QUOTE(Verteris @ 2014 12 15, 09:15)
Ar tikrai neužsilenks? Suprantu, kad švariu 90 laipsnių kampu neįmanoma, bet penkios minutės darbo kastuvu ir kokio metro radiusio puslankiu galima būtų kloti. Kodėl taip netinka?
Fiziškai tikrai įmanoma ir konkrečiai parašyta kaip tai padaryti. Jei pats sau daryčiau, tai tik taip ir pajunginėčiau, bet jei firma daro, tai gal jiems toks ir lengvesnis sprendimo būdas
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2014 12 15, 09:40)
Verteris, taip, taip ir sakė, kad jei noriu horizontaliai tiesti 2m gylyje, tai reiktų atkasinėti nuo 3m, kad gražiai užsilenktų.
Milao, bent žinočiau ko reikalauti, ar realu taip tokiame gylyje atlikti tokius darbus.
Mano 40mm vamzdis buvo užlenktas 180 laipsnių kampu 90cm pločio erdvėje, taip, kad 90 laipsnių kampui puikiausiai užtenka 45cm be baimės jį užlenkti. Tai čia vienas niuansas. Antras niuansas. Tikrai nebūtina jo atkasinėti. Nieko blogo nenutiks, net jei ir kilpa bus į viršų, ir vienoje vietoje vamzdžių gylis tebus 1,55m. Horizontalų kolektorių firmos kloja sekliau, o čia net pusės metro nesiekianti atkarpa. Nors vis tik, taip daryti nėra pats geriausias sprendimas todėl, kad žemė po taip užlenktu vamzdžiu sės ir besėsdama gali užlaužti vamzdį, tad šioje vietoje žemę reikėtų įpatingai gerai sutrombuoti, o jei ten molis, tai visą kauburėlį geriau iš smėlio supilti, nes šviežiai supiltas ir patrombuotas smėlis mažiau sukritinės.
Papildyta:
QUOTE(honda15i @ 2014 12 15, 10:44)
Migla tau jie pucia
Duok jiem kastuva i rankas, tegul palei vamzdi pakasa siek tiek ir vamzdii palenks graziai.
Na aš sau su kastuvu užvirtusį kolektoriui iškastą 2m gylio griovį atkasinėjau, tikrai nematau jokios problemos.
Beje, ir vandens gręžinio vamzdį, grubiai iki tų pačių 2m gylio atkasinėjau su tuo pačiu kastuvu. Ir vėl nemačiau jokių problemų.
Honda15i prašau tiksliau paaiškinti, kame čia matote problemą
?
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2014 12 15, 14:12)
Vamzdžiai bus maunami į kevalą, tačiau kodėl būtent į raudoną? Nes pas mane bus pilkas
Koks skirtumas kokios spalvos
. Apšiltinimas tam, kad iš ŠS išeinantis vamzdis neatvėsintų ateinančio, o tas tvirtas kevalas tam, kad apsaugotų apšiltinimą, tad svarbi ne jo spalva, o tvirtumas ir ilgaamžiškumas.