Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(savaa @ 2015 03 25, 17:05)
Man užkliuvo ne tai, kokio išsilavinimo reikia norint dalyvauti konkurse, o tai, kas gali laikyti testą.
VTD puslapyje nurodoma:
Svarbu! Pažymime, kad bendrųjų gebėjimų testavimui gali registruotis tik tie asmenys, kurie atitinka Valstybės tarnybos įstatymo 9 straipsnio 1 dalies 1-4 punktuose nustatytus bendruosius reikalavimus, t. y.:

turėti Lietuvos Respublikos pilietybę;
būti ne jaunesniam nei 18 metų;
mokėti lietuvių kalbą;
turėti ne žemesnį nei aukštesnįjį arba iki 1995 metų įgytą specialųjį vidurinį išsilavinimą.

Nors pačiame įstatyme rašoma: 4) turėti to lygio valstybės tarnautojo pareigoms eiti būtiną išsilavinimą.

O pačiame profilyje pildant vidurinio nurodyt neleidžia.. Todėl ir iškilo toks klausimas.
Kai pagaliau teiksis manęs išklausti VTD, sužinosiu kaip ten yra. rolleyes.gif

Sveiki,

norint laikyti bendrųjų gebėjimų testą, turite atitikti Valstybės tarnybos įstatymo 9 straipsnio 1 dalies 1-4 punktuose nurodytus bendruosius reikalavimus, t. y. be kita ko turite turėti aukštąjį (ne)universitetinį išsilavinimą.

C lygio karjeros valstybės tarnautojų pareigybių nėra.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

ruošiuos dalyvauti konkurse pirma karta, baisu , neramu kas laukia ir kaip viskas bus blink.gif gal galite dalyvavusiosios nupasakoti kaip tai vyksta ? ir dar kvailas klausimas: kaip tokia kruva istatymu susisteminate savo gaveleje, nes kaip paziuriu i apimtis tai net silpna daros g.gif
Atsakyti
QUOTE(niunka @ 2015 03 25, 21:37)
Bet statistika 75 proc. Lyg išlaikymas. Man atrodo nemažai.

Tikslių duomenų nežinau, pastebėjimais dalinosi testo koordinatoriai. Iš dvidešimt keturių asmenų, laikiusių su manimi, išlaikė keturi. Dieną prieš tai, išlaikiusiųjų skaičius buvo panašus. Gal sostinėje ar kituose miestuose žmonės išlaiko didesnis skaičius žmonių ir taip pagerina statistiką smile.gif
Man asmeniškai testas tikrai buvo sunkus (I dalis), nors iki šiol savo gebėjimais neteko stipriai abejoti nei man, nei darbdaviams.
Atsakyti
QUOTE(VTD @ 2015 03 26, 07:15)
Sveiki,

norint laikyti bendrųjų gebėjimų testą, turite atitikti Valstybės tarnybos įstatymo 9 straipsnio 1 dalies 1-4 punktuose nurodytus bendruosius reikalavimus, t. y. be kita ko turite turėti aukštąjį (ne)universitetinį išsilavinimą.

C lygio karjeros valstybės tarnautojų pareigybių nėra.

Deja, bet jūs visiškai teisi. Šiandien susisiekė su manim iš VTD ir informavo, jog norint laikyti testą yra reikalingas žemiausiai aukštesnysis išsilavinimas.

Todėl konstatuoju, su viduriniu išsilavinimu BGT laikyti negalima. verysad.gif

Sugrįšiu čia po triejų mėnesių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ukmė @ 2015 03 26, 08:43)
Tikslių duomenų nežinau, pastebėjimais dalinosi testo koordinatoriai. Iš dvidešimt keturių asmenų, laikiusių su manimi, išlaikė keturi. Dieną prieš tai, išlaikiusiųjų skaičius buvo panašus. Gal sostinėje ar kituose miestuose žmonės išlaiko didesnis skaičius žmonių ir taip pagerina statistiką smile.gif
Man asmeniškai testas tikrai buvo sunkus (I dalis), nors iki šiol savo gebėjimais neteko stipriai abejoti nei man, nei darbdaviams.

Tik tiek išlaikė abi dalis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2015 03 26, 12:09)
Tik tiek išlaikė abi dalis  g.gif

Na taip. Keturi žmonės teišlaikė testą tądien. Užkalbinusi mane mergina patikino, kad dieną prieš man laikant, išlaikiusiųjų skaičius buvo panašus.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Nesibaiminkit dėl testų... Pasimokykit ir isilaikysit, ne iš pirmo, tai vėliau wink.gif SĖKMĖS visoms.
Gal žinote, ar įmanomi perėjimai iš vienos valstybinės įstaigos į kitą (jei pereini į žemesnę kategoriją) be konkurso? Kažkiek girdėjau, tačiau viskas gandų lygyje. Pati turiu A 11 kategoriją, tačiau norėčiau dirbti kitoje įstaigoje, mielesnį darbą šiirdžiai... Gal kas susidūrėte su tokiais perėjimais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bambūčia: 26 kovo 2015 - 19:49
QUOTE(Ukmė @ 2015 03 25, 19:46)
drinks_cheers.gif
Nuomonė, kad testo neįmanoma neišlaikyti šiek tiek kvepia pasipūtimu. Testas nėra labai paprastas dėl laiko stokos, o ir užduotys tikrai nėra paprastos.
Išlaikančiųjų iš pirmo karto statistika nėra džiuginanti ir tikrai ne dėlto, kad visi neišlaikiusieji kvaili arba visiems jų katastrofiškai nesisekė.

QUOTE(niunka @ 2015 03 25, 21:37)
Bet statistika 75 proc. Lyg išlaikymas. Man atrodo nemažai.

Nieko bendro su pasipūtimu, kaip ir iš statistikos matyti išlaiko didžioji dauguma. mano nuomone tikrai turi labai nesisekti, kad neišlaikyti, dėl to ir bandau nuraminti, nes, mano nuomone, tas nesisekimas ir yra susijęs su jauduliu. Na būna tokių žmonių, kurie labai jaudinasi, kai yra egzaminuojami, eina į pokalbius ir pan.
Ukme, o kokiame mieste jūs laikėte? Jei 4 iš 24 tik išlaikė, tai tikrai nepanašu į pateiktą statistiką. Kiek su manimi laikė žmonių neskaičiavau, bet sugrįžus į antrą testo dalį pustuščio kabineto tikrai nepamačiau. Laikiau Vilniuje g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Argija: 27 kovo 2015 - 09:36
QUOTE(Lin1 @ 2015 03 22, 21:09)
pvz kokias svetaines rekomenduoumete  mokymuisi ?

Rekomenduoju mokytis čia http://www.valstybin...tarnyba/testai/. Džiaugiuosi, kad nors kelioms valandoms prisiregistravau šioje svetainėje. Taip pat siūlau spręsti pačioje sistemoje bandomuosius testus. Nors atsakymų nematysite, bet nors bus supratimas bendras.

QUOTE(Robertyyyte @ 2015 03 25, 15:01)
Nors man asmeniškai šis testas nepasirodė labai sudėtingas, tačiau, kad jo neišlaikyti neįmanoma, nesutikčiau. Žinau asmenų, kurie nors ir turi gerą galvą, nemažai darbinės patirties, tačiau iš pirmo karto jo neįveikė. Gal jaudulys pakišo koją, gal koncentracijos stoka. Žodžiu kiekvienam savo.

Man tai pakankamai sudėtingas pasirodė, o darbinę patirtį galima panaudoti nebent antrojoje dalyje.Spręsdamos testą neužsistovėkite ties nežinomais klausimais, nes laikas labai greitai eina.
Atsakyti
QUOTE(kamuoliukė @ 2015 03 27, 11:40)
Rekomenduoju mokytis čia http://www.valstybin...tarnyba/testai/. Džiaugiuosi, kad nors kelioms valandoms prisiregistravau šioje svetainėje. Taip pat siūlau spręsti pačioje sistemoje bandomuosius testus. Nors atsakymų nematysite, bet nors bus supratimas bendras.
Man tai pakankamai sudėtingas pasirodė, o darbinę patirtį galima panaudoti nebent antrojoje dalyje.Spręsdamos testą neužsistovėkite ties nežinomais klausimais, nes laikas labai greitai eina.

Aciu 4u.gif

del laiko stokos ir kyla jaudulys bei negalejimas susikaupti , todel kai kuriems ir nepavyksta islaikyti is pirmo karto..

beje man su lentemis 2 dalyje sunkiai, kol pradedi jas skaityti , gilintis i klausima.. daug laiko uzima o ir nezinau ar teisinga varinata pasirenku rezultate, gal kas sprendete jas ir finale galima buvo pasiziureti teisinga atsakyma
Atsakyti
QUOTE(Lin1 @ 2015 03 27, 12:08)
beje man su lentemis 2 dalyje sunkiai, kol pradedi jas skaityti , gilintis i klausima.. daug laiko uzima o ir nezinau ar teisinga varinata pasirenku rezultate,  gal kas sprendete jas  ir finale galima buvo pasiziureti teisinga atsakyma

Nesuprantu, o tos lentelės antroje dalyje su įstatymais susijusios ar kaip suprasti ?
Atsakyti
http://s3.serverdata...st_-_8.7.08.pdf

Ar toio tipo matematiniai uždaviniai gali būti? 4u.gif
Atsakyti