QUOTE(netobula @ 2014 10 22, 11:16)
Sveikatytės
Matyt, vaikučiai vienas nuo kito užsikrečia...
Mamos, o kaip matuojate temperatūrą? Turiu gyvsidabrinį, paprastą elektroninį ir tą nuotolinį termometrus. Bet visa šita amunicija nepadeda, kai reikia temperatūrą matuoti - elektroninis apskritai pieno riebumą rodo, nuotolinis kartais rodo per daug arba per mažai (skirtumas 0.5 laipsnio...), geriausia gyvsidabrinis, bet tenka užpakaliuke matuoti, nes pažastyje niekaip nė minutės neišbūna net laikoma ir užiminėjama - tai surenku savo gražiausius karolius, kurių šiaip negauna, įduodu ir matuoju
Bet kuo toliau, tuo sunkiau darosi...
Aš matuoju su elektroniniu. Tai pasisodinu mažę ant kelių, įsijungiam kokį filmuką ar dainelę, tai šiaip ne taip išsėdim kokias 3- 4 min. ir pamatuoju pažastuke. Kiek tikrinau ant savęs (iš pradžių pasimatuodavau su elektroniniu, paskui su gyvsidabriniu) tai paklaida 0,1- 0,2 laipsnio
Matyt geras papuolė, nes nemažai kas sako, kad tie elektroniniai pieno riebumą rodo... O su nuotoliniu tai kai neturiu, tai ir nematuoju
Tiesa praeitą žiemą per ligų sezoną galvojau, kad reikėtų nusipirkt, bet paskui persigalvojau. Teko su mažąja ligoninėj pagulėt (na turėjom šiokių tokių bėdelių), tai reikėjo kas dvi valandas temperatūrą matuot ir registruot. Aš matuodavau su savo elektroniniu, o ryte ir vakare sesutės dar ateidavo pamatuot su tuo nuotoliniu ir jo parodymai visada skirdavosi net iki 1 laipsnio. Paskui su viena sesute pakalbėjom, tai ji sakė, kad tie nuotoliniai gerai parodo tik idealiomis sąlygomis, t.y. kai vaikas nesuprakaitavęs, ramiai sėdi ir nesimuisto, jeigu verkia irgi nesąmones tada rodo... Na žodžiu nusprendžiau, kad neverta jo pirkti. Juk nematuojam tempos sveikam vaikui, dažniausiai matuojam kai vaikas serga, o sergantis vaikas dažnai būna ir suprakaitavęs, ir verkia dažniau, tai man kol kas geriausias variantas tas elektroninis.