Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(Robertinas 125 @ 2014 12 23, 22:41)
Tikriausiai visiems SS kompresoriui sustojus temperatūras klaidingas rodo. smile.gif  Irgi grybą  rodo, pradeda judėti viskas normalizuojasi.

Kodėl grybą, teoriškai rodomos temperatūros su laiku turėtų artėti prie kambario temperatūros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 gruodžio 2014 - 23:21
QUOTE(mintas @ 2014 12 24, 00:19)
Kodėl grybą, teoriškai turi rodytą artimą kambario temperatūrai.

Na nemanau, kad sūrymas necirkuliuodamas gali parodyti teisingas temperatūras, t.y. kokios buvo darbo metu. Vandens i /iš sistemos padavimas grįžimas irgi neteisingai rodo. Kompresorius dirba- rodo realias temperatūras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 23 gruodžio 2014 - 23:31
QUOTE(Robertinas 125 @ 2014 12 24, 00:25)
Kompresorius dirba- rodo realias temperatūras.

Butent taip ir yra. Kadangi dabar name darbaliuojuos,tai turiu galimybe stebeti. Ti

Bet man dar reikia issiaiskinti ar normalu kad is kompresoriaus iseina 50 laipsniu temperaturos vanduo.. Itariu kad neturetu taip buti,juk kuo didesne temperatura,tuo mazesnis cop.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 24, 07:52)

Bet man dar reikia issiaiskinti ar normalu kad is kompresoriaus iseina 50 laipsniu temperaturos vanduo..

Iš kompresoriaus negali išeiti vanduo .Į kompresorių ateina ir iš jo išeina freonas smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 12 24, 09:54)
Iš kompresoriaus negali išeiti  vanduo  .Į kompresorių ateina ir iš jo  išeina freonas  smile.gif .

AR jus apsimetat at istikro dur....
Klausimo esmes nesupratote ? Priestsi Dar buvau eases kad I sistema paduodama temperature yra 50. I sistema,tai vadinasi nano atvieju I akumuliacine. tai at zinote at nezinote atsakyma. AR tik bandote gudru vaizduoti,kabinedamasis Prie zodziu ? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 24, 10:08)
AR jus apsimetat at istikro dur....
Klausimo esmes nesupratote ? Priestsi Dar buvau eases kad I sistema paduodama temperature yra 50. I sistema,tai vadinasi nano atvieju I akumuliacine.  tai at zinote at nezinote atsakyma. AR tik bandote gudru vaizduoti,kabinedamasis Prie zodziu ? bigsmile.gif

Akumuliacinė ar buferinė?
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2014 12 24, 11:46)
Akumuliacinė ar buferinė?

O kaip paciam atrodo ? Is telefono rasau,negaliu dabar is vikipedios nuorodos ideti. 😁 negi reikia Su nosim bakstelt I sssss..... Kad ateitu supratimas..😏
Atsakyti
Mariusz.Kuom skiriasi akumuliacine nuo buferines. Apsviesk mane.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 24, 13:05)
Mariusz.Kuom skiriasi akumuliacine  nuo buferines. Apsviesk mane.

kiek aš suprantu būdamas ne santechniku:

buferinė talpa yra jungiama nuosekliai į grindinį šildymą ir joje temperatūra yra tokia pat kaip grindinio skysčio

akumuliacinė talpa jungiama lygiagrečiai grindiniui ir joje temperatūrą yra užkeliama aukštesnė nei grindų, kaip suprantu tokia talpa reikalinga jei šilumos šaltinis yra per galingas šilumos poreikiui
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2014 12 24, 14:20)
kiek aš suprantu būdamas ne santechniku:

buferinė talpa yra jungiama nuosekliai į grindinį šildymą ir joje temperatūra yra tokia pat kaip grindinio skysčio

akumuliacinė talpa jungiama lygiagrečiai grindiniui ir joje temperatūrą yra užkeliama aukštesnė nei grindų, kaip suprantu tokia talpa reikalinga jei šilumos šaltinis yra per galingas šilumos poreikiui

As taippat ne santechnikas. Visiskai ne santechnikas,todel man akumuliacine ir buferine skamda kaip viena asocijacija. Talpa kaupti siluma ir poto ja panaudoti sildymui. biggrin.gif
Man dabar istiesu idomiai pasidare kaip yra istiesu.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 24, 05:52)
Bet man dar reikia issiaiskinti ar normalu kad is kompresoriaus iseina 50 laipsniu temperaturos vanduo..

Vadinasi mažo galingumo šilumos nuėmimas. Turiu įtarimą, kad pas Jus į buferinę/akumuliacinę talpą vanduo įbėga ne tiesiogiai, bet ten prabėga pro gyvatuką, o gyvatuko paviršiaus plotas yra per mažas.

Dar reikėtų ir ŠS nustatymus pasižiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 19, 11:05)
Is boilerio paduodama temperature I sistema 51 laipsnis. Ar tai normalu ? Siuo atveju padavimas vyksta I akumuliacine talpa.

O kodėl ne. Jeigu taip nustatyta parametruose, tai pilnai gali būti, kad į akumuliacinę paduodama +50 C, tam ji ir akumuliacinė, bet į grindis (per pamaišymo vožtuvą) paduodama žemesnė temperatūra (pvz. +30). O dėl COP , tai dar neaišku kaip geriau. Pvz. jeigu yra akumuliacinė ir nakties tarifas, tai ŠS gali naktį užkrauti akumuliacinę pvz. iki +50 (kad ir su COP=3), o po to ŠS 3 dienas gali visai nedirbti, nes šildymui pakaks akumuliacinėje sukauptos šilumos
Atsakyti