Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(VSPS @ 2015 03 17, 22:22)
Antroje dalyje taip pat yra klausimu grupes ir is ju vienoje yra istatymai, kitose situacijos, pvz kuriais metais pateiktoje lenteleje didziausias sergamumas... paskutineje grupeje teks valdyti darbines situacijas pavestas vadovo, arba kai pats esi vadovas...

is patirties siulau valst....tarnyb...com nesinaudoti, ten toli iki realybes... islaikiusi testa ir galedama palyginti pastebejau, kad yra kur kas protingesniu svetainiu pasimokinti... mirksiukas.gif

pvz kokias svetaines rekomenduoumete mokymuisi ?
Atsakyti
http://www.valstybin...tarnyba/testai/

čia šiek tiek informacijos yra http://www.teisesgid...ules/vt_testai/
Atsakyti
Labuka.
Gal galit pagelbėti..
Sakykit ar galima Bendrųjų gebėjimų testą laikyti dar neturint diplomo, esu paskutinio kurso studentė ir norėčiau išsilaikyti testą, bet ar mane prileis, jei dar nesiskaitau turinti aukštąjį?
Ačiū
Atsakyti
Visoms, kurios pergyvenate dėl testo laikymo patariu nusiraminti, tiek prisiskaičiusi buvau, jog sunkus ir pan., kad galvojau ko ten iš vis einu, nes užsiregistravau į artimiausią laikymą, ir ėjau tik iš vakaro sekas internete pasprendusi. Galiu pasakyti tiek, surinkti maksimalų balą sunku, galvą pasukti tikrai teks, bet neišlaikyto to testo mano nuomone neįmanoma, arba žmogui turi labai nesisekti doh.gif reikia surinkti tik 50%, pusė užduočių tikrai mokyklinuko lygio. Pati esu baigusi teisės studijas, matematika ir visokios lentelės spręstos paskutinį kartą mokyklos laikais, bet tikrai nepasakyčiau, kad jos ten sudėtingos buvo ax.gif

QUOTE(Freda @ 2015 03 22, 15:23)
Todėl, kad VMI kontrolės departamente labai sunkus darbas (psichologiškai ypač), didelis krūvis, todėl ne visi patempia...

O kuo pasireiškia psichologinis sunkumas? dėl vidinės sistemos ar tenka bendrauti su nepatenkintais trečiaisiais asmenimis?
Atsakyti
BG testą galite laikyti ir neturint aukštojo mokslo diplomo. Kol neturite šio diplomo, Jūs tiesiog negalėsite teikti prašymų, dalyvauti konkurse, kur būtų reikalingas tas diplomas.
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2015 03 25, 12:20)
neišlaikyto to testo mano nuomone neįmanoma, arba žmogui turi labai nesisekti  doh.gif

Nors man asmeniškai šis testas nepasirodė labai sudėtingas, tačiau, kad jo neišlaikyti neįmanoma, nesutikčiau. Žinau asmenų, kurie nors ir turi gerą galvą, nemažai darbinės patirties, tačiau iš pirmo karto jo neįveikė. Gal jaudulys pakišo koją, gal koncentracijos stoka. Žodžiu kiekvienam savo.
Atsakyti
QUOTE(Deimantine Saule @ 2015 03 25, 11:27)
BG testą galite laikyti ir neturint aukštojo mokslo diplomo. Kol neturite šio diplomo, Jūs tiesiog negalėsite teikti prašymų, dalyvauti konkurse, kur būtų reikalingas tas diplomas.

Bet tai kaip tada pildyti ten kuriantis paskyrą, nes dabar pas mane tik vidurinis.. ar tiesiog pildyti kad dar gausiu/??
Atsakyti
LR Valstybės tarnybos įstatymo 7 str. numatyta:

,,7 str. Valstybės tarnautojų pareigybių lygiai ir kategorijos, pareiginių algų
koeficientai

1. Valstybės tarnautojų pareigybės yra trijų lygių:
1) A lygio – pareigybės, kurioms būtinas aukštasis universitetinis arba jam prilygintas išsilavinimas;
2) B lygio – pareigybės, kurioms būtinas ne žemesnis kaip aukštasis neuniversitetinis išsilavinimas arba aukštesnysis išsilavinimas, arba iki 1995 metų įgytas specialusis vidurinis išsilavinimas;
3) C lygio – pareigybės, kurioms būtinas ne žemesnis kaip vidurinis išsilavinimas ir įgyta profesinė kvalifikacija..."

Konkursai gali būti skelbiami ne tik A lygio pareigybei užimti, bet ir tai pareigybei, kuriai užtektų tik vidurinio išsilavinimo.
Nėra nurodyta, kad paskyroje registruotis gali tik tie, kas jau turi aukštąjį.
savaa, nemanau, kad nurodžius vidurinį ar aukšesnyjį išsilavinimą paskui neleis jo pakeisti į aukštąjį.
Atsakyti
Man užkliuvo ne tai, kokio išsilavinimo reikia norint dalyvauti konkurse, o tai, kas gali laikyti testą.
VTD puslapyje nurodoma:
Svarbu! Pažymime, kad bendrųjų gebėjimų testavimui gali registruotis tik tie asmenys, kurie atitinka Valstybės tarnybos įstatymo 9 straipsnio 1 dalies 1-4 punktuose nustatytus bendruosius reikalavimus, t. y.:

turėti Lietuvos Respublikos pilietybę;
būti ne jaunesniam nei 18 metų;
mokėti lietuvių kalbą;
turėti ne žemesnį nei aukštesnįjį arba iki 1995 metų įgytą specialųjį vidurinį išsilavinimą.

Nors pačiame įstatyme rašoma: 4) turėti to lygio valstybės tarnautojo pareigoms eiti būtiną išsilavinimą.

O pačiame profilyje pildant vidurinio nurodyt neleidžia.. Todėl ir iškilo toks klausimas.
Kai pagaliau teiksis manęs išklausti VTD, sužinosiu kaip ten yra. rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(savaa @ 2015 03 25, 14:48)
Bet tai kaip tada pildyti ten kuriantis paskyrą, nes dabar pas mane tik vidurinis.. ar tiesiog pildyti kad dar gausiu/??

Pasiskambinkite nurodytu numeriu kuriuo galima užsiregistruoti ir jums į viską atsakys wink.gif Testui laikyti jus turite vidurinį, tai jau priskiriamas išsilavinimui... Du skirtingi dalykai, užsiregistruoti testo laikymui, o kitas dalyvauti konkurse wink.gif

P. S. Aš kol nebuvau užregistravusi išsilavinimo, tol manęs negalėjo užregistruoti laikymui...
Atsakyti
QUOTE(Robertyyyte @ 2015 03 25, 15:01)
Nors man asmeniškai šis testas nepasirodė labai sudėtingas, tačiau, kad jo neišlaikyti neįmanoma, nesutikčiau. Žinau asmenų, kurie nors ir turi gerą galvą, nemažai darbinės patirties, tačiau iš pirmo karto jo neįveikė. Gal jaudulys pakišo koją, gal koncentracijos stoka. Žodžiu kiekvienam savo.

drinks_cheers.gif
Nuomonė, kad testo neįmanoma neišlaikyti šiek tiek kvepia pasipūtimu. Testas nėra labai paprastas dėl laiko stokos, o ir užduotys tikrai nėra paprastos.
Išlaikančiųjų iš pirmo karto statistika nėra džiuginanti ir tikrai ne dėlto, kad visi neišlaikiusieji kvaili arba visiems jų katastrofiškai nesisekė.
Atsakyti
QUOTE(Ukmė @ 2015 03 25, 18:46)
drinks_cheers.gif
Nuomonė, kad testo neįmanoma neišlaikyti šiek tiek kvepia pasipūtimu. Testas nėra labai paprastas dėl laiko stokos, o ir užduotys tikrai nėra paprastos.
Išlaikančiųjų iš pirmo karto statistika nėra džiuginanti ir tikrai ne dėlto, kad visi neišlaikiusieji kvaili arba visiems jų katastrofiškai nesisekė.

Bet statistika 75 proc. Lyg išlaikymas. Man atrodo nemažai.
Atsakyti