Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Araceli @ 2015 04 14, 13:49)
Nesusijęs.

o jei ne paslaptis, koks klausimas buvo? smile.gif

dirbantys VT tikrai ne visus įstatymus žino, kuriuos turėtų žinoti.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 04 14, 12:52)
o jei ne paslaptis, koks klausimas buvo? smile.gif

dirbantys VT tikrai ne visus įstatymus žino, kuriuos turėtų žinoti.

"Tarnybinė pagalba – viešojo administravimo institucijos pareiga teikti informacinę ir kitokią pagalbą... " Manęs klausė, kas ta kita pagalba. Tai man pažįstamos sakė, kad tai konsultacijos telefonu, patarimai, dokumentų suteikimas ir t.t., aš panašiai atsakiau, bet ta, kuri klausinėjo, mane supainiojo sakydama, jog tai yra informacinė pagalba. Tai galvoju, kas gali būti ta "kitokia" pagalba ar mane ten tiesiog supainioti bandė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Araceli: 14 balandžio 2015 - 13:16
QUOTE(Araceli @ 2015 04 14, 14:09)
"Tarnybinė pagalba – viešojo administravimo institucijos pareiga teikti informacinę ir kitokią pagalbą... " Manęs klausė,  kas ta kita pagalba. Tai man pažįstamos sakė, kad tai konsultacijos telefonu, patarimai, dokumentų suteikimas ir t.t., aš panašiai atsakiau, bet ta, kuri klausinėjo, mane supainiojo sakydama, jog tai yra informacinė pagalba. Tai galvoju, kas gali būti ta "kitokia" pagalba ar mane ten tiesiog supainioti bandė.

įdomus klausimas. Gal pareigos susijusios su tarnybinės pagalbos teikimu smile.gif aš tai sakyčiau bet kokia kita pagalba, kurios prašo kita institucija, o pagal kompetenciją galima suteikti biggrin.gif:D biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dikte@ @ 2015 04 14, 09:26)
Neišlaikiau II dalies atsakiau tik 9 iš 20, pritrūko 1 atsakymo blush2.gif

Sakykit, kur mokėtės atsakymams į šiuos klausimus:

Kitą savaitę pradėsite dirbti naujame padalinyje. Tai įvyks jūsų prašymu, nes darbas dabartinėje darbovietėje virto rutina, o jūs stokojote iššūkių. Nekantraujate pradėti dirbti, tačiau suprantate, kad yra sričių, kur reikėtų pasitempti, kad tinkamai atliktumėte darbą. Šioje organizacijoje nėra oficialios naujų darbuotojų socializacijos programos. Koks jūsų elgesys šioje situacijoje būtų labiausiai tikėtinas?

Kadangi turite minčių, kuriose srityse turėtumėte pasitobulinti, ieškosite su tuo susijusios
informacijos ir vengsite trukdyti kitiems asmenims.

Susitiksite su savo nauju vadovu ir aptarsite jūsų stipriąsias ir silpnąsias savybes ir kartu
suplanuosite mokymosi eigą.

Pasikalbėsite su kitais žmonėmis, dirbančiais tokį pat darbą, kokį dirbsite jūs, kad sužinotumėte
svarbiausius dalykus. Paskui planuosite savo mokymąsi.

Lauksite, kol pradėsite dirbti naujame darbe, nes remdamiesi savo patirtimi galite teigti, kad
geriausiai mokotės darbo vietoje.

arba tokius:

Lentelėje pateikiami duomenys iš Aplinkos ministerijos ataskaitos.
Vertinimo kriterijų pavadinimai ir mato vienetai Vertinimo kriterijų reikšmės
Metinis planas Įvykdyta Įvykdymas, procentais
Atrinktų ir į augalų nacionalinius genetinius išteklius įtrauktų atskirų rūšių augalų individų skaičius
(Iš viso numatyta įtraukti 9136 atskirų rūšių augalų individus, iki 2012-12-31 įtraukta – 3614) 237 281 118,6
Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejaus lankytojų skaičius per metus 36 000 47 520 132
Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejaus gamtosauginių renginių skaičius 50 53 106
Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejuje pravestų ekskursijų skaičius 160 180 112,5
Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejuje surinktų eksponatų skaičius 3 000 2899 96,6
Lankytojų skaičius Lietuvos zoologijos sode 145 000 129 921 89,6
Retų gyvūnų rūšių skaičius Lietuvos zoologijos sode 120 130 108,3
Lietuvos zoologijos sodo surinkta suma už teikiamas paslaugas (tūkst. Eur) 434,4 419,7 96,6
Lietuvos geologijos muziejaus priimti lankytojai (vnt.) 1 600 1 568 98
Respublikinio Vaclovo Into akmenų muziejaus lankytojų skaičius per metus 11 000 11 013 100,1
Respublikinio Vaclovo Into akmenų muziejaus pravestų ekskursijų skaičius 60 64 106,7

Nes ėjau visisškai nesiruošusi ir man šie klausimai pasirodė gan sunkūs.

Atsakymu i situacijas neimanoma niekur ismokti, visus klausimus atsakinejau kaip man atrode teisinga. Kurie atsakymai geri, kurie ne nezinau, bet padariau toj dali tik 4 klaidas.
Butent jusu minimas 1 klausimas buvo kazkurioje svetaineje, valstybinis.lt arba valstybestarnyba.com, atsakymas yra antras, kad su vadovu aptarsite ir suplanuosite mokymosi eiga.
Antras klausimas ir matytas, analogisko principo klausimas buvo, tik kitokia situacija. As emiau kiekviena atsakyma ir tada ziurejau i lentele, ar gaunasi tokia isvada ar ne.

Papildyta:
QUOTE(super.toma @ 2015 04 14, 09:58)
AŠ norėčiau, kad senoliukai ir visi kiti "laimingieji", kurie įsidarbino prieš šią nesąmonę, pabandytų išlaikyti ir atsakyti į tokius klausimus. Man ypatingai to norisi, kadangi dirbu viešojoj įstaigoj, tik su darbo sutartimi. Ir kam jie tokie reikalingi, jei pvz darbinies į kultūros kokį skyrių...  doh.gif
manau dauguma, net dešimtmečius pradirbę į tokius klausimus tikrai neatsakytų.

Pritariu Jusu nuomonei, tikrai galetu padaryti, kad butu privaloma isilaikyti si testa ir jau esamiems valstybes tarnautojams. Pati dirbu valstybes tarnyboje, bet aplinkui matau tiek "zioplu" darbuotoju, kad baisu. Per tarnybos metus maciau labai daug atveju, kaip atsiranda nauji darbuotojai, baisu, visur korupcija, kisami savi zmones.
O loginis mastymas, gebejimas analizuoti ir daryti isvadas butinas kiekvienam valstybes tarnautojui, net ir dirbanciam kulturos skyriuje, juk reikia rengti ivarius planus, skaiciuoti kiek kas padidejo, kiek sumazejo, prognozuoti kas bus toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dikte@ @ 2015 04 14, 11:39)
thumbup.gif

Aš vat taip pat nesuvokiu, kam reikia  atsakinėti i kazkokius klausimus kaip kokias išvadas daryti remiantis šiais duomenimis ar pan.  per vos 2 minutes vienam klausimui doh.gif

Jeigu pasakyta, kad iš įstatymų, tai iš įstatymų. O kas čia per įstatymo taikymas - išvadų kažkokių darymas, kurioje vietoje man taikyti įstatymą  lotuliukas.gif
Man dar buvo klausimas II dalyje. Nelabai pamenu, bet kažkas tokio - 2009 m. darbuotojui teko 130 skundų, kuriuos aptarnavo tiek ir tiek darbuotojų kiek reiks darbuotojų jeigu 2011 išliks skundų kiekis toks pats, bet bus ten kažkas įdiegta tobuliau. Nu kažkoks marazmas absoliutus. Galėtų būti dar papildomas atsakymas Jūsų atsakymas.Tai atsakyčiau kaip meras, ar ministerija lieps tiek ir bus. Niekas jokiomis prognozėmis nesivadovauja/nesivadovavo ir nesivadovaus dar 10 metų. Kam tokie klausimai, kur juos mokintis nesuvokiu. Nesuprantu ir kur čia, kurioje vietoje slypi  teisės aktų taikymas.

Ir man toks klausimas buvo wink.gif

Šiaip tai tas testas yra niekis palyginus su tuo, koks kalnas laukia norint išmokti konkursui.
Na pvz. gal kuri ruošėsi sodros konkursui, nejau ten reikia mokėt paskaičiuoti visas išmokas? Nesuprantu logikos, juk tą skaičiuoja programos.
Atsakyti
QUOTE(debeselis12 @ 2015 04 14, 14:56)
Ir man toks klausimas buvo wink.gif

Šiaip tai tas testas yra niekis palyginus su tuo, koks kalnas laukia norint išmokti konkursui.
Na pvz. gal kuri ruošėsi sodros konkursui, nejau ten reikia mokėt paskaičiuoti visas išmokas? Nesuprantu logikos, juk tą skaičiuoja programos.

o jeigu žmogus paklaus, kaip paskaičiuota jam išmoka, tai sakysit, kad programa skaičiuoja ir jūs nieko nesuprantat?
Progrmama skaičiuoja, kad būtų mažiau darbo, bet žinoti kaip paskaičiuoti reikia, nes ir programos pridaro klaidų ir išimtinių situacijų yra ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Dikte@ @ 2015 04 14, 10:26)
Neišlaikiau II dalies atsakiau tik 9 iš 20, pritrūko 1 atsakymo blush2.gif

Sakykit, kur mokėtės atsakymams į šiuos klausimus:

Kitą savaitę pradėsite dirbti naujame padalinyje. Tai įvyks jūsų prašymu, nes darbas dabartinėje darbovietėje virto rutina, o jūs stokojote iššūkių. Nekantraujate pradėti dirbti, tačiau suprantate, kad yra sričių, kur reikėtų pasitempti, kad tinkamai atliktumėte darbą. Šioje organizacijoje nėra oficialios naujų darbuotojų socializacijos programos. Koks jūsų elgesys šioje situacijoje būtų labiausiai tikėtinas?

Kadangi turite minčių, kuriose srityse turėtumėte pasitobulinti, ieškosite su tuo susijusios
informacijos ir vengsite trukdyti kitiems asmenims.

Susitiksite su savo nauju vadovu ir aptarsite jūsų stipriąsias ir silpnąsias savybes ir kartu
suplanuosite mokymosi eigą.

Pasikalbėsite su kitais žmonėmis, dirbančiais tokį pat darbą, kokį dirbsite jūs, kad sužinotumėte
svarbiausius dalykus. Paskui planuosite savo mokymąsi.

Lauksite, kol pradėsite dirbti naujame darbe, nes remdamiesi savo patirtimi galite teigti, kad
geriausiai mokotės darbo vietoje.

arba tokius:

Lentelėje pateikiami duomenys iš Aplinkos ministerijos ataskaitos.
Vertinimo kriterijų pavadinimai ir mato vienetai Vertinimo kriterijų reikšmės
Metinis planas Įvykdyta Įvykdymas, procentais
Atrinktų ir į augalų nacionalinius genetinius išteklius įtrauktų atskirų rūšių augalų individų skaičius
(Iš viso numatyta įtraukti 9136 atskirų rūšių augalų individus, iki 2012-12-31 įtraukta – 3614) 237 281 118,6
Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejaus lankytojų skaičius per metus 36 000 47 520 132
Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejaus gamtosauginių renginių skaičius 50 53 106
Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejuje pravestų ekskursijų skaičius 160 180 112,5
Kauno T.Ivanausko zoologijos muziejuje surinktų eksponatų skaičius 3 000 2899 96,6
Lankytojų skaičius Lietuvos zoologijos sode 145 000 129 921 89,6
Retų gyvūnų rūšių skaičius Lietuvos zoologijos sode 120 130 108,3
Lietuvos zoologijos sodo surinkta suma už teikiamas paslaugas (tūkst. Eur) 434,4 419,7 96,6
Lietuvos geologijos muziejaus priimti lankytojai (vnt.) 1 600 1 568 98
Respublikinio Vaclovo Into akmenų muziejaus lankytojų skaičius per metus 11 000 11 013 100,1
Respublikinio Vaclovo Into akmenų muziejaus pravestų ekskursijų skaičius 60 64 106,7

Nes ėjau visisškai nesiruošusi ir man šie klausimai pasirodė gan sunkūs.

Šitie patys buvo teste? Jie yra ir bandomąjame VTD teste, nejau įmeta juos į tikrąjį testą g.gif
Atsakyti
as vakar issilaikiau bendruju gebejimu testa.man jis pasirode pakankamai sudetingas, I dalis man buvo sunkesne, nei II. bet va dabar laukia padalinio vadovo egzaminas zodziu. gal galetumet kuri pakomentuot, kaip ten viskas vyksta. kokiu klausimu galima tiketis. jau noreciau pailset nuo tu visu mokymusi ir skaitymu, bet nera kada atsikvept doh.gif visiskai nesuprantu nuo ko pradet ruostis siam pokalbiui ir ka skaityti angel_sadangel.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 15 balandžio 2015 - 15:38
QUOTE(lauriuskia @ 2015 04 14, 15:23)
as vakar issilaikiau bendruju gebejimu testa.man jis pasirode pakankamai sudetingas, I dalis man buvo sunkesne, nei II. bet va dabar laukia padalinio vadovo egzaminas zodziu. gal galetumet kuri pakomentuot, kaip ten viskas vyksta. kokiu klausimu galima tiketis. jau noreciau pailset nuo tu visu mokymusi ir skaitymu, bet nera kada atsikvept  doh.gif visiskai nesuprantu nuo ko pradet ruostis siam pokalbiui ir ka skaityti  angel_sadangel.gif

O kaip faina, sveikinu! :-)
Va man ir labai idomu apie padalinio vadovo egzamina zodziu. Ar jau uzsiregistravot jam? Kazkur maciau nurodytas literaturos sarasas is ko ruostis tam pokalbiui, bet nepamenu kur maciau g.gif
Atsakyti
Idomu ar labai skiriasi valstybinis.lt ir valstybestarnyba.com testai. VT.com, gaunasi pigiau sprest nei valstybinis.lt, tik idomu kokybe....
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 04 14, 15:00)
o jeigu žmogus paklaus, kaip paskaičiuota jam išmoka, tai sakysit, kad programa skaičiuoja ir jūs nieko nesuprantat?
Progrmama skaičiuoja, kad būtų mažiau darbo, bet žinoti kaip paskaičiuoti reikia, nes ir programos pridaro klaidų ir išimtinių situacijų yra ir t.t.

Iš kur tas sarkazmas? Iš kur Jūs žinote ką kiti supranta ar ne? Ir kaip siūlote prisiminti kiekvieną atskirą skaičiavimą? Tikrai rimtai klausiu. Zubrinti atmintinai nemąstant? Ech, nesu zubryla, man reikia suprasti. Žinoma, kad su laiku ir mintinai mokėsi paskaičiuoti, nereikės žmogui sakyti, kad "nieko nesuprantu", už mane programa skaičiuoja.
Šiaip atėjus į darbą bent jau sistema yra kas ir kaip, yra mokymai, integravimas kažkoks, o čia bergždžias mokymasis iki konkurso, nežinant ar ne be reikalo išmoksi 20 išmokų rūšių ir išimčių paskaičiavimus ir t.t. ir pan. ir vistiek darbo negausi... Briedas.
Atsakyti
Kai laukiausi pirmo vaiko taip buvau išsistudijavusi gimdymo atostogų ir vaiko priežiūros atostogų tvarką ir skaičiavimą, kad susiskaičiavau praktiškai kiek ir mokėjo vėliau. Ir draugėms paskaičiuodavau. Spėju vis tik reikia žinoti iš kiek laiko skaičiuojama tėvystės pašalpos, pensijos ar laikini nedarbingumai. Įstatymus skaitant bent gairės yra.

Klausimai kaip suprantu dar ir specifiniai turėtų būti pagal tarnybos veiklą, joje naudojamus reglamentus, reikalavimus ir pan.
Teoriškai, nes pokalbiui pakvietimo dar laukiu.

Skaičiavimų iš lentelių išmokt gal ir įmanoma, bet kiekviena konkreti ir situaciją išmąstyt reikia logiškai arba matematiškai pasiskaičiuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 14 balandžio 2015 - 17:42