QUOTE(mintas @ 2014 10 16, 21:30)
Kaip aš rasiu "Brendinį" pigiau, kai bet kokiu atveju pradžioje kaip minėjau, daugiau nei pusę kainos tenka mokėti "Brendui" už jo vardą?
Brendiniai dar kuria ir progresą, naujus modelius, naujas technologijas. Kinai - tik kopijuoja. Naujas BMW, Mersas, Toyota Prius kainuoja, bet pažiūrėk kokias sistemas siūlo. Žiguliuką nusipirksi 10 kartų pigiau, o ką ten rasi? Atsakau - skardinį kibirą.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 10 16, 21:33)
Pateiki pavyzdį apie PN, o PN kad ir kur jis būtų, net jei antarktidoje, vis tiek jo šilumos poreikis bus identiškas, iki 15kW/m2 per metus arba iki 10W/m2 šildymo poreikis.
Skirsis tik apšiltinimo storiai.
Kaip matau kartais pataikai, bet dažnai ir nepataikai. Visiškai nereiškia ir nebūtina, kad pasyvus namas atitiktų abu kriterijus: 15 kWh/m2 ir 10 W/m2. Turi tenkinti tik vieną iš jų. Abu sunku suderinti. Būna namų, kurie vartoja 18 kWh/m2, bet jų šildymo galia - 10 W/m2. Mano atveju suskaičiavo apie 15 kWh/m2, bet šildymo galia - 17 W/m2.
Be to pats PN institutas kalba, kad 15 kWh/m2 turėtų skirtis priklausomai nuo geografinės juostos. Mūsų krašte ir aukščiau link šiaurės šis skaičius gali būti didesnis. Jie dar tik diskutuoja, nėra sprendimo, bet yra diskusijos.
Be to esu matęs namo energijos skaičiavimus, kur pagal PHPP namas vartoja apie 29 kWh/m2, bet pagal lietuvišką STR atitinką A++ klasę. Mistika kaip su tavlo putplasčiu prie lango ir saule.