Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Agape @ 2015 02 19, 21:20)
Aš iš pirmosios užduoties rinkčiausi mozaika, nes visi kiti išvardinti yra žaislai.

Mozaikų - žaislų tikrai yra (turiu du vaikus ir mozaikų krūvą biggrin.gif )
Atsakyti
Nerodo atsakymu, tik skaiciu kiek atsakei klausimu, gaila, kad nerodo, o ir meta isvien tuos pacius klausimus..bet lenteliu iki siol nespeju perkast o jei ir pataikau, nezinau ar pataikiau smile.gif

Del Vt kai paziuri reikalavimus, ir siuloma kategorija, atlyginima, kartais imi mastyt, kad gal geriau firmoj arti ir uzsidirbti.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agape @ 2015 02 19, 21:20)
Aš iš pirmosios užduoties rinkčiausi mozaika, nes visi kiti išvardinti yra žaislai.

O mozaika, ką ne žaislas? Gal vaikučių neauginat, kad taip galvojate, juk yra kuo puikiausi lavinamieji žaisliukai, kažkuo panašu į dėlionę, tik sudėt vis kažką kito galima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ukmė @ 2015 02 19, 21:23)
Mozaikų - žaislų tikrai yra (turiu du vaikus ir mozaikų krūvą biggrin.gif )

Šiaip mozaika yra dailės rūšis, mozaika gali būti įvairi lapų kompozicijos, stiklo, karoliuku ir panašiai... O kiti išvardyti konkretus žaislas vaikams. Bent jau aš taip manau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2015 02 19, 21:24)
Nerodo atsakymu, tik skaiciu kiek atsakei klausimu, gaila, kad nerodo, o ir meta isvien tuos pacius klausimus..bet lenteliu iki siol nespeju perkast o jei ir pataikau, nezinau ar pataikiau smile.gif

Del Vt kai paziuri reikalavimus, ir siuloma kategorija, atlyginima, kartais imi mastyt, kad gal geriau firmoj arti ir uzsidirbti.. g.gif

Tuose mokamuose man atrodo atsakymus tikrai parodo, kaip kitaip išmokti?

Aš tai lengvai išlaikiau tą BGT, nepirkau jokių mokamų, norėjau iš pradžių, bet nelabai liko laiko tam, tai tik skaičių sekas pasisprendžiau savarankiškai ir po kartą įstatymus pasiskaičiau. Abi dalys man pasirodė nesunkios, gal tik antroji tokia abstraktesnė, kada atrodo, kad tinka keli atsakymų variantai, o va pirmoje dalyje viskas aišku, nebuvo jokių dviprasmybių.
O lentelėse kas ten neaišku, man tai ten nebuvo, ką veikti su tomis lentelėmis... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agape @ 2015 02 19, 21:27)
Šiaip mozaika yra dailės rūšis, mozaika gali būti įvairi lapų kompozicijos, stiklo, karoliuku ir panašiai... O kiti išvardyti konkretus žaislas vaikams. Bent jau aš taip manau  4u.gif

Man atrodo, kad čia turi būti vienas ir aiškus netinkamas daiktas, kad neliktų vietos interpretacijai. O kad mozaika gali būti žaislas, tai faktas.

Šiandienos teste nereikalingų žodžių potemėje išties nebuvo tokių abejotinų pasirinkimų.
Papildyta:
QUOTE(debeselis12 @ 2015 02 19, 21:31)
Tuose mokamuose man atrodo atsakymus tikrai parodo, kaip kitaip išmokti?

Aš tai lengvai išlaikiau tą BGT, nepirkau jokių mokamų, norėjau iš pradžių, bet nelabai liko laiko tam, tai tik skaičių sekas pasisprendžiau savarankiškai ir po kartą įstatymus pasiskaičiau. Abi dalys man pasirodė nesunkios, gal tik antroji tokia abstraktesnė, kada atrodo, kad tinka keli atsakymų variantai, o va pirmoje dalyje viskas aišku, nebuvo jokių dviprasmybių.
O lentelėse kas ten neaišku, man tai ten nebuvo, ką veikti su tomis lentelėmis... blush2.gif

Man, pačiai tikriausiai humanitarei, pirmoji testo dalis buvo labai sunki. Ir mokiausi, atrodo, atsakingai ir netrumpai.
Atsakyti
[quote=Ukmė,2015 02 19, 21:33]
Man atrodo, kad čia turi būti vienas ir aiškus netinkamas daiktas, kad neliktų vietos interpretacijai. O kad mozaika gali būti žaislas, tai faktas
Pažiūrėkime ką google.lt sako apie mozaika:
mozãik‖a [it. mosaico < lot. musaicum — kas skirta mūzoms]:
1. taikomosios dekoratyvinės dailės technika; vaizdas kuriamas iš įv. medžiagų (akmens, smaltos, metalo) gabaliukų, kurie sutvirtinami skiediniu;
2. taikomosios dekoratyvinės dailės rūšis; ~os technika sukurtas kūrinys;
Niekas ir nesako, kad vaikas ar suaugęs negali žaisti, bet tai nėra žaislas, lygiai taip pat kaip piešimas gali būti tiek vaikams tiek suaugusiems lavinamoji priemonė ar "žaislas" bet tai nėra to;ygus kamuoliui ar vilkeliui 4u.gif bet čia tik mano nuomonė, peace 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agape @ 2015 02 19, 21:27)
Šiaip mozaika yra dailės rūšis, mozaika gali būti įvairi lapų kompozicijos, stiklo, karoliuku ir panašiai... O kiti išvardyti konkretus žaislas vaikams. Bent jau aš taip manau  4u.gif

Gaila, kad teisingas atsakymas taip ir liks neaiškus, būtų tikrai įdomu sužinoti, kokiu principu reikia išmesti nereikalingą žodį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ukmė @ 2015 02 19, 21:46)
Gaila, kad teisingas atsakymas taip ir liks neaiškus, būtų tikrai įdomu sužinoti, kokiu principu reikia išmesti nereikalingą žodį smile.gif

Tai, vat būtent kad galėtų tuose bandomosiose testuose parodyti teisingus variantus, nes išmąstyti galima įvairiai, žiūrint kieno vaizduotė lakesnė biggrin.gif bet gal jie taip turi daryti, kad nebūtų taip jog visi 100 procentų išlaiko g.gif jiems gal reikia sudaryti įspūdį ale patenka į VT pareigas tik patys pačiausi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agape @ 2015 02 19, 21:51)
Tai, vat būtent kad galėtų tuose bandomosiose testuose parodyti teisingus variantus, nes išmąstyti galima įvairiai, žiūrint kieno vaizduotė lakesnė  biggrin.gif  bet gal jie taip turi daryti, kad nebūtų taip jog visi 100 procentų išlaiko  g.gif  jiems gal reikia sudaryti įspūdį ale patenka į VT pareigas tik patys pačiausi  ax.gif

Nežinau, dėl kokių priežasčių buvo sugalvotas toks testas, nes tarkim aš pažįstu dvi VTD dirbančias merginas, kurios dirba puikiai, buvo ne kartą skatintos ir net perkeltos į aukštesnes pareigas, o va ėmė ir testo neišlaikė. Aš taip pat dirbu VTD (testą laikiau, nes noriu keisti darbą), žinios, kurias įgijau mokydamasi tas skaičių sekas ir lenteles, mano darbo kokybės nepagerins ir nepablogins. Jos apskritai neturi nieko bendra su mano darbu ir sugebėjimais, kompetencijomis, reikalingomis darbui.
Atsakyti
QUOTE(Ukmė @ 2015 02 19, 21:56)
Nežinau, dėl kokių priežasčių buvo sugalvotas toks testas, nes tarkim aš pažįstu dvi VTD dirbančias merginas, kurios dirba puikiai, buvo ne kartą skatintos ir net perkeltos į aukštesnes pareigas, o va ėmė ir testo neišlaikė. Aš taip pat dirbu VTD  (testą laikiau, nes noriu keisti darbą), žinios, kurias įgijau mokydamasi tas skaičių sekas ir lenteles, mano darbo kokybės nepagerins ir nepablogins. Jos apskritai neturi nieko bendra su mano darbu ir sugebėjimais, kompetencijomis, reikalingomis darbui.

Vat būtent drinks_cheers.gif aš tos pačios nuomonės, kad šis testas neatspindi žmogaus kompetencijos atlikti vieną ar kitą darbą, o juo labiau nesumažins korupcijos ale dėl to ir buvo sukurtas šis testas kad sumažinti "švogerių kraštą"...
Atsakyti
Man meninikei ir humanitarei irgi su matieka nekas, todel senai nedrsytu laikytis, su teises aktais viskas ciki, bet va tie uzdaviniai visi...Va mano MB jis automatiskai viska suskaiciuoja, o man pagalvot, ant lapuko pasiskaiciuot reik...
man ir labai nepatinka tas BGT nesamone kazkokia, kodel tada geograijos, istorijos nera...o vien tik logika ir matieka..jeigu jau taip...svarbu zinot ka dirbi, ir tobulintis.. sad.gif
Atsakyti