Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(korida @ 2015 01 08, 23:23)

Tikrai  taip ir būtų ,bet kadangi nuo Zanavykijos ir kaip Schwabas  kitaip neišeina  smile.gif  ...

A... Tada kitaip net negalima, vis dar kiek papildomai prisidedate prie žaliuojančios Lietuvos... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 01 08, 17:15)
prie lauko+15..+5---  termofikato temp. 20...22
              +5....0 ---------22...23
                0...-5 ---------23.... 24
                -5...-10-------  25... 26
                  -10...-15 ----27... 28
                  -15...-20----28...30

Dar norėjau pasitikslinti, čia kalba eina apie paduodamo temperatūrą? O koks skirtumas tarp paduodamos ir grįžtamos? Ar gal jis skiriasi priklausomai nuo paduodamo temperatūros?
Papildyta:
QUOTE(honda15i @ 2015 01 08, 19:31)
tikriausiai basomis vaiksioti nera komfortiska prie tokiu temperaturu?
Na gal jau prie -15...-20----28...30 siluma paduose jau jaust pradedi?

Mintai, pas tave koks kinietis SS?

Hiser 10kW, nuotraukas juk buvau siuntęs su freono slėgio indikatorium wink.gif.
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 01 08, 22:08)
Man tai biški keistokai, kodėl Jūs žinodamas savo išlaidas nutarėte ir dabar šildote tik naktį, (suprantu dėl tarifo) Bet ar nėra nepatogumu ir naktį patalpų temperatūra, šiek tiek per aukšta?.
Kadangi, Jūsų  namas labai šiltas, elektros snaudos  labai nedideles, bet jeigu slidėtumėtės neribodamas savęs, išlaidos  per mėnesi padidėtų  20-30 Lt.

Korida apie tai buvo rašęs anksčiau, kad kai eksperimento vardan taip padarė, pliusas gavosi gerokai didesnis, nei tik dėl naktinio tarifo. To priežasties kaip supratau, išsiaiškinti taip ir nepavyko, buvo prielaidos, kad dienos metu nenaudojant lauko kolektoriaus jis geriau regeneruojasi ir iš to išauga ŠS COP`as, bet yra kaip yra.
Atsakyti
Taip apie paduodama .Skirtumas apie 2...3 lC
Atsakyti
Va radau idomu skaitala, patirtimi dalijasi vartotojas Micius apie savo SS Hisier, automatikos ipatumus, lauko kolektoriu, temperaturas:

skaityti 11-12psl
http://www.zir.lt/e1...c.php?19373.200
Atsakyti
Sakykite,

gal kas kur isskaites esat, koks kompresoriaus darbo intervalas yra optimalus neinverteriniame siurblyje.
Suprantu kad kuo reciau junginejasi tuo maziau eikvojasi kompresorius, taciau kuo ilgiau dirba tuo saltesnis gliukolis grizta is grezinio`ir tuo aukstesne temperatura turi pakelti, norint pasiekti t.p. rezultata , vadinasi , krenta COPas.
Pvz prie 0 laipsniu lauke nustatyta 27 laipsniai i grindis
1.variantas
dirba per para dirba 5 kartus po 1val .
Isijungia prie +24 issijungia prie +30
per cikla gliukolis atsala nuo 5.5 iki 2.5
2.variantas
dirba 10 kart po 30min
Isijungia prie +25.5 issijungia prie +28.5
Per cikla gliukolis atsala nuo 5.5 iki 3.8 (tarkim, nes antro varianto normaliai nesu isbandes)

kaip manote kaip geriau??

Atsakyti
QUOTE(dzhurga @ 2015 01 15, 11:43)
Sakykite,

gal kas kur isskaites esat, koks kompresoriaus darbo intervalas yra optimalus neinverteriniame siurblyje.
Suprantu kad kuo reciau junginejasi tuo maziau eikvojasi kompresorius, taciau kuo ilgiau dirba tuo saltesnis gliukolis grizta is grezinio`ir tuo aukstesne temperatura turi pakelti, norint pasiekti t.p. rezultata , vadinasi , krenta COPas.
Pvz prie 0 laipsniu lauke nustatyta 27 laipsniai i grindis
1.variantas
dirba per para dirba 5 kartus po 1val .
Isijungia prie +24 issijungia prie +30
per cikla gliukolis atsala nuo 5.5 iki 2.5
2.variantas
dirba 10 kart po 30min
Isijungia prie +25.5 issijungia prie +28.5
Per cikla gliukolis atsala nuo 5.5 iki 3.8 (tarkim, nes antro varianto normaliai nesu isbandes)

kaip  manote kaip geriau??

Gliukolis atsals tiek pat. Galesiu vakare paziureti tiksliai, kiek min trunka, kol pasiekia zemiausia temperatura. Bet itariu kelios min.
Atsakyti
Nu ne, pas mane temperatura krenta pastoviai, nors ir ne sparciai.

QUOTE(Bingo @ 2015 01 16, 09:00)
Gliukolis atsals tiek pat. Galesiu vakare paziureti tiksliai, kiek min trunka, kol pasiekia zemiausia temperatura. Bet itariu kelios min.

Atsakyti
QUOTE(dzhurga @ 2015 01 16, 17:35)

paleidau svarbu momenta, koks pas tave kolektorius. Jei greziniai, tai taip, ten bus kitaip. O pas mane pavirsinis apie 1.1 metro gylyje 700 metru (jei tiket montuotojais smile.gif. Tai stai pavyzdys is 2014-11-20 nakties periodo, lauke tuo metu buvo apie 0 ar ciut zemiau nulio. Grafike esantis langelio plotis lygus 3 min (tokiam intervalui esu nustates parametru loginima). Tas atsilima iki 14 laipsniu tai viso labo siurblio viduje esancio gliukolio susilimas. Kai tik isijungia cirkuliacinis gliukolio siurblys situacija su temperatura pasidaro realesne
.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bingo: 16 sausio 2015 - 20:09
QUOTE(dzhurga @ 2015 01 16, 17:35)

Manau natūralu, glikolis atšaldomas temperatūra krenta. Pas mane tas pats.
Atsakyti
tai taip...
bet mintis buvo jei sildyti dazniau trumpesniu laiku, grrzinys speja regeneruoti, ir pakiltu Cop...

QUOTE(Robertinas 125 @ 2015 01 17, 00:04)
Manau natūralu, glikolis atšaldomas temperatūra krenta. Pas mane tas pats.

Atsakyti
QUOTE(dzhurga @ 2015 01 17, 11:35)
tai taip...
bet mintis buvo jei sildyti dazniau trumpesniu laiku, grrzinys speja regeneruoti, ir pakiltu Cop...

ziurek ne tik i COP bet ir i sudegintas kwh smile.gif
Kompresoriaus paleidimo metu naudojama auksta srove. Itariu, kad daznas spragsejimas sudegins daugiau kwh nei ilgesnis darbas.
Atsakyti
tai klausimas islieka atviras : koks optimaliausias kompresoriaus darbo ciklo laikas.
Pas mane grindims sildyti gaunasi apie valanda laiko,
pagal grafika maciau pas BIngo apie 20min.. skirtumas yra..
QUOTE(honda15i @ 2015 01 17, 15:33)
ziurek ne tik i COP bet ir i sudegintas kwh smile.gif
Kompresoriaus paleidimo metu naudojama auksta srove. Itariu, kad daznas spragsejimas sudegins daugiau kwh nei ilgesnis darbas.

Atsakyti