Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(mintas @ 2014 11 05, 10:31)
Tai kainos iš vis tiesiog rėkia, kad šiais laikas EE namui neapsimoka įrenginėti ŠS, o reikia šildymą daryti vien elektra ir kelti PV ant stogo.

http://bustas.lrytas...ente-vienas.htm

Ką manote apie šio bičo šildymo sistemą? Pigus įrengimas, pigus kuras, minimali gedimų tikimybė, jokio elektros poreikio. Jei pakurt užtenka kartą paroj, tai ir komfortas nenukenčia.
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 11 05, 14:36)

Ką manote apie šio bičo šildymo sistemą? Pigus įrengimas, pigus kuras, minimali gedimų tikimybė, jokio elektros poreikio.  Jei pakurt užtenka kartą paroj,  tai ir komfortas nenukenčia.

Šis straipsnis jau aptartas Pasyvių namų temoje.

Nesigilinkim apie krosnelių tinkamumą EE namams, čia ne ta tema, bet kalbant apie komfortą, tai "kartą į dieną" nėra komfortą užtikrinanti automatika leidžianti tau mėnesiui išvykti iš namų, ir nesirūpinti tuo, kad namas neperšaltų ir iš vis, nereikalaujantis absoliučiai jokio dėmesio net planuojant kelionę mėnesiui iš namų šaltu metų laiku.

Geoterminis šildymas leidžia tau absoliučiai nesirūpinti šildymu. Programavimas užtruks tik paleidžiant sistemą, daugiau prie ŠS nagų kišti nereikės, nebent pats to norėsi.

Elektrinis šildymas taipogi suteikia tokią automatikos galimybę, apie kokią jokios malkinės šildymo sistemos savininkas negali nė pagalvoti.

Automatiniai granuliniai katilai yra per brangūs EE namui, nes ženkliai aukštesnio automatizavimo lygio sistemą galima įsirengti pigiau. EE namui sakyčiau už granulinį labiau tinka ŠS, o dar labiau tiesioginis elektrinis šildymas ir PV.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 05 lapkričio 2014 - 14:42
"Kepa" sitas bicas PN namus, analogiskus. Nzn ar perka kas. Kaina nebloga. Islaikymas pigus

QUOTE(GoldenEye @ 2014 11 05, 12:36)

Ką manote apie šio bičo šildymo sistemą? Pigus įrengimas, pigus kuras, minimali gedimų tikimybė, jokio elektros poreikio.  Jei pakurt užtenka kartą paroj,  tai ir komfortas nenukenčia.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 11 05, 15:01)
"Kepa" sitas bicas PN namus, analogiskus. Nzn ar perka kas. Kaina nebloga. Islaikymas pigus

Vievio šile?
Atsakyti
Teip

QUOTE(BangaS @ 2014 11 05, 14:09)
Vievio šile?

Atsakyti
QUOTE(mintas)
Nesigilinkim apie krosnelių tinkamumą EE namams, čia ne ta tema, bet kalbant apie komfortą, tai "kartą į dieną" nėra komfortą užtikrinanti automatika leidžianti tau mėnesiui išvykti iš namų, ir nesirūpinti tuo, kad namas neperšaltų ir iš vis, nereikalaujantis absoliučiai jokio dėmesio net planuojant kelionę mėnesiui iš namų šaltu metų laiku.

Aš labiau pasitikėčiau tepaliniu radiatoriumi, nei geoterminiu paliktu be priežiūros biggrin.gif

QUOTE(mintas)
Geoterminis šildymas leidžia tau absoliučiai nesirūpinti šildymu. Programavimas užtruks tik paleidžiant sistemą, daugiau prie ŠS nagų kišti nereikės, nebent pats to norėsi.

Absoliučiai nesirūpinti šildymu gali tik tada, kai turi belenkiek finasinių resursų. Man geoterminis nepatinka dėl poros priežasčių: brangi įranga ir sudėtinga sistema. Man tiek tas violetinis namas šildomas krosnele, tiek http://pasyvusnamas.info/ apšildomas krosnimi, imponuoja būtent sistemos paprastumu. Sistemos ant tiek paprastos, kad nėra kam gesti, ko nepasakysi apie geoterminio šildymo sistemą.

QUOTE(mintas)
Elektrinis šildymas taipogi suteikia tokią automatikos galimybę, apie kokią jokios malkinės šildymo sistemos savininkas negali nė pagalvoti. Automatiniai granuliniai katilai yra per brangūs EE namui, nes ženkliai aukštesnio automatizavimo lygio sistemą galima įsirengti pigiau. EE namui sakyčiau už granulinį labiau tinka ŠS, o dar labiau tiesioginis elektrinis šildymas ir PV.

Mane asmeniškai, EE šildymo klausimas varo į neviltį schmoll.gif PV bent jau šiai dienai yra nerimtas reiklas. Būtu šalia sklypo dujos, vesčiaus nedvejodamas. Pastaruoju metu, labai rimtai svarstau galimybę šildytis židiniu, dabar neblogu nedidelės galios kapsulių galima įsigyti.

QUOTE(arkava)

Pašnekit to bičo neteko?
Atsakyti
QUOTE(GoldenEye @ 2014 11 05, 20:19)
Aš labiau pasitikėčiau tepaliniu radiatoriumi, nei geoterminiu paliktu be priežiūros

Tepalinis radiatorius būna perkaitinamas ir išsilieja tepalai wink.gif, bet iš principo, tiesioginis šildymas elektra vienas iš patikimesnių.

Absoliučiai nesirūpinti šildymu gali tik tada, kai turi belenkiek finasinių resursų. Man geoterminis nepatinka dėl poros priežasčių: brangi įranga ir sudėtinga sistema. Man tiek tas violetinis namas šildomas krosnele, tiek http://pasyvusnamas.info/ apšildomas krosnimi, imponuoja būtent sistemos paprastumu. Sistemos ant tiek paprastos, kad nėra kam gesti, ko nepasakysi apie geoterminio šildymo sistemą.

Pasigilintum į ŠS sandarą, nerastum ten nieko sudėtingo smile.gif, o ir patikimumas, ar dažnai jūsų senelių šaldytuvas gedo? Kiek metų tarnavo? Spėju dar ir dabar dirba be minties apie galimą gedimą wink.gif. ŠS iš principo labai patikima ir ilgaamžė šildymo sistema, o vat kietu kuru kūrenami pečiai patikimi tik nuolat juos prižiūrint. Teko girdėti kad vien kaminų pravalymui tenka kviesti kaminkrėčius kartą ar net du kart į sezoną. Tokia paslauga kainuoja apie 500Lt, nepravalius labai padidėja gaisro tikimybė. Valyti reikia pastoviai ir patį katilą. Jei katilas vandeninis, reikia kontroliuoti pratekančio vandens temperatūrą, kitu atveju kondensatas suryja metalą, bet ir taip, metalas paprastai per 10 metų pradega ir reikia pirkti naują katilą.

Beje, dar vienas niuansas, vandeniniai katilai šiluma nuiminėja vandeniu, kuris stumdomas cirkuliaciniais siurbliais. Dingus elektrai, cirkuliaciniai sustoja, o degimo procesas katiluose - ne. Teko ne kartą girdėti pasakojimus, kaip tokių katilų savininkai džiaugėsi antru gyvenimu, tik per plauką nesprogus taip užkaitusiam katilui.

Kategoriškai nesutinku su teiginiu, kad kieto kuro katilai yra paprasti ir patikimi, kad reikalauja mažai priežiūros. Sakyčiau, ne tik kad labai nepatikimi, bet ir labai pavojingi tiek turtui, tiek žmonių gyvybei. Jie ir vieni dažniausių gaisrų namuose kaltininkai.

Mane asmeniškai, EE šildymo klausimas varo į neviltį  schmoll.gif  PV bent jau šiai dienai yra nerimtas reiklas. Būtu šalia sklypo dujos, vesčiaus nedvejodamas. Pastaruoju metu, labai rimtai svarstau galimybę šildytis židiniu, dabar neblogu nedidelės galios kapsulių galima įsigyti.

Pirk oro kondicionierių ir vargo nematysi. Keleriopai pigesnė investiciją už pigiausią židinį su visais pigiausiais pričendalais pradedant kaminu ir t.t., o šildymo savikaina bus vos vos didesnė nei kad šildant malkomis, plius tai tikrai priežiūros nereikalaujanti sistema. Vienareikšmiai geresnė investicija už bet kokį kieto kuro deginimo prietaisą.
Atsakyti
QUOTE(mintas)
Tepalinis radiatorius būna perkaitinamas ir išsilieja tepalai wink.gif, bet iš principo, tiesioginis šildymas elektra vienas iš patikimesnių.
Pasigilintum į ŠS sandarą, nerastum ten nieko sudėtingo smile.gif, o ir patikimumas, ar dažnai jūsų senelių šaldytuvas gedo? Kiek metų tarnavo? Spėju dar ir dabar dirba be minties apie galimą gedimą wink.gif. ŠS iš principo labai patikima ir ilgaamžė šildymo sistema, o vat kietu kuru kūrenami pečiai patikimi tik nuolat juos prižiūrint.

Tai kad šūdą šiais laikais ir begamina: http://grynas.delfi....a.d?id=64974111

QUOTE(mintas)
Kategoriškai nesutinku su teiginiu, kad kieto kuro katilai yra paprasti ir patikimi, kad reikalauja mažai priežiūros. Sakyčiau, ne tik kad labai nepatikimi, bet ir labai pavojingi tiek turtui, tiek žmonių gyvybei. Jie ir vieni dažniausių gaisrų namuose kaltininkai.

Kas ten toje krosnelėje ar krosnyje sudėtinga? smile.gif Man patinka tokie paprasti įrengimai: jokių judančių detalių, jokios elektronikos, jokio vandens... Paprasčiausia ugnis. Nuostabu.

QUOTE(mintas)
Pirk oro kondicionierių ir vargo nematysi. Keleriopai pigesnė investiciją už pigiausią židinį su visais pigiausiais pričendalais pradedant kaminu ir t.t., o šildymo savikaina bus vos vos didesnė nei kad šildant malkomis, plius tai tikrai priežiūros nereikalaujanti sistema. Vienareikšmiai geresnė investicija už bet kokį kieto kuro deginimo prietaisą.

Variantas svarstytinas, tačau ugnis kažkaip rimčiau atrodo smile.gif Bet kuriuo atveju vamzdelius grindyse išvedžiosiu.
Atsakyti
Buvau N kartu, planavo jis man statyt, taciau nesutarem. Keleta ideju panaudojau sau, sprendimu...
Man kirba dar mintis vietoj zidinio, krosni (ala Kuznecovo) pastyatyt, su konturu. Vamzdeliai isvedzioti.
Maciau varianta: sildo, picas kepa, namie jauku... thumbup.gif

Pašnekit to bičo neteko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 06 lapkričio 2014 - 07:53
QUOTE(arkava)
Buvau N kartu, planavo jis man statyt, taciau nesutarem. Keleta ideju panaudojau sau, sprendimu...

Negi visur langus susitatei nevarstomus/berėmius? biggrin.gif Ar jis visuos tuos namus tokius ir kepa - langai be rėmų, šildymas krosnele... Nuo tos krosnelės jam ten patalpos neperkaista?

QUOTE(arkava)
Man kirba dar mintis vietoj zidinio, krosni (ala Kuznecovo) pastyatyt, su konturu. Vamzdeliai isvedzioti. Maciau varianta: sildo, picas kepa, namie jauku...  thumbup.gif

Krosnis ir taip apšildytų visą namą, o sumanymas dar per vandens kontūrą ir grindis šildyt g.gif nemanau kad būtų protingas sprendimas. Nebent karšto vandens ruošimui panaudot.
Atsakyti
Mano su remais, tik keli - nevarstomi. smile.gif
Atviroj erdvej krosnis - idalu, taciau tolimesniems kambariams - reikia kazka galvot, ortakiu kokius. Bet greiciausiai bus zidinys su konturu+ oras/vanduo (ateity).
Karstas H2O- nuo stogo, kolektoriaus

QUOTE(GoldenEye @ 2014 11 06, 10:27)
Krosnis ir taip apšildytų visą namą, o sumanymas dar per vandens kontūrą ir grindis šildyt  g.gif nemanau kad būtų protingas sprendimas. Nebent karšto vandens ruošimui panaudot.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 11 03, 15:13)

Taip, jei jau investuoti į PV, tai daugiau į jokią šildymo sistemą, na nebent dar kokįą pigią kondiškę, gal dar ir galima būtų, kad minimizuoti energijos poreikį šildymui, bet čia jau atskirai žiūrėti reikėtų.

Kai turi sildomas grindis tai gali ir PV ir SS siurbli pasijungti - pziuri kuris vairantas priimtinesnis ir pirmyn, o kai elektrinis kilimelis grindyse - geo SS jau nelabai g.gif Taigi vis tik investicija i grindu sildyma (kazkur apie 4-5 k lituku) matyt verta daryti bigsmile.gif
Atsakyti