Ar aš neteisus?

Ir kaip Saldos valdiklis? Ar protingas? smile.gif

Pas mane on\off. Yra ir inverteriniu SS gruntas vanduo. Ju kaina dar gerokai i virsu. Kaip pardavejai teigia papildomai galima sutaupyti iki 10% islaidas sildymui.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2015 01 23, 11:34)
Įtariu, kadangi žemės gelmių temperatūra taip dažnai nekinta, kaip oro, todėl beveik niekas ir nenaudoja inverterių geotermui. Ar aš neteisus?
Pirmiausiai tai orientuojamasi į vidaus šildymą, pagal tai ir įrenginio veikimas programuojamas: kad būtų mažesni temperatūrų šokinėjimai (šildomoje aplinkoje) tarp įrenginio veikimo ciklų ir mažesnės elektros sąnaudos bei paleidimo srovės.
Dėl pastovios gelmių temperatūros- visa atsakomybė ne projektuotojams ir ne skaičiuotojams (kad šildydamiesi iki pavasario neatšaldytumėt žemės), o sveikam protui. Pasirinkot sausos teorijos, o vadybininkiūkščiai labai įvairiai interpretuoja ir išpučia tuos gandus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 23 sausio 2015 - 15:03
Ar kas nors turite, eksplotuojate išmetamo oro ŠS? Idomu butu isgirsti atsiliepimus is tikru vartotoju smile.gif

Turiu omeny ŠS trys viename kuris gali sildyti grindis, ruosti karsta vandeni ir vedinti patalpas (rekuperatorius).

Kol kas rasti pliusai:
nereikia daryti jokiu greziniu
nereikia pirkti rekuperatoriaus

Minusai
Mazesnis COP nei grunto.
Kaina brandiniu 36Klt pvz NIBE F750

Manau tai idealus sprendimas PN.
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2015 01 29, 12:22)
Ar kas nors turite, eksplotuojate išmetamo oro ŠS? Idomu butu isgirsti atsiliepimus is tikru vartotoju smile.gif

Turiu omeny ŠS trys viename kuris gali sildyti grindis, ruosti karsta vandeni ir vedinti patalpas (rekuperatorius).

Kol kas rasti pliusai:
nereikia daryti jokiu greziniu
nereikia pirkti rekuperatoriaus

Minusai
Mazesnis COP nei grunto.
Kaina brandiniu 36Klt pvz  NIBE F750

Manau tai idealus sprendimas PN.

jeigu vedinimas atliekamas tik istraukiant ora, tai kokia cia rekuperacija ? Kas ora paduoda ? NIBE F750 turi tik du oro kanalu pajungimus.
Atsakyti
Visiškai nepanašu į idealų sprendimą.
Išmetamo oro šilumos niekas taip paprastai ir efektyviai neišnaudoja kaip rekuperatorius. Gero rekuperatoriaus išmetamas oras yra panašios temperatūros kaip ir aplinkos, bet srautas žymiai mažesnis už tuos, kuriuos prasuka oras-xx ŠS. Tai kam evoporatorių statyti tame niekingame iš namo išmetamame 100-200 m3/h sraute, jei galima pastatyti tiesiog bet kur lauke ir apipūtinėti tūkstantiniais srautais.
QUOTE(honda15i @ 2015 01 29, 12:22)
Manau tai idealus sprendimas PN. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 01 02, 14:13)
Pats planuoju dėti silpnesnį ŠS, (na gal ne per silpną, bet tikrai ne per galingą ir jokių rezervų).

QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 01 02, 16:12)
Jūsų koks poreikis namui yra SS? Ir kokį silpnesnį įsitaisyti?

Poreikis 7,44kW, bet neįvertinta šilumogrąža per rekuperatorių; šildomas plotas 202m2. Jau dairausi į NIBE inverterinį 3-8kW. Gal dar silpnesnį žiūrėsiu. Dar plius yra krosnelė (3-11kW).
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 01 30, 14:12)
Poreikis 7,44kW, bet neįvertinta šilumogrąža per rekuperatorių; šildomas plotas 202m2. Jau dairausi į NIBE inverterinį 3-8kW. Gal dar silpnesnį žiūrėsiu. Dar plius yra krosnelė (3-11kW).

Jei šilumos poreikis 8kW skaičiuotas su natūraliu vėdinimu, pakeičiant 0,5 oro per valandą, tai su geru rekuperatorium šilumos poreikis bus apie 4kW, su atsarga karšto vandens ruošimui per akis turėtų užtekti ir 6kW šilumos siurblio, o jei dar turit ir krosnelę "rezervui" tai į galingesnį ŠS žiūrėt tikrai neverta, galima bandyti net mažesnio ieškoti, bet žinant Jūsų požiūrį į gaminių kokybę, manau kad rimtos firmos mažesnio galingumo ŠS nei 6kW vargiai besurasit.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 01 30, 15:12)

Įdomu, bet Nibe gal nėra inventerio? Aš rinkausis šį modelį F1245 8 kw.
yra 5 ;6 ;8 ;10; 12Kw ir t.t galingumų.
Atsakyti
Sveiki,

daug laiko sugaišau, bet atsakymo į savo rūpestėlius neatradau nei lt nei kituose saituose doh.gif

Gal šioje temoje kas padės ar nukreips reikiama linkme, būsiu be galo dėkinga ax.gif

Mūsų bute įrengta atskiras šilumos mazgas,atskria katilinė.Situacija tokia, kad per parą prisukame apie 40kWh doh.gif doh.gif o gyvename visiškai taupymo rėžimu..vaikštome prisirengę, radiatoriai drugni. Vonioje įtaisytas valdymas Danfoss ESL 100 comfort, skaitėme instrukciją, nieko gero neradome. Gal kas esat susidūrę su šiuo reikalu?

Gal žinot kaip efektyviau valdyti šį daiktą, žaisti su šildymo kreivės nustatymais?

Ačiū patarusiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 01 30, 20:23)
Įdomu, bet Nibe gal nėra  inventerio? Aš rinkausis šį modelį F1245 8 kw.
yra 5 ;6 ;8 ;10; 12Kw ir t.t galingumų.

F1245 dirba on/off rezimu. Pas mane 12kw modelis.
Papildyta:
QUOTE(onionas_ @ 2015 01 31, 16:22)
Sveiki,

daug laiko sugaišau, bet atsakymo į savo rūpestėlius neatradau nei lt nei kituose saituose  doh.gif

Gal šioje temoje kas padės ar nukreips reikiama linkme, būsiu be galo dėkinga  ax.gif

Mūsų bute įrengta atskiras šilumos mazgas,atskria katilinė.Situacija tokia, kad per parą prisukame apie 40kWh  doh.gif  doh.gif  o gyvename visiškai taupymo rėžimu..vaikštome prisirengę, radiatoriai drugni. Vonioje įtaisytas valdymas Danfoss ESL 100 comfort, skaitėme instrukciją, nieko gero neradome. Gal kas esat susidūrę su šiuo reikalu?

Gal žinot kaip efektyviau valdyti šį daiktą, žaisti su šildymo kreivės nustatymais?

Ačiū patarusiems  4u.gif

stebuklu nebuna. Ta pagaminta siluma reiskia kazkur "pabega". 40kwh tikrai daug, as savo kiaurame rastiniame name tiek neprisuku. Nors neparasete, is ko tiek kwh susidaro, cia gal viso buto elektra? Jei taip, tai reikia ieskoti ir kitu vartotoju. Gal dar koki elektrini sildytuva visa para kaitinat? O gal pyragus non-stop kepat? smile.gif
Atsakyti
Taigi sausis pas mane 278kwh, praktiskai identiskas gruodziui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 02 01, 16:23)
Taigi sausis pas mane 278kwh, praktiskai identiskas gruodziui smile.gif

Kristinka, pas Jus SS oras-vanduo? priminkite koks šildomas plotas?.
Kokią temperatūrą palaikėte.?
Atsakyti