Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 10 16, 21:40)
O čia gi Vokietija su savo mild climate.

Pateiki pavyzdį apie PN, o PN kad ir kur jis būtų, net jei antarktidoje, vis tiek jo šilumos poreikis bus identiškas, iki 15kW/m2 per metus arba iki 10W/m2 šildymo poreikis.

Skirsis tik apšiltinimo storiai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 10 16, 21:30)
Kaip aš rasiu "Brendinį" pigiau, kai bet kokiu atveju pradžioje kaip minėjau, daugiau nei pusę kainos tenka mokėti "Brendui" už jo vardą?

Brendiniai dar kuria ir progresą, naujus modelius, naujas technologijas. Kinai - tik kopijuoja. Naujas BMW, Mersas, Toyota Prius kainuoja, bet pažiūrėk kokias sistemas siūlo. Žiguliuką nusipirksi 10 kartų pigiau, o ką ten rasi? Atsakau - skardinį kibirą.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 10 16, 21:33)
Pateiki pavyzdį apie PN, o PN kad ir kur jis būtų, net jei antarktidoje, vis tiek jo šilumos poreikis bus identiškas, iki 15kW/m2 per metus arba iki 10W/m2 šildymo poreikis.

Skirsis tik apšiltinimo storiai.

Kaip matau kartais pataikai, bet dažnai ir nepataikai. Visiškai nereiškia ir nebūtina, kad pasyvus namas atitiktų abu kriterijus: 15 kWh/m2 ir 10 W/m2. Turi tenkinti tik vieną iš jų. Abu sunku suderinti. Būna namų, kurie vartoja 18 kWh/m2, bet jų šildymo galia - 10 W/m2. Mano atveju suskaičiavo apie 15 kWh/m2, bet šildymo galia - 17 W/m2.

Be to pats PN institutas kalba, kad 15 kWh/m2 turėtų skirtis priklausomai nuo geografinės juostos. Mūsų krašte ir aukščiau link šiaurės šis skaičius gali būti didesnis. Jie dar tik diskutuoja, nėra sprendimo, bet yra diskusijos.

Be to esu matęs namo energijos skaičiavimus, kur pagal PHPP namas vartoja apie 29 kWh/m2, bet pagal lietuvišką STR atitinką A++ klasę. Mistika kaip su tavlo putplasčiu prie lango ir saule.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 spalio 2014 - 21:42
QUOTE(arkava @ 2014 10 16, 21:46)
Del DE namu - gal jie nemoka statyti. Bet stengtis reikia...

Šeip tai gerai pastebėta.

Situacija ta, kad ir Vokiečiai, kurie statosi namus, netiki, kad šildytis vien elektra yra pigiau, todėl ir išlaidauja, o namus statančios firmos tik trina rankas, kad dar ir už šilumos šaltinį, galės procentėlį paimti. Jie žino, kas kiek kainuos, bet kam tai viešai skelbti, kai tai finansiškai nenaudinga.

Probleminiai tie lietuviai, neuždirba tiek piigų kiek eiliniai vokiečiai, besistatantys namus, tad ir skaičiuoja patys. Sunkiau statybų firmoms Lietuvaičius apgauti, oi sunkiau g.gif
Atsakyti
Vokieciai atsipute. Reikia namo- uzsako, pastato, sumoka. Nelenda prie smulkmenu, kiekvieno kw.
P.s. meistru partneriai vokietukai, pamate kiek pas mus kainuoja irankiai - apako, ir atidave savo. Sako : kaip jus dar statot smile.gif))

QUOTE(mintas @ 2014 10 16, 20:44)
Šeip tai gerai pastebėta.

Situacija ta, kad ir Vokiečiai, kurie statosi namus, netiki, kad šildytis vien elektra yra pigiau, todėl ir išlaidauja, o namus statančios firmos tik trina rankas, kad dar ir už šilumos šaltinį, galės procentėlį paimti. Jie žino, kas kiek kainuos, bet kam tai viešai skelbti, kai tai finansiškai nenaudinga.

Probleminiai tie lietuviai, neuždirba tiek piigų kiek eiliniai vokiečiai, besistatantys namus, tad ir skaičiuoja patys. Sunkiau statybų firmoms Lietuvaičius apgauti, oi sunkiau  g.gif

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 16, 22:41)
Brendiniai dar kuria ir progresą, naujus modelius, naujas technologijas. Kinai - tik kopijuoja. Naujas BMW, Mersas, Toyota Prius kainuoja, bet pažiūrėk kokias sistemas siūlo. Žiguliuką nusipirksi 10 kartų pigiau, o ką ten rasi? Atsakau - skardinį kibirą.

Mistika kaip su tavlo putplasčiu prie lango ir saule.

Jei žiūrėt į automobilio esmę - pervežt užpakalius/krovinį/etc. iš taško A į tašką B, tą puikiausiai padarys tiek BMW, tieks Mersas, Priusas, tiek žiguliai (ar kinietiški geely ir pan.). Net kuro sąnaudos (jei imti tų pačių metų leidimo mašinas) nebus drastiškai skirtingos. Skirtumas tik komfortas vairuotojui ir keleiviams.

Su ŠS brend/CN atveju (jei kinietį perki žiūrėdamas, kas viduje) gauni tas pačias esmines geležis - kompresorių, variklį ir pan. Skirsis tik korpusas ir pagrindinis dalykas - ŠS valdiklis. Čia tikrai sutinku, kad brendai saugo vardą ir į valdymą įdeda daugiau dūšios (ir kaip pasekmė, patogumo vartotojui). Dar CN gali būt kažkokių mechaninių 'nedadelkių' - kolega sau į namą pirko kinietį hiseer iš vilpros. Sakė viskas veikia ok, bet užknisa kažkoks žemo dažnio garsas - kažkur siurblio viduje gumų/amortizatorių pagailėta. Spręs problemą dėdamas siurblį ant kietos gumos juostų...

O valdymo patogumas - čia jau 'na vkus i cvet...'. Man, kaip kompiuterastui, tai nėra minusas - pačiam laisvalaikiu būt įdomu pajungti kokį arduino ir pasidaryt kiniečiui visus tuos reikiamus brendų 'bells&whistles' smile.gif

Dėl neoporo lydimosi prie lango - nėra čia mistikos. Spėju, kad gavo šilumos tiesiogiai nuo saulės plius antra tiek per atspindžius nuo lango, tikrai tikiu, kad karštą dieną gali tamsaus paviršiaus temperatūrą toks dvigubas kiekis saulės pakelt iki EPS lydimosi temperatūros.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 10 17, 05:22)
Su ŠS brend/CN atveju (jei kinietį perki žiūrėdamas, kas viduje) gauni tas pačias esmines geležis - kompresorių, variklį ir pan. Skirsis tik korpusas ir pagrindinis dalykas - ŠS valdiklis.

Bet tai kame esmė, kad kinai greit pradeda birbti, triukšmauti ir kompresoriaus slėgis sumažėja? Šilumokaičio efektyvumas (ir metalas laidesnis parinktas), kompresoriaus guoliai ir kitos judančios/besitrinančios detalės surinktos iš kietesnių metalų ir atsakingiau apdirbtų. Kad ir kiek mažai mano namas naudotų šilumos ir jei nesiruoščiau parduoti, tai dėčiau tik brendinį gaminį.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 10 17, 08:02)
Bet tai kame esmė, kad kinai greit pradeda birbti, triukšmauti ir kompresoriaus slėgis sumažėja? Šilumokaičio efektyvumas (ir metalas laidesnis parinktas), kompresoriaus guoliai ir kitos judančios/besitrinančios detalės surinktos iš kietesnių metalų ir atsakingiau apdirbtų. Kad ir kiek mažai mano namas naudotų šilumos ir jei nesiruoščiau parduoti, tai dėčiau tik brendinį gaminį.

Man kai skaiciavo geotermininkai pasiulymus tai pirmos kartos vailiant ir hiseris galutinej sumoj gavosi beveik taspats,nes hiseris parduodamas plikas. tai kazkaip iskart atkrito hiseris. O kadangi uzsienio brendui neturejau pinigu,plius mano manymu kaina neproporcinga,tasi pasiemiau salda. Nuo pirmadienio turetu pradeti pajungineti,o tada santechniky taippat davikliai,ai pajungs sildyma. Beje,pas mane kiekvienam kambary davikliai ir skirtingai nei kiti manau visgi galesiu koreguoti kambariu temperatura. Tiesa 10 davikliu man kainavo beveik 595 litai. . tikrai vienas daviklis nekainavo 150 litu.
Dviem dezem kontroleriai 300 ir 350 litu. Selenoidines pavaros. (cia turbut ant kolektoriaus dedasi) 17 vienetu 1000. Cia idomumo delei kainas surasiau kiek kainuoja automatika..
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 16, 22:41)
Kaip matau kartais pataikai, bet dažnai ir nepataikai. Visiškai nereiškia ir nebūtina, kad pasyvus namas atitiktų abu kriterijus: 15 kWh/m2 ir 10 W/m2.

Cibuli, dar kartą perskaityk mano žinutę į kurią replikavai.

QUOTE(mintas @ 2014 10 16, 22:33)
vis tiek jo šilumos poreikis bus identiškas, iki 15kW/m2 per metus arba iki 10W/m2 šildymo poreikis.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 16, 20:51)
Ir dar. Mane kartais tikrai nervina lietuviškas noras pasirodyti prieš kaimynus ir pasigirti kaip pigiai pasistačiau namą. Bet dažnai tas pigiai pastatytas namas ir yra čypas. Nesakau, kad tokio negali būti ar nereikia, bet už kokybę reikia mokėti. Permokėti vardan permokėjimo tikrai nereikia. Ir nereikia man aiškinti, kad pigus kinas už 7200 Lt veiks 15-20 metų taip pat kaip brendinis už 20 000 Lt.

Pažiūrėkit pigių kiniškų padangų testus. Jų stabdymo kelias vos ne dvigubai ilgesnis nei lyderiaujančių pasaulio brendų. Su kiniškomis padangomis aš žiemą nevažiuočiau. Taip pat man labai nepatinka daugelis kinų produkcijos, nes tai tiesiog pigus šlamštas. Aišku moka ir kinai pagaminti, bet tuomet ir produkto kaina visai kita.

pas lenkus galima butu dar pasidairyti, yra 6 KW variantas uz ~20 000 litu be nuolaidos su 180L talpa bei integruotu pasyviu vesinimu.
http://www_exotherm_...cennik-2013.pdf

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 17 spalio 2014 - 18:29
QUOTE(arkava @ 2014 10 16, 22:10)
p.s CN 5.3kW "ES ENERGY" siurblys - iki 1000 zaliu, plius mokesciai i LT. (200LT)

1000 USD + transportas 200 USD + muitas 84 USD + PVM 270USD = 1553 USD = 4200 LTL + mutinimas 100 LTL = 4300 LTL g.gif be realios garantijos, serviso ir aptarnavimo bet kaina nebloga gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 10 18, 11:04)
1000 USD + transportas 200 USD + muitas 84 USD + PVM 270USD = 1553 USD = 4200 LTL + mutinimas 100 LTL = 4300 LTL g.gif be realios garantijos, serviso ir aptarnavimo bet kaina nebloga gaunasi  mirksiukas.gif

butu idomu pamatyti aprasyma, kokie komponentai viduje ?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 10 17, 18:23)
pas lenkus galima butu dar pasidairyti, yra 6 KW variantas uz ~20 000 litu be nuolaidos su 180L talpa bei integruotu pasyviu vesinimu.
http://www_exotherm_...cennik-2013.pdf

Man Vilprą šitą prancūzišką siurblį, kuris turi integruotą boilerį ir pasyvaus vėsinimo funkciją, parduotų už 19 785 Lt. Tik jo COP mažas. O ir šiaip man atrodo, kad prancūzai nemoka gerai gaminti elektronikos.

O į mano klausimą taip niekas ir neatsakė: kokio gamintojo ŠS laikimo geriausias? Ar kelių gamintojų?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 10 17, 08:19)
Cibuli, dar kartą perskaityk mano žinutę į kurią replikavai.

Suklydau, atsiprašau.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2014 10 17, 05:22)
Dar CN gali būt kažkokių mechaninių 'nedadelkių' - kolega sau į namą pirko kinietį hiseer iš vilpros. Sakė viskas veikia ok, bet užknisa kažkoks žemo dažnio garsas - kažkur siurblio viduje gumų/amortizatorių pagailėta. Spręs problemą dėdamas siurblį ant kietos gumos juostų...

Tai kodėl brendiniai tokie brangūs? Pašalino triukšmo problemą? Pavyko ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 spalio 2014 - 20:03