QUOTE(giedre_giee @ 2015 04 14, 11:01)
va prakalbote kaip "biurokratė" blogaja prasme. Ar jūs dirbate valstybės tarnyboje? matau, kad rašėte, jog neišlaikėte II dalies, tai tikriausiai nedirbate, jei bandote testus laikytis.
Ką aš galiu pasakyti. Darbas valstybės tarnyboje nėra vien atsidaryti ir perskaityti įstatymą,. Ten dar ir galvoti reikia. Ir analizuoti. Ir numatyti galimas sprendimų pasekmės ir pan.
Manau tas klausiams labai normalus ir parodo žmogaus gebėjimą analizuoti situaciją ir priimti sprendimą.
Aš esu dirbusi valstybės tarnyboje. Tačiau išėjau susiviliojusi didesniu uždarbiu. Tačiau
darbas nemielas, einu kaip į katorgą. Norėčiau grįžti atgal. Ir kaip tik mano buvusioje vietoje skelbiamas konkursas, nes vietoje manęs dirbusi moteris išėjo iš darbo, nes darbas labai specifinis, didelis krūvis ir t.t.
Ką aš galiu pasakyti. Taip darbas įstatymų taikymas. Tai prašau ir tegul sugalvoja užduotis, kuriose reikėtų taikyti įstatymus, kad ir kelis. Tačiau kartosiuosi, kurioje vietoje įstatymų taikymas numatytas mano pateiktose situacijose.
Klausimas gal ir normalus, su tuo aš nesiginčiju, jeigu kas nors man atsakytų kam reikalinga analizuoti situacijas, kurios niekada nepasitaikys. Šis bendrųjų gebėjimų testas yra labiau skirtas patikrinti žmogaus loginį mąstymą. Bet kaip jį išsiugdyti, kai man 40metų. Savivaldybėse, ministerijose reikia žmonių, kurie išmano teisės aktus, moka jais vadovautis, priimti sprendimus, atsakyti į raštus. Bendrųjų gebėjimų testą išsprendęs žmogus gali net nežinoti, kad Lietuvoje galioja Konstitucija. Pavyzdžiui mano buvusiame darbe vien tik aš gaudavau po 3-4 skundus per dieną. Į kuriuos turėdavau atsakyti, nežiūrint tai, kad turi atlikti savo tiesiogines funkcijas, bei per darbo dieną priimti interesantus. Tad man, klausimai, tiesiog juokingi, apie atėjusį Aistį, kuris nesenai pradėjo dirbti ir visiems trukdo ir t.t. Nebūna tokių situacijų ir jeigu toks Aistis ateitų dirbti, greitai nebedirbtų ir nebetrukdytų-tačiau atsakymo tuose testuose , kad atleisti reiktų tokį bezdielnyką nėra.
Reziumė. Vietoje manęs dirbanti moteris nesunkiai išlaikė šį testą, bet dirbti nesugebėjo ir iš darbo išėjo.