Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(saaba @ 2014 12 09, 00:53)
Honda, gal galite priminti, nuo kokio gylio greziniuose vanduo prasideda? Aciu

Tiksliai metru neivardinsiu... Zinau tiksliai kad 40m gylyje geriama vandeni pumpujam.
Atsakyti
QUOTE(emda @ 2014 12 02, 22:36)
Sveiki,
Na ir aš nuo lapkričio 11d. startavau su ŠS. Trumpai apie konfigūraciją:
1. Šilumos siurblys Vaillant 101/3 (10kw)
2. Boileris 250Ltr. Kol negyvename, tai boileris atjungtas
3. Šildomas plotas 150m2. Visur grindinis.
4. Gręžiniai 2x90 m.

Kodel toki glinga SS nusipirkot, ar Jums kas skaiciavo silumos nuostolius , ar Jus patys nusprendet, kad reikia 10KW. Klausiu del to, kad pas mus sildomo ploto 200m2, rusys nesildomas, palepe nesildoma, nesildomas garazas prilipintas, apsiltinimo storiai tokie patys kaip ir pas Jus ir mums siuloma pirkti tik SS 8KW blink.gif ?
Atsakyti
Mes irgi jau porą mėnesių šylam nuo ŠS

* Viessmann Vitocal 242-G
* 220 l boileris (atjungtas, kol negyvenam)
* Šildomas plotas ~ 180m2. Grindinis.
* Gręžiniai 2x90m

tuo pačiu būtų įdomu iš jau besišildančių sužinoti, iki kiek pas jus nukrenta iš gręžinio paduodamo gliukolio/vandens temperatūra?
Atsakyti
QUOTE(SandraB @ 2014 12 08, 22:15)
Sveiki,

Ar užtenka 12kW elektros galios 180m2 namui su vertikaliu geoterminiu šildymu? Planuoju statyt šiltesnį - 200 mm storio neoporo fasada, ne maziau 400mm storio stogo vatos, langus orientuojant i pietus, rytus .....
Ačiū  4u.gif

čia turbūt klausete ar užteks 12kw elektros įvado?
nes su 12kw elektros galios ŠS daugiaukščiai šildomi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 12 09, 00:16)
Kodel toki glinga SS nusipirkot, ar Jums kas skaiciavo silumos nuostolius , ar Jus patys nusprendet, kad reikia 10KW. Klausiu del to, kad pas mus sildomo ploto 200m2, rusys nesildomas, palepe nesildoma, nesildomas garazas prilipintas, apsiltinimo storiai tokie patys kaip ir pas Jus ir mums siuloma  pirkti tik SS 8KW  blink.gif ?

10KW siūlė pardavėjai tiek Vilpra, tiek jaukurai ir dar paįstamas tokį turi (tik jo namas 190m2). Tik jaukurai sake, kad iš principo tai gal ir silpnesnio pakaktu. Nu tai aš paėmaiu galingesnį. Kol kas (SS startavo lapkričio pradžioje) nepastebiu, kas jis dirbtų per trumpai ir dažnai įsijunginėtų ir t.t. Dirba apie 30-40 min
Papildyta:
QUOTE(D'Arbuzas @ 2014 12 09, 08:07)
Mes irgi jau porą mėnesių šylam nuo ŠS

* Viessmann Vitocal 242-G
* 220 l boileris (atjungtas, kol negyvenam)
* Šildomas plotas ~ 180m2. Grindinis.
* Gręžiniai 2x90m
tuo pačiu būtų įdomu iš jau besišildančių sužinoti, iki kiek pas jus nukrenta iš gręžinio paduodamo gliukolio/vandens temperatūra?

Pas mane gręžiniai 2x90. SS 10KW
kai oro temperastūra buvo +5,+10, tai skirtumas tarp ieinančio ir išeianančio gkliukolio buvo apie 4 laipsniai (Išeinantis gliukolis buvo pliusinis). Atšalus orams iš grežinio ateina +1 , grįžta -2,5. Klausiau Vaillant atsatovų , sake idealu (normalu iki 5), nors aš nelabai patenkintas Vaillant darbo rodikliais, palyginus su Hondos rodikliais. Man taip pat įdomu, kaip pas kirus
Atsakyti
QUOTE(emda @ 2014 12 09, 10:25)
10KW siūlė pardavėjai tiek Vilpra, tiek jaukurai ir dar paįstamas tokį turi (tik jo namas 190m2). Tik jaukurai sake, kad iš principo tai gal ir silpnesnio pakaktu. Nu tai aš  paėmaiu galingesnį. Kol kas  (SS startavo lapkričio pradžioje) nepastebiu, kas jis dirbtų per trumpai ir dažnai įsijunginėtų ir t.t. Dirba apie 30-40 min
Papildyta:

Pas mane gręžiniai 2x90. SS 10KW
kai oro temperastūra buvo +5,+10, tai skirtumas tarp ieinančio ir išeianančio gkliukolio buvo apie 4 laipsniai (Išeinantis gliukolis buvo pliusinis). Atšalus  orams iš grežinio ateina +1 , grįžta -2,5. Klausiau Vaillant atsatovų , sake idealu (normalu iki 5), nors aš nelabai patenkintas Vaillant darbo rodikliais, palyginus su Hondos rodikliais. Man taip pat įdomu, kaip pas kirus

8kw ant 162m2:
esant sios savaites orams pas mane kompresorius birbia po 8 ar 9 valandas ir isijungia apie 10 kartu per para sudegindamas elektros 16.3 kwh ir sugeneruodamas 83 kwh šilumos. Vis dar paduoda i grindis iki +32,4 ir grizta +28,1 ir lauko konturo temperatura iki išsijungiant kompresoriui +1,9 / -0,4. lauko delta galetu buti ir didesne, cirkuliacinis nustatytas ant pirmos padalos.

Atsakyti
arkava, kokį ŠS įsigyjai?
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2014 12 09, 12:55)
8kw ant 162m2:
esant sios savaites orams pas mane kompresorius birbia po 8 ar 9 valandas ir isijungia apie 10 kartu per para sudegindamas elektros 16.3 kwh ir sugeneruodamas 83 kwh šilumos. Vis dar paduoda i grindis iki +32,4 ir grizta +28,1 ir lauko konturo temperatura iki išsijungiant kompresoriui +1,9 / -0,4. lauko delta galetu buti ir didesne, cirkuliacinis nustatytas ant pirmos padalos.

Honda. Primink. Cia su karsto vandens paruosimu ? Kokia patalpu temperatura ?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 09, 15:30)
Honda. Primink. Cia su karsto vandens paruosimu ? Kokia patalpu temperatura ?

valandos ir isijungimu skaicius kartu su karstu vandeniniu.
Pateiktos kwh tik grindiniam sildymui.

pirmame 22C, antrama 20C
Atsakyti
Belandžiodamas po internetą ir skaitydamas įv. str. apie geoterminius SS, padariau išvadą, kad grežinio gylis priklausio tik nuo SS galingumo (anksčiau naiviai galvojau, kad tam įtakos turi ir namo m2). Radau tokius rekomenduojamus gręžinio gylius (apie grunto kokybę nieko nepaminėta)
- Jeigu SS 8 KW, tai grežinys turi būti 150-200m
- Jeigu SS 10 KW, tai gręžinys 200-250m
Atsakyti
QUOTE(honda15i @ 2014 12 09, 12:55)
8kw ant 162m2:

Pas mane praeitos savaites vidurkis 15,7 kvh per para. Sildomo ploto 200 m2 siurblys 9 KW,bet pas mane temperatura palaikoma apie 17 laipsniu,tad neaisku kiek butu jei butu normali temperatura. Karsto vandens negaminu. Pas mane akumuliacine yra 380 litru, Dar nesu isitikines ar tai buvo geras sprendimas,bet man atrodo kad nesan dideliem salciam tai nera puikus sprendimas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 12 09, 22:15)
Pas mane praeitos savaites vidurkis 15,7 kvh per para. Sildomo ploto 200 m2  siurblys 9 KW,bet pas mane temperatura palaikoma apie 17 laipsniu,tad neaisku kiek butu jei butu normali temperatura. Karsto vandens negaminu. Pas mane akumuliacine yra 380 litru, Dar nesu isitikines ar tai buvo geras sprendimas,bet man atrodo kad nesan dideliem salciam tai nera puikus sprendimas.  g.gif

Jei ne paslaptis, kokios firmos SS, gal stebėjote glikolio įėjimo/išėjimo temperatūrą. Koks gręžinio gylis
Atsakyti