Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

Mur, kelis kartus atsiprasinejau, kad tik tinkamai suprastumet . Rasiau be jokios pasaipos , bet daznai rasytine kalba ne taip suprantama. Apgailestauju... Tarp eiluciu turejau omenyje, kad , jei patinka, tiesiog ir eikit i tuos kursus (na juk net ir hobiams daug pinigeliu isleidziama ) , bet neplanuokit taip i prieki. Per laika susipirksit , ko reikes, juk nesusikrausit viso arsenalo (ko daznai net neprireikia) is karto ax.gif Senoveje ( yratokiu ir siais laikais ) zmones sedevrus kure su primityviausiais irankiais, tai reiskia ne irankiuose esme, dauguma ju tik patogumui smile.gif .

O Jusu klausimas tikrai neimanomas atsakyti, todel Ortija teisingai nurode parduotuve, kurioje galit kainas paziureti . Ziurint, ka ruosiates daryti. Dabar labai daug furnituros galima gatavos nusipirkti, tai jau tie jos gaminimo irankiai nebutini .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 03 kovo 2016 - 22:53
QUOTE(naca @ 2016 03 03, 23:38)
Mur, kelis kartus atsiprasinejau, kad tik tinkamai suprastumet . Rasiau be jokios pasaipos , bet daznai rasytine kalba ne taip suprantama. Apgailestauju... Tarp eiluciu turejau omenyje, kad , jei patinka, tiesiog ir eikit i tuos kursus (na juk net ir hobiams daug pinigeliu isleidziama ) , bet neplanuokit taip i prieki.  Per laika susipirksit , ko reikes, juk nesusikrausit viso arsenalo (ko daznai net neprireikia)  is karto ax.gif Senoveje ( yratokiu ir siais laikais ) zmones sedevrus kure su primityviausiais irankiais, tai reiskia ne irankiuose esme, dauguma ju tik patogumui  smile.gif .

O Jusu klausimas tikrai neimanomas atsakyti, todel Ortija teisingai nurode parduotuve, kurioje galit kainas paziureti . Ziurint, ka ruosiates daryti. Dabar labai daug furnituros galima gatavos nusipirkti, tai jau tie jos gaminimo irankiai nebutini .

Butu cia facebookas paspausciau tau LIKE, labai teisingai parasyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mur @ 2016 03 03, 11:03)
Tai kaip suprantu, rimtai žiūrėti nereikia, geriausia gimti su juvelyro įrašu kaktoje  rolleyes.gif Ką aš ten skaičiau apie fb grupę??? Ai, tiek to  biggrin.gif Gerų jums darbų, nors šiek tiek pavyko atgaivinti jūsų temą...

Juvelyrikos yra daug sričių, gal pirmiausisiai reikėtų isiaiškinti kokia sritis juvelyrikoje jus domintų, pvz.emalė ar kita. Nuo to ir priklauso kiek kokių įrankių norėtumėte. Tikriausiai emalės technikai ar kokio kalinėnėjimo, graviravimo , tikriausiai būtų nedidelės išlaidos įrangai. Mokytis galima būtų ir pas mano mokytoją, jis priima mokinukus
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2016 03 08, 11:59)
Juvelyrikos yra daug sričių, gal pirmiausisiai reikėtų isiaiškinti kokia sritis juvelyrikoje jus domintų, pvz.emalė ar kita. Nuo to ir priklauso kiek kokių įrankių norėtumėte. Tikriausiai emalės technikai ar kokio kalinėnėjimo, graviravimo , tikriausiai būtų nedidelės išlaidos įrangai. Mokytis galima būtų ir pas mano mokytoją, jis priima mokinukus

aR tas mokytojas Vilniuje ?
Atsakyti
QUOTE(Ortija @ 2016 03 08, 19:57)
aR tas mokytojas Vilniuje ?

taip
Atsakyti
Sveiki, nežinau ar šitoj temoj klausiu - bet gal kas galite Vilniuje pasiūlyti (ar apsiimti) kas galėtų įdėti kokio pusbrangio akmens akutę į sidabrinį žiedą? Įsideda gan paprastai - įsistato ir prisispaudžia užlenktais papuošimo dantukais. Įsidėčiau ir pati, bet reikėtų kad kas nušlifuotų iki atitinkamo dydžio akmenuką
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 09 kovo 2016 - 14:00
Zuiki5, jei akmenuka slifuoti, tai nera taip jau paprasta. Tikrai ne visi juvelyrai tures iranga. Ten turbut briaunuotas akmenukas turi buti? Geriau jau raskit tinkamo dydzio akmenuka ar stikliuka ir isistatykit arba prasykit, kad istatytu tinkanti.

Gal idekit foto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 09 kovo 2016 - 16:16
QUOTE(dita0506 @ 2016 03 09, 08:42)

Pas mane dar yra 2 denos savaiteje laisvos. jei domina gali rasyt AZ.
Vilnius
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2016 03 09, 18:14)
Zuiki5, jei akmenuka slifuoti, tai nera taip jau paprasta. Tikrai ne visi juvelyrai tures iranga. Ten turbut briaunuotas akmenukas turi buti? Geriau jau raskit tinkamo dydzio akmenuka ar stikliuka ir isistatykit arba prasykit, kad istatytu tinkanti.

Gal idekit foto?

Buvo briaunotas, bet tiktų ir lygus. Foto dabar neturiu, bet iš principo panašu kaip garsusis karališkas sužadėtuvių žiedas biggrin.gif žiedas
Aišku, tik ne toks prabangus tongue.gif bet va tokie dantukai apblėbia, o pagrinde yra 12x7mm atviras ovalas, į kurį turėtų įsistatyti...
Atsakyti
Na tokio nerasit, kad padarytu, nuslifuotu, nebent daug moketi pasiryzusi. Paprasciau buna su kabosonais https://www.google.l...KHUy6ASsQsAQIIA
. Bet dar paprasciau yra parsisiusti reikiamo dyzio is ebay ar is kitur wink.gif ?

http://www.ebay.com/...mstone cut oval

Bet gal as ne taip supratau- atviras ovalas tai tas lovelis akmeniui istatyti? Tada tiks butent kabosonas ax.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 10 kovo 2016 - 17:20
QUOTE(Mur @ 2016 03 01, 00:07)
Sveiki  4u.gif
Kiek kainuotų pasiruošti sau rimtą darbo vietą su kokybiškais įrankiais? Neturiu supratimo, kiek vietos tam reikėtų skirti?
Žodžiu, esu visai žalia, bet turiu labai didelį norą  smile.gif

Mano patarimas būtų toks - darai ir žiūri, kokio įrankio, medžiagų trūksta. Taip po truputį pildaisi savo įrankių/medžiagų bazę. Nors gyvenu Vilniuje, Lietuvoje parduotuvėje pirkau tik dildę, brenerį (degiklį) ir dar kelias smulkmenas. Čia per daug brangu. Visa kita susiradau Ebay, Aliexpress, cooksongold - vacus, Dremelį, replutes, pjūkliukus, medžiagas... Dar kažką susirankiojau pas tėvuką sandėliuke, pvz., plaktuką. Dar kažką pasigaminau pati ar su vyro pagalba, pvz., priekalą.
O vietos... Mano dirbtuvėlė, kaip minėjau 2m x 1,80m. Gal kažkam mažoka, bet dirbtasi smagiai smile.gif Stalą persidariau iš virtuvinio, pakėlėme ant papildomų metalinių kojyčių iš Senukų. Žodžiu, nereikia skubėti leisti pinigėlių. Tikrai daug ką galima pritaikyti iš aplinkos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(uzikas @ 2016 03 10, 02:05)
Pas mane dar yra 2 denos savaiteje laisvos. jei domina gali rasyt AZ.
Vilnius

Gal viena iš tų dienų yra šeštadienis?.. ax.gif Jei rimtai, man reikalinga išmokti statyti facetuotus akmenis - į uždarą kastą, ant krapaniukų ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Auksyte @ 2016 03 16, 00:37)
Mano patarimas būtų toks - darai ir žiūri, kokio įrankio, medžiagų trūksta. Taip po truputį pildaisi savo įrankių/medžiagų bazę. Nors gyvenu Vilniuje, Lietuvoje parduotuvėje pirkau tik dildę, brenerį (degiklį) ir dar kelias smulkmenas. Čia per daug brangu. Visa kita susiradau Ebay, Aliexpress, cooksongold - vacus, Dremelį, replutes, pjūkliukus, medžiagas... Dar kažką susirankiojau pas tėvuką sandėliuke, pvz., plaktuką. Dar kažką pasigaminau pati ar su vyro pagalba, pvz., priekalą.
O vietos... Mano dirbtuvėlė, kaip minėjau 2m x 1,80m. Gal kažkam mažoka, bet dirbtasi smagiai smile.gif Stalą persidariau iš virtuvinio, pakėlėme ant papildomų metalinių kojyčių iš Senukų. Žodžiu, nereikia skubėti leisti pinigėlių. Tikrai daug ką galima pritaikyti iš aplinkos smile.gif
Papildyta:

Gal viena iš tų dienų yra šeštadienis?..  ax.gif Jei rimtai, man reikalinga išmokti statyti facetuotus akmenis - į uždarą kastą, ant krapaniukų ir pan.

Deja šeštadieniais nedirbu. O akmenukus statyti tai galėčiau pamokint, o po to kai jau žinai kaip tai daryt belieka tik praktika ir dar kartą praktika smile.gif
Atsakyti