Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(mintas @ 2014 12 15, 17:18)
Apšiltinimas tam, kad iš ŠS išeinantis vamzdis neatvėsintų ateinančio, o tas tvirtas kevalas tam, kad apsaugotų apšiltinimą, tad svarbi ne jo spalva, o tvirtumas ir ilgaamžiškumas.
Nelabai matau skirtumą kai šilumos mainai vyksta gręžinyje 120 metrų gylio ir atskirinėti 8 metrus iki įvedimo į katilinę. Na, atskyrėm 30 cm žemių sluoksniu (pločiu).

QUOTE(biesas66 @ 2014 12 15, 19:53)
Raudona spalva tam kad atkasinejant ,jei kada prireiktu,is karto matytusi.
Na mano atveju raudona nuo žalios ar molingos žemės spalvos ne kaži kuo skiriasi biggrin.gif

Taigi, nuo 2m gyliuo palei vamzdžius pakasė ~1m gilyn, kad palenktų neužspaudžiant vamzdį. Darbininkai paslaugūs, nė kiek nemurmėjo ir darė ką prašiau. Nuorūkas ir šiūkšles susirinko nuo viso sklypo.

Keletas foto iš šios dienos:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

ir galiausiai:

user posted image

Ačiū, kolegos, už šio ryto operatyvų reagavimą ir atsakymus! Keliu viskio stiklinę už galingus (kW) gręžinius ir į jūsų sveikatą Verteris, Milao, honda15i, VilkasPilkas, mintas, biesas66! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 15 gruodžio 2014 - 21:14
QUOTE(saaba @ 2014 12 15, 22:08)
Nelabai matau skirtumą kai šilumos mainai vyksta gręžinyje 120 metrų gylio ir atskirinėti 8 metrus iki įvedimo į katilinę. Na, atskyrėm 30 cm žemių sluoksniu (pločiu).

Na mano atveju raudona nuo žalios ar molingos žemės spalvos ne kaži kuo skiriasi  biggrin.gif

Taigi, nuo 2m gyliuo palei vamzdžius pakasė ~1m gilyn, kad palenktų neužspaudžiant vamzdį. Darbininkai paslaugūs, nė kiek nemurmėjo ir darė ką prašiau. Nuorūkas ir šiūkšles susirinko nuo viso sklypo.

Keletas foto iš šios dienos:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

ir galiausiai:

user posted image

Ačiū, kolegos, už šio ryto operatyvų reagavimą ir atsakymus! Keliu viskio stiklinę už galingus (kW) gręžinius ir į jūsų sveikatą Verteris, Milao, honda15i, VilkasPilkas, mintas, biesas66! drinks_cheers.gif

Standartine yra raudona. Pvz kabeliai ,jei maunami tai i raudona..
Smagu jum,jau vamzdziai iki namo davesti. thumbup.gif tiksliau i namo vidu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 12 15, 23:08)

user posted image

ir galiausiai:

Kolegos pastangu idejo o vis gi virinote ne 90l kampu bet 180 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 15, 20:53)
Raudona spalva tam kad atkasinejant ,jei kada prireiktu,is karto matytusi.

ar nebus per arti vamzdziai vienas salia kito pakloti horizontaliai?

man kase su traukturiumi, ten kovsiko plotis tikrai buvo apie 50cm, tai panasiu atstumu ir paguldziau vamzdzius. Plius dar papildomai apsildildziau toje vietoje kur vamzdziai sueina i siena (6vnt). pacia sienos kiauryme uztaisem dregmei bei salciui atspariu misiniu CX5.
Atsakyti
Sveiki. Sendien po ilgo laiko turejau galimybe uzmesti aki i siurblio duomenis.. Mano akim tai kazkoks cirkas.. (o gal cia tik man taip atrodo? )
Siektiek duomenu apie temperaturas.
Is sistemos 30,7
I sistema 31,1
Is grunto 15,7
I grunta 15,2
Pamaisymo 32.
Kazkokios pievos..

Toks jausmas kad as netik nama sildau bet ir grezini savo lotuliukas.gif g.gif
Ka jus i tai. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 18, 22:41)
Sveiki. Sendien po ilgo laiko turejau galimybe uzmesti aki i siurblio duomenis.. Mano akim tai kazkoks cirkas.. (o gal cia tik man taip atrodo? )
Is sistemos 30,7
I sistema 31,1
Is grunto 15,7
I grunta 15,2
Pamaisymo 32.
Kazkokios pievos..

Toks jausmas kad as netik nama sildau bet ir grezini savo  lotuliukas.gif  g.gif
Ka jus i tai. blink.gif

taip nebuna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 18, 21:41)
Is sistemos 30,7
I sistema 31,1
Is grunto 15,7
I grunta 15,2
Pamaisymo 32.
Kazkokios pievos..

Toks jausmas kad as netik nama sildau bet ir grezini savo  lotuliukas.gif  g.gif
Ka jus i tai. blink.gif

Pirmas spėjimas - temperatūros davikliai nesukalibruoti ir rodo pievas
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2014 12 19, 00:56)
taip nebuna smile.gif

user posted image]Sakai?[/URL]
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2014 12 19, 04:42)
Pirmas spėjimas - temperatūros davikliai nesukalibruoti ir rodo pievas

Galbut. Tik tiek kad kai filtras buvo uzsikises tai rode is grezinio minus 1,5 o i grezini minus trys,ar daugiau. Reikes skambinti i salda.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 19, 07:41)
user posted image]Sakai?[/URL]
Papildyta:
Galbut. Tik tiek kad  kai filtras buvo uzsikises tai rode is grezinio minus 1,5 o i grezini minus trys,ar daugiau.    Reikes skambinti i salda.

O tai siurblys tuo metu dirbo? Jei nedirbo, tai viskas ok, manau. Pas mane irgi aukstos surymo temperaturos rodomos, kai siurblys issijunges. Nes temperaturos davikliai tai ne po zeme, o siurblyje ir jei surymas necirkuliuoja, tai davikliu zonoje jis susyla nuo aplinkos temperaturos.
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2014 12 19, 09:35)
O tai siurblys tuo metu dirbo? Jei nedirbo, tai viskas ok, manau. Pas mane irgi aukstos surymo temperaturos rodomos, kai siurblys issijunges. Nes temperaturos davikliai tai ne po zeme, o siurblyje ir jei surymas necirkuliuoja, tai davikliu zonoje jis susyla nuo aplinkos temperaturos.

NE,nedirbo. Na va,Jau aiskiau. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 19, 10:03)
NE,nedirbo. Na va,Jau aiskiau. thumbup.gif

Bingo buvai teisus,pajudinus suryma,temperature pradejo Kristi.
Bet iskilo kitas klausimas.😊
Is boilerio paduodama temperature I sistema 51 laipsnis. Ar tai normalu ? Siuo atveju padavimas vyksta I akumuliacine talpa.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 19, 12:05)
Bingo buvai teisus,pajudinus suryma,temperature pradejo Kristi.
Bet iskilo kitas klausimas.😊
Is boilerio paduodama temperature I sistema 51 laipsnis. Ar tai normalu ? Siuo atveju padavimas vyksta I akumuliacine talpa.

Tikriausiai visiems SS kompresoriui sustojus temperatūras klaidingas rodo. smile.gif Irgi grybą rodo, pradeda judėti viskas normalizuojasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 23 gruodžio 2014 - 23:07