Įkraunama...
Įkraunama...

Geoterminis šildymas - 11 tema

QUOTE(Milao @ 2014 11 01, 15:39)
Jau buvau minėjęs, kad Restoje dalyvavo žmogus, tvirtinęs, kad gaminti elektrą iš saulės ir ją naudoti vandens šildymui yra pigiau nei naudoti analogiško našumo saulės kolektorių sistemą. Jo produktas buvo teno valdiklis (tiesa nelabai supratau kam tenui reikalingas valdiklis). Logikos yra. Juk foto elementai kuo šalčiau, tuo efektyviau dirba. Minimaliai dirba net nuo mėnulio šviesos. Tik lygino ko gero su pačiais brangiausiais kolektoriais. Paieškojus, manau kolektorius vis tiek pigiau gausis susidėti. Bet ateitis vis tiek foto elementams priklauso, dėl paprastesnės instaliacijos, lankstumo ir mažėjančių foto elementų kainų.

Yra dabar įvairių nebrangių laisvai komplektuojamų ir laisvai programuojamų valdiklių (pvz. arduino, raspberry), todėl valdiklis teno valdymui lyginant su fotoelementų plokščių ir inverterio kaina praktiškai nieko nekainuoja.
Atsakyti
Na jei kam idomus mano spalio menesio islaidos isldymui smile.gif

Stogas 30 NEPS, sienos 20 NEPS, grindys 25 EPS, langai 3 stiklu. Plotas 95m2

spalis - 106kW - 50,24 Lt

SS dirba minimaliu rezimu, paduodamas i grindis +20, viduj maziau +18 nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 01 lapkričio 2014 - 15:06
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 11 01, 16:03)
Na jei kam idomus mano spalio menesio islaidos isldymui smile.gif

Stogas 30 NEPS, sienos 20 NEPS, grindys 25 EPS, langai 3 stiklu. Plotas 95m2

spalis - 106kW - 50,24 Lt

SS dirba minimaliu rezimu, paduodamas i grindis +20, viduj maziau +18 nebuvo.

O negalit pateikti, kai vidaus temperatūra bus normali t.y. +20-21 ir name gyvens šeima t.y. su jūsų SS bus ruošiamas karštas vanduo? Bus objektyvesnis duomenų pateikimas.

Aš galiu irgi pateikti savo spalio menesio išlaidas šildymui ir karšto vandens ruošimui. Namas 270m2, stogas 35 vata, sienos 15 NEPS, rūsio grindys 10 EPS, cokolis 12 EPS, langai 3 stiklų.
Spalis 60,24 Lt už dujas karštam vandeniui. Namo dar nešildau, nes vidaus temperatūra nebuvo nukritus žemiau +20. Kartais pakūrenu židinuką (oras nuo jo paskirstomas pasyviai po visą namą). Name nuolatos gyvena 4 asmenys. Vandens netaupom. Namas B energetinio efektyvumo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 01 lapkričio 2014 - 15:45
QUOTE(Pupcis @ 2014 11 01, 15:44)
O negalit pateikti, kai vidaus temperatūra bus normali t.y. +20-21 ir name gyvens šeima t.y. su jūsų SS bus ruošiamas karštas vanduo? Bus objektyvesnis duomenų pateikimas.

Galiu ir nerasyt, jei kam bus idomu galit klaust per AZ vistiek fiksuosiu smile.gif tongue.gif
Atsakyti
Pateiksiu ir as statistikos uz spali.
Rastinis namas su mansarda, 190m2, nesiltintos sienos is 20cm pusies rastu, grindis EPS 15cm , stogas vata 25cm, 3 stiklu paketai, dideli vitrininiai langai i pietu puse.
Nibe F1245 12kW, pavirsinis kolektorius, grindinis+radiatorinis sildymas. Statistika uz spalio men:
veikimo laikas 42 val. (tame tarpe integruotas 180L boileris 6val.)
isijungimu skaicius 272
Elektros suvartojimas 309 kWh
Vidutine menesio kambario temperatura pirmame aukste 22,0 (duru niekur nera)
Vidutine menesio lauko temperatura 7,4
Uzfiksuota maziausia paduodamo surymo temperatura menesio pradziai 12,3, griztamo 8,0
Uzfiksuota maziausia paduodamo surymo temperatura menesio pabaigai 8,3; griztamo 4,0
Ir dar vaizdine priemone
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bingo: 01 lapkričio 2014 - 16:59
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 11 01, 17:06)
Galiu ir nerasyt, jei kam bus idomu galit klaust per AZ vistiek fiksuosiu smile.gif tongue.gif

Jei vienam veikejui nepatiko,tai nereiskia kad kitiem neidomu . 4u.gif Kaip suprantu jau pas jus namas prisiles ir sildosi pastoviu tempu ? Nes pradinis pajungimas kaip isivaizduoju suvalgo nemazai kol isyla namas. Man pirma para tai 80 KW suede.. Tiesa siurblys dar buvo tik pajungtas ir nereguliuotas..
Dabar viskas uzsukta pas mane..
Tiesa pas mane 200 m2 sildomo ploto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 01 lapkričio 2014 - 16:54
QUOTE(biesas66 @ 2014 11 01, 17:52)
Jei vienam veikejui nepatiko,tai nereiskia kad kitiem neidomu . 4u.gif

Ar normali vidaus temp. +18 ? Galbūt kai kurie besilankantys skaitytojai renka statistiką, kad vėliau nuspręstų, kiek išleisti pinigų namo šiltinimo medžiagoms. Namas turi būti gyvenamas ir temperatūra šiuo metų laiku jame +20 - 21. Va tada bus idomu visiems, kokios išlaidos šildymui.
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2014 11 01, 18:29)
Ar normali vidaus temp. +18 ? Galbūt kai kurie besilankantys skaitytojai renka statistiką, kad vėliau nuspręstų, kiek išleisti pinigų namo šiltinimo medžiagoms. Namas turi būti gyvenamas ir temperatūra šiuo metų laiku jame +20 - 21. Va tada bus idomu visiems, kokios išlaidos šildymui.

Is pavydo nepazaliuokit,gerai ? 4u.gif
Kiek zmoniu,tiek poreikiu. Pvz. mano zmonai 25 laipsniai yra norma.. doh.gif
Kas rinks info,tas perskaitys visa tema ir supras kad pas Kristinka dar statybos o ir vanduo dar nesildomas 😁
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 11 01, 16:52)
Jei vienam veikejui nepatiko,tai nereiskia kad kitiem neidomu . 4u.gif  Kaip suprantu jau pas jus namas prisiles ir sildosi pastoviu tempu ?  Nes pradinis pajungimas kaip isivaizduoju suvalgo nemazai kol isyla namas. Man pirma para tai 80 KW suede.. Tiesa siurblys dar buvo tik pajungtas ir nereguliuotas..
Dabar viskas uzsukta pas mane..
Tiesa pas mane 200 m2 sildomo ploto.

Taip prisilo ir sildau pastoviai, pirma para buvo 26kW.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 11 01, 18:52)
Is pavydo nepazaliuokit,gerai ?  4u.gif
Kas rinks info,tas perskaitys visa tema ir supras kad pas Kristinka dar statybos  o ir vanduo dar nesildomas 😁

suprantu kad zmones skirtingi, bet turiu pastebeti, kad komfortiskam gyvenimui, tai net ir 20 yra mazai. Miegui tai taip, uztenka ir 18, gal net kokybiskesnis miegas buna. Pas mane siuo metu 20 silumos, tai norisi megztuka uzsimest, kojom irgi vesoka. Ir nors skaiciau, kad prie grindinio sildymo temperatura gali buti 1-2 laispniais zemesne ir jausies taip paciai komfortiskai, nei kad butu radiatorinis sildymas, bet is asmeninio pastebejimo to negaleciau patvirtinti. Sitas teiginys gal butu teisybe, jei sildymas vyktu nuolatos, bet dabar gi isijungimai ir silto vandens cirkuliacija grindyse vyksta periodiskai, o ne nuolatinai.
Atsakyti
KRISTINKA, PUPCIS, BINGO, labai labai aciu uz vertinga informacija, viskas viskas labai domina 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Na, jei viskas sklandziai tai ir mes apie lapkricio viduri pradesim rausimo darbus. Visa informacija (gera ar bloga) pateiksime cia smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 11 01, 18:52)
Is pavydo nepazaliuokit,gerai ?  4u.gif
Kas rinks info,tas perskaitys visa tema ir supras kad pas Kristinka dar statybos  o ir vanduo dar nesildomas ��

Nepavydžiu nė kiek. +18 viduje ir šildomas plotas apie 100m2, karštas vanduo neruošiamas..., čia ir su dujom šildantis 50lt kainuos šiuo metų laiku.

Aš, pvz. neturiu gyvenime laiko skaityti supermamų "rašinėlių". Manau, dauguma taip pat. Todėl geriau apibūdinti realią situaciją, o ne viešai džiaugtis maža sąskaita. Kai bus namas gyvenamas, tada ir rašykit išlaikymo išlaidas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 01 lapkričio 2014 - 22:06