Auksyt, jei tas kastikas toks ispjaustinetas, tai jis turi buti storesnes skardeles (manau tavojo 0,5 tinkama), o paprastam gali buti ir 0.3. Tikrai lengviau su 999 sidabro uzsispaudzia.
Aš klijavau su šitais. Ten lyg oniksas. Kažkoks kabošonas juodas.
Kastikas Na kad taip ir vadinasi tas apvadėlis, iškart aišku, apie ką kalba Iš RS kalbos atėjo tas žodis
Man kažkaip įkalta į galvą, kad akmenų klijuoti negalima. Nes jei reikėtų papuošalą tvarkyti, turi būti galimybė išstumti akmenį, kad galima būtų atlikti, pvz., litavimo darbus. Na bet čia individualus požiūris
Kaip gerai, kad turiu laisvų šventinių dienų, galima "kapstytis" prie savo geležėliu
Man kažkaip įkalta į galvą, kad akmenų klijuoti negalima. Nes jei reikėtų papuošalą tvarkyti, turi būti galimybė išstumti akmenį, kad galima būtų atlikti, pvz., litavimo darbus. Na bet čia individualus požiūris
Kaip gerai, kad turiu laisvų šventinių dienų, galima "kapstytis" prie savo geležėliu
QUOTE(Auksyte @ 2014 12 29, 19:01)
Kastikas Na kad taip ir vadinasi tas apvadėlis, iškart aišku, apie ką kalba Iš RS kalbos atėjo tas žodis
Mano destytojas kazkada sake, kad gali klijuoti, gali neklijuoti, bet tikri juvelyrai kliju nenaudoja, cia kaip profesionalumo ir garbes reikalas
Mano žiedo atveju Aš negarbinga ciocė
QUOTE(karalievna. @ 2014 12 29, 22:14)
Mano destytojas kazkada sake, kad gali klijuoti, gali neklijuoti, bet tikri juvelyrai kliju nenaudoja, cia kaip profesionalumo ir garbes reikalas
Mano dėstytojai tą patį sakė, ir net tais pačiais žodžiais
Bet nu siaubas.. Praradusi visus įgūdžius, visai... Mano didžiausias "kryžius" litavimas. Vis dar laimės dalykas - pasiseks iš pirmo karto ar ne. Va dabar pamėginau kastiką prilituoti prie pagrindo, tvarkingai viską pasiruošiau, viską. Kaitinu iš apačios, pasukioju, patolinu, paartinu. Lyg ir gerai pakaitinu. Nu ir ką? Boroksas gražiai pabalo, lydmetalis pasimuistė... ir... nė krust, stovi kaip suakmenėję, nė nesiruošia lydytis
Papildyta:
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2014 12 29, 22:35)
Ai, aš manau, nereikia čia "parintis", na paklijavai, ir ką?
QUOTE(Auksyte @ 2014 12 29, 21:41)
Nėmaž nesiparinu Manęs niekas nemokino, todėl darau ką noriu ir galvos nesuku
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2014 12 29, 20:35)
Papildyta:
QUOTE(Auksyte @ 2014 12 29, 20:41)
Mano dėstytojai tą patį sakė, ir net tais pačiais žodžiais
Bet nu siaubas.. Praradusi visus įgūdžius, visai... Mano didžiausias "kryžius" litavimas. Vis dar laimės dalykas - pasiseks iš pirmo karto ar ne. Va dabar pamėginau kastiką prilituoti prie pagrindo, tvarkingai viską pasiruošiau, viską. Kaitinu iš apačios, pasukioju, patolinu, paartinu. Lyg ir gerai pakaitinu. Nu ir ką? Boroksas gražiai pabalo, lydmetalis pasimuistė... ir... nė krust, stovi kaip suakmenėję, nė nesiruošia lydytis
Tokiu atveju pasinuodyk save, kaip as kad darau - griebiu pirstais borokso (lygtais) miltelius ir barstau ant lituojamos vietos.
Nezinau, visai esu glusa ant tu labai protingu telefonu. Auskarus pries kaledas nufotkinau, sian galvojau issiusiu i savo emaila, kad cia ideciau. Tipo issiunciau, o emailas tuscias
O as tokio telefono net neturiu Nu ka darysi, bent jau ne viena glusa
Tik kad auskaru neparodai nieko gero
Žvaigždėta*, is kur tie klijai? Geri?
As nors ir stengiuosi buti apytikre juvelyre, bet kartais kliju prireikia. Siaip tai akmeni dazniausisi islupti galima ir is kliju. o va dirbdama su gintaru be ju vis tiek neapsieinu, o ji ir islupti sunkiau.
Tik kad auskaru neparodai nieko gero
Žvaigždėta*, is kur tie klijai? Geri?
As nors ir stengiuosi buti apytikre juvelyre, bet kartais kliju prireikia. Siaip tai akmeni dazniausisi islupti galima ir is kliju. o va dirbdama su gintaru be ju vis tiek neapsieinu, o ji ir islupti sunkiau.
Ir aš neturiu tokio telefono
Gintarui klijų reikia, kai jie tvirtinami ant tipo tokio štifto (ar kaip pavadinti)? Na, kai įgrežiamas gintaras ir įmontuojamas strypelis. Niekada nesu taip dariusi. O kokius tada klijus reikia naudoti? Jie juk ir skaidrūs turi būti ir ne trapūs...
Šiaip, smagu būtų su gintaru, juolab turiu jo iš senų laikų ne mažai
Papildyta:
Naudoju skystą boroksą, bet prisiminiau, kad dar turiu ir milteliais. Jam gal 20 metų, bet gal negenda tokie dalykai?
Laukiam, laukiam auskariukų nuotraukos
Gintarui klijų reikia, kai jie tvirtinami ant tipo tokio štifto (ar kaip pavadinti)? Na, kai įgrežiamas gintaras ir įmontuojamas strypelis. Niekada nesu taip dariusi. O kokius tada klijus reikia naudoti? Jie juk ir skaidrūs turi būti ir ne trapūs...
Šiaip, smagu būtų su gintaru, juolab turiu jo iš senų laikų ne mažai
Papildyta:
QUOTE(karalievna. @ 2014 12 30, 02:48)
Tokiu atveju pasinuodyk save, kaip as kad darau - griebiu pirstais borokso (lygtais) miltelius ir barstau ant lituojamos vietos.
Naudoju skystą boroksą, bet prisiminiau, kad dar turiu ir milteliais. Jam gal 20 metų, bet gal negenda tokie dalykai?
Laukiam, laukiam auskariukų nuotraukos
Taip- isgrezi ir iklijuoji strypiuka. Na tipo tikri juvelyrai sako, kad butinai reikia dvikomponenciu. Bet tie , kurie sako daugiau is teorijos, o ne praktikos. Bandziau daug, bet man labiau patiko super glue (cia jau is gausybes reikia atsirinkti, kurie is ju labiau prie sirdies, akies ir rankos ), labiausiai del paprastesnio naudojimo ir greito stingimo. O su dvikomponenciais ir uzsiknisti galima. Be to mano nuomone sustiprino ir patyres gintaro meistras .
Na taip, super glue - visiems gyvenimo atvejams Tiesą sakant, man jie klijų-klijai
Kažkada kažkam reikėjo dvikomponenčių, bet kai perskaičiau instrukciją, tai atšoko fantazija... Ten labai sudėtingas matavimas jų
Kažkada kažkam reikėjo dvikomponenčių, bet kai perskaičiau instrukciją, tai atšoko fantazija... Ten labai sudėtingas matavimas jų