Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(pupyte_ @ 2015 04 14, 17:26)
Idomu ar labai skiriasi valstybinis.lt ir valstybestarnyba.com testai. VT.com, gaunasi pigiau sprest nei valstybinis.lt, tik idomu kokybe....

As abu meginau, valstybes tarnyba. com man pasirode sudetingi testai, labiau galvosukiai, lenteles ir pan. Tai pasimokymui pats tas. As keliom dienom perpirkau is kitos mamytes. O valstybinis.lt daugiau klausimu is teises aktu, nors aisku yra ir loginiu uzduociu. Mano manymu praverstu abiejose svetainese paspresti :-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssnaigesss: 14 balandžio 2015 - 20:04
QUOTE(debeselis12 @ 2015 04 14, 18:28)
Iš kur tas sarkazmas? Iš kur Jūs žinote ką kiti supranta ar ne? Ir kaip siūlote prisiminti kiekvieną atskirą skaičiavimą? Tikrai rimtai klausiu. Zubrinti atmintinai nemąstant? Ech, nesu zubryla, man reikia suprasti. Žinoma, kad su laiku ir mintinai mokėsi paskaičiuoti, nereikės žmogui sakyti, kad "nieko nesuprantu", už mane programa skaičiuoja.
Šiaip atėjus į darbą bent jau sistema yra kas ir kaip, yra mokymai, integravimas kažkoks, o čia bergždžias mokymasis iki konkurso, nežinant ar ne be reikalo išmoksi 20 išmokų rūšių ir išimčių paskaičiavimus ir t.t. ir pan. ir vistiek darbo negausi... Briedas.

na žiūrint iš darbdavio pusės, jiems būtų geriau, kad atėjęs žmogus kuo daugiau žinotų ir kuo greičiau galėtų dirbti. Aišku ir nuo įstaigos situacijos priklauso - ar reikia staigiai žmogaus, kuris iš kart visu pajėgumu dirbtų, ar galima skirti daugiau laiko mokymams, tada jau rinkčiausi žmogų, kuris matosi turi daugiau potencialo, o ne konkrečių žinių.
Atsakyti
QUOTE(pupyte_ @ 2015 04 14, 17:26)
Idomu ar labai skiriasi valstybinis.lt ir valstybestarnyba.com testai. VT.com, gaunasi pigiau sprest nei valstybinis.lt, tik idomu kokybe....

man nelabai patiko valstybinis lt, kad kol neišsprendi, negali matyti atsakymų, o ...com - gali mokytis ir iš karto atsakymus matyti.
Papildyta:
QUOTE(sssnaigesss @ 2015 04 14, 16:50)
O kaip faina, sveikinu! :-)
Va man ir labai idomu apie padalinio vadovo egzamina zodziu. Ar jau uzsiregistravot jam? Kazkur maciau nurodytas literaturos sarasas is ko ruostis tam pokalbiui, bet nepamenu kur maciau  g.gif

vtd.lt tinklapyje yra
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 04 14, 11:01)
va prakalbote kaip "biurokratė" blogaja prasme. Ar jūs dirbate valstybės tarnyboje? matau, kad rašėte, jog neišlaikėte II dalies, tai tikriausiai nedirbate,  jei bandote testus laikytis.

Ką aš galiu pasakyti. Darbas valstybės tarnyboje nėra vien atsidaryti ir perskaityti įstatymą,. Ten dar ir galvoti reikia. Ir analizuoti.  Ir numatyti galimas sprendimų pasekmės ir pan.

Manau tas klausiams labai normalus ir parodo žmogaus gebėjimą analizuoti situaciją ir priimti sprendimą.

Aš esu dirbusi valstybės tarnyboje. Tačiau išėjau susiviliojusi didesniu uždarbiu. Tačiau doh.gif darbas nemielas, einu kaip į katorgą. Norėčiau grįžti atgal. Ir kaip tik mano buvusioje vietoje skelbiamas konkursas, nes vietoje manęs dirbusi moteris išėjo iš darbo, nes darbas labai specifinis, didelis krūvis ir t.t.

Ką aš galiu pasakyti. Taip darbas įstatymų taikymas. Tai prašau ir tegul sugalvoja užduotis, kuriose reikėtų taikyti įstatymus, kad ir kelis. Tačiau kartosiuosi, kurioje vietoje įstatymų taikymas numatytas mano pateiktose situacijose.

Klausimas gal ir normalus, su tuo aš nesiginčiju, jeigu kas nors man atsakytų kam reikalinga analizuoti situacijas, kurios niekada nepasitaikys. Šis bendrųjų gebėjimų testas yra labiau skirtas patikrinti žmogaus loginį mąstymą. Bet kaip jį išsiugdyti, kai man 40metų. Savivaldybėse, ministerijose reikia žmonių, kurie išmano teisės aktus, moka jais vadovautis, priimti sprendimus, atsakyti į raštus. Bendrųjų gebėjimų testą išsprendęs žmogus gali net nežinoti, kad Lietuvoje galioja Konstitucija. Pavyzdžiui mano buvusiame darbe vien tik aš gaudavau po 3-4 skundus per dieną. Į kuriuos turėdavau atsakyti, nežiūrint tai, kad turi atlikti savo tiesiogines funkcijas, bei per darbo dieną priimti interesantus. Tad man, klausimai, tiesiog juokingi, apie atėjusį Aistį, kuris nesenai pradėjo dirbti ir visiems trukdo ir t.t. Nebūna tokių situacijų ir jeigu toks Aistis ateitų dirbti, greitai nebedirbtų ir nebetrukdytų-tačiau atsakymo tuose testuose , kad atleisti reiktų tokį bezdielnyką nėra.

Reziumė. Vietoje manęs dirbanti moteris nesunkiai išlaikė šį testą, bet dirbti nesugebėjo ir iš darbo išėjo.

Atsakyti
QUOTE(Dikte@ @ 2015 04 15, 09:03)
Aš esu dirbusi valstybės tarnyboje. Tačiau išėjau susiviliojusi didesniu uždarbiu. Tačiau doh.gif darbas nemielas, einu kaip į katorgą. Norėčiau grįžti atgal. Ir kaip tik mano buvusioje vietoje skelbiamas konkursas, nes vietoje manęs dirbusi moteris išėjo iš darbo, nes darbas labai specifinis, didelis krūvis ir t.t.

Ką aš galiu pasakyti. Taip darbas įstatymų taikymas. Tai prašau ir tegul sugalvoja užduotis, kuriose reikėtų taikyti įstatymus, kad ir kelis. Tačiau kartosiuosi, kurioje vietoje įstatymų taikymas numatytas mano pateiktose situacijose.

Klausimas gal ir normalus, su tuo aš nesiginčiju, jeigu kas nors man atsakytų kam reikalinga analizuoti situacijas, kurios niekada nepasitaikys. Šis bendrųjų gebėjimų testas yra labiau skirtas patikrinti žmogaus loginį mąstymą. Bet kaip jį išsiugdyti, kai man 40metų. Savivaldybėse, ministerijose reikia žmonių, kurie išmano teisės aktus, moka jais vadovautis, priimti sprendimus, atsakyti į raštus. Bendrųjų gebėjimų testą išsprendęs žmogus gali net nežinoti, kad Lietuvoje galioja Konstitucija. Pavyzdžiui mano buvusiame darbe vien tik aš gaudavau po 3-4 skundus per dieną. Į kuriuos turėdavau atsakyti, nežiūrint tai, kad turi atlikti savo tiesiogines funkcijas, bei per darbo dieną priimti interesantus. Tad man, klausimai, tiesiog juokingi, apie atėjusį Aistį, kuris nesenai pradėjo dirbti ir visiems trukdo ir t.t. Nebūna tokių situacijų ir jeigu toks Aistis ateitų dirbti, greitai nebedirbtų ir nebetrukdytų-tačiau atsakymo tuose testuose , kad atleisti reiktų tokį bezdielnyką nėra.

Reziumė. Vietoje manęs dirbanti moteris nesunkiai išlaikė šį testą, bet dirbti nesugebėjo ir iš darbo išėjo.

sutinku, kad Savivaldybėse, ministerijose reikia žmonių, kurie išmano teisės aktus, moka jais vadovautis, priimti sprendimus, atsakyti į raštus. Bet kad nereikia loginio mastymo tai nesutinku. Nes loginis mastymas kaip tik ir padeda greičiau ir geriau analizuoti tuos teisės aktus, atsakinėti į paklausimus, kai reikia įvertinti daugybę aspektų ir remtis ne vienu, o daugeliu teisės aktų.
pas mus kai priimamas žmogus pagal darbo sutartį, jeigu jis išlaikęs BGT, mums yra privalumas.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 04 15, 08:32)
sutinku, kad Savivaldybėse, ministerijose reikia žmonių, kurie išmano teisės aktus, moka jais vadovautis, priimti sprendimus, atsakyti į raštus. Bet kad nereikia loginio mastymo tai nesutinku. Nes loginis mastymas kaip tik ir padeda greičiau ir geriau analizuoti tuos teisės aktus, atsakinėti į paklausimus, kai reikia įvertinti daugybę aspektų ir remtis ne vienu, o daugeliu teisės aktų.
pas mus kai priimamas žmogus pagal darbo sutartį, jeigu jis išlaikęs BGT, mums yra privalumas.

Aš ir neteigiau, kad loginis mastymas yra nereikalingas. Tik su metais mastymas leteja. Bei pakiša koją jau išgyventos situacijos. Kaip mano atvėju tas klausimas apie nedirbantį Aistį-nu niekas su juo nesivazos, jei jis nedirbs ir dar kitiems trukdys, bus priklus ir pan. Logiškai mastant reikia padėti integruotis žmogui, bet taip nebūna. Vat tai ir pakiša koją. Arba apie planuojamus darbuotojus. Tai būna tik iprivačiose įmonėse, bet tik ne savivaldybėse, ar ministerijose. Mes dar iki to nepriaugom. Yra kaip yra. Vat tai ir pakiša koją, nes vidinis balsas krebžda, kai sprendi-nu koks d**** sugalvojo toki klausimą doh.gif Savivaldybėse dar vos ne kiekvienam etato padidinimui/sumažinimui reikalingas tarybos sprendimas-tai koks planavimas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dikte@ @ 2015 04 15, 08:03)
Šis bendrųjų gebėjimų testas yra labiau skirtas patikrinti žmogaus loginį mąstymą. Bet kaip jį išsiugdyti, kai man 40metų.

O kodėl 40- ies reikia save pradėti nurašinėti? unsure.gif
Atsakyti
merginos neberandu kaip uzsiregistruoti testui doh.gif

merginos buvo daug kartu mineta, bet neisidemejau, atejus laikyti BGT testo su savimi reikia tureti pasa ir tusinuka bei lapeli, ar tursinuka ir lapeli duoda, Aciu kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lin1 @ 2015 04 15, 18:31)
merginos buvo daug kartu mineta, bet  neisidemejau, atejus laikyti BGT testo su savimi reikia tureti pasa ir tusinuka bei lapeli, ar tursinuka ir lapeli duoda, Aciu kas atsakys  4u.gif

Tureti tik asmens dokumenta, o piestuka ir popieriaus lapa duos :-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssnaigesss: 15 balandžio 2015 - 18:34
QUOTE(sssnaigesss @ 2015 04 15, 18:34)
Tureti tik asmens dokumenta, o piestuka ir popieriaus lapa duos :-)

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lin1 @ 2015 04 15, 19:31)
merginos buvo daug kartu mineta, bet  neisidemejau, atejus laikyti BGT testo su savimi reikia tureti pasa ir tusinuka bei lapeli, ar tursinuka ir lapeli duoda, Aciu kas atsakys  4u.gif

Duoda popieriaus lapą ir paprastą pieštuką mirksiukas.gif

Šiandien išlaikiau bendrųjų gebėjimų testą thumbup.gif Aš su matematika susipykusi nuo trečios klasės, pradžioje atsisėdus buvau visiškoje neviltyje, nes nei skaičių sekos, nei tuo labiau procentų skaičiuoti nežinojau nuo ko net pradėti, o bet tačiau, pasprendusi 3 dienas mokamuose puslapiuose ir vtd bandomąjį testą pirmoje dalyje surinkau 36 iš 40, antroje 16 iš 20 cool.gif svarbiausia perprasti sistemą, o paskui jau ten lengvai viskas "taikosi" mirksiukas.gif Svarbiausia nepanikuoti ax.gif Sėkmės visoms ir pasitikėjimo savimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare.lt @ 2015 04 15, 18:40)
Duoda popieriaus lapą ir paprastą pieštuką  mirksiukas.gif

Šiandien išlaikiau bendrųjų gebėjimų testą  thumbup.gif Aš su matematika susipykusi nuo trečios klasės, pradžioje atsisėdus buvau visiškoje neviltyje, nes nei skaičių sekos, nei tuo labiau procentų skaičiuoti nežinojau nuo ko net pradėti, o bet tačiau, pasprendusi 3 dienas mokamuose puslapiuose ir vtd bandomąjį testą pirmoje dalyje surinkau 36 iš 40, antroje 16 iš 20  cool.gif svarbiausia perprasti sistemą, o paskui jau ten lengvai viskas "taikosi"  mirksiukas.gif Svarbiausia nepanikuoti  ax.gif Sėkmės visoms ir pasitikėjimo savimi  4u.gif

Man antra dalis sunkesnė, kur situacijos visokios... O mokomosios medžiagos apie tai nėra.
Atsakyti