Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(shypsenyte @ 2014 11 17, 18:18)
Viena vakara vaziuodama is darbo troleibuse nugirdau pokalbi dvieju moteru. Viena dirba pakaitine sodroj ir jau kelis kartus bande patekti i vt vieta pensiju skyriuje ir deja nesekmingai. Is jos pasakojimo supratau, kad jie jau turi visada zmogu:) Ir siaip teko girdeti, kad i sodra ar savivaldybe labai mazai sansu pakliuti..

Paskaitai tokius post'us ir nusvyra rankos kam nors ruoštis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Positive* @ 2014 11 17, 20:54)
Paskaitai tokius post'us ir nusvyra rankos kam nors ruoštis  doh.gif

Tik nenuleiskit ranku,zinokit daznai buna ir ten dirbantys per gerai vertina savo zinias,ateina nepasiruose,todel jei ten dirba tai dar nereiskia,kad laimes. Aisku kada jau yra pazintys ir ateinama i konkursa jau zinant,kad bus laimeta,tai visai kita kalba,bet bent jau as kadangi einu tik i viena sriti,mokausi tik ta sriti,tai tikiuosi greitai pasiseks man,man gaila tik del vieno,kad konkursai vyksta labai jau negreitai,nusibosta laukt smile.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri žinosite ...
Jeigu esu vaiko auginimo atostogose ir jų metu dalyvauju konkurse į VT ir jį laimiu, ar būtina nutraukti vaiko auginimo atostogas? ar galima pradėti dirbti ir pasibaigus vaiko auginimo atostogoms, t.y. nukelti priėmimo terminą pvz. 3 mėn. ar daugiau?
Atsakyti
"Konkursą laimėjęs pretendentas priimamas į pareigas 15-tą darbo dieną nuo konkurso pabaigos. Konkursą laimėjusio pretendento ir valstybės tarnautoją į pareigas priimančio asmens susitarimu šis terminas gali būti sutrumpintas arba pratęstas."

Čia VTD puslapio apie konkurso organizavimą, šiaip tai turėtumėt tai būti perskaitę.
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2014 11 20, 10:51)
"Konkursą laimėjęs pretendentas priimamas į pareigas 15-tą darbo dieną nuo konkurso pabaigos. Konkursą laimėjusio pretendento ir valstybės tarnautoją į pareigas priimančio asmens susitarimu šis terminas gali būti sutrumpintas arba pratęstas."

Čia VTD puslapio apie konkurso organizavimą, šiaip tai turėtumėt tai būti perskaitę.

Skaičiau ir net į VTD pasiskambinau, nes norėjau pasitikslinti, kiek tas "susitarimu" gali užtrukti, ar lauks manęs pvz kokius 3 mėn smile.gif bet pasirodo šis terminas niekur ir neapibrėžtas daugiau smile.gif ir dar VTD bent jau tel. paaiškino, kad tokiu atveju nieks nedraudžia įsidarbint ir iš karto parašyt prašymą vaiko auginimo atostogoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murinka: 20 lapkričio 2014 - 16:20
Ko gero čia viskas priklausys nuo įdarbinančio asmens-jei jam reikės darbuotojo tuoj pat, jis nesutiks laukt.
Na bet kokiu atveju dalyvauti konkurse reikia, juk blogiau nebus.
Atsakyti
QUOTE(shypsenyte @ 2014 11 17, 19:18)
Viena vakara vaziuodama is darbo troleibuse nugirdau pokalbi dvieju moteru. Viena dirba pakaitine sodroj ir jau kelis kartus bande patekti i vt vieta pensiju skyriuje ir deja nesekmingai. Is jos pasakojimo supratau, kad jie jau turi visada zmogu:) Ir siaip teko girdeti, kad i sodra ar savivaldybe labai mazai sansu pakliuti..

Tai pletkų lygio informacija. Mano draugė, kuri neturi jokių pažįstamų, nebuvo "pažadėtų vietų", šį mėn. laimėjo konkursą į valstybės tarnybą būtent Sodroje. Ėjo ne pirmą kartą (tik nepamenu kelintą... 3 ar 4).
Papildyta:
QUOTE(egleegle3002 @ 2014 11 21, 14:06)
Ko gero čia viskas priklausys nuo įdarbinančio asmens-jei jam reikės darbuotojo tuoj pat, jis nesutiks laukt.
Na bet kokiu atveju dalyvauti konkurse reikia, juk blogiau nebus.

Aš manau vistiek, kad nelauks... Paprastai jeigu skelbia konkursą, tai žmogaus reikia artimiausiu metu, o ne kažkada po atostogų.
Atsakyti
Laba diena,

Gavau informaciją, kad esu kviečiama į pokalbį: į skirtingas įstaigas tą pačią dieną, tik valandos skirtingos doh.gif Po pusvalandžio gavau dar vieną laišką, kad vienoje įstaigoje esu kviečiama pokalbiui kitą dieną g.gif Tikriausiai reiktų vadovautis paskutine informacija g.gif
Norėčiau sužinoti, kiek maždaug užtrunka pokalbiai? Ar reikia laukti, kol visi pabaigs kalbėti? Kada informuoja, kurį kandidatą pasirinko?

Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif na, vakar ir aš išlaikiau bendrųjų gebėjimo testą thumbup.gif iš pirmo karto smile.gif tai va, toms kas nelaikė, galiu pasakyt, kad gerai susiplanuokit pirmos dalies laiką.. Nes tos valandos nėra jau taip ir daug. O paskutinieji 16 klausimų yra iš skaičių sekų ir figūrų, kas tikrai reikalauja nemažai laiko, o jei per daug laiko būsit sugaišusios prie ankstesnių klausimų.. Na pačios suprantat doh.gif

O antra dalis labai lengva. Tiek daug skaičiau, viską žinojau, o praktiškai nieko iš to nereikėjo ax.gif na, bet dabar jau bent jau jaučiuosi kompetentinga tais klausimais biggrin.gif

Tai va, mokiausi iš valstybestarnyba.com. Geras puslapis, jei ne jis, turbūt pirmosios testo dalies išlaikiu nebūčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupa* @ 2014 11 22, 15:26)
Laba diena,

Gavau informaciją, kad esu kviečiama į pokalbį: į skirtingas įstaigas tą pačią dieną, tik valandos skirtingos  doh.gif  Po pusvalandžio gavau dar vieną laišką, kad vienoje įstaigoje esu kviečiama pokalbiui kitą dieną  g.gif Tikriausiai reiktų vadovautis paskutine informacija  g.gif
Norėčiau sužinoti, kiek maždaug užtrunka pokalbiai? Ar reikia laukti, kol visi pabaigs kalbėti? Kada informuoja, kurį kandidatą pasirinko?

Ačiū už atsakymus  4u.gif

na ivairiai pokalbiai uztrunka, jei nieko nezinosit tai greit iseisit biggrin.gif o jei atsakinesit, jei dar bus kokia praktine uzduotis tai uztruksit kokias 10-15min tikrai. As kiek dalyvavau, visada budavo rezultatai susumuojami po visu kandidatu pokalbiu, tada pasikvieciami visi kandidatai ir yra pasakoma, kas kiek balu surinko ir kas laimejo. Keli dalyviai yra iseje net nelauke rezultatu, bet jie ir neuztruko labai ilgai pokalbyje, tai turbut suprato, kad nelaimes ir isejo negaise laiko, nes jei kandidatu ne 3 ir ne 5, o kokiu 10 ir daugiau tai laiko jau susidaro kol visi praeina
Atsakyti
Gal kuri planuojate dalyvauti siame konkurse http://www.vtd.lt/index.php?1120105175 ? Nemažai įstatymų reikia išmanyti bet darbas įdomus g.gif pastebėjau kad bendrųjų gebejimu testas beveik toks pat kaip kad laikant egzus i tarnyba ES institucijose
Atsakyti
QUOTE(širlė @ 2014 11 22, 17:50)
na ivairiai pokalbiai uztrunka, jei nieko nezinosit tai greit iseisit biggrin.gif o jei atsakinesit, jei dar bus kokia praktine uzduotis tai uztruksit kokias 10-15min tikrai. As kiek dalyvavau, visada budavo rezultatai susumuojami po visu kandidatu pokalbiu, tada pasikvieciami visi kandidatai ir yra pasakoma, kas kiek balu surinko ir kas laimejo. Keli dalyviai yra iseje net nelauke rezultatu, bet jie ir neuztruko labai ilgai pokalbyje, tai turbut suprato, kad nelaimes ir isejo negaise laiko, nes jei kandidatu ne 3 ir ne 5, o kokiu 10 ir daugiau tai laiko jau susidaro kol visi praeina

O tai negi būtina laukti pabaigos? Norit pasakyt laimėjusiajam konkursą nėra paskambinama?
Atsakyti