Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(darius333 @ 2014 11 06, 18:57)
Kai turi sildomas grindis tai gali ir PV ir SS siurbli pasijungti - pziuri kuris vairantas priimtinesnis ir pirmyn, o kai elektrinis kilimelis grindyse - geo SS jau nelabai  g.gif Taigi vis tik investicija i grindu sildyma (kazkur apie 4-5 k lituku) matyt verta daryti  bigsmile.gif

Jei žadi šildytis elektra, 5000-6000Lt (jei darai pats) ar tuo labiau 10000Lt investiciją į grindinę šildymo sistemą tikrai nepagrysta.

Kam užšaldyti 10000Lt kurie greičiausiai niekad gyvenime nebus panaudoti.

EE name visuomet yra galimybė šilumos pernešimui pasinaudoti ortakiais, kurie bus sumontuoti bet kokiu atveju. Jei nebus ortakių, tai ne apie EE namą kalbam, ir tuomet investicija į grindis verta nuo pat pradžių.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 11 07, 08:35)
Jei žadi šildytis elektra, 5000-6000Lt (jei darai pats) ar tuo labiau 10000Lt investiciją į grindinę šildymo sistemą tikrai nepagrysta.

Dariui brandžiame pušyne gali ir nepavykti su PV.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 11 07, 09:35)

EE name visuomet yra galimybė šilumos pernešimui pasinaudoti ortakiais, kurie bus sumontuoti bet kokiu atveju. Jei nebus ortakių, tai ne apie EE namą kalbam, ir tuomet investicija į grindis verta nuo pat pradžių.

Vonios patalpoje bet kuriuo atveju grindinis matyt vienintelis kuri rinkciausi g.gif
Sildymas oratkiais net ir EE name nesuteiks tokio komforto jausmo kaip sildomos grindys - silumos pasiskirstymas, pjutis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 11 07, 10:43)
Vonios patalpoje bet kuriuo atveju grindinis matyt vienintelis kuri rinkciausi  g.gif
Sildymas oratkiais net ir EE name nesuteiks tokio komforto jausmo kaip sildomos grindys - silumos pasiskirstymas, pjutis  biggrin.gif

EE name absoliuciai nesijaus skirtumo, kokiu budu sildysi. Labai mazi silumos saltiniu galingumai, todel tas pats komforto lygis ar tai grindinis ar orinis sildymas. Beje vonioje zinoma kad elektrinis grindinis sildymas nes ten tik istraukimo ortakiai ir silumos su ortakiais i vone nepritekes.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 11 06, 07:48)
Buvau N kartu, planavo jis man statyt, taciau nesutarem.  Keleta ideju panaudojau sau, sprendimu...
Man kirba dar mintis vietoj zidinio, krosni (ala Kuznecovo) pastyatyt, su konturu. Vamzdeliai isvedzioti.
Maciau varianta: sildo, picas kepa, namie jauku...  thumbup.gif
Pašnekit to bičo neteko?

Kokias idejas panaudojai?
Ir ko gi nesutaret?smile.gif
Zinau, kad sis bicas dejo langus beremius, gal matei kokia technologija buvo panaudota?
Atsakyti
Grindinis sildymas man asmeniskai yra geris ,konfortas ,kad ir nors keliais laipsniais jos siltesnes nei kambario aplinkos temperatura .Pojutis .kad ir nedidelis bet vis tiek jauciamas .
Nezinau kiek kas sygeba suinvestoti i grindis ,bet man tai primetu kolektorus aipe 400lt, 800m vamzduko X1.24lt = 992lt antgaliai ,bijau sumeluoti lyg keli simtai ,ppr vamzdis ir alkunes iki katilo 150lt... kas dar ai darbas, bet kai pats isivedziojau tai vertinu 2dx160lt=320lt. Viso apie 1900 nu smulkmenom dar tipo dirziukai ,smeiges ... apvalinant 2000lt . Del komforto sau tikrai tiek negaila smile.gif smile.gif...
Atvirai dar dabar nesisildau su SS , pakanka kas kelinta diena sukurenti burzuikoje 4-5 malkytes 30 x10x10 cm . viduje apie 20-21, bet kai sildaisi grindimis man asmeniskai pojutis fainesnis ,kai grindu temperatura 22-23 ar 24 lC o labiausiai tai patinka antrai pusiai nes amzinai susalus ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 07 lapkričio 2014 - 16:20
QUOTE(korida @ 2014 11 07, 17:19)
Grindinis sildymas man asmeniskai yra geris ,konfortas ,kad ir nors keliais laipsniais jos siltesnes nei kambario aplinkos temperatura .Pojutis .kad ir nedidelis bet vis tiek jauciamas .
Nezinau kiek kas sygeba suinvestoti i grindis ,bet man tai primetu kolektorus aipe 400lt, 800m vamzduko X1.24lt = 992lt antgaliai ,bijau sumeluoti lyg keli simtai ,ppr vamzdis ir alkunes iki katilo 150lt... kas dar ai darbas, bet kai pats isivedziojau  tai  vertinu 2dx160lt=320lt. Viso apie 1900 nu smulkmenom dar tipo dirziukai ,smeiges ... apvalinant 2000lt . Del komforto sau tikrai tiek negaila smile.gif smile.gif...
Atvirai dar dabar nesisildau su SS , pakanka kas kelinta diena sukurenti burzuikoje 4-5 malkytes 30 x10x10 cm . viduje apie 20-21, bet kai sildaisi grindimis man asmeniskai pojutis fainesnis ,kai grindu temperatura 22-23 ar 24 lC o labiausiai tai patinka  antrai pusiai  nes amzinai susalus ...

Klausimas tokis iškilo. Tokiu oru visai nesišildau, nėra poreikio nes pastoviai virš 21C laipsnio, bet tokia aukšta t be šildymo todėl, kad pastoviai, kiekvieną dieną pas mane drėgmės surinkėjas užia, tik nakčiai išjungiamas, o tai ~300W-400W pastovios šilumos šaltinis.

Pakankamai greitai įsirengsiu vėdinimą, tad drėgmės surinkėjo neliks, reiks pasišildyti, bet kaip su geoterminiu ir grindiniu tokį mažą šilumos kiekį paduoti g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 11 09, 13:29)

Pakankamai greitai įsirengsiu vėdinimą, tad drėgmės surinkėjo neliks, reiks pasišildyti, bet kaip su geoterminiu ir grindiniu tokį mažą šilumos kiekį paduoti  g.gif ?

Pasistatyt laiko relę ar taimerį ant ŠS ir įjunginėt kelioms valandoms ar kelis kartus po pusvalandį per parą?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 11 07, 17:19)
Nezinau kiek kas sygeba suinvestoti i grindis ,bet man tai primetu kolektorus aipe 400lt, 800m vamzduko X1.24lt = 992lt antgaliai ,bijau sumeluoti lyg keli simtai ,ppr vamzdis ir alkunes iki katilo 150lt... kas dar ai darbas, bet kai pats isivedziojau  tai  vertinu 2dx160lt=320lt. Viso apie 1900 nu smulkmenom dar tipo dirziukai ,smeiges ... apvalinant 2000lt . Del komforto sau tikrai tiek negaila smile.gif smile.gif...
Atvirai dar dabar nesisildau su SS , pakanka kas kelinta diena sukurenti burzuikoje 4-5 malkytes 30 x10x10 cm . viduje apie 20-21, bet kai sildaisi grindimis man asmeniskai pojutis fainesnis ,kai grindu temperatura 22-23 ar 24 lC o labiausiai tai patinka  antrai pusiai  nes amzinai susalus ...

thumbup.gif drinks_cheers.gif 100 % pritariu, tik matyt i 2k lituku nesutilpsiu ax.gif tai ir parasiau 4-5k - 2 aukstai,2 koletoriai, vamzdzio siek tiek daugiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 11 09, 21:25)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif 100 % pritariu, tik matyt i 2k lituku nesutilpsiu  ax.gif tai ir parasiau 4-5k - 2 aukstai,2 koletoriai, vamzdzio siek tiek daugiau g.gif

Dėl objektyvumo, labai, labai jau, nebrangiai jus čia viską skaičiuojate. (gal būt eco, eco variantais ir pačiam viską įsirenginėjant.) smile.gif
Atsakyti
Penktadieni isliejo grindis, tikrai panasiai kaip Koridai isejo sildomosios , nededant super duper automatiku, Tece 16mm - 650m, isivyniojau pats, 2d., bus tik pamaisymo mazgelis, o jei SS-tai ir jo nereiks...

[quote=Robertinas 125,2014 11 09, 20:07]Dėl objektyvumo, labai, labai jau, nebrangiai jus čia viską skaičiuojate. (gal būt eco, eco variantais ir pačiam viską įsirenginėjant.) smile.gif
[/quote]
Papildyta:
Siltinimo mazgu, konstruktyvo...
Nesutarem kaip visada - kainu biggrin.gif
Beremiai jo, detaliu nesidomejau, taciau butu juos sudejes (taciau persigalvojau)...

quote=Orginalus,2014 11 07, 15:04]
Kokias idejas panaudojai?
Ir ko gi nesutaret?smile.gif
Zinau, kad sis bicas dejo langus beremius, gal matei kokia technologija buvo panaudota?
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 09 lapkričio 2014 - 21:20
QUOTE(arkava @ 2014 11 09, 22:19)
Penktadieni isliejo grindis, tikrai panasiai kaip Koridai isejo sildomosios , nededant super duper automatiku, Tece 16mm - 650m, isivyniojau pats, 2d., bus tik pamaisymo mazgelis, o jei SS-tai ir jo nereiks...

Na man vien tik medžiagos "Uponor" firmos (vamzdis 20mm apie 600m, du kolektoriai po 5 ir 6 kontūrus, dvi kolektorių dėžutės ir absoliučiai jokios automatikos, nei vieno termostato) su labai didelėmis nuolaidomis kainavo apie 5000Lt. Kinietiškų vamzdžių nepirkau. Nerizikavau laidoti betone.
Atsakyti