kreipiuosi i turincius Nibe F1245 ar panasu aparata. Reikia praktiniu patarimu siublio darbo parametru nustatymo klausimais. Namelis pas mane nera labai siltas ir sandarus (nesiltinti 20cm rastai), siurblys galingas 12kW. Reikalas tas, kad pernelyg daznai isijungineja siurblys, taipogi siurblys nereaguoja (arba mano manymu neteisingai) i saules itaka, kai nuo saules per langus prisyla kambariai, o siurblys toliau sau kelia temperatura. Kaip pavyzdi imetu sios dienos kambario temperaturos grafika (visa diena sviete saule ir labai prisilde per langus). Name vidaus duru kolkas nera, todel visa nama galima tratuoti kaip viena erdve. Sildymas - apacioje grindinis, virsuje radiatorinis, sildymo reguliavimas - pagal lauko temperatura.
Ir lauko:
QUOTE(Bingo @ 2014 10 18, 23:58)
kreipiuosi i turincius Nibe F1245 ar panasu aparata. Reikia praktiniu patarimu siublio darbo parametru nustatymo klausimais. Namelis pas mane nera labai siltas ir sandarus (nesiltinti 20cm rastai), siurblys galingas 12kW. Reikalas tas, kad pernelyg daznai isijungineja siurblys, taipogi siurblys nereaguoja (arba mano manymu neteisingai) i saules itaka, kai nuo saules per langus prisyla kambariai, o siurblys toliau sau kelia temperatura. Kaip pavyzdi imetu sios dienos kambario temperaturos grafika (visa diena sviete saule ir labai prisilde per langus). Name vidaus duru kolkas nera, todel visa nama galima tratuoti kaip viena erdve. Sildymas - apacioje grindinis, virsuje radiatorinis, sildymo reguliavimas - pagal lauko temperatura.
Ir lauko:
Ir lauko:
Kiek kartu per para isijungia SS? Kiek vandens sistemoje?
QUOTE(honda15i @ 2014 10 20, 11:22)
Kiek kartu per para isijungia SS? Kiek vandens sistemoje?
mano idetame pavyzdyje buvo 15 kartu. Tie pikai grafike, tai ir yra isijungimas (tiksliau issijungimo momentas). Is tiesu, gal as be reikalo ieskau slieku, kur ju nera. Jei sistema labai galinga, tai prisildo greitai, taciau namas nesandarus, tai tai paciai greit ir atsala. Na nebent akumuliacine vienos ar dvieju tonu talpa padetu, bet tai gana didele investicija butu.
O kiek sistemoje vandens tai neisivaizduoju. Plotas, tai butu apie 100m2 grindinio 1 aukste (7cm betonas) ir apie 10 beginiu metru zematemperaturiu radiatoriu.
QUOTE(Bingo @ 2014 10 20, 14:42)
mano idetame pavyzdyje buvo 15 kartu. Tie pikai grafike, tai ir yra isijungimas (tiksliau issijungimo momentas). Is tiesu, gal as be reikalo ieskau slieku, kur ju nera. Jei sistema labai galinga, tai prisildo greitai, taciau namas nesandarus, tai tai paciai greit ir atsala. Na nebent akumuliacine vienos ar dvieju tonu talpa padetu, bet tai gana didele investicija butu.
O kiek sistemoje vandens tai neisivaizduoju. Plotas, tai butu apie 100m2 grindinio 1 aukste (7cm betonas) ir apie 10 beginiu metru zematemperaturiu radiatoriu.
Palyginimui pasiziurejau kiek mano kompresorius spraksejo praeitais metais per para.
Spalis: net 18 kartu. To priezastis zaidziau su kambariu termostatais. Uzsidaro konturai, sumazeja sildomo vandiens turis, greiciau prisildo ir greiciau atvesta.
Lapkritis: 12
Nuo gruodzio iki balandzio: 14, 15 kartu.
Geguze: 7
Siais metais sildau tik naktiniu tarifu naktimis: 3 kartai
QUOTE(emda @ 2014 10 20, 17:32)
Turiu tokį klausimą:
Po to kai, ŠS prišildo patalpas ir išsijungia, ar cirkuliacinis siurblys vistiek varinėja termofikatą po visa sistemą ar ne?
Po to kai, ŠS prišildo patalpas ir išsijungia, ar cirkuliacinis siurblys vistiek varinėja termofikatą po visa sistemą ar ne?
Jei tarkim nustatytas sildymo periodas 24val per para, tai cirkuliacinis siurblys ir dirbs visas 24val.
Dabar esu pakeites sildymo nustatymus sildyti nuo 24.00 iki 7 ryto. Tai cirkuliacinis siurblys dirbs tik 7 valandas.
QUOTE(honda15i @ 2014 10 20, 16:49)
Jei tarkim nustatytas sildymo periodas 24val per para, tai cirkuliacinis siurblys ir dirbs visas 24val.
Dabar esu pakeites sildymo nustatymus sildyti nuo 24.00 iki 7 ryto. Tai cirkuliacinis siurblys dirbs tik 7 valandas.
Dar klausimas:
Jeigu prie ŠS prijungta akumuliacinė talpa, tai tada reikalingi 2 cirkuliaciniai siurbliai: vienas varinėja tarmofikatą tarp ŠS ir akumuliacinės talpos, o kitas tarp namo kambarių ir akumuliacinės talpos (jeigu klystų pataisykite). Ar teisingai suprantu, kad jeigu ŠS išsijungęs (nes akumuliacinėje pasiekta reikiama temperature), tai vistiek dirba abu cirkuliaciniai siurbliai ir varinėja termofikatą: vienas ir tarp ŠS ir akumuliacinės tarlpos, o kitas tarp akumuliacinės talpos ir kambarių?
QUOTE(Bingo @ 2014 10 18, 22:58)
Sveiki, gal galetumet smulkiau papasakoti apie savo SS. Kiek sezonu jau sildotes, koki plota, kiek greziniu, kokio gylio, ar nenuvyle SS, ar buvo kokiu problemu, gedimu? Mes ir skaitinejames apie Nibe ir Thermia Diplomat.... .
Aciu
QUOTE(Bingo @ 2014 10 20, 15:42)
Is tiesu, gal as be reikalo ieskau slieku, kur ju nera. Jei sistema labai galinga, tai prisildo greitai, taciau namas nesandarus, tai tai paciai greit ir atsala.
Va ir pats atsaket .Tik reikejo prideti pie pamineto ,kad prie siu dienu silumos poreikio . Todel SS ir spragsi .
O saulutei pasildzius sildo toliau nes tikriausiai katilas orientuojasi pagal lauko temeratura o ne pagal vidaus .
QUOTE(korida @ 2014 10 21, 19:17)
Va ir pats atsaket .Tik reikejo prideti pie pamineto ,kad prie siu dienu silumos poreikio . Todel SS ir spragsi .
O saulutei pasildzius sildo toliau nes tikriausiai katilas orientuojasi pagal lauko temeratura o ne pagal vidaus .
Korida, idomu kiek pas tave kinietis spragsi per para tavo siltame name?
Ko gero dar sildymo nejungei?
QUOTE(saaba @ 2014 10 21, 00:04)
Sveiki, gal galetumet smulkiau papasakoti apie savo SS. Kiek sezonu jau sildotes, koki plota, kiek greziniu, kokio gylio, ar nenuvyle SS, ar buvo kokiu problemu, gedimu? Mes ir skaitinejames apie Nibe ir Thermia Diplomat.... .
Aciu
Aciu
oi deja per maza mano statistika. Kolektorius - pavirsinis 1.2m gylyje , isvedziotas 7 aru plote. Gruntas molingas, labai slapias. Pastate vasario menesi, bet tuo metu dar vyko darbai name, tai as palaikiau gal apie 12 laispniu temperatura, kad nekirstu per daug per kisene. Isikraustem 09-12, tai iki statistika nuo rugsejo 12 iki sios dienos:
Elektros suvartojimas 190kWh
Siurblio veikimo laikas - 36 valandos, is jo karstam vandeniui ruosti - 8 valandos.
Vandeni sildom iki 41 laispnio, iskaitinimai del bakteriju kas 14 dienu. Name palaikom apie 20-22 laispnius (be saules itakos). Seima - 5 asmenys, bet karsto vandens naudojam labai mzai, vonios pvz. neturim, indai indaploveje, dusas tikrai ne kasdieni.
COP (siurblys nerodo, pats skaiciavau) skaiciuojant nuo paleidimo momento yra 2.68. Kodel toks mazas? Paleidas buvo apie 4, pasibaigus sildymo sezonui pradejo mazeti, nes manau vartoja cirkuliaciniai siurbliai (kurie vasara jauciu vistiek kazkiek sukasi, nors ir sildymas neveikia), boilerio iskaitinimai del bakteriju, na ir siaip gi ten siurblyje kompas skiaura para masto ir dirba ir aisku elektra valgo.
Grafike reiksme periodas yra kintamo dydzio, nes kartais siurblio parodymus kas diena nurasydavau, kartais kas savaite, kartais kas menesi (vasara).
QUOTE(honda15i @ 2014 10 21, 20:30)
Korida, idomu kiek pas tave kinietis spragsi per para tavo siltame name?
Pas mane inverterinis SS tai jis svelniai pasiledzia ir gan svelniai stabdosi . O siaip dirba prisitaikes galinguma pie silumos poreikio . Stabdymu tokiu oru kai 5lC gana mazai gal keli kiek is pernai atsimenu .
Sildymo siemet dar nejungaiu tik krosnele keleta kartu pakuriau ,gal kokia 10kg -12kg atraizu likusiu nuo statybu .
Bet tikriausiai jau reikes jungti,lyg naktimis ir saltukai ateina... ,nes zmona jau burcina ,kad jei prie 19 salta(nori ,kad butu 22) o man