Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(emda @ 2014 12 24, 23:33)
O kodėl ne. Jeigu taip nustatyta parametruose, tai pilnai gali būti, kad į akumuliacinę paduodama +50 C, tam ji ir akumuliacinė, bet į grindis (per pamaišymo vožtuvą) paduodama žemesnė temperatūra (pvz. +30). O dėl COP , tai dar neaišku kaip geriau. Pvz. jeigu yra akumuliacinė ir nakties tarifas, tai ŠS gali naktį užkrauti akumuliacinę pvz. iki +50 (kad ir su COP=3), o po to ŠS 3 dienas gali visai nedirbti, nes šildymui pakaks akumuliacinėje sukauptos šilumos

akumuliacines talpos labiausiai pasiteisintu, jei katilas yra smarkiai per galingas sildymo poreikiui. Taciau ji turi buti pakankamo turio. Maziau tonos, manau, nera net ka ir svarstyti. Nes tipinis 100m2 grindinis sildymas jau bus koks 12 tonu mase silumai kaupti, tai ka galetu padaryti pvz, 300l akumuliacine talpa prie tokios mases?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 24, 12:08)
AR jus apsimetat at istikro dur....
Klausimo esmes nesupratote ? Priestsi Dar buvau eases kad I sistema paduodama temperature yra 50. I sistema,tai vadinasi nano atvieju I akumuliacine.   tai at zinote at nezinote atsakyma. AR tik bandote gudru vaizduoti,kabinedamasis Prie zodziu ? bigsmile.gif

Su Šventėm visus SS biggrin.gif gerbėjus drinks_cheers.gif
Taigi pats labai gerai suprantate ,kad kuo aukštesnė ruošiama termofikato temperatūra tuo neekonomiškiau dirba geoterminis šilumos siurblys . smile.gif Tad klausiate kvailokų (dur... ) klausimų ir dar nelabai suprantamai ir aiškiai . Todėl tokia ir pasi... replika buvo biggrin.gif
Ir ruošti 50-51lC temofikatą akumuliaciniai talpai ,mano manymu, nėra protinga schema doh.gif.Tokia schema tiktų su aukštos tempertūros temofikato ruošimo katilais,pvz. kkk . Naudingiau jau naktinę elektros energija ruošti temofikatą ,pagal šilumos poreikį, iki 25--35 lC ir ją akumuliuoti šildomų grindų betone ,nes jose galima suakumuliuti apie tris kartus daugiau šilumos nei jūsų 600l akumuliacinėje talpoje ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 26 gruodžio 2014 - 14:37
QUOTE(mintas @ 2014 12 24, 17:35)
Turiu įtarimą, kad pas Jus į buferinę/akumuliacinę talpą vanduo įbėga ne tiesiogiai, bet ten prabėga pro gyvatuką

O čia tai būtų ne tik ,kad dur... ,bet ir tūpota ...
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 12 24, 16:35)
Vadinasi mažo galingumo šilumos nuėmimas. Turiu įtarimą, kad pas Jus į buferinę/akumuliacinę talpą vanduo įbėga ne tiesiogiai, bet ten prabėga pro gyvatuką, o gyvatuko paviršiaus plotas yra per mažas.

Dar reikėtų ir ŠS nustatymus pasižiūrėti.

O as itariu kad cia rodo freono duju temperatura kompresoriuje.
Pas mane ji yra daugmaz 60 laipsniu grindims, o karstam vandeniui ruosti uzkyla ir iki 90 laipsniu. Cia be elektrinio teno, jeigu ka..
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2014 12 26, 14:18)
akumuliacines talpos labiausiai pasiteisintu, jei katilas yra smarkiai per galingas sildymo poreikiui. Taciau ji turi buti pakankamo turio. Maziau tonos, manau, nera net ka ir svarstyti. Nes tipinis 100m2 grindinis sildymas jau bus koks 12 tonu mase silumai kaupti, tai ka galetu padaryti pvz, 300l akumuliacine talpa prie tokios mases?

Na akumuliacinė tą 12 tonų grindų šildys ne nuo nulio, o tik padengs skirtumą pvz 3 laipsniai, lygiai taip pat kaip is SS įsijungia nukritus temperatūrai pvz 3 laipsniai. Tai manau, akumuliacinė gali sumažinti SS įsijungimų skaičių gal kokiais 4-iais įsijungimais per parą.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 12 26, 15:24)
Su Šventėm visus  SS   biggrin.gif  gerbėjus drinks_cheers.gif
Taigi pats labai gerai suprantate ,kad kuo aukštesnė ruošiama termofikato temperatūra tuo neekonomiškiau  dirba  geoterminis šilumos siurblys . smile.gif Tad klausiate kvailokų (dur... ) klausimų ir dar nelabai suprantamai ir aiškiai . Todėl tokia ir pasi... replika buvo  biggrin.gif
Ir ruošti  50-51lC temofikatą akumuliaciniai talpai ,mano manymu, nėra protinga schema  doh.gif.Tokia schema tiktų su aukštos tempertūros temofikato ruošimo katilais,pvz. kkk  . Naudingiau jau naktinę elektros energija ruošti temofikatą ,pagal šilumos poreikį, iki  25--35 lC ir ją akumuliuoti  šildomų grindų betone ,nes jose galima suakumuliuti apie tris kartus daugiau šilumos nei jūsų 600l akumuliacinėje talpoje ...

Sakai koks klausimas toks ir atsakymas? Na jo. teisinga. Bet as nesu joks santechnikas,kad zinoti tiksliai,todel kad ir atrodydamas asilas,uzklausiau cia. Niekada negali zinoti kaip is tikro yra. As galiu tik itarti kad negerai,bet tik tiek. Galiu kitomis temomis pasigincyti smarkiai,bet del santecnikos as pasuoju..
Papildyta:
QUOTE(dzhurga @ 2014 12 26, 16:52)
Pas mane ji yra daugmaz 60 laipsniu grindims, o karstam vandeniui ruosti uzkyla ir iki 90 laipsniu. Cia be elektrinio teno, jeigu ka..

Mano siurblys nera toks protingas kad freono duju temperatura matuotu.. Plius,kas man is to?
Taip sakant geriau viena karta pamatyti negu spelioti.
Atsakyti
QUOTE(dzhurga @ 2014 12 26, 16:52)

Su šventėmis visus !!!!
Pritariu freono dujų temperatūra kompresoriuje gana aukšta iš tikro būna. smile.gif
Galbūt pas Biesą į akumuliacine įkrauną 51,7l. (nors atrodytų tokia aukštą temperatūrą gaminti ir nenaudinga) g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 26 gruodžio 2014 - 20:06
QUOTE(Robertinas 125 @ 2014 12 26, 21:03)
Su šventėmis visus !!!!
Pritariu freono dujų temperatūra kompresoriuje gana aukšta iš tikro  būna. smile.gif 
Galbūt pas  Biesą į akumuliacine įkrauną  51,7l.  (nors atrodytų tokia aukštą temperatūrą gaminti ir nenaudinga) g.gif

Reikes aiskintis nes tokia auksta temperatura nenaudinga gaminti. Faktas.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 26, 21:16)
Reikes aiskintis nes tokia auksta temperatura nenaudinga gaminti. Faktas.

Tai ne gi neina sumazinti paduodamos t?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 26, 16:31)
Sakai koks klausimas  toks ir atsakymas? Na jo. teisinga.  Bet as nesu joks santechnikas,kad zinoti tiksliai,todel kad ir atrodydamas asilas,uzklausiau cia. Niekada negali zinoti kaip is tikro yra. As galiu tik itarti kad negerai,bet tik tiek.    Galiu kitomis temomis pasigincyti smarkiai,bet del santecnikos as pasuoju..
Papildyta:
Mano siurblys nera toks protingas kad freono duju temperatura matuotu.. Plius,kas man is to?
Taip sakant geriau viena karta pamatyti negu spelioti.

O cirkuliacinį paduodamo į sistemą srauto kas valdo? Jis fiksuoto greičio ar reguliuojamas? Gal jam greitį galima padidinti?
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2014 12 26, 21:25)
Tai ne gi neina sumazinti paduodamos t?

Pilnai tikiu kad eina,tik reikia zinoti kaip. Reikes meistram skambinti,kviestis ant kilimelio,kad ismokintu elgtis normaliai. O dabar,svenciu laikotarpiu nusprendziau jusu paklausineti. Viena nuomone gerai,bet kelios dar geriau.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2014 12 26, 21:29)
O cirkuliacinį paduodamo į sistemą srauto kas valdo? Jis fiksuoto greičio ar reguliuojamas? Gal jam greitį galima padidinti?

Pats siurblys valdo.
Atsakyti
Sveiki, su naujais! Pigios elektros visiems smile.gif

Pas mane gruodis - 287kwh
Atsakyti